Afzien tijdens de herfstmarathon

Gisteren op tijd naar Etten Leur gegaan om te starten in mijn 15e marathon (als ik de marathons van de hele triathlon’s mee tel).

Het weer viel erg mee. Ondanks de koude nacht, was het wel erg fris, maar in ieder geval droog, en niet al te veel wind. Mijn richttijd was 3u30, maar omdat ik eigenlijk nog herstellend ben van de hele triathlon van Almere was het plan halverwege te beslissen of ik wel/niet in hoog tempo door zal gaan.

Aangekomen bij de Nobelaer op zoek gegaan naar Peerke en Michel. Beiden heb ik gemist, maar bij het startvak kwam ik Peerke tegen. Hij gaf al aan dat 3u30 wel heel erg optimistisch is, zo kort na een hele triathlon, maar ik voelde me goed, en besloot het toch te proberen….

Exact 11u45 werden we weg geschoten, en ik kwam al vrij snel in een tempo voor een 3u20 terecht. Op de 10KM kwam ik door op 46 Minuten, en de halve op 1u42:48. Maar een paar kilometer voor mijn doorkomst voelde ik al dat mijn spieren pijn begonnen te doen. Op c.a. 23 kilometer voelde het niet goed, en zowel de kuiten als de hamstrings voelden krampachtig aan, aan beide kanten.

Dus….het gas er af, en rustig uitlopen…helaas. Bij de drankposten gestopt, en flinke stukken gewandeld. Het op gang komen na het wandelen ging praktisch niet, en met een heel langzaam tempo uiteindelijk het grootste gedeelte van de tweede helft door gejogd. Uiteraard wel zo uitgekiend dat een tijd binnen de 4 uur gehaald werd.

 

 

 

 

 

Bij de finish stond Maaike, en na een paar minuten finishte ook John met een mooie tijd op de halve. Peerke was ook doodgegaan tijdens het tweede stuk, en ik hoorde van een TVB lid, dat er nog iemand uit had moeten stappen die Almere gedaan had. De zaak relativerend, dus toch nog tevreden met mijn resultaat….

Ook Michel heeft na een lange tijd van blessures weer een wedstrijd kunnen finishen, en dat is ook heel goed om te horen!

Vannacht slecht geslapen, omdat ik nog steeds erge spierpijn heb. Lopen is ook een drama, en vanochtend de wekker om 5uur was al helemaal geen pretje. De komende weken dus erg rustig aan. Morgen wel zwemmen…

 

Laatste week voor de marathon van Etten Leur

De laatste week voor de marathon van Etten Leur is ingegaan…..Dit wordt mijn 14e marathon(15e als ik Kasterlee meetel), de 5e marathon in Etten Leur, en de vierde marathon dit jaar.

Gisteren de 10 van AVR gelopen als voorbereiding, met als doel te finishen rond de 42 minuten, en dat is me ook gelukt (42:56)

 

 

 

 

 

 

 

Het was lekker weer, en altijd weer gezellig om de diverse hardlopers uit de regio weer tegen te komen. Mijn eerste 10KM hardloopwedstrijdje dit jaar, en vanwege het ontbreken van snelheidstrainingen waren de verwachtingen dan ook minimaal. Lekker ontspannen lopen, en zeker niks forceren had ik me voorgenomen.

Makkelijker gezegd dan gedaan, want vooral in het begin kon ik de verleiding niet weerstaan om flink wat lopers in te halen. Bij KM1 zat ik op 4min24, en dus bijna een halve minuut kwijtgeraakt bij de start (we stonden vrij ver achteraan, en je raakt dan toch wat seconden kwijt die je niet meer in kunt halen). KM2, 3 en 4 vervolgens rond de 4 minuten gelopen, en daarna ging de snelheid terug. Nog even een beetje versneld bij KM8, maar de laatste KM deze keer heel beheerst gelopen.

John had ook een goede tijd gelopen, en verder stonden er geen WBTV’ers aan de start. Michel hielp mee, en was verkeersregelaar.

Planning voor deze week:
maandag herstel loopje (5KM)
dinsdag zwemmen
woensdag 7KM
Donderdag/vrijdag/zaterdag ==> even kijken hoe ik me voel. Waarschijnlijk nog een of twee 5KM trainingkjes een van deze dagen.

Twee weken voor de marathon van Etten Leur

Nog precies 13 dagen voor de marathon van Etten Leur.

Vrijdag een rustdag gehad, en ben ik met Maaike, Levi, Peter en Joost naar de kuip gegaan om Nederland – Andorra (3-0) te bekijken. Was zoals altijd weer erg gezellig….

Afgelopen zaterdag de laatste lange duurloop van 34KM afgewerkt in 2u55. Deze training ging bijzonder gemakkelijk (supercompensatie na de triathlon?).
Gisteren samen met Maaike een herstelloopje gedaan, en ik kon goed voelen dat ook de vermoeidheid en spierpijn heel erg meevielen, dus dat geeft vertrouwen voor de marathon.

