pech weekend

Met nog c.a. 1 maand en twee weken te gaan voor de triathlon van Almere moet er flink gefietst worden.

Pech deel 1:Afgelopen zaterdag dus vroeg op pad om 150KM af te werken. Ging op zich best wel lekker, en binnen 3 uur had ik c.a. 90KM afgewerkt, Net voor het einde van de derde ronde (ik was rondjes van 30K aan het rijden vanwege de standby dienst) werd het flink donker. Net toen ik mezelf af aan het vragen was hoeveel harder het nog zou moeten waaien voordat ik van mijn fiets afgeblazen zou worden, kwam er een politiebusje naast me rijden, en de agent riep “zo snel mogelijk naar huis” . Dat heb ik toen maar gedaan, en achteraf gezien een verstandige keus, omdat ik toen ik thuis aankwam al in een flinke onweersbui zat. 90KM totaal dus op zaterdag.

Pech deel 2:Maar omdat Maaike zondag ochtend moest werken, en ik er dus ook weer vroeg uit was, op zondag een herkansing. Iets over 7 stapte ik weer op mijn fiets, en hoopte niet lastig gevallen te worden vanwege de standby, of door het slechte weer……
Kwart over 8 kwam er een sms’je binnen, waar ik niet vrolijk van werd (had met de standby te maken). Was gelukkig niet zo erg dat ik moest stoppen, maar ik was niet echt gerust de rest van de rit. Het weer zat gelukkig wel mee, alhoewel er flink wat wind stond. In de derde ronde (op zo’n 110KM) een lekke band. Deze redelijk snel vervangen, em daarna zonder reservebandje verder. Toen……op 118KM……&**()))_m^&*)&&*……..weer lek…….
Einde training dus…..

Het mocht dus niet lukken om 150KM aan een stuk te rijden, maar het gaf me weer wel een goed gevoel om 90 + 120KM in 1 weekend af te werken.

Deze week mijn achterband (buiten + binnenband) maar vervangen, en dan hopelijk geen lekke banden meer voorlopig. 5 maal lek op zo’n 4 weken is wel heel erg veel.

Verder trouwens wel een leuk weekend gehad 🙂

Deze week zijn eigenlijk 2 trainingen erg belangrijk. 
1 ==> Zwemmen (heb al rium 4 weken niet meer gezwommen), dus hopelijk is het dinsdag avond goed weer om naar Galder te gaan

2 ==> Lange duurloop van c.a. 24KM (probeer ik woensdag avond af te werken).

Gelukkig heb ik de standby dienst weer overgedragen, dus het zou moeten kunnen……..

01

1 maand en 20 dagen…….

…..en dan is het zo ver, mijn Hoofdwedstrijd voor dit jaar.

Afgelopen weken niet veel getraind, maar wel veel gewandeld en gefietst met Maaike. En op de zaterdagen 2 maal “Rondje Zeelandbrug” gedaan met Tom en Rob. Mooie lange stukken, en in totaal c.a. 150KM. Wel tot nu toe al 3 maal lek gereden op 3 weken tijd. Da’s eigenlijk erg vreemd, omdat het al de keren droog was,  en dan rijd je normaal gesproken niet gemakkelijk lek.

zeelandbrug_Blog_(26)

 

 

 

 

 

 

Afgelopen zaterdag een wat rustiger training gedaan van 100KM – 32KM gemiddeld.

Deze week weer gestart met werken, dus ook het trainen weer wat serieuzer opgepakt. Maandag 7Km duurloopje, en gisteren (woensdag) 10,2KM samen met Maaike (zij was op de fiets).

Ik hoop de komende weken de loop en fietskilometers flink op te kunnen bouwen, en moet ook dringend weer gaan zwemmen. Zwemmen wordt trouwens deze week wel erg lastig is in verband met storingsdienst.

Afb0051

 

 

 

 

 

 

Nog een kleine 7 weken dus, en dan eens kijken of ik onder de 11 uur kan komen. In theorie moet het kunnen, maar dan mag er niets tegen zitten. Hopelijk geen last van mijn maag/darmen tijdens de marathon, want dat was vorig jaar de belangrijkste oorzaak dat het loop onderdeel wat tegenviel.

 doel_almereOnderstaand schema wil ik aan gaan houden.

