Marathon Etten-Leur

Gisteren onder ideale omstandigheden mijn 10e marathon gelopen. Het was de vierde keer dat ik in Etten Leur aan de start stond voor een hele. Op tijd richting de Nobelaar vertrokken, en na een paar minuten kreeg ik gezelschap van Rob Konings. Hij vertelde me dat ook Peter van de Broek mee ging doen, dus waren we al met 3 bekenden.

Om half 12 werden we weg geschoten, en ik voelde me goed. Bij het 2 kilometer bordje keek ik op mijn horloge, en daar zag ik dat ik rond de 7 minuut 30 zat. Gelijk het tempo wat laten zakken, maar toen kwam ik even later weer een bordje 2KM tegen…..Dit bleek het goede bordje te zijn, dus toen maar weer terug naar het tempo waar ik in gestart was.

Ik kon aansluiten bij een groepje, en de eerste 5KM heb ik op kop gelopen. Daarna werden we ingehaald door een sneller groepje, en daar ben ik bij aangepikt. Op het 10KM punt kwam ik door op 47:05 min. Ik was dus weer te snel gestart, maar dacht er deze keer mee weg te komen. Iets voorbij dit punt kreeg ik gezelschap van Michel. Hij zorgde voor verse sponzen, en de nodige peptalk. Toen was ik nog in staat om af en toe een kort gesprek te voeren. Op het halve marathon punt kwam ik door op 1u42. Het tweede stuk dus precies in het goede tempo gelopen.

Nadat ik even bij Maaike gestopt was, en de gels in ontvangst genomen had, begon ik aan het tweede stuk. Michel stond me op te wachten bij de molen, en van daaruit weer het viaduct over. Tot de 25 kilometer ging het nog steeds goed. Ik had ondertussen de 3 minuten verspeeld, en zat precies op schema voor een tijd van 3u30. Wel een beetje een vervelend gevoel in mijn lies, maar gelukkig werd dit niet erger.

Bij kilometer 30 liep ik achter op schema, en was ik al door verschillende lope

rs ingehaald. Dit bleef zo tot de 35 kilometer. Hierna had ik weer wat kracht gevonden, en ik ging zelf weer lopers terug inhalen. Michel had dit ook gezien, en moedigde me aan. Maar daarna kwam het valse plat naar het viaduct, en hierna het viaduct zelf. Met kleine pasjes voorzichtig het viaduct over, en toen de laatste loodzware c.a. 3 km in.

Gefinisht in 3u44.  In eerste instantie een beetje een domper, want ik had graag een nieuw PR in mijn 10e marathon gelopen. Maar met ruim 3KG zwaarder dan vorige marathons, en veel minder trainingskilometers achteraf gezien nog niet zo slecht. Volgende marathon maar weer eens wat serieuzer gaan trainen :-). Na de hele triathlon ben ik een beetje overmoedig geworden, terwijl een gewone marathon natuurlijk nooit onderschat mag worden. Hopelijk heb ik er weer van geleerd…

Hans Schoonen Rucphen
Startnummer 186
Categorie Thetford marathon
Categorie M45

Bruto uitslag Netto uitslag
Split 10km 47:13 47:05
split 21km 1:42:40 1:42:32
Split 31k 2:38:19 2:38:11
Finish 3:44:43 3:44:35

Nog 2 dagen voor de marathon

Nog 2 dagen, en dan sta ik aan de start voor mijn 10e Marathon.

De weersvooruitzichten zijn ideaal:

  Za Zo Ma Di Wo Do
Zonneschijn (%) 20 20 20 20 30 40
Neerslagkans (%) 30 10 20 30 20 50
Neerslaghoeveelheid (mm) 0/1 0 0 0/1 0 0/2
Minimumtemperatuur (°C) 8/10 9/12 9/11 7/10 7/9 7/10
Middagtemperatuur (°C) 14/16 13/16 14/17 14/17 14/17 14/16
Windrichting ZO ZW Z ZW Z Z
Windkracht (bft) 2 4 3 4 3 4

Ik voel me goed. Afgelopen week wel erg veel last gehad van een spiertje in de knieholte (onderaan de hamstring). Maandag ging het nog, en toen heb ik nog een rustig herstel loopje gedaan. Dinsdag en woensdag kon ik echter bijna niet normaal lopen. Vandaag lijkt eht weg te zijn. Misschien vanavond nog 5KM, voordat ik naar de leden vergadering ga van de WBTV.

Ben benieuwd. Ik hoop een tijd onder de 3u30. Kom ik later dan 1u45 door op de halve, en heb ik het gevoel dat versnellen er niet meer in zit, dan ga ik de tweede helft rustig uitlopen.

 

 

10 van AVR deel 2

15 Hans Schoonen 65 Rucphen 42:24  

Vandaag 23 Okt (1 week voor de marathon) de 10 van AVR.
Het was schitterend weer, en et parcours was ook verbeterd t.o.v. vorig jaar.

De uitslag viel me uiteindelijk 100% mee.
Ongeveer een halve minuut langzamer dan vorig jaar, terwijl ik nu 3KG zwaarder ben, en inmiddels weer een jaar ouder ben. Ook heb ik afgelopen jaar nagoeg geen enkele tempo training gedaan.

Ben benieuwd of ik nog eens onder die 40 minuten kan komen…

Nu een rustig weekje, en dan de marathon. 

 

 

10KM van AVR

Overmorgen weer de 10KM van AVR.

