BG

Gisteren avond een stukje gelopen van het parcours, samen met Jan.

De eerste indruk is goed, alhoewel het lopen in het donker niet meeviel, maar dit had ook met het navigeren te maken. In de ene hand mijn Garmin, en een lampje met bijna lege batterijen over paden met kuilen, stenen, boomwortels etc.

Na c.a. 6KM zijn we terug gedraaid, en na 12KM hielden we het voor gezien.
Zoiets maal 14 dus op 15/16 December….

Goed dat we gegaan zijn, want de start blijkt toch iets verder rijden dan we dachten.
Dat wordt rond half 2 vertrekken op vrijdag, dus vroeg naar mijn bedje toe.

Inmiddels staat de nieuwe route ook online, dus die moet ik nog even naar mijn Garmin uploaden.

http://bellogallico.legendstracking.com/#

Afbouwen

En we zijn weer een weekje dichter bij de Bella Gallico…het hoofd doel voor dit jaar.

Afgelopen week zijn de trainingen een beetje in het water gevallen, vanwege verplichtingen bij de klant, en met de planning die Maaike had…. Gelukkig heb ik deze trainingsweek gisteren toch nog goed af kunnen sluiten met een perfecte lange duurloop.

Na een feestje op zaterdag avond ging ik veel te laat naar bed, dus niet de ideale voorbereiding voor de lange duurloop van zondag ochtend. Direct nadat Maaike vertrok om te gaan werken vertrok ik in het donker richting de pannehoef. Het plan was c.a. 4 uur gaan lopen, op een laag tempo. Na een paar kilometer zag ik op mijn horloge dat het tempo wel heel erg laag was, en besloot weer iets te versnellen naar 6:30 / KM.

In het begin had ik wat last van mijn buik, maar dat was gelukkig na een sanitaire stop weer opgelost. Vanwege de kou moest ik trouwens regelmatig ook even een korte plas pauze houden, maar verder ging alles goed.

Onderweg ook wat gegeten, en nu werd ik niet misselijk. Dus bij laag tempo eten moet straks geen problemen geven, en dat is alvast een grote zorg minder. Ook de vermoeidheid bleef uit, en na 4 uur besloot ik om er dan ook maar gelijk een hele marathon van te maken. Zo gezegd, zo gedaan, en na 4u25 zat mijn training er op. Heel lekker gelopen, niet misselijk, niet overdreven moe….klaar voor de wedstrijd denk ik.

Het plan is om a.s. woensdag avond samen met Jan alvast eens een kijkje te nemen in Oud Heverlee en een stukje van de route te doen. De route van 2017  heb ik al op mijn telefoon en in mijn Garmin Etrix gezet. In mijn horloge zou ook moeten kunnen, maar die zal halverwege leeg zijn tijdens de wedstrijd denk ik, dus geen goed plan.

Nou nog even kijken wat allemaal in de drop bags moet, en  een voedingsplan maken……

En de plannen voor volgend jaar….daar ben ik nog steeds niet uit….

 

 

Winter

Nu begint het ook in Nederland een beetje op winter te lijken. En toevallig viel deze week ook weer de post van de elf steden vereniging binnen. Dit jaar zit ik in startgroep 20, dus hopelijk ben ik qua groep een beetje naar voor geschoven, want hoe eerder je kunt starten, des te meer tijd je hebt om de tocht uit te rijden. Voor mij begint het schaats seizoen pas eind December, want ik wil geen risico nemen met de geplande ultra trail in het vooruitzicht.

Afgelopen week wel kilometers gemaakt, maar het ging niet helemaal lekker.
Vrijdag avond had ik eigenlijk gepland om 30+ kilometers te maken(Maaike moest die avond werken), en dan in het weekend nog een keer 3,5-4 uur.
Maar toen het eenmaal vrijdag avond was, besloot ik maar om een warm bad te nemen en voetbal te kijken.
Ik had een beetje last van mijn keel. en was best wel moe, dus leek me dat het verstandigst.
Gelukkig won Nederland van Frankrijk, dus dat maakte mijn avond weer helemaal goed, en zaterdag ben ik weer met John, Michel en Rob gaan lopen, met fantastisch weer.

Dat ging gelukkig heel lekker, en ondanks dat ik laat gestart was, en op tijd weer moest stoppen, toch nog 32KM kunnen maken. In totaal dus die week nog wel wat kilometers gemaakt, al waren het er natuurlijk veel te weinig.

Hopelijk deze week nog wel een flink totaal, want dit is eigenlijk de laatste echte zware week, want daarna moet al weer afgebouwd gaan worden. Ook deze keer weer te weinig kilometers in de opbouw voor zo’n lange ultra, maar zo is het tot nu toe dit jaar iedere keer gegaan, en uiteindelijk viel het telkens weer mee.

Voor de planning van volgend jaar ben ik er nog steeds niet uit.
Misschien is het gewoon verstandig eersst de 100 mile af te wachten, en daarna kijken wat het vervolg wordt.
Een hele triathlon is al weer even geleden en ik heb ondertussen al wel een paar leuke gezien.
Misschien weer een keer terug naar Hannover, en dan in het najaar een wat extremere bijvoorbeeld.

Maar ook een mooie ultra trail zou zo maar kunnen….dat hangt een beetje af van hoe de 100 milesme gaan bevallen denk ik.
Ik ga in ieder geval voorlopig even nog nergens voor inschrijven..

Vakantie Ijsland

Ondertussen ben ik weer terug van een reis naar Ijsland.
Deze reis stond al erg lang op ons verlanglijstje.

Ijsland overtrof al mijn verwachtingen, en die waren al heel erg hoog.
In de korte tijd dat we er waren (8 dagen) hadden we veel te weinig tijd om alles goed te kunnen bekijken.
Vanwege de late zonsopgang (9u30), en vroege zonsondergang (16:30) is de tijd sowieso beperkt, en er is echt heel erg veel te zien.

Voordeel is natuurlijk dan wel dat je meer kans hebt om het noorderlicht te spotten.


En gelukkig was dat al gelijk de tweede dag raak! Heel mooi dat Noordelicht, alleen heeeel moeilijk te fotograferen.
Daarna op donderdagavond nog een keer het noorderlicht gezien, maar toen was het een stuk minder sterk dan op zondag.

De rondreis zelf was dus schitterend….vulkanen, geisers, hete bronnen, watervallen, gletchers, ijsmeren en vooral heel veel mooie bergen!
Tot nu toe nog nooit zo’n mooi land gezien. Ongeveer 1150 foto’s in totaal gemaakt!!!
Wel jammer dat alles er zo duur is…..

Nou dus weer terug aan het werk, en ook het trainen heb ik weer opgepakt.
8 dagen eigenlijk niets gedaan, maar gelukkig wel wat wandelkilometers gemaakt.
Gisteren c.a. 10K gerend, en dat voelde heel erg goed, dus zo’n week rust kan ook misschein een positief effect hebben.

Gisteren avond was ook de loting voor de Norseman. Voor de tweede keer heb ik een poging gedaan, maar de kans was wel heel erg klein dat er uit geloot zou worden……. En helaas zat ik er dus ook deze loting niet bij. Maar…niet getreurd, want er zijn natuurlijk nog mooie evenementen genoeg, en volgend jaar ga ik gewoon weer een poging doen.

 

En vanaf nu moet ik serieus aan de bak!
Ongeveer 3KG weg zien te werken, en weer flink wat kilometers maken komende weken, want over iets meer dan een maand is het zo ver…