Kennedymars Someren 2018

Afgelopen weekend eindelijk weer eens aan de start gestaan van een leuk evenement.
Deze keer was wel heel bijzonder, want het was iets waar ik samen met Maaike naar toe getraind heb.

Zaterdag middag zijn we op tijd weg gegaan, en we waren rond 17:30u al in Someren om het startnummer op te halen. Daarna eigenlijk maar een beetje rondgehangen in het startvak, afgewisseld met af en toe een toiletbezoek net er buiten.19:00u werd de vlam aangestoken, en kort daarna begon wat meer entertainment.


O.a. een tonprater, wat warming up muziek en net voor de start “You never walk alone” en dat was wel heel erg leuk. Precies 20:00 werden we weg geschoten.

Eenmaal onderweg hadden we er al snel een lekker tempo inzitten, maar….het is wandelen, en dan gaan de kilometers heeeeel langzaam voorbij. Al na een paar kilometer kwamen we Jan en Maria tegen (twee wandelaars die we een paar weken eerder tijdens een wandeling in den Bosch hebben leren kennen), en we liepen een stuk met hun mee.

Vrij druk was het in het begin wel, en dat duurde tot de eerste verzoringspost op 14KM.
Tja….als dan iedereeen zowat tegelijk bij de eerste post aan komt, dan wordt het dringen.
Vooral voor de dames een probleem, want 2 dixies voor 1750 man is wat aan de magere kant.
Dus Maaike besloot om het nog maar even op te houden, en even later kon ze bij een paar vriendelijke mensen in Deurne naar toilet.

Ondertussen was het al donker geworden, maar dat mocht de pret niet drukken, want in ieder dorp werd nog volop gefeest. Dit werd afgewisseld met af en toe een stuk wandelen in het donker.
In Helmond was het Kermis, en daar was het ook een heel gezellige doorkomst. Na c.a. 41KM hadden we de sporthal in Mierlo bereikt. Net over de helft dus, en daar namen we even een wat langere pauze.

Na de pauze weer verder, en zo rond half 5 begon het al weer terug licht te worden.
De pauze had ons goed gedaan, want het stuk tussen de 40 en 50 KM liep heel erg lekker.
Op een gegeven moment gingen we de heide op, en kwamen er ook een paar onverharde paden.
Een heel mooi (maar ook wel een beetje saai) stuk, waar je de lopers kilometers ver kon zien.

Gelukkig werden we met rust gelaten door de Schotse Hooglanders, die soms wel heel erg dicht bij kwamen.

Hierna gingen we richting Someren, en daar was ondertussem de plaatselijke bevolking aan het ontbijt begonnen. Dat was heel mooi, want iedereen zat dus voor het huis, in de voortuin of op de oprit te ontbijten, en tegelijkertijd ons aan te moedigen.
Geweldige mensen!! Ook de straten waren mooi versierd, en op heel veel plaatsen hadden de inwoners zelf een tafeltje weg gezet met spekbrokken/lollies/dropjes etc. etc.. Of ze stonden gewoon op een dienblad koekjes of iets dergelijks uit te delen.
Bij de 60KM werden Jan en Maria opgewacht door hun zoon en schoondochter bij de “meet en greet” plaats..

Daar hebben we een ontbijtje genomen, en zijn we wat langer blijven zitten.

Daarna werd het al een stuk warmer, en het opstarten viel niet mee…
De kilometers gingen langzamer en langzamer, en na een heel zwaar stuk kwamen we eindelijk bij de 70KM aan.

Nog 10 te gaan….Na 4KM de laatste drinkpost, en vanaf dat moment werd het echt aftellen.
Op een gegeven moment een bord dat het nog c.a. 1500 meter was, en een eeuwigheid later vertelde iemand van de organisatie ons dat het nog 1KM was.


Weer wat later kwam de finish in zicht, en na net geen 18 uur wandelen ging ik samen met Maaike de finish over.

Maaike was 1057e en ik 1058e (dames gaan voor he) van de 1754 gestarte lopers.
Maar..het was uiteraard geen wedstrijd. Binnen de 20 uur finishen was het doel, en dat is ruimschoots gelukt.Heel trots op Maaike, want ze heeft het toch maar even gedaan!!

Na de finish nog wat gedronken met Jan en Maria, en daarna rustig aan naar huis….Een hele mooie nacht en dag gehad! Heel goed georganiseerd, en super gezellig evenement.

1754 lopers voor 56e Kennedymars
Voor het eerst in de geschiedenis vertrokken de lopers om 20.00 uur aan de Kennedymars. 1.754 lopers gingen van start. Na een swingende openingsceremonie, met een warming-up voor de wandelaars, een sketch van cabaretier Rob van Elst en het hijsen van de vlag door ‘Vrijwilliger van het jaar’ Peer van Kemenade, gaf burgemeester Dilia Blok het startschot. Net geen 1.300 wandelaars liepen de tocht uit. Daarmee komt het percentage wandelaars dat de Kennedymars heeft volbracht op 74%. Vlak voor 16.00 uur kwam Johan Engelen als laatste loper over de finish. Hij werd onthaald door de vrijwilligers van JOEK en burgemeester Dilia Blok.