dubbele wedstrijd- Zondag

IMG_0789

 

 

 

 

 

 

 Nick, Randy, Michelle, Marcel, John en ik

Zondag voor de tweede maal in 1 weekend deelgenomen aan een wedstrijd.
Deze keer ook weer met een team, maar nu voor de 10KM van Roosendaal als bedrijventeam.
Is wel heel erg leuk om je eigen bedrijfje door te speakers te horen, en om met je eigen team in het aparte startvak te mogen staan.

bedrijvenloop

 

 

 

Randy en Nick hadden nog nooit verder dan 5kilometer aan een stuk hardgelopen(een PR dus), en Michelle heeft zeer beperkt zicht, dus moet door Marcel begeleid worden(liep 6 minuten van haar PR af). John is herstellend van een blessure (maar was ruim 2 minuten sneller dan 2 jaar terug), dus hebben ze allemaal een hele mooie prestatie geleverd!

Zelf ben ik ook wel tevreden. Weliswaar een paar minuten langzamer dan mijn PR, maar ik heb heel weinig voorbereidingen voor het kortere werk gedaan. En eigenlijk had ik twee weken terug niet eens gedacht in staat te kunnen zijn om al weer te hardlopen, laat staan een wedstrijd mee te doen.

hans_rdaal 

 

 

 

 

 

 

En als ik het plaatje hierboven bekijk, zit ik toch nog vrij ver vooraan.

De wedstrijd verliep erg goed. We mochten dus vooraan starten, alhoewel je na het startschot eigenlijk pas goed kunt zien dat er nog heel veel wedstrijd lopers voor je zitten.
De eerste kilometer ging ik eigenlijk te langzaam. Dit zag ik pas toen ik bij het 1 KM punt op mijn horloge keek. 4 minuut 35, terwijl ik dacht op 4 minuten de kilometer te zitten. De volgende kilometers gingen wel goed, maar dan blijft die ruim halve minuut toch er iefere keer bij te komen.

Net na het tunneltje Maaike/Michel/Els/Quinty en Lisa gezien. Toen bij kilometer 4 iets het gas er af, want ik merkte al dat ik het op die manier geen 10KM ging volhouden. Ik kwam hier ergens de snelste 10K lopers al tegen. Na het keerpunt, kon ik zelf zien wie er allemaal nog achter me zaten. Ik zag John, en een stuk verderop ook Randy/Nick/Michelle en Marcel, en die hadden er ook een lekker tempo in zitten.
 hans_groot1 hans_groot2

Bij Kilometer 7 begon ik eigenlijk pas in de wedstrijd te komen, want toen begon het erg lekker te gaan. Voor mijn gevoel ben ik gaan versnellen, en de laatste kilometer er nog een schepje bovenop gedaan. Helaas wel iets te vroeg, want zo’n 400 meter voor de start was het op, en heb ik rustig gefinished. Ondertussen een flinke regenbui, en even gewacht op de rest.

 

 

Foto’s van de start:

Lees verder

dubbele wedstrijd – Zaterdag

Zaterdag

Zaterdag ochtend eerst samen met John, Maaike en Els naar Oud Gastel gegaan om de WBTV-ers aan te moedigen. Michel maakte daar een uitstekend triathlon debuut op de 1/8 afstand.
Ook de overige wbtv-ers hadden het goed gedaan.Tijdens het aanmoedigen kregen we koffie en lekker broodjes bij de familie de Vught.

Toen we ons klaar gingen maken voor de trio triathlon kwamen we Marcel nog tegen. Hij kwam net van de EHBO post vandaan, en zat flink onder het verband. Marcel was van zijn fiets gevallen(gewaaid eigenlijk), en had flink wat schaafwonden.

John ging op weg naar de bus voor de zwemmers (Maaike moest nog even zijn badmuts brengen, want die zat nog in mijn tas). Ik besloot samen met Peerke ook naar de zwemstart te gaan, en kon zo dus c.a. 4km inlopen.

John had erg goed gezwommen, en kwam als 44ste uit het water. Peerke ging flink te keer op de fiets. In de wissel fietsen-lopen lag hij 27ste. (17 fietsers ingehaald dus!)Tijdens het lopen heb ik ook nog 10 man in kunnen halen. Zelf werd ik 2 keer ingehaald, onder andere door WBTV-er Maarten de Vugt die flink hard voorbij kwam.