 

 

Zwemmen ==> 1u20 inclusief wissel (houd rekening met 2 minuten langzamer dan vorig jaar, omdat toen de omstandigheden ideaal waren, n.l. een groepje waar ik in mee kon zwemmen, en vrijwel geen golfslag)

Fietsen ==> 32KM / uur gemiddeld. Met mijn nieuwe wielen, en misschien een tijdtrithelm op gok ik op 1 Km per uur sneller dan vorig jaar. Moet kunnen dus, maar…..als er veel wind staat / regen is / etc. dan wordt dat lastig.

Marathon ==> als ik me lekker voel zou een tijd onder de 4 uur moeten kunnen. Hopelijk gaat het fietsen iets beter dan mijn voorspelling, zodat ik wat extra over heb voor de marathon.

Nog 2 maanden en 10 Dagen dagen voor de Hele triathlon van Almere

Nog 2 maanden en 10 Dagen dagen voor de Hele triathlon van Almere

….staat rechts boven in hoek….Dat begint op te schieten dus.

_MG_1135

 

 

 Nog een foto’tje gevonden van de trio triathlon in Oud Gastel…

 

 

 

Nog veel fietsen komende weken, om in September de 180 kilometer zonder te veel problemen af te kunnen werken. Eigenlijk wil ik proberen de marathon binnen de 4 uur te lopen tijdens deze hele triathlon. Niet helemaal leeg van de fiets af komen is dan noodzakelijk. Als me dat lukt, en de rest blijft het zelfde, dan zou ik onder de 11 uur moeten kunnen gaan.

Vanavond een lange duurloop, en a.s. zaterdag proberen c.a. 110KM te fietsen.
Zaterdag avond mijn verjaardag vieren, dus de rest van het weekend rusten….

Zou moeten lukken met de vooruitzichten:
Capture

 

 

 

Het zou mooi zijn als er nog een halve triathlon gedaan kon worden voor Almere, omdat de vorige in Terheijden zo slecht afliep. Er is er een in Ledierdorp 2,5 KM Zwemmen -80 KM fietsen -en 20KM lopen. Misschien past deze er wel ergens tussen (zondag 11 augustus)…….

Zwemmen in Galder

Gisteren weer voor het eerst gaan zwemmen, zo’n 3 weken nadat ik van mijn fiets gevallen ben tijdens de wedstrijd in Terheijden. Om iets voor half 8 afgesproken met Frans, en samen door naar Galder gereden.

We hebben besloten om rond te gaan zwemmen, en mocht het tegenvallen vanwege mijn schouder, dan zou ik via de kant terug lopen. Zwemmen ging erg goed, en het water had een goede temperatuur en was weer zeer helder. Op zo’n 2/3 van de ronde kwamen we de overige WBTV’ers tegen. Was een flinke groep.
84858637
Tegen het einde coelde ik mijn schouder wel, maar het was niet heel erg pijnlijk.
Planning voor de rest van de week:

Vanavond 7KM snel
Morgenavond 24KM lange duurloop
Vrijdag rust
Zaterdag fietsen

Nog c.a. 10 weken voor Almere, dus het aantal fietskilometers flink uit gaan breiden. Ook hoop ik flink wat te kunnen gaan zwemmen de komende weken.

Iets beter weer

Afgelopen vrijdag was Levi jarig. De dag begon eigenlijk al heel goed, toen ik een berichtje kreeg van Randy dat hij toch een voldoende kreeg na de inzage, en hij dus door mag naar het tweede leerjaar. (Een voorwaardelijk positief studieadvies). S’avonds zijn we gaan Barbeque’en in Roosendaal bij Amigo’s, om de verjaardag van Levi te vieren.

Zaterdag ochtend weer vroeg op(6 uur), want Maaike had een vroege dienst. Om 8 uur bij Tom V. afgesproken, voor een fietstocht van c.a. 100KM. Het weer was goed. Bij vertrek een beetje miezerig, en flink wat wind, maar op de terugweg eigenlijk continu zo’n 31KM/u aan gehouden.
In Kruisland nog even een korte pauze, want daar reed Tom lek. Zaterdag avond weer een feest met BBQ, en weer laat op bed.

Zondag ochtend uitgeslapen, en hierna nog een korte looptraining gedaan(7KM). Daarna met Maaike op de fiets naar Etten L. en wat gewinkeld, en op de terugweg een lange stop gemaakt bij cafe Pagnevaart. De temperaturen worden weer iets beter, en af en toe laat de zon zich weer zien.
Gaat de goede kant op…..

20130623_2_1_012

 

 

Nog een wat scherpere foto van het ICT-OKE BV bedrijven team.