Lange duurloop etc.

Afgelopen zondag na lange tijd het rondje Rucphen – Klein Zundert – Zundert- Rucphen (22,5KM) weer eens kunnen doen.  Ik had me voorgenomen om vooral rustig te lopen, en dit was me goed gelukt. Met een lage harstslag van rond de 140 deed ik er ongeveer 2 uur en 10 minuten over. Wel een heel erg goed gevoel om weer eens een echte lange duurloop te kunnen doen.

 Maandag ben ik gaan fietsen met Maaike, en hierna samen met Michel naar Zndert om een uurtje te gaan zwemmen.

Dinsdag een oudervond van Randy zijn school Hopleijk kan ik vanavond nog 10KM gaan rennen, voordat ik aan de slag ga voor de wijkvereniging (uitzetten van een fietsroute met Peter)

Politie triathlon Spijkenisse

Afgelopen zaterdag na een periode van blessures eindelijk weer eens een wedstrijd.
Het was de kwart triathlon van Spijkenisse. Michel ging ook mee, om deel te nemen aan de reacreatie loop van 10KM.

Om kwart over 10 vertrokken we naar Spijkenisse. We kwamen ruim op tijd aan, en toen we in de wisselzone de spulletjes aan het klaarzetten waren, kwamen we ook Wanny tegen van de WBTV. Hij had een plaatsje vlak bij mij (stond nog een fiets tussen).

Volgens de organisatie was de watertemperatuur c.a. 22 graden, maar volgens mij was het een heel stuk kouder.
Zoals altijd heb ik achteraan plaatsgenomen, omdat zwemmen niet mijn sterkste onderdeel is. Om c.a. 12:20 klonk het startschot, en vertrok ik voor de 1KM zwemmen. De eerste paar honderd meter gingen vrij aardig.  Ik volede af en toe wel wat waterplanten etc. , maar dit was eigenlijk alleen in het begin. Het viel me trouwens op dat ik (alhoewel het water wat troebel was) toch de bodem kon zien.

24e Politietriathlon Spijkenisse, 12-09-09 453

Na een klein half uurtje afzien kon ik gelukkig het water uit, om aan de c.a. 42 KM fietsen te beginnen. In de wisselzone kwam ik Michel nog tegen, en in de verte zag ik Wanny al wegfietsen.  Het fietsen begon heel erg lekker, wat achteraf kwam door de sterke wind in de rug. Tot halverwege hield ik 38KM/u gemiddeld aan. Hierna tegen de wind in, en dat was afzien.

Het lopen ging goed. Weinig last van mijn blessures, en ik heb de 10KM rustig uitgelopen. Onderweg nog wat mensen in kunnen halen, en het voelde goed.  De tijd was slecht, maar toch had ik nog c.a. 30 man achter me kunnen laten.

 Hans Schoonen Rucphen Nederland M RecrM 2:38:54

Vakantie is weer voorbij

De vakantie zit er op. Tijdens de vakantie vooral veel gefietst, maar ook een aatal duurlopen gedaan.
Niet veel gezwommen. Alleen wat buitenwater (de spaanse zee).

Met de blessure’s gaat het een stuk beter. De ischias klachten lijken mee te vallen. Ik heb geen pijn meer, alleen het gevoel in mijn linkse been is nog steeds niet helemaal terug. Dit merk ik wel tijdens mijn looptrainingen, omdat de trainings tijden nogal tegenvallen. Ook mijn schouder gaat een stuk beter.

Helaas is er een nieuwe blessure bijgekomen, namelijk de hamstrings aan het linkerbeen. Deze is nog flink gevoelig, nadat ik iets lek te verrekken afgelopen woensdag tijdens een duurloopje.

Hieronder nog een paar foto’s uit betere tijden (triathlon terheijden).

zwemmen_terheijden

 

zwemmen_terheijden_2