Team 1074 The Old, TheBadAndTheUgle! /John Heeren/Peter van den Broek/Hans Schoonen
John:Zwemmen 00:10:20 Plaats 44 Wissel 00:01:02
Peerke:Fietstijd 00:35:10 17e fietstijd 00:46:31 27ste plaats Zwemmen + fietsen wissel 00:00:48
Hans:Looptijd 00:21:45 24e looptijd Finish tijd:01:09:03
Plaats geeindigd:19

 john peerke

 

 hans

 

 

 

 

 

trio

 

Blessure

Gisteren naar het Amphia ziekenhuis voor controle bij de afdeling chirurgie.
De specialist keek de schouder na, en de conclusie was een flinke kneuzing in de schouder.

Geen zaken om me zorgen over te maken, en hij vertelde dat daar ook helemaal niets aan gedaan kan worden. Moet allemaal vanzelf overgaan dus, en  mocht het over 3 weken nog heel pijnlijk zijn, dan weer even een nieuwe afspraak maken.

S’avonds nog even langs bij de fysio, en zij heeft mijn schouder ingetaped.
Hierna een rondje gerend, en een tempoloop van 7KM afgewerkt.
Helaas heb ik getest hoe het lopen zonder sokken in mijn nieuwe Zoot’s bevalt, met een paar flinke blaren op beide hielen als gevolg. (De schoenen zouden geschikt moeten zijn voor lopen zonder sokken)

De plannen voor a.s. weekend heb ik flink omgegooid.
Voor de 1/3 triathlon heb ik me (helaas) afgemeld, en ik ga nu als trio meedoen met John en Peerke.
Trio “the old, the bad and the ugly”, en we starten om 14:30 a.s. zaterdag.
Ik doe het hardloop onderdeel van 5KM.

Verder heb ik mijn bedrijf als team aangemeld voor de 10K van Roosendaal.
Lopers zijn:

  • Ikzelf
  • John Heeren
  • Randy Schoonen
  • Nick Lauwerijssen
  • Marcel Hereijgers

HM_rdaal

Vanavond samen met Maaike een rondje op de racefiets. Ben benieuwd hoe dat gaat, want het wordt de eerste keer op de fiets na mijn val van vorige week.

 

Herstel

Nu (vrijdag) is het inmiddels al weer een paar dagen gelden dat ik gevallen ben in Terheijden.

IMGP6161

 

 

 

 

 

 

Er zit ondertussen gelukkig flink wat vooruitgang in.
Maandag avond langs de fysio geweest, en de bewegingen getest. Gelukkig lijkt de schade mee te vallen, en het lukt zelfs al om – wanneer ik het erg rustig doe – mijn arm helemaal omhoog te krijgen. Sommige bewegingen zijn nog erg pijnlijk, maar toch….

Dinsdag weer een volle dag (en een stukje van de avond) gewerkt. Vrij veel pijn nog, en ook slapen gaat nog niet goed. Woensdag gaat het weer wat beter. Omdat ik toch heel erg benieuwd ben of hardlopen er al in zit, besloten erg rustig een rondje van 7KM te doen. Niet helemaal pijnloos, maar ik was na afloop wel heel erg blij dat het alvast weer mogelijk is. Ook donderdag een rondje gelopen, en ging weer iets beter.

Vandaag (vrijdag) weinig verandering. Bepaalde bewegingen blijven erg pijnlijk. Veters strikken/t shirt aan/uit schieten, schakelen naar achteren in de auto etc. zijn juist dingetjes waarbij ik erg op moet passen, omdat dat nog heel erg pijnlijk is. hopelijk blijft het vooruitgaan…… Ook de ribben en nek voelen al een stuk beter aan, en gelukkig zijn de meeste schaafwonden ook dicht. De wond aan mijn oor geneest ook heel erg snel, dus…..

Maandag een nieuwe afspraak in het ziekenhuis, en aansluitend langs de Fysio, 

 

 

Mijn eerste DNF

Gisteren mijn eerste DNF (Did not finish) 🙁 🙁

Om kwart over acht stond ik gisteren vol goede moed bij John voor de deur (John deed mee als duo met Karel). We waren ruim op tijd bij het inschrijf buro, en ook voldoende tijd over in de wisselzone om alles klaar te zetten.

Hierna richting zwemstart gegaan. De watertemperatuur was 18 graden, en dat was een merkbaar verschil met vorige week.De buitentemperatuur viel nog wel een beetje tegen, want de zon zat rond dit tijdstip nog steeds achter de wolken.

