Weer bezig ;-)

Afgelopen week heb ik de hardloopschoenen weer wat vaker aangetrokken om de draad weer op te pakken. Het viel me niet tegen, en dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ik een paar mooie wedstrijden en doelen in het vooruitzicht heb. Niets werkt beter als een dosis pure motivatie…

Zaterdag werd dat beloond door een heerlijke lange duurloop. Gelukkig zat het weer ook mee – niet te warm, niet te koud, en het bleef nog net droog. Dit gold overigens niet voor mijn schoenen,want die waren voordat ik de Pannehoef bereikte al  drijfnat.

Zondag werd vooral een vervangende fietstraining in Zeeuws Vlaanderen, waar ik samen met Maaike een mooi rondje van 65KM uitgestippeld had. Hoewel het op de “gewone” fiets was, zorgde de sterke wind toch voor  de nodige inspanning. Dus ondanks het gebrek aan bergen uiteindelijk toch een serieuze krachtmeting, maar gelukkig zijn de nieuwe Koga’s uitgerust met 30 versnellingen en hoefden we niet veel onder te doen voor de elektrische fietsers die met het mooie weer massaal de fietspaden op gegaan waren.

Ondertussen is ook de planning bij Randy al een beetje rond, voor de bouw van de garage, en afgelopen vrijdag avond hebben we alvast een begin gemaakt. Komende weekenden dus vooral op de zaterdagen klussen, op de wedstrijd of werk weekenden na.

Niet de meest ideale voorbereiding voor de komende doelen, maar ik ga proberen er het beste van te maken, en de resterende tijd zo goed mogelijk te benutten. Nog minder dan 14 dagen te gaan, voor de 50K trail, dus volgende weekend een wat kortere duurloop, en hopelijk dan de 7e Oktober een leuke wedstrijd, die vooral als training voor de Grizzly 100KM moet dienen.

Hieronder het parcours van de 100KM grizzly:

Planning najaar 2023 + voorjaar 2024

De vakantie zit er weer op, en Maaike en ik zijn nu tot in Lausanne (Zwitserland) geraakt.

Het was prachtig weer, en de etappes werden met de dag mooier. Deze keer hebben we ook de nodige hoogtemeters gemaakt. Volgend jaar hopen we de draad weer op te pakken en dan via de Grote SInt Bernardpas Italie te bereiken. Deze pas wordt volgende maand afgesloten tot Juni volgend jaar.

Nu dus weer tijd om me te focussen op komende doelen, en dat zijn er best wel wat.

Eind 2023
7 Oct – Trail Labbye 50KM ==> Ingeschreven
28 Oct – Grizzly 100 Kilometers 3000 D+ ==> Ingeschreven
16 Dec – Bello Gallico 160KM ==> Ingeschreven

2024
27 Januari hoho100 (100 Miles)
24 Maart 2024 60(of 120)  van Texel ==> Ingeschreven

Zodra ik in kan schrijven voor de Hoho100 ga ik dat ook doen, omdat dit voor mij de kwalificatie voor de 120 van Texel moet worden, waar ik inmiddels ook voor ingeschreven ben. Lukt het niet, dan ga ik de 60 doen, maar voorlopig hoop ik daar op een goed resultaat.

Helaas zijn er ook wat externe factoren die mee gaan spelen, want we gaan bij Randy dit najaar een garage afbreken en bouwen, en er komen nog standby weekenden + een lang werk weekend aan. Ook zit er nog een week vakantie tussen, plus een weekend wanneer ik 35 jaar getrouwd ben. Van de andere kant is de 50K weer een goede laatste lange training voor de Grizzly 100, die op zijn beurt weer gunstig valt in de voorbereidingen voor de 100 miles van de BG.

De wandel en fiets kilometers (iedere etappe met de fiets heen, en wandelend weer terug) met de hoogteverschillen van afgelopen vakantie hebben wel een gunstig effect op mijn gewicht gehad, want ondanks het lekkere eten en de vele bierconsumpties ben ik anderhalve kilo lichter terug thuis gekomen dan vertrokken 🙂

Griepig

Maandag avond een lekker rondje gelopen, maar toen ik dinsdag ochtend vroeg opstond omdat ik naar Brussel moest, voelde ik me vrij beroerd. Flinke keelpijn, en ook spierpijn en erg moe. Dinsdag en woensdag rust gehouden(op sportief gebied), en donderdag avond een klein rondje gelopen. De klachten zijn niet over, maar het gaat gelukkig al weer een stuk beter.

Helaas geen kust marathon voor ons dit jaar, want we zijn te laat met aanmelden. Jan heeft wel een heel mooi alternatief gevonden, en eerlijk gezegd lijkt me deze leuker en beter aan te sluiten bij de doelen die daarop volgen. Het is de Trail de L’ Abbaye in Villers-la-Ville (c.a. 145km van Rucphen) en we willen dan voor de 50KM gaan. Ook het inschrijfgeld is goed te doen, en uit ervaring weten we dat je het organiseren van een leuke wedstrijd gerust aan de Belgen over kunt laten.

Binnenkort inschrijven voor de 120 van Texel. Hopelijk gaat de hoho100 door dit jaar, zodat ik nog een poging kan doen om de 100K onder de 10 uur te finishen, en zo in combinatie met de wildcard een startplaats te bemachtigen. En een vet PR lopen op de 100 mile. Normaal gesproken zou dat wel moeten lukken.

Eerst een paar weken wandelen in Frankrijk en Zwitserland….