7 Weken voor de marathon, 4 maanden voor het WK Bigman

De eerste doelen beginnen alweer een beetje in het zicht te komen. Ik voel me goed, en hoop dat het zo blijft. Nagenoeg blessurevrij, en afgezien van af en toe een beetje rugklachten, een gevoelig spiertje in mijn rechtse been, en wat schouderproblemen gaat het prima.

Ik begin ook weer op mijn oude gewicht te komen, dus hopelijk ook op het nivo van een paar jaar terug. 2013 was op sportief gebied geen succes, vanwege o.a. de woningbrand, en de valpartij in Terheijden. Nu gaat het lekker, en ik merk dat ik ook weer veel meer zin heb in de trainingen. Dit in combinatie met het gunstige weer zorgt er voor dat ik  afgelopen week flink wat loopkilometers heb kunnen maken. Eindelijk weer een voorbereiding voor de marathon zoals het hoort.

Afgelopen week in totaal c.a. 65KM gemaakt. De lange duurlooop moest deze keer op zondag afgewerkt worden, anders was het totaal c.a. 85KM geweest. De plannen om te zwemmen en fietsen op zondag vielen in het water door de gewijzigde planning, maar op zich geen probleem, omdat op dit moment toch zo veel mogelijk gelopen moet worden.

ForeGrunner® 910XT

Mijn bandje van mijn Polar was weer eens kapot gegaan. Omdat er geen GPS op zit, heb ik besloten i.p.v. de polar te repareren, maar gelijk een goede Multisport hartslagmeter aan te schaffen (Met dank aan de sponsor ICT-OKE BV).

FR

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat ik erg tevreden ben over mijn Garmin fietscomputer, en ik het erg vervelend vond dat de fietsgegevens vastgelegd werden via Garmin Connect, terwijl de Hardloop statistieken in de Polar applicatie gelogd werden, besloot ik dat het een Garmin moest worden. Tot nu toe was de beperking van de Garmin forerunners dat er maximaal c.a. 10 uur gebruik van gemaakt kon worden i.v.m. de batterij duur. Dat is voor een hele triathlon, ultraloop, of voor bijv. de Hel van Kasterlee  dus te kort…. De 910 heeft dit probleem niet meer, en is 20 uur inzetbaar.

Ik heb de hartslagemeter afgelopen Donderdag tijdens de duurloop met John en Michel voor de eerste keer gebruikt.Wauw….da’s heel wat anders dan mijn Polar! Allereerst ben ik heel erg blij dat elke kilometer de splits doorgegeven worden. Het horloge geeft een trilsignaal, en dan wordt de tijd die over de kilometer gedaan werd zichtbaar. Verder is het bedieningsgemak super. Met twee knoppen scroll je door de diverse schermen tijdens de training. Hartslag, afstand, snelheid, trainingstijd en kilometersplits + gemiddelde zijn allemaal te bekijken. Je kunt zelfs een route uploaden, of tegen een virtuele tegenstander hardlopen.

Tijdens mijn 30K duurloop vond ik de kilometer splits heel erg fijn, en tegen het einde probeerde ik nog wat tempo wisselingen. De training ging heel erg goed. Had ook wel een beetje met het goede weer te maken. Alhoewel…..ik had nauwelijks geslapen in de nacht van Zaterdag op Zondag, dus normaal gesproken heeft dat een slecht effect op de training. Gelukig niets van gemerkt….

Distance: 30.24 km
Time: 2:47:21
Avg Pace: 5:32 min/km

 RIJS2

Avg HR: 149 bpm
Max HR: 184 bpm

RIJSB

 

Nieuwe helm

De Giro Advantage helm die veel te krap zat heb ik afgelopen week weer verkocht via marktplaats. Ik heb hem nooit gebruikt omdat mijn oren helemaal gekneld zaten, en het leek me niet verstandig om hem daarom tijdens een wedstrijd op te zetten. Dat is het risico van een helm kopen via marktplaats…altijd maar afwachten of hij past…. Maar van de andere kant, ben je er ook zo weer van af.

laser

 

 

 

 

 

Afgelopen donderdag een nieuwe gekocht (ook via marktplaats). Dit keer een weloverwogen aankoop. Heb me eerst afgevraagd welk type voor mij het meest geschikt is, en welke maat.

Had afgelopen week al een aantal modellen gezien op tweedehands.be en marktplaats.nl, maar degen die geschikt leken hadden geen keurmerk, of vertoonden scheurtjes aan de zijkant op de foto. Niet doen dus, want dan loop je het risico niet door de keuring te komen, en dan mis je wel het doel.

