Beartrail

BT

De Beartrial zit er weer op. Een hele mooie (en wat zwaardere dan ik had verwacht) ultra trail van 57KM, met c.a. 1200 hoogetmeters.

Gefinished op de 83ste plaats van de 154 gestarte deelnemers.

83 5172 Hans Schoonen Rucphen 06:47:38

Zaterdag ben ik om 5u45 vertrokken naar Roosendaal om Misja op te pikken, en daarna Jan opgepikt in Sprundel. Ruim op tijd waren we in Belgie aangekomen, dus hadden we rustig de tijd om alles klaar te maken (alhoewel bij een trail niet veel komt kijken, vergeleken bij een triathlon).

Iets voor 9 gingen we het startvak in, en daar kwamen we ook Michel/Rob en John al tegen, die een uurtje later voor de 39K gingen starten.

9 uur werden we dus weg geschoten. Met een gemiddelde van 5 minuten per kilometer (uiteraard veel te hard voor mij in zo’n trail, maar da’s in het begin altijd) gingen we weg.
Het liep fantastisch, en al vrij snel lag het deelnemersveld uit elkaar, zodat er ruimte genoeg was op de singeltracks. Na c.a. 4 kilometer was er een afdalinkje, met nogal wat losse stenen, en daar struikelde ik voor de eerste keer, en lag meteen ergens rechts in de berm. Twee bezorgde deelnemers stopten direct, en hielpen we overeind. Echt super die mentaliteit van de trailrunners!

Na deze val, besloot ik voor mezelf dat veiligheid voorop stond, en dus de afdalingen wat voorzichtiger te nemen. Wat me vooral opviel het eerste stuk was dat de kilometers voorbij vlogen. Ik moest wel regelmatig stoppen voor een plas pauze, en op een gegeven moment bleef mijn schoen in de modder hangen. Nadat ik mijn schoen opnieuw aangeschoten had, kwam Misja me voorbij. Een klein stukje samen gelopen, maar daarna moest Misja even gas terug nemen, omdat een gelletje verkeerd gevallen was. Vanaf dat punt heb ik de verdere wedstrijd alleen gelopen.

De verzorging onderweg was prima, en pas bij de 42KM(de laaste verzorgingspost)  was mijn drinkzak leeg, en hoefde ik deze pas bij te vullen. Daar nog een banaantje en sinaasappeltje genomen, en toen op weg naar het laatste stuk.

De stukken bergop gewandeld, en de stukken omlaag lekker kunnen rennen.Alhoewel het na de marathon afstand vrij zwaar begon te worden, gingen de stukken bergaf nog steeds fantastisch. Je voelt wel wat pijn, maar de vermoeidheid lijkt die stukken verdwenen, en door het hoge tempo, zie je die punten de kilometers ook snel optellen. Net voor het einde kwam ik ook John nog tegen, die bijna ging finishen op de 39KM.

Na 6u47 zat het er al weer op, en ging ik over de finish. Jan was al lang binnen (8ste plaats), en die heeft bovenstaande foto nog gemaakt. Misja kwam iets na mij binnen, op plaats 101. Nog even gedouched, en daarna samen nog een paar glazen bier gedronken, en toen weer een paar uur de auto in op weg naar huis.

Hele mooie trail in een heel erg mooi gebied. Erg goed weer, en een goed gezelschap. Ontzettend mooie dag gehad!!

 

Interview op BBC

Will en ik komen vanavond nog even in beeld op de BBC in de adventure show tijdens een interview net voor de start van de Celtman.

Voorstukje: http://www.bbc.co.uk/programmes/p036191j

Adv_show

Nog twee weken voor de Beartrail

Afgelopen weken weer serieus getraind…

Vorig weekend ging het allemaal wel een beetje anders dan gepland, want het vieren van het 25 jarig bestaan van de WBTV kwam toch iets harder aan dan ik me vooraf had voorgenomen. Was een heel erg leuk feest, met o.a. in de middag op de tandem naar “Het Pannehuiske”, waar we na een bak koffie en een lekker stuk appeltaart, een GPS tocht gingen doen. Zat heel goed in elkaar, en nadat we klaar waren hebben we nog wat gedronken, en toen weer terug op de tandem naar Zundert, waar we verzamelden om verder te feesten….

 

Heel erg lekker gegeten, en genoeg gedronken. Er werd ook bekend gemaakt dat we  nieuwe trainingspakken krijgen, en ook het logo is vernieuwd, en ziet er perfect uit!!
Daarna werd de Clubkamioen bekend gemaakt, en hierna werden Rens en ik nog even in het zonnetje gezet. Ik kreeg een mooie medaille vanwege het finishen in de Celtman, en Rens kreeg er een vanwege het volbrengen van zijn eerste hele triathlon. Top!! Dat moest natuurlijk ook weer gevierd worden, en uiteindelijk rolden we zo tegen half 1 weer buiten.

31K

En eigenlijk had ik me voorgenomen om datzelfde weekend heel veel kilometers te gaan maken ter voorbereiding op de Bear trail. Zaterdag ochtend viel sowieso in het water, omdat ik naar de kapper moest met Levi. Slechts een KM of 18 kunnen lopen, en daarom was het plan om op Zondag nog een keer op pad te gaan voor c.a. 30KM. Maar met een beetje een kater heb ik besloten rustig aan te doen, en er maar 10K van te maken. Maadag had Maaike een late dienst, dus maakte ik van de gelegenheid gebruik om toen maar een flink stuk te gaan lopen. Via de Buissche heide naar de Pannehoef, en zo via Etten Leur weer terug. Dit ging heel erg lekker, onanks wat kliene ongemakken (beetje gevoelige achillespees links, en pijn in de lies rechts).

Na iets meer dan 3 uur was ik terug en had ik er 32K opzitten, inclusief 4 sanitaire stops.

 

Ik hoop morgen +35KM te kunnen doen, en als ik me goed voel dan Zondag nog een stuk (een zogenaamde B2B training). Zondagmiddag moet ik op tijd beginnen voor de klant, want dan heb ik een installatie die als het mee zit tot maandag ochtend een uur of 6 gaat duren. De nodige rust na zo’n training schiet er dus wel bij in. Ben benieuwd wat voor effect dat gaat hebben op de rest van de week…..

Bear-Trail2015_0

“(Ultra)trailrun in de Voerstreek”, 57, 39 en 15 km. De hoofdsponsor van de Bear Trail is Raidlight

De ‘Bear Trail’ op 24 oktober 2015 is de vierde editie van deze trailrun in de Belgische Voerstreek. De langste afstand van 57km is een ultratrail die de hele Voerstreek beslaat en alle mooie plekjes van dit stukje Vlaams Limburg laat zien, inclusief het hoogste punt van Vlaanderen. De kortere afstanden van 39 en 15 km zijn echter niet minder mooi en uitdagend. Onderweg zijn er verzorgingsposten met water, sportdrank, bananen, koeken en chocolade. Veel single trails, pittige beklimmingen, mooie uitzichten en meer dan 90% off-road.