Altijd een beetje afwegen of het wel of niet verstandig is zo’n week voor de marathon, maar vorig jaar is het me goed bevallen(toen liep ik een PR op de 10KM).  

De tijd zal wel deze keer wel tegen gaan vallen, want ik merk dat de snelheid flink achteruit gegaan is. Nauwelijks tempolopen gedaan, en al helemaal geen interval trainingen, en ook wat zwaarder. 

Maar ik heb er wel zin in!

En daarna wordt het weer aftellen naar de marathon…..

Nog 15 dagen….

Vandaag de laatste lange duurloop gedaan in de voorbereiding voor de marathon. Het zware werk zit er dus weer op.

Eerst voetbal kijken bij de D1 van RSV. 2-2, maar eigenlik had RSV gewonnen want de scheidsrechter floot niet voor buitenspel. Levi had het eerste doelpunt gescoord.

Hierna in 13:00u vertrokken. Stralend weer, en toch lekker koel. Ideaal….alleen in Sprundel kwam ik er achter dat ik mijn gels vergeten was. 34 KM alleen op water dus. Maar ging wel heel goed. Uiteindelijk 2u54.10 over gedaan. Bijna goed voor een marathontijd onder de 3u30 u. 

 Ben ook al een beetje de planning voor volgend jaar aan het doornemen.
Eerst 18 Dec de winterduathlon van Kasterlee, en daarna ga ik een rustperiode inlassen.
In 2012 wil ik proberen de volgende evenementen te doen:
Begin April = Marathon Rotterdam
4 Juni http://www.wasserstadt-triathlon.de/teilnehmerinfos.html ==> Hele triathlon Hannover
Eind Juni 1/3 triathlon Oud Gastel
September ==> Hele triathlon Almere
en ik hoop nog een paar halve triathlon’s mee te kunnen doen.

Probleem is dat nu al gepland moet worden, omdat veel evenementen al vrij snel vol zitten, en er dus op tijd ingechreven moet worden.

Lange duurloop – nog 22 dagen voor de marathon

Vanochtend mijn lange duurloop gedaan. Vanwege de standby dientst besloten 3 ronden te doen van 10,2KM.
Inclusief aanloopstuk, en tussenstukken is dit in totaal  ruim 32KM.
Ik kan dan altijd binnen een half uur online zijn, mocht er iets aan de hand zijn.

De omstandigheden waren niet ideaal. Laat thuis van Ad’s feestje, en heel erg slecht weer. Halverwege het eerste rondje ook nog eens flinke maagkrampen, en dus nog even stoppen voor een sanitaire stop….en de laatste ronde flink last van een grote blaar op mijn kleine teen…

Eerste rondje van totaal 11Km duurde 1u6 minuten.
Tweede rondje besloten 10KM op marathon tempo te doen. Exact 10KM in 48:02 minuten
Hierna weer het gas er af, en uiteindelijk het derde rondje op 2u51 minuten beeindigd.
2e en 3e rondje samen is precies 21km in 1u45min, en dus precies goed voor een tijd van 3u30.

Dus tegen alle verwachtingen in ging het eigenlijk erg goed. De beste training vanaf de voorbereiding voor deze marathon. Conclusie…een paar dagen rust is zo slecht nog niet. Wist ik natuurlijk al lang, maar het valt af en toe niet mee om daaraan toe te geven…

 

Volgende week moet de zwaarste week worden, dus hopelijk gaat dit ook lukken. Als ik die belssurevrij doorkom, dan kan daarna weer wat rustiger aan gedaan worden. Moet nog even kijken of ik de 10KM van AVR (een week voor de marathon) ga doen.

“rustweek” nog 23 dagen voor de marathon

Deze week vanwege diverse omstandigheden een ongeplande rustweek.
Er zijn verschillende oorzaken. De belangrijkste is dat vanwege call-out voor TMME ik binnen 5 minuten telefonisch bereikbaar moet zijn, en binnen 30 minuten online. Dit geeft zo zijn beperkingen, en bijv. het zwemmen (niet meer dan 150 meter, en dan de telefoon checken) of het hardlopen (lange duurlopen opsplitsen in kleine rondjes, en de telefoon mee) moeten dan anders ingericht worden.

Een andere oorzaak was een gecrashte applicatie server van een klant, die vanwege een corrupt filesysteem niet meer op kwam. Gevolg……woensdagnacht to half een doorgewerkt, en donderdag ochtend weer om 5 uur terug uit bed. De tusenliggende tijd ook haast niet geslapen, omdat ik het probleem nog niet op had kunnen lossen, en nog over een oplossing na aan het denken was.

Gisterenavond een oplossing uitgetest bij de klant, en ook nog een abraham geplaatst bij mijn zwager. Ik had de fut niet meer om nog te gaan lopen. Vanavond gaat ook niet lukken…eerst Nederland Moldavie in de kuip, en hierna de verjaardag van Ad vieren.

Morgenochtend weer om 6 uur op om mijn lange duurloop te doen(wel een verkorte versie, waarschijnlijk 24KM), en hierna om 10u met Levi naar de voetbal. (Als ik niet opgeroepen wordt, want de standby duurt tot maandag ochtend).

Volgende week dus flink wat kilometers maken, en daarna twee weken gas terug nemen.

Vanochtend trouwens nog wel een nieuw PR: van Rucphen naar Brussel in 51 minuten….. 😉