Klaar voor a.s. zondag

Hopelijk wordt het nog wat warmer, want ik vrees dat het anders vrij koud zal aanvoelen a.s. zondag in Meer. Heb er wel heel veel zin in!

Helaas eergisteren opgestaan met flink wat rugpijn. Zo te voelen weer een hernia die zit te wringen, en dat terwijl ik er het afgelopen half jaar weinig last van heb gehad.
Gisteren voelde het al wat beter, en het lijkt vandaag al weer iets beter te zijn, dus hopelijk valt het deze keer mee….

De weegschaal gaf vanochtend weer 75KG aan, en dat was weer even geleden. 11 Maart was het nog ruim 82KG (1 week na de ultraloop van Stein), dus dat gaat weer de goede kant op. 73KG zou ideaal zijn, maar dat zal nog wel even duren denk ik.

Afgelopen maandag met John en Peerke c.a. 15KM gelopen, en gisteren gezwommen.
Vanavond rondje fietsen, en daarna mijn fiets in orde maken. Nippel is binnen, dus eerst proberen 10 Bar in mijn disc te krijgen….

 CIMG0273

 

 

 

 

 

Meer 2011 – vertrek uit de wisselzone….

Training 18/25 Mei

Deze week heel erg lekker getraind.

Afgelopen maandag gefietst met John. Helaas erg slecht weer, en veel te koud en nat.
Na zo’n 60KM hielden we het voor gezien.

Dinsdag en Woensdag een snelle duurloop gedaan. Zwemmen zat er niet in, want ik had het veel te druk bij de klant. De duurlopen (Di 10,2KM – 4:30M /KM; Woe 7KM – 4:25KM) op een snel tempo afgewerkt. Ik merk dat de snelheid terug begint te komen, na maanden van langzame trainingen. Hopelijk de 2e Juni een snelle 10K tijdens de triathlon.

Ook van woensdag op donderdag erg druk, en eigenlijk praktisch een nacht slapen overgeslagen. Besloten om in ieder geval de geplande training met John en Peerke af te zeggen, omdat niet zeker is of ik wel/niet opgebeld zou worden in verband met de standby.

Uiteindelijk wel besloten een duurloop te doen, maar in de buurt te blijven, zodat ik bij een oproep snel naar huis zou kunnen. 18,2KM gerend met een gemiddelde van c.a 5:33 per KM.

Ook op vrijdag moest er een installatie gedaan worden, en die zou vandaag getest worden. Een verhoogde kans op een oproep, dus besloot ik ook vandaag mijn geplande fietsrondjes weer in de buurt af te werken (max. op c.a. 30 minuten fiets afstand). Heel erg lekker gefietst, en een leuk gemiddelde van 30,7 aan kunnen houden. Gemiddelde zou hoger gelegen hebben, maar ben onderweg nog een paar keer gestopt (telefoontje / oversteken etc.). Voelt goed dus.

A.s. week wat gas terug nemen, in de aanloop naar de triathlon van Meer. De watertemp. is overigens 12Graden, terwijl vanaf 13 gezwommen mag worden. Hopen op betere temperaturen dus, want anders wordt het een duathlon.

Dadelijk een gaan supporteren bij Rondje Sprundel (wandelingetje samen met Maaike).

Zaterdag 25 Mei – c.a. 90 KM fietsen – 30,7 KM gemiddeld

training_31_5_2

 

 

 

 

 

training_31_5_1

 

 

 

 

 

 

Donderdag 23 Mei- 18,2 KM duurloop

training_23_5_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

training_23_5_1

 

 

 

 

 

 

 

 

Pinksterweekend

BKpQz_6CEAQkL8N.jpg large

 Afgelopen weekend lekker kunnen trainen.

Vrijdag 7KM hardlopen, zaterdag 24KM hardlopen, Zondag 1u Zwemmen/1 u hardlopen / 1u fietsen en maandag ruim 2 uur fietsen.

Zondag mijn dicht achterwiel getest, en dat is me heel goed bevallen.
Eerste stuk met gemak 37KM gemiddeld gereden, daarna wind tegen ging het wat lastiger. Toch c.a. 33KM gemiddeld gereden, terwijl ik vrij voorzichtig was, om dat het druk was op mijn route.

Veel fietsers, en ook veel auto’s, dus ik had al vrij snel besloten om niet uit te gaan testen hoe hard ik maximaal kon gaan, want dat is niet verantwoord. De eerste echte test wordt (as het niet te hard waait) in Meer tijdens de 1/4 triathlon op 2 Juni.

Mijn nieuwe stuurtje begint nu ook te wennen. In vergelijking met de vorige, een stuk minder comfort, maar ik heb wel het idee dat je meer gestroomlijnd op je fiets zit, dus ga ik er maar van uit dat het zal helpen. Het ziet er in ieder geval een stuk mooier uit, en dat is ook wat waard. (Dit geld overigens ook voor de wielen).

