Compressie kousen

Afgelopen week weer lekker getraind.
De lange duurloop van 31KM viel trouwens nog tegen, want die begon met het kapot trekken van mijn compressie kousen.
Daarna flink wat buik krampen, en een paar sanitaire stops.
En in tegenstelling tot vorige keer viel het niet mee om mijn hartslag heel laag (rond de 135 slagen per minuut) te houden.
Wel lekker gelopen verder, want een duurloop op zo’n lage snelheid is altijd wel fijn om te doen.

Ondertussen nieuwe compressie kousen aangeschaft. Deze keer Compressport R2 Oxygen

The best calf support for running, the R2 Oxygen is a must have for all athletes looking for high performances and superior comfort. Initially designed to meet the needs of our pro athletes racing in events as extreme as the IRONMAN® World championships in Kona, the R2 Oxygen are highly ventilated, ultra-light and exceptionally comfortable. Gear up with your R2 Oxygen during intense exercise under extreme heat, whether on the trails, for a triathlon or a marathon. They bring a new breath of life to your calf muscles. Compressport’s R2 Oxygen are incredibly light with only 11 grams, you won’t even notice them. The R2 Oxygen are ultra-fast drying and breathable thanks to the ventilation stripes directly woven into the compression. Your calves stay dry, fresh and protected. Made for the most extreme conditions, they will match the most demanding athletes expectations for intense and explosive performances! Their elegant design provides a more dynamic and reassuring look. Available in black, they will match all your outfits

Zondag was het plan om met een wat hogere hartslag te lopen, en dat ging juist wel heel erg goed.
Na wat rustigere eerste kilometers eindigde ik met een gemiddelde van 4:39 pm.

En dinsdag avond was de test voor Levi. We hadden een halve marathon ingepland, zodat hij deze afstand al een keer gedaan had in de voorbereiding naar de halve van Roosendaal.
Hij liep heel onstspannen, en na iets meer dan 2 uur waren we weer terug.
Dus ik denk dat 1u50 wel een mooie richttijd is voor Levi de 23ste (want een halve uitlopen heeft ie dus ondertussen al gedaan).
Maar dat zal ook heel veel van het weer afhangen denk ik…

Komende dagen werken,feesten,klussen en wandelen, dus ik hoop dat er nog ergens een duurloop van 3,5 uur in past.
We zien wel…..

“rust” weken

..maar dan alleen op het gebied van hardlopen. Trainen staat momenteel even vrij laag op de prioriteiten lijst, en daarom heb ik afgelopen weken niet al te veel kilometers gemaakt.
Op zich wel goed zo’n rust periode, maar het moet niet te lang gaan duren natuurlijk. Helaas kan ik onder de meeste zaken niet uit, want drukte bij de klant, en de verbouwing bij Randy hebben nu eenmaal voorrang.

De eerste wedstrijd waar ik binnenkort ga starten zal vrijwel zeker de halve marathon van Roosendaal worden op Zondag 23 juni 2019, samen met Levi.
Levi en ik hebben er samen al wat trainingen op zitten, en het ziet er naar uit dat hij zonder problemen zijn eerste halve marathon zal gaan volbrengen.
Heb hem geadviseerd nog niet te veel op snelheid te letten, maar deze eerste gewoon te finishen, en wanneer het hem dan goed bevalt kan hij daarna bijvoorbeeld in Etten Leur proberen voor een mooie tijd te gaan.
Gisteren zijn we samen 17KM op een tempo van 6M/KM gaan lopen, en dat ging zonder problemen.
Zelf zal ik op de dag kijken hoe het bij mij gaat.

Daarna zal het even duren denk ik, want ben nog op zoek geweest voor een leuke wedstrijd, maar er zijn niet veel mogelijkheden meer over voor de vakantie.
Want een paar weken er voor is het Kennedy Mars, dus dan schieten er verder niet veel weekenden meer over.

Wel ben ik van plan zo snel mogelijk wat gestructureerder te gaan trainen.
Ook de lange duurlopen wil ik langzamer gaan doen, om de vetverbranding te stimuleren, en zo hopelijk de problemen met voeding ook tegen te gaan.
Afgelopen vrijdag voor de eerste keer op een hele lage hartslag 31KM gelopen, en dat beviel heel goed!
Ik zal samen met Jan kijken wat de beste strategie wordt, en zo de dagen dat ik beschikbaar heb om te trainen zo goed mogelijk in proberen te vullen. Want….de eerste doelen komen al een beetje in zicht. De ecotrail al in c.a. 3 maanden, en vrij kort daarna het echte werk!!

25KM trail woluwe

De voorbereidingen voor deze trail waren niet zo best…Vanwege allerlei omstandigheden (verkoudheid, klussen bij Randy, paar dagen Ierland) is het trainen er de laatste weken flink bij ingeschoten.
De verkoudheid was nog de meest vervelende, want hier was ik nog niet helemaal van af.Gelukkig wel een aantal dagen koorst vrij, want anders zou ik helemaal niet gestart zijn…
Dus samen met Jan naar Woluwe gegaan, om een  trail te gaan lopen in het gebied waar ik vorig jaar ook de Ecotrail heb gelopen.Omdat er meer wedstrijden waren, was het zo te zien een flink evenement.
Startnummer opgehaald, en na wat vertraging werden we rond half 10 weggeschoten.