 

 

10 van AVR 2011

 

 

 

A.s. zondag eerst een testloop (wedstrijd) van 10KM. Ik verwacht geen beste tijd, omdat ik het afgelopen jaar eigenlijk alleen duurlopen gedaan heb, en geen snelheids trainingen, maar vind het gewoon een leuke wedstrijd om mee te doen.
Verder uiteraard wat minder trainen dan voorgaande weken, omdat de laatste twee weken voor een marathon minder kilometers gemaakt moeten worden.

Datums Trainingen Kasterlee zijn bekend

De datums voor de gecombineerde MTB / hardlooptrainingen voor Kasterlee zijn bekend:

Zondag 11 november 2012
Zaterdag 17 november 2012
Zaterdag 24 november 2012
Zondag 2 december 2012
Zondag 9 december 2012

Helaas moet ik gelijk de eerste training verstek laten gaan, want dan zit ik in India.
De overige datums ga ik wel proberen deel te nemen, en mogelijk ga ik nog een paar keer extra.

Vanavond met John en Peerke een rondje van 10KM doen.
Jammer genoeg weer een beetje last van mijn rug.
Het trainen op zich gaat erg goed.
Maandag 11,5KM eerst 4,8 rustig, daarna tempoloop a 4:30min/km
Dinsdag 7KM herstelloop + zwemmen
Woensdag 11,5KM eerst 4,8 rustig, daarna tempoloop a 4:30min/km
Vanavond 10,2KM rustige duurloop
Morgenavond rust (Naar de kuip – Nederlands elftal)
Zaterdag 34KM rustige duurloop.

De week erop de AVR 10KM en daarna de marathon…

c.a. 3 weken voor de marathon van Etten Leur

Nog 1 lange duurloop voor de boeg, en dan weer terug afbouwen voor de marathon van EL.

Afgelopen week minimaal getraind vanwege de rugklachten. Gelukkig waren deze afgelopen zaterdag een stuk minder, en heb ik mijn lange duurloop zonder problemen af kunnen werken.

Deze keer 34KM, en alles op c.a. 800ml water.
Er kwam overigens genoeg water naar beneden, want de eerste 2 uur heb ik gelopen in de stromende regen. Nadat ik zundert gepasseerd had, werd het droger, en veranderde de regen in een beetje miezeren. Het was overigens goed merkbaar dat er een hoge luchtvochtigheid heerste, omdat ik regelmatig een plaspauze nodig had. Na 3 uur en 9 minuten had ik er de 34 KM weer op zitten. Wel een beetje last van mijn lies, maar hopelijk is dit met een paar dagen weer over.

Gisteren (zondag) uitgeslapen, want afgelopen zaterdag weer een feestje gehad. Uiteindelijk zag afgelopen week er als volgt uit:

Ma 7KM duurloop
Di Zwemmen
Wo 7KM duurloop
Do 10KM duurloop
Vrij rust
Za 34KM duurloop
Zo rust

Training afgelopen week

Afgelopen week lekker getrained.
Voor mijn gevoel kan ik weer voluit, dus dat bewijst dat het herstel lekker ggegaan is.

De week zag er als volgt uit:
Ma – tempoloopje van 7KM a 5min /km
Di – Zwemmen
Wo – Combinatie van kracht(loop)training (viaduct) + duurloop
Do – Herstel training 7KM
Vrij – rust
Za – Lange langzame duurloop. 30,5 KM in 2u57. 6 min / kilometer dus.
Zo – Zwemmen

De duurloop van afgelopen zaterdag ging erg lekker. Lekker rustig gelopen, onder erg goede weersomstandigheden.
Viel me 100% mee, omdat afgelopen vrijdag de visite pas laat vertrok, en ik weer vroeg (6 uur) opstond.

Ook het zwemmen van zondag ging heel erg goed.
Zondag ook om 6 uur er uit, en ook na een zware avond(lees flink wat Jupiler’s gedronken bij John, en laat naar bed)
Nog wat goede tips van Wim gekregen, en ik ben van plan daar dinsdag mee aan de slag te gaan. Voornamelijk het uit het water halen van de armen moet wat aangepast worden, en dit kan bereikt worden door de schouders iets meer te kantelen, en zodoende een meer natuurlijke beweging te maken.
Leo vulde dit nog aan, met als advies om bij het uit het water halen van de linkse arm, ook te kijken naar links, zodat ik automatisch wat meer roteer.

 

 

 

 

 

 

 

Deze week weer standby, dus wat aangepast trainen.
Helaas vanochtend weer eens opgestaan met flinke rugpijn. Misschien te hard afgezet tijdens de zwemtraining, of vanwege de fietstocht met de wijkvereniging (35K op een gewone fiets), of gewoon verkeerd gelegen vannacht. In ieder geval rustig aan doen de eerste  paar dagen.