Standby

Helaas afgelopen week nagenoeg niet getraind. De nasleep van de migratie zorgde al voor lange dagen, maar daar bovenop had ik ook nog een week standby dienst.

Vanwege een menselijke fout (iemand veroorzaakte een netwerk probleem) waren veel productie, pre-productie en development databases overgefaild bij de klant, en het heeft me van zaterdag ochtend tot maandag avond gekost om het te herstellen. De overige dagen veel extra uren gemaakt om releases uit te voeren, een taak die er bij hoort wanneer je van wacht bent.

Bijna niet getraind in combinatie met een hele slechte nachtrust en de nodige stress, dus de conditie zal er flink op achteruit gegaan zijn, en ook de rugklachten zijn een stuk erger geworden door de lange dagen achter mijn bureau.

Maar…genoeg geklaagd…..want…..ik heb bijna een week vakantie voor de boeg, dus dan even het hoofd goed leegmaken, en de training weer op gaan pakken. Zaterdag een lange duurloop, en dan zal ik zien hoe het er bij staat.

De marathon van Kasterlee is alvast geschrapt van de kalender, en daar id de “tis voor niks” marathon voor terug gekomen.

Die is op 27 Nov, en voor een nieuw PR zal ik dan zeker nog niet klaar zijn, maar gezien het karakter van deze wedstrijd is dat ook geen geschikt parcours, dus wordt het zuiver een training.

Daarna nog een paar weken door trainen, en misschien naar Leeuwarden voor de marathon daar. Zal een beetje afhangen van hoe ik me voel eind November….Maar dat is nog c.a. 8 weken vanaf nu, en ik hoef niet helemaal val 0 af te beginnen. Ik denk dat het duurvermogen er nog wel is, maar het zal de snelheid zijn waar ik nog flink aan moet werken komende weken.

Kalender bijgewerkt

13 November Kasterlee, 24 December Leeuwarden

Normaal gesproken zou dit de planning moeten worden voor de rest van dit jaar. 13 November de Marathon van Kasterlee als training, en dan 24 December eens een poging gaan doen om een PR op de marathon te gaan halen.

Momenteel zit ik nog steeds in een herstelfase, want op 1 of andere manier gaan te trainingen nog vrij zwaar, en is de kracht in mijn linkse been nog steeds weg. Ik vermoed dat er in de reeks oefeningen die ik doe, er 1 is die averechts werkt want ik merk eigenlijk niet veel vooruitgang.

Aan de oefeningen had ik wat core-stabilty oefeningen toegevoegd, en mogelijk zit er dus 1 tussen die de verbetering van de rug klachten tegenwerkt. Voorlopig dus kijken of alleen de oefeningen voor de rug wel verbetering brengt, en dan voorzichtig andere oefeningen toevoegen.

De training van afgelopen zaterdag ging wel heel lekker, maar na zo’n 36KM was ik wel blij dat het er weer op zat, dus qua uithoudingsvermogen kom ik nog flink te kort. Wat wel goed gaat (buiten de rugklachten) is dat ik verder blessure vrij ben, en pijnloos de trainingen kan afwerken. Dus met nog 10 weken tot het hoofd doel, zou als alles mee zit een mooie tijd op de marathon eind dit jaar er in kunnen zitten.

En eigenlijk ben ik al vooruit aan het kijken naar volgend jaar. Binnenkort inschrijven voor de Ultrabalaton, en ik denk zoals vorig jaar weer de 24 uur van Sittard in de voorbereiding.

Oktober

Inmiddels is het weer Oktober. De maand waarin een migratie bij de klant moest gebeuren, wat de nodige stress en inspanning gekost heeft. Lange dagen werken, slechte nachtrust en nagenoeg geen beweging dus geen goed begin van deze maand.

Dus nagenoeg niet getraind voor een periode van 10 dagen, en ik merkte afgelopen zaterdag dat dit toch alles bij elkaar wel de nodige impact heeft gehad. De langzame duurloop op lage hartslag viel al niet mee, omdat na 20KM de hartslag op begon te lopen, en ik dus langzamer moest gaan lopen om onder de 135 slagen per minuut te blijven. Ondanks het hele lage tempo voelde het zwaarder aan dan normaal.

Gelukkig is de migratie zelf wel goed verlopen, en daarmee valt wel een stuk spanning weg, want een rollback zou nog een extra weekend werken betekend hebben.

Nou dus weer vooruit kijken, en eens zien wat dit allemaal invloed op de planning heeft. De marathon van EL was sowieso al geen optie meer, maar ik denk dat ook de beartrail te vroeg komt. Mogelijk is de marathon van Kasterlee nog in te passen als training en dan proberen in Leeuwarden helemaal fit en voldoende voorbereid aan de start te staan.

Ook tegen het einde van deze maand nog een week standby dienst, dus niet zo’n beste maand….