Vandaag samen met John c.a. 60 KM gereden, en eigenlijk vooral vanwege de kou de route wat ingekort. (Motregen in combinatie met de lage temperatuur). Fietsje net weer even afgewassen, want dat was nodig na deze rit.

hemelvaart weekend zit er op

Helaas…..het hemelvaart weekend zit er weer op.

IMG_0761

 Jammer genoeg zat het weer niet mee, en daarom hebben we slechts 1 keer meegedaan aan de fiets vierdaagse. De overige dagen voornamelijk geklust, en ook wat tijd gevonden om mijn fiets verder klaar te maken.

Vanwege het erg slechte weer ook nog geen proefrit kunnen maken. Hopelijk is het vanavond droog, want dan wil ik eens 40KM voluit gaan, en kijken hoe dat gaat.

Afgelopen 4 dagen niet veel trainingen gedaan. eigenlijk 1 echte training, en dat was vrijdag, een lange duurloop van c.a. 24KM.

Training afgelopen weekend

Afgelopen weekend begonnen met vrijdag avond een korte duurloop van 7KM.

Zaterdag een rustdag, omdat we al vroeg met Levi naar Roosendaal moesten voor de laatste competitie wedstrijd. Hierna met samen met Maaike op pad (naar een tuincentrum op zoek naar een moederdag kado, en naar Decathlon voor nieuwe Skeelers.)

Dus zondag op tijd op mijn fiets gestapt, om er eens flink op mijn fiets tegenaan te gaan. De avond van te voren had ik al besloten om niet te gaan zwemmen in het buitenbad, omdat ik vorige week gewoon veel te veel kou heb gehad. Deze keer alleen op pad. Omdat het eerste stuk voor een groot gedeelte de wind in de rug was, had ik al snel een gemiddelde snelheid van 32Km/uur op mijn Garmin staan na zo’n 15KM. Na een flink stuk wind tegen was deze gemiddelde snelheid terug gelopen naar 30KM uur. Toen ik zag dat ik na 60KM nog steeds een gemiddelde van 30,5 had staan, besloot ik de training af te gaan werken op een gemiddelde snelheid boven de 30, en dit is me gelukt. (102KM / 30,4KM/u).

Alles op 1 bidon water. Erg lekker fietsweer, niet te veel wind, bij een goede temperatuur.

Vanavond een FFWD Disc wiel ophalen in Maastricht.
FF_main

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De disc is ook een clincher (geschikt voor draadbandjes), dus nu heb ik mijn wielsets compleet.

Hopelijk lukt het me om deze week mijn stuurjte te vervangen, zodat ik binnenkort de nieuwe wielsets / aero stuurtje nog eens goed kan uit testen, zodat ik in Juni al een beetje gewend ben aan deze setup.

Nieuwe wielset besteld

Al een tijdje op zoek naar snelle wielen, om de slechte zwemtijden te compnenseren met extra minuten fiets winst 🙂

Op zich geen eenvoudige opgave, omdat er heel veel verschillende wielen bestaan, en nog veel meer websites bestaan, en ik uiteraard zo goedkoop mogelijk – zo goed mogelijke wielen wil hebben.

Mijn eerste keuze was gevallen op een HED 3 spaaks wiel in combinatie met een HED jet disc. Omdat ik niet het risico wil lopen dat deze combinatie verboden wordt (in stayer wedstrijden mag zo’n wiel al niet gebruikt worden), heb ik hier toch maar vanaf gezein.

Daarna een goede prijs onderhandeld voor de HED jet T9 clincher voor/achterwiel + HED JET Disc (clincher). Setje is super, prijs is helemaal super, maar……de leverancier zit in China. Een beetje googelen op internet levert heel veel negatieve adviezen op, zeker als het merk prodcuten betreft. Besloten om het niet te doen……

Verder gezocht, en op Wiggle een hele mooie set gevonden. Het is de “Campagnolo Bullet Ultra 105 USB Wheelset” geworden. Een disk koop ik in een later stadium wel, maar voorlopig lijkt me dit een hele snelle set!!!!!

voorwiel

BULLETult_cop105_post500x581

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bullet™ Ultra™ 105mm.

Only for those seeking extreme results.
The Bullet™ Ultra™ with a 105mm profile accepts no compromise: it requires determination, strength, focus, but the extreme performances that the new aluminium/carbon solution can offer you, can be fully appreciated only by using them.

graph

Meer info:

http://www.campagnolo.com/jsp/en/wheelsdetail/item_bulletultra105_catid_9.jsp

Setje komt als het goed is volgende week binnen. Ik heb ook 4 Swalbe Ultremo ZX’en besteld (de 23mm versie), om de set compleet te meken. Dat wordt knallen in Juni, wanneer ik de eerste triathlon wedstrijden voor dit jaar kan gaan starten.