A Wedstrijd

Het heeft even geduurd, maar ik ben er uit….

De wedstrijd van het jaar wordt een 160KM ultraloop eind dit jaar.

Ik speel al heel erg lang met het idee om een 100 Mile een keer te proberen, maar na limburgs zwaarste had ik die plannen voorlopig weer even geparkeerd, en daarna vooral leuke (extreme) triathlons gepland.

Maar sinds vorig jaar (en dat heeft denk ik heel veel te maken met mijn gewicht, of misschien wel door het vele wandelen met Maaike) merk ik dat ik nog veel meer geniet van het hardlopen dan vroeger. De lange duurlopen kunnen me niet lang genoeg duren, en door de weeks ga ik eigenlijk niet snel de deur uit voor een loop korter dan 14KM. Dit gecombineerd met het vele wandelen (de laatste weken maak ik wandel + hardloop weken van >110KM), en na de geplande triathlon zal dit alleen maar toenemen met de wandelvakantie etc. in het vooruitzicht.

Het word de Bello Gallico Trail, en Jan gaat ook mee doen, dus nog een heel mooi doel waar we samen naar toe kunnen trainen.

Gelijk maar ingeschreven, dus na de Frysman ga ik de rest van het jaar alles om deze wedstrijd heen plannen.

Te beginnen met eind augustus de Ultra in Monschau.
In September nog iets leuks uit zoeken (misschien Winschoten?), en eind Oktober de marathon van Etten Leur. Dat weekend probeer ik ook wat lopers bij elkaar te krijgen voor een bedrijventeam(geen team in Roosendaal dit jaar, omdat ik er weer niet bij kan zijn vanwege de Frysman triathlon),

Dus geen Hel van Kasterlee dit jaar, maar een ultra die alhoewel het een niet al te zwaar parcours lijkt, zeker evenveel energie gaat kosten.

Het trainen voor de Frysman gaat redelijk. Vorige week lekker gezwommen in Galder, en afgelopen zaterdag met Rob, John en Michel lekker relaxed 33KM door de Rucphense bossen gerend. Helaas viel de geplande fietstocht in het water, want vrijdag (koningingsdag) was de bedoeling een rondje zeelandbrug, maar dit kon niet doorgaan vanwege problemen bij de klant.

Zondag ochtend deze training ingehaald, maar na 115KM besloot ik te stoppen, omdat het te nat en te koud was. Hopelijk volgende week beter….

Deze week staat er buiten zwemmen/fietsen lopen, ook nog een wandeltocht met Maaike (45KM) in Bouillon op de planning….

 

Wandelweekend

En we zijn weer een week dichter bij de Frysman triathlon.
Nog 9 weken te gaan, voor de A-wedstrijd van dit jaar.

Afgelopen vrijdag heb ik weer gemerkt dat er nog veel moet gebeuren, omdat ik na 140KM fietsen helemaal leeg van mijn fiets kwam.
De omstandigheden waren eigenlijk prima…niet te veel wind, lekker temperatuurtje en ik had er zin in.
Eigenlijk was de planning een rondje Zeelandbrug van 160KM, maar toen ik vertrok twijfelde ik al een beetje of dat wel zo’n goed idee was.
Gelukkig dus een alternatieve route gekozen, en na 4 uur lekker fietsen + 1 uur flink afzien weer 140 fietskilometers er bij.

 

Met de wandelkilometers er bij heb ik ook een loopweek van meer dan 110KM in de benen.
Afgelopen weekend op zaterdag 32KM en op zondag 40KM gewandeld, en dat was met het mooie weer heel erg lekker.
Twee verschillende en hele mooie tochten gedaan samen met Maaike, zaterdag in Boekhoute (in Oost Vlaanderen), en zondag vertrokken vanuit Etten Leur.
Helaas wel een paar insectenbeten, en een flinke blaar opgelopen, dus hopelijk is dat snel weer over.

 

Deze week staan een ronde zwemmen in Galder + een rondje Zeelandbrug + duurloop van 30KM aangevuld met wat hardloop trainingen op de planning.