Exact 10:00u werd het startschot gegeven. Zoals altijd weer even druk, maar na een paar minuten lag ik weer gewoon achterin het veld, met genoeg ruimte om me heen. Het zwemmen ging veel beter dan vorige week, en het navigeren gaat in zo’n rivier ook een stuk makkelijker. Je hoeft alleen de kant in de gaten te houden, en af en toe checken of je de laatste boei nog niet voorbij bent…
Rustig gezwommen, en ook rustig gewisseld. Had me voor genomen om niet zoals vorige week helemaal buiten adem op de fiets te kruipen.

Daarna het fietsen. Ik denk dat ik een goede beslissing genomen had, om het dichte achterwiel thuis te laten. Met deze wielset had ik al moeite genoeg om mijn fiets op de weg te houden af en toe wanneer er een flinke rukwind voorbij kwam. Fietsen voelde weer heel erg goed. Ondanks de flinke wind, bleef ik de rondje’s goed doorfietsen. Ik heb even gecheckt, en de fietsrondjes in zo’n 17 minuten afgewerkt.

Helaas….. bij het 7e rondje ging het mis….
Op het smalle weggetje na het bruggetje werd ik ingehaald door een tweetal triathleten van de 1/4 afstand. Na een meter of 10 raakte de voorste van de weg, en viel erg ongelukkig op het asfalt. De jongen er achter kon hem niet ontwijken, en lag ook direct van zijn fiets. Dus ik gelijk vol in de remmen, en….over de kop op het asfalt. Een keiharde klap, en daarna vloog ik de berm in.
Flinke pijn aan mijn nek en schouder, en een paar minuten later begonnen merkte ik dat er ook nogal wat schaafwonden waren. De ehbo was vrij snel ter plaatse, we werden heel erg goed geholpen. De verband trommel was leeg toen ze met ons klaar waren hoorde ik later….

Eenmaal in de tent aangekomen voor een verdere controle, beslisten we dat ik met Niels (zo heette de triathleet die eerst viel) nog even langs het ziekenhuis zouden gaan. Patricia van de TVB bracht ons daar naar toe. De eerste arts die ik sprak, wilde voor de zekerheid foto’s van de schouder laten maken, en had gevraagd naar mijn oor te laten kijken. Daarna een tweede arts gesproken, en die had gezien op de foto’s dat er geen botbreuken waren. Mijn arm werd in een mutella gestopt, en de wonden werden nog een beetje schoon gemaakt. Hierna kon ik weer terug naar huis, en John was inmiddels gearriveerd met mijn auto en spulletjes. Daarna Maaike even ingelicht hoe het er bij stond. John uitgenodigd om frietjes mee te eten.(John moest rijden, want dat lukt niet). Michel kwam ook nog even op visite om te kijken hoe het er bij stond.

IMG_0774

Vannacht slecht geslapen. Ik merkte dat er ook weer een paar ribben gekneusd zijn, en dat maakt omdraaien nog lastiger in bed(voor zover omdraaien mogelijk is, want ik kan eigenlijk maar op 1 kant liggen).

Volgende week een nieuwe afspraak in het ziekenhuis.

 

 

Nog een paar  foto’s gevonden van de triathlon in Meer:

 

IMG_0659

 

 

 

 

 

IMG_0849

 

 

 

 

 

 

phoca_thumb_l_meer 2 phoca_thumb_l_meer 4 phoca_thumb_l_meer 7 phoca_thumb_l_meer 9 phoca_thumb_l_meer 11 phoca_thumb_l_meer 12 phoca_thumb_l_meer 15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ada, ik Frans en Anton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Triathlon Terheijden

Ondertussen weer goed hersteld van de triathlon in Meer.

Afgelopen dinsdag gezwommen, en woensdag en donderdag een snelle duurloop gedaan.
Vooral woensdag ging heel erg goed (supercompensatie?), want ik liep 7K in 31 minuten terwijl ik eigenlijk pas vanaf c.a. 2KM besloot de training hard af te gaan afwerken.

tri_terheijden

 

 

 

 

Dus weer even vooruitkijken naar a.s. zondag. Gelukkig gisteren nog even de site gecheckt, en gezien dat de start 10:00u is i.p.v. 11:00u. Ik zie zoals altijd weer flink tegen de 2,5 zwemmen op, maar de watertemperatuur zal meevallen zo te zien op de site, dus….

De buitentemperatuur zal ergens rond de 20 graden liggen, maar er word ook flink wat wind voorspeld…..

Deze keer zullen er meer WBTV’ers aan de start staan, en ook John is weer precent na een periode van blessure’s (duo samen met Karel).

