Ingeloot voor de CELTMAN

Eindelijk kwam afgelopen vrijdag het verlossende bericht van de organisatie van de Celtman Extreme Scottish Triathlon 2015

“You are in the race! Congratulations!”

Het gaat gebeuren dus, wellicht de grootste fysieke uitdaging die ik ooit gedaan heb, in een super mooie omgeving. Zwemmen in ijskoud water, 202KM fietsen met 2000 hoogtemeters, en tijdens de marathon 2 bergen beklimmen…. Volgens velen de zwaarste en mooiste triathlon wedstrijd op deze planeet, en ik ben echt super gelukkig dat ik mee mag doen. Ben ook heel erg blij dat John weer mijn coach wil zijn, want zonder support team kan aan dit evenement niet deelgenomen worden.

 

Celtman 2 Celtman track1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit houd wel het een en ander in voor de rest van de planning van 2014, en voor 2015. Ben nog informatie aan het verzamelen over de best te volgen voorbereidingen. Volgens mij wordt het iets in de trand van:

-Zwemmen
Ik ga mijn uitrusting uitbreiden met o.a. warmere badmuts, zwemsokken en een neopreen shirt voor onder mijn wetsuit. Ben van plan dit te gaan testen bij temperaturen ronde de 10 graden in Galder.

-Fietsen
202KM fietsen , en da’s 22KM verder dan normaal dus. Buiten dat is het veel klimmen en afdalen, wat dus ook op een of andere manier getraind moet worden. Ik ga o.a. in de wintermaanden de Tacx trainer van de zolder halen, en hier flink wat kracht training op doen. Ook regelmatig de dichtsbijzijnde heuvel in de buurt van Bergen op Zoom opzoeken, en die maar regelmatig beklimmen. Wellicht een voorjaarsklassieker meepakken, en af en toe het fietsje mee naar Brussel om in Belgie te trainen.

-Lopen
Meer of road trainen, en af en toe een trail mee doen. De marathon van Spijkenisse heb ik vervangen door de Run Forest Run in Besthemerberg (Drente) op Zaterdag 13 December. Een 42KM lange trail door een zeer mooi gebied.

Hotel is in ieder geval geboekt, en over het vervoer er naar toe ben ik nog wat infromatie aan het inwinnen.

Afgelopen week (veel te) weinig getraind. De lange duurloop is Zaterdag niet door gegaan, omdat ik een mega kater had, van het etentje met John/Peerke/Michel/Robke/Tom en Guus. Toch een poging gedaan, maar al vrij snel beslist om de training een flink stuk in te korten.

bestemberg

 

Bestemberg trail run (42K – 13 Dec. a.s.)

 

A4RUN

Nog een paar dagen, en dan wordt bekend gemaakt of ik aan de Celt- of Swissman deel mag gaan nemen.Super spanned, want ik hoop toch echt dat ik er bij zit dit jaar……

Celtman

Afgelopen week rustig aan gedaan. Ik was nog steeds flink verkouden, en het leek me daarom ook goed om niet te veel te doen met de A4run voor de boeg.
Wel nog een keer gaan zwemmen op woensdag avond, en nog een paar rustige duurloopjes.

Gisteren heb ik een hele leuke middag gehad tijdens de A4Run in Steenbergen.
Sowieso leuk dat ik gratis deel mocht nemen als Audi rijder. Het was heel erg leuk om over deze nog niet vrij gegeven snelweg te lopen.

a4run

Vanwege de slechte voorbereiding, en de extra kilo’s was het doel om in de buurt van de tijd van vorige keer te finishen, en hopen er onder te blijven.
Samen met Michel stonden we goed op tijd aan de start. Met een imitatie Lee Towers erbij die net voor de start “You never walk alone” zong, was het erg gezellig in het startvak.

Direct na het startschot kon iedereen in zijn eigen tempo lopen, want er was ruimte genoeg. Al vrij snel kwam er een soort tunnel, en was er een flink stuk dalen en klimmen. Toen ik weer boven op het vlakke gedeelte was, zat mijn hartslag flink in het rood, en ik moest direct het groepje laten gaan, waar ik bij liep. Na c.a. 5KM kwam het eerste keerpunt, en gingen we wind tegen het lange gedeelte op van c.a. 10K. Vooral het stuk tussen de 11 en 15K stond er veel wind, en omdat ik alleen liep, gingen de kilometer splits flink omhoog.
Het laatste stuk met wind in de rug ging weer erg lekker, maar de laatste 3K merkte ik toch dat ik te weinig gegeten had van te voren, en beter wat gelletjes mee had kunnen nemen. Er was geen sportdrank bij de verzorgingsposten, dus de tank was helemaal leeg.

A4run

In 1u39 kwam ik over de finish, en daar was ik tevreden mee. Nadat Michel binnengekomen was, zijn we nog even bij de Audi stand langs gegaan, en hebben daar nog een glaasje bier gedronken.

Volgende doel…..marathon Spijkenisse – 14 Dec. Hopelijk dan wel iets beter in vorm, en weer een paar KG lichter.

Ingeschreven voor de Celtman en de Swissman

Afgelopen week heb ik mezelf ingeschreven voor de Celtman – www.cxtri.com – en de Swissman – www.suixtri.com –  extreme triathlons. Helaas wordt via een loterij beslist of er een startplaats beschikbaar is, dus voorlopig blijf ik nog even in spanning. Heb ondertussen al wel heel erg veel materiaal bekeken en gelezen over beide uitdagingen. De Celtman heeft nog steeds een lichte voorkeur, omdat deze de zwaarste uit de serie (waar ook de Norseman bijhoort) blijkt te zijn.

Celtman

Nog ongeveer een week geduld, en zodra ik weet of ik uitgeloot ben, en voor welke wedstrijd kan ik de voorlopige planning al weer wat verder uit gaan werken voor volgend jaar. Als 1 van deze twee het wordt, ga ik de marathon van Spijkenisse en Rotterdam mogelijk vervangen door Trail’s en/of ultra run’s, in combinatie met een voorjaars klassieker of andere lange fietstocht.

Afgelopen week ging het trainen heel erg moeizaam. Ik had een flinke verkoudheid, en ook was het superdruk bij de klant, omdat 2 collega’s met vakantie waren, en ik ook nog standby dienst had. Vooral de duurloop van afgelopen zaterdag (23K) was zwaar. Ik had al wel van te voren besloten om geen 30K te doen, omdat ik anders a.s. zondag tijdens de A4 run nog niet voldoende hersteld ben. Vanavond weer eens zwemmen, De rest van de week misschien nog een paar rustige korte duurloopjes, en dan zondag maar eens gaan kijken hoe het er allemaal bij staat.

a4run

 

 

Hopelijk is de verkoudheid helemaal over tegen zondag, zodat ik een wat betere tijd dan vorige week weg kan zetten op de halve marathon.