Buiten zwemmen

Het triathlon seizoen is nu definitief begonnen……want de eerste zwemtraining in Galder zit er weer op. Wel flink koud…maar toch een stukje gezwommen samen met Marcel.

Het trainen gaat sowieso  lekker, en ik heb er weer heel veel zin in.
De drukke weekenden zijn gelukkig voorbij nu, dus wat dat betreft komt er weer wat (nodige) rust.
Ook heb ik vorige week nog een rondje van 120KM kunnen fietsen,  en dat viel niet tegen.
Het was lekker weer, en er stond niet al te veel wind, en de kilometers vlogen voorbij.

Volgend weekend ook ergens tijd proberen te vinden om 150KM te fietsen, want er staan ook wat wandelingen met Maaike op de planning.

Alles bij elkaar nog flink wat loop kilometers gemaakt vorige week, en zo het werkweekend toch nog een beetje af kunnen wisselen met wat ontspanning. En zondag met Maaike nog een flinke wandeling gemaakt,,,,

 

Een wedstrijd er bij op de planning

Na de Frysman wordt de volgende wedstrijd een ultra van 56KM in Monschau op 12 Augustus.

Dus na de triathlon nog een maandje om me voor te bereiden, maar om deze wedstrijd normaal te kunnen finishen moet dat wel voldoende zijn. Het zou dan een hele mooie training zijn voor eventuele nieuwe doelen in het najaar.

Ook de wandelvakantie voorafgaand kan ik dan combineren met voor of na de 25KM wandelen af en toe een duurloop te doen.

Verder is het me eindelijk gelukt om een keer op de racefiets wat kilometers te maken.
Het waren er net 100, maar het begin is er…zo’n. 11 weken voor de Frysman. Vorig jaar was ik al volop aan het trainen op de fiets, want toen stond Luik Bastenaken Luik half April op het programma.

Nog 1 werk weekend, en dan ga ik er weer flink tegenaan!

 

 

 

Voorjaar

Tja…………soms zit het tegen….

Drie weken op rij zowat de hele weekenden + diverse avonden gewerkt, om de problemen bij de klant op te lossen.
Buiten de geplande trainingen zijn ook de paasdagen compleet de mist in gegaan.
De voorgenomen wandeling met Maaike op tweede paasdag is helaas ook niet meer gelukt.
Kortom…de voornemens om er weer flink tegenaan te gaan zijn voorlopig weer even uitgesteld.

Nog twee werkweekenden te gaan in April, en er staan ook nogal wat prive activiteiten op de planning komende weekenden in de resterende tijd.
Met een beetje mazzel ga ik proberen binnenkort een ochtend vrij te plannen door de weeks, zodat ik eindelijk de nodige fiets kilometers kan gaan maken.

Maar….genoeg geklaagd….
Het voorjaar lijkt nu definitief te gaan beginnen, dus ik moet weer uit de schaats en mountainbike modus, en weer terug in de triathlon modus komen.
Van de 3 onderdelen gaat het lopen alvast heel lekker. Nog wel een stuk zwaarder als vorig jaar, maar het voelt wel heel goed aan.
Het fietsen op de Tacx eigenlijk ook wel, want ik heb de laatste trainingen alleen op het zwaarste vermogen getraind.
Alleen het zwemmen is niet doorgeaan afgelopen weken, maar wie weet, misschien vanaf volgende week al weer buiten zwemmen als de temperaturen nog een beetje verder stijgen.
En met Maaike nog flink wat wandelkilometers maken, want de Kennedymars is ook al in Mei.

Dus ik ga me volledig richten op de Frysman, en het zou toch mooi zijn als ik deze 10e editite een nieuw PR kan wegzetten.
Maar zoals met de vorige triathlons, ben je buiten de factoren waar je zelf invloed op hebt, afhankelijk van de vorm, het weer, het materiaal etc. etc.
In ieder geval een mooi streven de komende weken.

Als het me heel goed bevalt, dan misschien nog een hele in het najaar, maar ik heb eigenlijk ook heel veel zin om een paar mooie trails of ultra’s te gaan doen.
We zullen zien….