Triathlon Meer

De eerste triathlon van dit jaar zit er weer op. Het was de 1/4 van Meer.
Vorig jaar kon ik hem niet doen, want toen stond ik in Hannover aan de start voor de hele triathlon.

Er waren wat dingetjes aangepast aan het parkoers. Fietsen is daarmee 3 rondes geworden i.p.v. 4, en ook het lopen ging in tegensgestelde richting. Wel even rekening mee houden dus.

Rond 1 uur arriveerde ik bij “de Mosten”, en daar kwam ik WBTV collega Anton al tegen. Hij vertelde me dat de Ikea bak die ik meegenomen had te groot was, en niet in de wisselzone geplaatst mocht worden. Gelukkig kreeg iedere deelnemer een mooie bak, gevuld met wat bidons en een handdoek. (heel goed geregeld). Hierna de spulletjes klaar gezet, en met Anton / Frans en Ada naar de zwemstart gelopen. De watertemperatuur was rond de 14 graden, dus ik besloot om niet te gaan inzwemmen.

3 minuten over 2 klonk het startschot, en begon de wedstrijd….

Zwemmen:
Het stuk naar de eerste boei ging goed. Ik zat tussen een groepje, en kon een beetje bijblijven. 1 van mijn glazen van mijn bril liep vol water, en de andere was aangeslagen, maar toch… ik kon nog redelijk wat zien. Na de boei was ik achter de verkeerde triathleet gaan zwemmen, want toen ik boven water keek, lagen we een flink stuk van de lijn die de meeste zemmers volgden. Zigzaggend weer aansluiting proberen te vinden, en zo kwam ik bij de tweede boei. Vanaf dit punt werd het wat zwaarder. Geen aansluiting meer, dus op eigen kracht navigeren naar de volgende boei. Uiteindelijk in c.a. 23 minuten weer uit het water. Helemaal buiten adem naar mijn fiets, en daar aangekomen kreeg ik mijn wetsuit niet uit. Slechte wissel dus, want na ruim 3 minuten was ik pas klaar.

015_meer2013

Fietsen:
Het stuk wind op vrij rustig begonnen. Ik was nog steeds aan het uithijgen na het zwemmen. Pas na de bocht was ik een beetje bijgekomen, en begon ik lekker te fietsen. Vooral het gedeelte met wind in de rug ging lekker, en toen ik af en toe 43 KM/u op de teller zag staan, begon het fietsen een stuk prettiger te worden. De stukken wind tegen bleven wel afzien, maar gelukkig was een ronde voornamelijk wind in de rug. Twee ronde’s voluit gegaan, en de derde ronde al iets gas terug moeten nemen. C.a. 35,7 KM/u gemiddeld gereden. Iets minder dan in 2011, maar toen stond er haast geen wind. Erg tevreden dus over het fietsen. IMG_6703

 

 

 

 

 

 

3. Finish - kwart triathlon Meetria 2 juni 2013 (197)

Lopen:
Deze wissel ging wel goed, en na een minuut was ik weer aan het rennen. Twee loodzware benen, en dit ging eigenlijk pas wat beter na 2 kilometer. Op dit punt kwam Frans mij  voorbij, en hij had duidelijk flink wat meer snelheid. Hij liep heel erg gemakkelijk, en sloeg al gelijk een flink gat. Ondertussen had ik ook wat sportdrank genomen, maar deze was wel heel erg zoet en sterk… De tweede ronde weinig verbetering. Geen beste looptijd dus. Gefinished in 2u21:47. Zo’n 5 minuten langzamer dan in 2011, maar toen was het parcours anders, dus niet helemaal 100% vergelijkbaar.

Alles bij elkaar weer een hele leuke ervaring, en ondanks het wat tegenvallende resultaat een super middag gehad. Leuk dat er ook flink wat supporters waren, en misschien een beetje jammer dat er niet meer WBTV’ers aan de start stonden. Mijn dicht achterwiel kunnen testen, en toch met de flinke windstoten op mijn fiets kunnen blijven zitten, dus ook dat viel mee…. Hele mooie prestatie van Frans ook, want het was zijn eerste 1/4!!

SONY DSC

Volgende week Terheijden, en dan proberen mijn krachten wat beter te verdelen. Hopelijk wat minder wind, want ik vermoed dat ik daarmee nogal wat kracht verspeeld heb gisteren.

23 104 Schoonen Hans 0 338 H40 23 0:23:01 123 0:03:12 138 1:04:52 82 0:01:03 98 0:49:39 112 2:21:47