Vakantie

De vakantie zit er weer op. We hebben zoals vorig jaar weer veel gewandeld, en deze keer was het Maarten Van Rossumpad aan de beurt. Dit mooie pad loopt van Den Bosch naar Steenwijk en is c.a. 380KM lang.

Afgelopen weken dus de eerste 15 etappes gelopen, en dat is heel goed bevallen. Tot nu toe misschien wel de mooiste onder de lange afstands wandelingen die ik gedaan heb. Gelukkig zat ook het weer een beetje mee, en op een paar keer 5 minuten schuilen na hebben we het droog kunnen houden.

Het hardlopen is er wel flink bij in geschoten, en vooral vorig weekend viel de lange duurloop me erg zwaar. Of het vermoeidheid was, of door de trappisten van de avond te voren weet ik niet, maar na een goed begin werd het flink afzien na zo’n 20KM. Zo erg zelfs dat ik besloot terug in Rucphen om mijn Garmin uit te drukken op 39KM.

Afgelopen zondag zat de vakantie er weer op, omdat ik die dag voor de klant aan de slag moest. Ik had 12u30 afgesproken, dus de wekker op tijd gezet zodat ik in ieder geval nog een lange duurloop kon doen. Voorlopig de laatste echte lange voor de Run van Winschoten. Tegen alle verwachting in liep het deze keer wel weer erg lekker, en zonder problemen was ik ruim op tijd weer terug thuis.

Nou weer een beetje gas terug, en dan over een kleine twee weken eens kijken hoe het er bij staat op de 100KM.

Nog 1 maand

…voor de RUN van Winschoten

Afgelopen zondag heb ik mijn lange duurloop gedaan, en het liep erg lekker. Met een lage hartslag, en met weinig inspanning heb ik de 42K gelopen. Helaas wel weer wat pijn in mijn lies, en ik hoop dat dit weg blijft.

Wel standby dienst, dus ik heb twee maal een ronde gelopen waarbij ik maximaal zo rond de 5KM van huis ben, zodat ik bij een oproep snel genoeg weer achter mijn PC kan zitten. Gelukkig ben ik met rust gelaten, dus heb de training af kunnen maken zonder gestoord te worden door de klant.

De RUN zelf zal vrij zwaar worden, want door allerlei omstandigheden lukt het met niet om maximaal voorbereid aan de start te komen. Daar baal ik wel een beetje van, maar ik ga hoe dan ook mijn best doen om een voor mij mooie tijd weg te zetten.

Ik hoop dat in ieder geval de rest van mijn lichaam een beetje mee werkt….

BUT100 ==> wordt BUT72

Jan en ik vertekken op tijd naar Leende, voor de tweede uitdaging dit jaar. De BUT100, die normaal gesproken minder zwaar dan het Petranpad zou moeten zijn, en ook 12KM korter.

Om 7uur vertrekken we naar de eerste lus van 50KM. Omdat het de laatste weken nogal geregend heeft, loopt het vrij gemakkelijk. Wel is het vrij benauwd, want alhoewel mijn hartslag en tempo vrij laag zijn, verlies ik liters zweet. Maar afgezien daarvan heb ik er alle vertrouwen in dat een finish geen probleem moet zijn.

De eerste 20 kilometer vliegen voorbij, en bij de verzorgingsposten worden we goed in de watten gelegd. Prima geregeld allemaal, en ook de trail zelf is prachtig. Op een gegeven moment lopen we langs het water, en daar besluit ik een stukje te wandelen omdat het een vrij zwaar stuk is. Na dat stuk ben ik weer uit mijn dip, en loop ik richting de start, waar de drop bags liggen.

Daar aangekomen neem ik goed de tijd om me voor te bereiden op het tweede deel. Verse kleding, een red bull, en een stuk watermeloen, en ik voel me weer helemaal top. Daarna dus op weg voor het tweede deel.

Dit begint goed, maar na een paar kilometer wordt het al snel vrij zwaar. Het wordt lopen afwisselen met wandelen, en dat is al vrij vroeg…Ik maak de balans op, en besluit rustig door te gaan, en te kijken wat het gaat worden.

Bij de checkpoint op de 63KM informeer ik hoe het met Jan gaat, en hoor dat hij besloten heeft de 100KM in te korten in verband met de komende 100KM run in Winschoten.
Ondertussen is het flink gaan regenen met af en toe een donderslag en bliksemflits.
Ik besluit deze trail ook in te korten, en neem de laatste etappe terug, zodat het totaal op 72KM komt.

Op het stuk terug naar de start moet ik nog regelmatig een stukje wandelen, en bedenk me dat het een verstandig besluit is geweest om deze trail in te korten. Wel een hele mooie dag gehad, en tevreden gaan we weer terug naar huis.

De ander dag ben ik blij dat ik er geen 100KM van heb gemaakt, omdat ik nodal wat pijn in mijn lies heb. Gelukkig is dat maandag weer over, want ik heb een weekje vakantie, en daar hebben we de laatste etappes van het Grensland pad gepland.

Het weer zit gelukkig mee, en we hebben een paar prachtige wandelingen en op donderdag eindigen we in het mooie stadje Thorn.

Helaas moet ik zondag al weer aan de bak, om een aantal systemen op te leveren voor een heel belangrijk project bij de klant. Ook maandag en dinsdag zijn erg stressvolle en hectische dagen, maar gelukkig heb ik de week ervoor de batterijen weer goed op kunnen laden.

De volgende wandel uitdaging wordt het Maarten van Rossempad van Den Bosch naar Steenwijk.

En de volgende wedstrijd wordt…de Run van Winschoten. Ik heb even getwijfeld of het verstandig is om de 100K niet om te zetten naar 50K, omdat er niet heel veel tijd meer over is om me voor te bereiden, maar ga het toch proberen de 100.