4 Oktober 2010 – nog 27 dagen voor de marathon van Etten Leur

Afgelopen zaterdag mijn lange duurloop van 34 KM afgewerkt. Om kwart voor 7 de deur uit gegaan, omdat ik om 10 uur weer terug moest zijn. (Levi moest voetballen in Stampersgat).

De rek oefeningen overgeslagen, en met een lekker tempo de training afgewerkt. Ik heb er 3uur1minuut en 37 seconden over gedaan, met een gemiddelde hartslag van 156. Dat is voor een lange duurloop natuurlijk een beetje aan de hoge kant, maar ik voelde me er toch goed bij. 

Ik heb deze afstand praktisch zonder extra koolhydraten gelopen. Mijn Sqeezy gel’s waren niet goed meer (leek wel kauwgom). Uit het eerste zakje kon ik nog een beetje halen, maar verder had ik niets meer. Uiteindelijk toch gewoon door kunnen lopen, en de man met de hamer leef weg…..

Zondag nog een uurtje gefietst samen met Maaike. Wel wat last van pijn in de lies streek aan de rechtse kant.

28 Sep 2010 – Nog 1 maand en 3 dagen voor de marathon van EL

Het aftellen is begonnen……maar…….er moet nog veel gebeuren.

Afgelopen zaterdag mijn lange duurloop van 30KM afgewerkt in 2u38Minuten. Op de 21Km zat ik op 1u40, dus op een schema van 3u20. De laatste kilometers waren wel erg zwaar, en ook verloor ik het gevoel in mijn linkse been.
Dit had flink wat impact op de snelheid.

Omdat ik later op de ochtend ging trainen (eerst voetbal kijken bij Levi), had ik al vrij snel honger. Tijdens het lopen had ik maar 2 gel’s, dus mogelijk had dit ook te maken met de vermoeidheid die ik te laatste kilometers heb ervaren.

Ik ben nog steeds veel te zwaar (vanochtend 77,6KG). Eigenlijk moet ik nog c.a. 4 KG afvallen in deze laatste maand.
Gisteren 11,5 KM en vanavond heb ik 10KM + ee uurtje zwemmen op de planning staan.

19 September – NK Duathlon Tilburg

Gisteren mijn eerste Run (10KM) – Bike (40KM) – Run (5KM) gedaan in Tilburg.

Om half 10 vertrokken naar Tilburg, zodat ik tijd genoeg had om mezelf voor te bereiden.
Eenmaal aangekomen mijn wieltjes in mijn fiets gehangen, en naar het inschrijfburo gegaan, om mijn startnummer op te halen.

Hierna doorgelopen naar de wisselzone, en me gereed gemaakt voor de wedstrijd.
Toen mijn fiets klaarstond, ben ik even naar Charles gelopen om een praaatje te maken. Hij start in de categorie 55+

De wedstrijd:

Even een beetje inlopen, en wat rek oefeningen gedaan. Daarna richting start gelopen, en me achterin opgesteld. Achteraf gezien maar goed ook, want na het startschot bleek al snel dat het hier om een echt NK ging, met een zeer laag recreante gehalte. Volgens mij was ik een van de weinige. Het lopen ging goed, en bij de tweede doorkomst zag ik 22,3o op mijn horloge. Dit zou dus 45 Minuten op de 10KM zijn. Ik had een groepje van 3 lopers in mijn vizier, en moest wat versnellen om er bij te komen. Uiteindelijk had ik de 10 KM afgewerkt in 43:20Minuten. In een normale hardloop wedstrijd goed voor een plaats bij de eerste helft, maar nu hang je achterin terwijl de wedstrijd nog maar 1/3 er op zit.

Een wat langzame wissel, want de 3 die ik had ingehaald zaten al op de fiets toen ik de wisselzone weer uitkwam. Al snel merkte ik dat deze keer behoorlijk wat wind stond. Ook was het even wennen om hard de totondes te nemen. Hier kwamen dan ook regelmatig wat renners links en rechts voorbij. Halverwege zat een tunnel, dus je moest 2 keer achter elkaar berg-af en op. Het keerpunt was ook een vervelend bochtje. Op wat vrouwen na, en een paar langzamere fietsers heb ik eigenlijk niemand in kunnen halen. Na 5 rondjes was ik weer terug bij de wissel zone. Na de wissel begon ik aan het laatste onderdeel (5KM lopen).

Behoorlijk last van mijn rug. Hier was ik in de ochtend al mee opgestaan, maar tijdens de 10KM en het fietsen niet veel meer van gemerkt. Nu dus wel. Erg voorzichtig de eerste ronde gedaan. De tweede weer wat sneller, maar toen ik zag dat mijn voorganger al een heeeel stuk voor lag, en ook degene achter me al erg ver gezakt was, besloten om rustig de laatste KM uit te lopen.

Uiteindelijk als 92e van de 111 gefinished overall.

