Triathlon seizoen gaat beginnen

Nog een paar dagen, en dan kan ik gaan starten in Meer. De eerste triathlon van 2014….
De laatste echte triathlon was in September, dus zit er ruim 8 maanden tussen. Voorlopig heb ik het gevoel dat ik beter getraind heb dan vorig jaar, en ook het gewicht is wat beter.

Afgelopen weekend flink gefietst (160K), gezwommen (2K) en gelopen (21K).
Volgens mijn Garmin applicatie goed voor zo’n 7561 Calorieen.

Zaterdag_160K

Fietsen ging heel erg lekker deze keer. De route iets aangepast, zodat ik niet het gevaarlijke stukje met de diverse uitritten hoefde te nemen. Nadeel was wel dat het helemaal open was, en juist dat stuk precies wind op kop, maar toch……

Het was de weg bij de mosten, net voor het  fietspad rechtsaf de parallelweg op. De windmolens stonde precies van me af, dus 100% wind tegen…..

molens

C.a. 160K met 30,5 gemiddeld, en deze keer zou ik de 180 gemakkelijk vol hebben kunnen maken, maar omdat ik rond 1 uur thuis wilde zijn, dit niet gedaan. Ook na de trainnig was ik snel hersteld, zodat ik zondag eerst de zwemtraining in het buitenbad kon doen, en hierna een flinke ronde kon hardlopen. Deze keer wel genoeg gegeten van te voren, en ook onderweg 2 gels + 2 repen genomen.

Zondag ook lekker gezwommen in het buitenbad. De temeratuur was heel erg goed, en het zwemmen in wetsuit was ook weer een heel goed gevoel. Daarna rusitg 20K gelopen, gedeeltelijk door het bos.

Deze week eerst Rob verhuizen op maandag, en ook donderdag/vrijdag zaterdag zal er weinig van trainen komen, want dan ga ik met Maaike meedoen met de fietsvierdaagse in Hoeven(voor ons een driedaagse dus..). Woensdag avond wil ik wel gaan zwemmen in Galder, en we hebben met nog een aantal WBTV-ers afgesproken rond 19:30u bij de parkeerplaats aan de Galderse meren te starten. En dan moet ik deze week nog een keer mijn fiets klaar maken voor Meer.

FietsParcoursKlein

 

Eerst schoonnmaken, en een  ander voor en achterwiel monteren. Ook de reserve materialen afstemmen op deze set. Ben benieuwd hoe het zal gaan in Meer. Heb er heel veel zin in, en hopelijk zit het weer ook een beetje mee.

 

LoopParcoursKlein

 

 

 

Happen en trappen

Afgelopen week heel goed kunnen trainen.

Donderdag avond begon voor mij het weekend, want ik was vrijdag’s vrij. Samen met het vaste clubje een rondje van c.a. 14KM afgewerkt op een rustig tempo, Ging erg lekker, en was weer ouderwets gezellig.

Speciaal vrijdag eem dag vrij genomen om te kunnen trainen, zodat we zaterdag konden happen en trappen. Vrijdag ochtend ben ik dus op tijd op mijn fiets gestapt voor mijn fietstraining, en ik bleek een perfecte dag uitgekozen te hebben voor deze lange duurtraining. In totaal c.a. 5uur gefietst, en 148,77KM afgelegd. De eerste 4 uur lag mijn gemiddelde ruim boven de 30KM per uur, maar na zo’n 120KM kwam de man met de hamer langs. Iets wat me eigenlijk niet snel overkomt, maar deze keer heb ik waarschijnlijk toch te lang gereden zonder koolhydraten bij te vullen. Er stond weinig wind, en de temperatuur was ideaal.

fiets1

 

 

 

 

Zaterdag met Maaike, Wilma en Ad gaan happen en trappen. Deze keer zijn we gestart vanuit Breda, en hebben zo’n 54KM afgewerkt op de gewone fiets. Onderweg 4 keer gestopt (voor o.a. het voorgerecht, soep, hoofdgerecht en nagerecht). Zeer geslaagde fietstocht, onderperfecte omstandigheden.