Mijn oog viel op een lazer tardiz. De maat L-XL zou zeker moeten passen, dus wat dat betreft was hij Oke. Even wat recenties bekeken, en daar kwamen al snel voor mij wat extra voordelen uit.

1:Belangrijkste is dat als je omlaag kijkt, met deze helm nog steeds een aero voordeel hebt.

2:Extra koeling mogelijk door een opening bovenin.

3:Onder het rijden verstelbaar.

4:Makkelijk op en af te zetten.

tardiz

 

 

 

 

 

 

 

 

Kortom, het lijkt er op dat ik een goede koop gedaan heb.

Hopelijk kan ik hem snel uit testen…….

_______________________

Verder natuurlijk flink getrained de afgelopen week…
In totaal c.a. 83 KM, en afgelopen zaterdag een 29K in 2u51. Lekker rustig gelopen, de eerste 22,5KM samen met John en Michel, en daar 6,5 kilometer aangeplakt .

Ook afgelopen woensdag nog gezwommen, Ging al weer iets beter, en gelukkig weinig klachten aan de schouder.

Hopelijk blijf ik blessurevrij, en kan ik de kilometers per week aanhouden.Qua gewicht gaat het ook de goede kant op, dus ik denk dat ik deze keer serieus een poging ga doen om in Rotterdam onder de 3u30 te lopen.

Planning a.s. weekend

Afgelopen week lekker getraind. Maandagavond begonnen met een duurloop van 26K in 2u20. Het voelde goed, en vooral het eerste stuk ging lekker snel. Vanaf 12KM even last van mijn ingewanden gehad, maar na een sanitaire stop was dit weer opgelost. Wel alles bij elkaar wat tijd kwijtgeraakt, dus daarom erg tevreden met de trainingstijd.

Dinsdag rustdag, en toen heb ik met Maaike gewandeld.
Woensdag eerst met Maaike gewandeld, daarna 7KM hardgelopen, en daarna gezwommen.
Donderdag 11,5KM duurloop met John en Michel.
Vanavond wil ik nog een keer 7KM doen, en morgen 26 of 30KM afhankelijk van hoe ik mezelf voel. Mogelijk nog iets te weinig duurlopen gedaan. om de 30K lekker uit te lopen, maar daar kom ik morgenochtend snel genoeg achter.
Zondag zwemmen, en aansluitend fietsen, of als het heel erg slecht weer is, hardlopen.
mar_rot
Zwemmen moet ik van lieverlee weer wat op gaan pakken, want ik heb afgelopen woensdag gemerkt dat de maanden zonder zwemmen, behoorlijk wat impact hebben op de zwemprestatie. Helaas zijn de zwemtijden nog steeds verre van ideaal, met 21u45 door de weeks en 8:00u op zondag. Hopelijk begint de zomer vroeg dit jaar, zodat ik in Galder de schade dubbel en dik in kan halen.

Hopelijk blijf ik blessurevrij. Zou mooi zijn als ik mijn PR op de marathon van 2008 eindelijk kan verbeteren. Afgelopen jaren veel te zwaar aan de marathons begonnen. Hopelijk lukt het me in 2014 om wat lichter aan de start te verschijnen…..

10 weken voor de marathon van R’dam

Vandaag voel ik me weer een heel stuk beter…. Nog geen uitslag van het laboratorium, maar ik ga er maar even van uit dat de virsusse/bacterien/parasieten mijn lichaam verlaten hebben.

marathon_rdam

 

Nog 68 dagen, en dan moet ik weer in vorm zijn.

 

 

Dus vanavond de duurloop doen die ik eigenlijk afgelopen zaterdag gepland had. Het plan is 24KM, maar als het goed gaat, dan plak ik er nog 3KM aan vast. Dan a.s. zaterdag nog een keer die afstand, en dan naar de 30K.

In 2014 tot nu toe nog maar 1 lange duurloop gedaan boven de 20K dus dat zal even wennen zijn.

ISM adomo prolog

prologue-black

 

 

 

 

Na lang zoeken hoop ik eindelijk een geschikt zadel gevonden te hebben.
Op slowtwitch etc. worden de Proloog en Race zadels van ISM als meest geschikt voor de lange astand aanbevolen. Een beetje extra comfort kan ik wel gebruiken. 2014 plannen om weer een dubbel te doen (hele triathlon in Tjechie en een hele in Almere).

ISM Zadels zijn niet goedkoop, maar de proloog is nog wel betaalbaar met 130 Euro bij Wiggle. (De prijzen bij ISM lopen tot boven de 200 Euro).

In dit zadel geen titanium. Die paar gram val ik zelf wel af, want dat scheel enorm in de prijs.