92 36 H45+ Hans Schoonen RUCPHEN NK 00:43:20 82 01:20:03 82 00:24:09 81 02:27:31

Een fantastische ervaring. Als ik geen blessures op loop volgend jaar weer!!

11 September – Politie triathlon

11 Sep 2010….dan is Randy Jarig. Altijd makkelijk te onthouden deze datum vanwege “nine eleven”

Deze dag is toevallig dit jaar ook de triathlon van Spijkenisse. Vorig jaar voor het eerst gedaan. Erg goed bevallen, dus ook dit jaar weer aan de start. De eerste wedstrijd met mijn nieuwe Planet-x wieltjes. Ben benieuwd. Hopelijk geen lekke tube, want dan is het einde wedstrijd vrees ik. Al heb ik deze week een reserve tube gehaald…een tube leggen is toch een lastige klus.

Ik ben op tijd vertrokken, en dat is maar goed ook, want de brug ging dicht, en dit duurde wel een poosje.

Het evenenment werd weer gehouden in de buurt van de atletiekbaan. Inmiddels bekend terrein, want ik heb hier al een hele en een halve marathon gelopen, en vorig jaar dus ook een 1/4 triathlon gedaan. Mooie herinneringen aan deze plaats dus. Mogelijk ga ik eind van dit jaar weer een hele marathon doen, als de marathon van Etten Leur goed bevalt.

De wedstrijd:

Het zwemwater is 17 graden, maar voelt heel koud aan. Na de start heb ik wat moeite om in mijn ritme te komen. Tegen het keerpunt ga ik pas lekker zwemmen, en ik blijf een poosje bij een groepje. De laatste paar honderd meter kan ik nog flink versnellen, en ik ga uiteindelijk na c.a. 23 minuten het water uit. In de wisselzone hoor ik dat er nog c.a. 15 zwemmers in het water zitten, en dat doet me goed.

Hierna fietsen op mijn nieuwe wieltjes. Er staat best wat wind, en ik merk dat ik voordeel heb van mijn nieuwe wielset. Alleen na het keerpunt, wanneer we wind in de rug hebben, merk ik dat ik flink wat energie verspeeld heb. Ik kan met moeite bij blijven bij een paar fietsers, en uiteindelijk moet ik ze laten gaan. De laatste 10 KM zijn heel zwaar, en ik merk dat ik flink in snelheid terug ga. Ik heb nog een paar fietsers in mijn vizier, maar heb niet meer de fut om ze in te gaan halen.

Na de tweede wissel, ga ik op weg naar de 10KM. Bij de eerste verversingspost stop ik even om een gelletje te nemen. Hierna op weg naar de finish (al duurt dat nog even). Het eerste stuk is zwaar. Niet alleen vanwege de wissel fietsen lopen, maar er zit ook een flink stukje klimmen in. Na ongeveer 10 minuten begint het lekker te gaan, en vanaf dat moment begin ik weer mensen in te halen.  Al vrij snel hoorde ik dat ik nog maar 1KM hoefde, dus deze kilometer mijn laatste energie opgemaakt, d.m.v. een flinke versnelling.

Ik eindigde in 2uur29, en dat is 9 minuten sneller dan vorig jaar. Deze keer wel met snellere wielen en wedstrijdschoenen, maar er stond nu ook meer wind. Ben zeer tevreden met dit resultaat. Buiten de vrij straffe wind, was het perfect triathlon weer.

Politie triathlon Spijkenisse

Deze week minder loop kilometers in verband met de triathlon van Spijkenisse.

Afgelopen zondag een rustdag genomen, en ook vanavond (Dinsdag) niet sporten omdat ik naar Nederland Finland ga (EK kwalificatie wedstrijd).

Gisterenavond wel een koppeltraining gedaan (30KM fietsen – 60 minuten, 4,5KM lopen 19 Minuten).
Er stond vrij veel wind, en in Zundert moest ik door diverse wijken heen, omdat het dorp afgezet was vanwege de bloemocorso.

Morgenavond wil ik nog een lange duurloop gaan doen, en misschien donderdag ook – maar dan in een heel rustig tempo.

A.s. zaterdag naar Spijkenisse. Hopelijk niet al te veel wind.

Training afgelopen week

Na de duurloop van vorige week zaterdag, heb ik nog de volgende trainingen gedaan.

Zondag-29-aug – Zwemmen + lopen 7KM (rustig tempo)
Maandag-30-aug lopen 10,2KM (rustig tempo 4KM 10 min. rust 6,2 min snel)
Dinsdag Zwemmen
Woensdag 10,2KM lopen (tempoloop 48min) op wedstrijdschoenen
Donderdag Koppeltraining 30KM fietsen (met Maaike) + 4,5KM tempoloop in 18:13 minuten
Vrijdagavond (vanavond) van plan om rustig 4,5KM herstelloopje te doen
Morgenochtend weer een lange langzame duurloop van 30KM