Zondag ochtend een lange duurloop gedaan van 25,5KM. Ging ook heel erg lekker. Was eerst van plan om te gaan zwemmen, maar het leek me verstandiger wat slaap in te halen van afgelopen weken.

Distance: 25.50 km
Time: 2:22:54
Avg Pace: 5:36 min/km

Zondag middag samen met Maaike naar Meer gefietst via Meerlese Dreef (54KM totaal)……

Helaas deze week weer standby dienst, dus van rust zal deze week niet veel komen…..

Minder dan 2 maanden voor de Bigman

Het begint nu echt op te schieten….. Nog minder dan 2 maanden voor de bigman. En nog een paar weken voor de eerste triathlon’s gaan beginnen dit jaar.

Afgelopen week een rustige week gehad. Zowel v.w.b. het trainen als het werk was het vrij rustig. Afgezien van een spoed klus die donderdag avond nog gedaan moest worden, en wat werkzaamheden zondag, viel de standby gelukkig ook mee.

Donderdag had ik vrijgenomen ter compensatie van de vele uren die ik gemaakt heb in April. in de ochtend een lange duurloop gedaan (22K), en smiddags met Maaike naar Poortvliet.Vrijdag een rustdag, en zaterdag mijn lange fietstraining afgewerkt.

Afgelopen zaterdag dus 8 uur op mijn fiets, en ik kon niet ver weg vanwege de standby dienst. Ik vertrok al in de regen, en de eerste 2 uren bleef het flink regenen. Hierna werd het af en toe droog, maar onderstussen was de wind behoorlijk aangewakkerd. Ondanks het erg slechte weer, fietste het wel erg goed. Helaas door de regen, en de vele takken/laderen/modder op de weg heel erg voorzichtig door de bochten, en extra uitkijken voor de diverse uitritten en weggetjes van rechts, omdat de automobilisten ook haast niets zien met dit weer. Er was ook deze tocht weer een bestuurder die me niet aan zag komen, en gelukkig kon ik nog op tijd remmen….

storm

In totaal 124KM gefietst op een rustig tempo (c.a. 28K/u). Onderweg alleen water gedronken (c.a. 2 liter), en ik kwam beter van mijn fiets dan de vorige keren. Waarschijnlijk begin ik weer een beetje te wennen aan het fietsen.

Zondag ook een rustdag genomen, want het was moederdag. Met Maaike naar Alexandrium gereden, en een nieuwe lamp voor in de kamer gekocht. Hij was nogal zwaar, en nadat ik hem opgehangen had, voelde ik weer wat uitval in mijn linkerbeen. Me weer een beetje vertild dus, en hopelijk zijn deze rugklachten deze keer wel snel over, want dat krachtverlies in mijn been kan ik nu echt niet gebruiken in deze periode van het jaar…..

Vanavond weer een duurloopje van 10K doen.

Mei

Ondertussen is het al weer Mei geworden. De 7e al zelfs.Nog een paar weken, en dan beginnen de triathlons…

Afgelopen weken de fietstraining weer opgepakt.
Vrijdag was ik vrij, en heb ik c.a. 98KM met een gemiddelde snelheid van 30,5 gefietst.De dag erna 94KM samen met John en Michel (c.a. 28 gemmiddeld).

speed_98K

 

 

98K

 

speed_94K

94K

 

Zondag voor de eerste keer buiten gezwommen, in het buitenbad bij de 5 sprong. De water temperatuur was nog erg laag. Ik gok zo rond de 14 graden. Na c.a. 45 minuten hield ik het daarom weer voor gezien, want ondanks de wetsuit, begon ik het behoorlijk koud te krijge.

Maandag en dinsdag een 10K duurloop gedaan, en vanavond wil ik weer gaan zwemmen.