Jammer dat een flink aantal deelnemers de regels niet respecteren, en de verplichte uitrusting niet mee namen.Voor een 25KM heb ik namelijk ook niets nodig, en zou een bekertje water op de verzorgingspost voldoende geweest zijn, maar volgens het regelement moesten er buiten 1 liter water nog wat zaken verplicht mee genomen worden.Maar goed….het zou voor mij dus toch een training worden, en dan is het juist goed om dat soort zaken mee te nemen.


De eerste kilometers gingen vrij zwaar. Mijn spieren deden nog flink pijn van het klussen de dag van te voren, en ik voelde dat mijn luchtwegen ook nog niet helemaal lekker functioneerde.Maar na een paar kilometers begon het beter te gaan, en al heel snel zat ik op 10 kilometer.Daar even een rekensommetje gemaakt, en zag dat de geschatte 2 en half uur wel wat sneller konden, ten minste….als de trail niet zwaarder zou worden.
Temperatuurtje was goed, parcours was schitterend, en zoals altijd bij een trail leuke mensen om me heen.De meesten waren overigens Franstalig….
De tweede helft was voornamelijk bergaf, en mijn kilometer tijden werden steeds sneller.Ik voelde me ondertussen heel lekker, en zag regelmatig stukken trail die ik vorig jaar gelopen had tijdens de ecotrail.Helaas ging het rond de 19KM mis. Ik zag een groepje lopers voor mij linksaf gaan, en ben die gevolgd.Maar toen ik hun voorbij ging, zag ik dat ze geen startnummer hadden. Enigzinds gerust gesteld toen er een loper achter mij aankwam liep ik weer verder.Tot er iemand op de MTB aangaf dat ik verkeerd zat. Hij vroeg of er nog meer voor mij zaten die fout waren gegaan, en begeleidde me naar het juiste punt op het parcours. Een extra bonus kilometer dus.

Na 2u18 kwam ik binnen op een 96ste plaats(ergens in het midden bij de uitslagen). Heel tevreden mee.Jan was toen al een tijdje binnen, en was daarmee eerste in de category 55M!!

En….mooi op tijd thuis, dus op tijd bji moeders want het was moederdag…
Samen met Jan nog even de planning voor het tweede gedeelte van het jaar door gesproken.Voor de vakantie plan ik niet veel meer, maar daarna moet ik flink aan de bak.Zal vooral veel klussen worden bij Randy.
De plannen voor Winschoten hebben we weer daarom aangepast, en zoals het er nu naar uit ziet zal het in September weer de Ecotrail worden van 80KM.Daana de 120 (Indian Summer) en de 100 mijler (Bella Gallico).

Dublin

1 Mei….de dag van de arbeid. In Belgie een feestdag, en….voor mij gelukkig ook. Het plan was om zoals vorig jaar weer 43KM te gaan wandelen in Bouillon, maar toen bleek dat ik nog wat extra dagen op kon nemen bij de klant, hebben we de plannen wat bijgesteld. In plaats van Bouillon, werd het Dublin…

Zondag middag vertrokken, en via Brussel Charleroi het vliegtuig naar Dublin genomen. Daar aangekomen een “visitor leap card” genomen zodat we 72uur van het openbaar vervoer gebruik konden maken.
Dit kwam goed uit, omdat we buiten het vervoer van de luchthaven naar de stad, ook de bus moesten nemen heen en terug naar de Dublin Mountains Way, en naar het schiereilandje Howth.

Maandag dus op tijd met de bus vertrokken naar Tallaght (in het westen), en na kort zoeken naar het begin van de route en een supermarkt zaten we op het pad. De bewegwijzering was goed, want we zijn geen enkele keer fout gelopen (al scheelde het soms niet veel). Het pad loopt in het begin langs een rivier, en daarna wordt het afwisselend klimmen en dalen over goed begaanbare wegen.


Vanaf ongeveer halverwege worden het vaker singletracks, en worden de klimmen ook wat stijler. Gelukkig hebben we de route van Tallaght naar Shankill (in het oosten) genomen, want de route wordt steeds mooier.
Af en toe lopen we door de wolken die vrij laag hangen, en op een hele enkele Wandelaar na zijn we de meeste stukken alleen op de paden.
Met nog zo’n 16KM te gaan komen we voorbij een heel gezellige pub, met de naam “Jonny Fox”. Hier hebben we ons even opgewarmd, en daarna kwamen een paar gevaarlijke stukken om te wandelen, dus goed uit kijken voor het verkeer. Gelukkig daarna terug de natuur in, en na 44,5KM komen we aan in Shankill, en de tocht eindigt bij een Ierse pub.
Na een paar flinke glazen bier en een “Fish and Chips” stappen we de bus in, en niet veel later zijn we weer terug in Dublin.

De tweede dag hebben we ook nog een bezoek gebracht aan Howth (het schiereilandje), maar door een verkeerde afslag hebben we daar een stuk wandelroute gemist. Op zich niet erg, want we vonden al snel een leuke pub, en besloten op tijd weer terug naar Dublin te gaan.
Daar aangekomen naar de halve finale van de Championsleage gekeken.

Hele mooie dagen gehad samen met Maaike!

Nu weer snel terug gaan trainen, en weer wat pondjes kwijt zien te raken.
De laatste lange duurloop op vorige week zaterdag ging trouwens heel erg goed. Op een beetje pijn in mijn hamstring na, lekker gerend door de Pannehoef,Moerse bossen en Buissche heide.

Volgende week sta ik ingeschreven voor een 25KM trail in Woluwe, dus da’s ook een mooie training. Zin in….