Training Kasterlee deel 4

Zondag ochtend  8 uur vertrokken naar Kasterlee voor de eerste gezamenlijke groepstraining.De weersomstandigheden waren ideaal, en we waren met een flinke groep.

Ruim op tijd arriveerde ik bij de sporthal, en om 9 uur werd in het kort uitgelegd hoe het er de 22ste December ongeveer aan toe zal gaan. Daarna werd de looptraining gestart. Dit viel deze keer erg tegen. Nomaal gesproken heb ik nooit problemen om het tempo aan te houden, maar deze keer werd het de laatste 4 km erg zwaar. Ik moest met nog een stuk of 5 atleten de groep laten gaan, en dat terwijl ik een paar weken terug tijdens de marathon een hoger tempo aangehouden heb de eerste 21KM. Het tempo bleek wel op c.a. 13KM / u te liggen, maar dat zou normaal gesproken geen probleem mogen zijn. Hopelijk gewoon mijn dag niet, maar wel meer en langere hardlooptrainingen inplannen.

Nadat we terug waren, even wat gedronken en van kleding gewisseld. Daarna begon de fietstraining (parcoursverkenning). Zoals altijd vertrok ik als een van de laatsten, want ik wil natuurlijk niemand in de weg rijden. De technische stukken gingen heel erg goed, en ook het eerste stukje kon ik goed bij de rest blijven. Na een paar kilometer geingen we een weg in met een paar flinke kuilen er in, en hier kreeg ik erge kramp in mijn rechtse kuit. Zo erg zelfs dat ik even vreesde dat er een spier gescheurd was. Direct afgestapt, en gewacht totdat de kramp ophield. Inmiddels was het groepje waar ik bij fietste al uit het gezichtsveld verdwenen, en ik besloot om rustigaan verder te gaan.

startnummer

Na een paar minuten zag ik dat iemand terug gedraaid was om me op te halen. Goed geregeld dus! Ik ben in zijn wieltje gaan hangen tot we weer bij de groep waren. Hierna ging het op een lekker tempo. Het parcours was hetzelfde als in 2011, maar nu heel erg goed te doen. Zelfs het tweede maisveld was heel goed te berijden.

Omdat ik s’middag’s niet te laat thuis wilde zijn (we moesten nog naar een verjaardag), besloot ik het hier bij te laten. Toen ik van mijn fiets stapte voelde ik nog wel dat mijn kuit nog vrij pijnlijk was.

De remblokken s’avonds nog geinspecteerd, en deze keer nauwelijks slijtage. Maar ik heb dan ook eigenlijk nauwelijks hoeven remmen, dus weet niet of het echt beter is.

Plannen voor deze week:
Maandag – Rustdag – Wandelen met Maaike
Dinsdag – 10KM Lopen
Woensdag – 7KM lopen
Donderdag – ?? Vergadering, dus weet niet of het gaat lukken
Vrijdag – 7KM Lopen
Zaterdag – 4 uur MTB training
Zondag – Looptraining
of:
Zaterdag – Looptraining
Zondag  – Trainen in Kasterlee of MTB training in Rucphen

Training Kasterlee deel 3

Helaas nog steeds problemen met de schijf remmen. De nieuwe remblokjes (gesinterd) waren nog sneller op dan de orginele…….. Na 2 uur in de Rucphense bossen, zat ik er aan het achterwiel volledig doorheen. (Wel heel lekker gefietst trouwens, ondanks de standby dienst).

Volgens Martens, zou het toch kunnen liggen aan de omstandigheden (nat + modder), maar als het dus hetzelfde is in Kasterlee, dan moet ik vrijwel zeker blokken vervangen tijdens de wedstrijd. Wordt dus waarschijnlijk een extra pitstop.

Daarom zal ik deze week nog een setje nieuwe blokken er in stoppen, en kijken hoe het er bij staat na de training van a.s. zondag in Kasterlee (15KM hardlopen + 1 of 2 rondes op de MTB over het parcours). Misschien zal ik ze eerst flink warm stoken, wat op diverse forums als oplossing voor ed snelle slijtage aangegeven wordt.

Vanavond weer eens een keer gaan zwemmen. Helaas vrij laat (21:45 – 22:45), maar gelukkig morgen een dag vrij om samen met Maaike te gaan winkelen (sinterklaas inkopen). Ik kan dan uitslapen tot een uur of half 7 en da’s wel lekker.

Morgenavond een rondje hardlopen met John, Michel, Peerke en Rob. Hierna even kijken wat allemaal op de planning staat voor de rest van het jaar, en voor 2014…..

Alvast een beetje vooruit aan het denken, v.w.b. de planning volgend jaar. Heel goed mogelijk dat de Nr. 1 wedstrijd het wereldkampioenschap Bigman in Tjechie wordt. Twee triathlon’s in een weekend, een offroad, en een hele….

behmetropole

4-Juli-2014 Terrain triathlon

 • Swimming – 1 km in Vltava river
  light stream of the river, average temperature in last 6 years is 18,61 °C (measured at 7 a. m.)
 • Bike – 25 km terrain cycling in Chuchelský háj
  (3 laps), asphalt and forest ways
 • Running – 5 km along Vltava river (1 laps) course surface – asphalt, path along the river, course is practically flat

5-Juli-2014 Long Distance triathlon

 • Swimming – 3,8 km in Vltava river
  light stream of the river, average temperature in last 6 years is 18,61 °C (measured at 7 a. m.)
 • Cycling – 180 km on totaly closed motor highway Strakonická (9 laps), surface of high quality, smooth asphalt, each lap is 20 km (10 km back and 10 km forth) – 6 km of a lap is almost flat and 4 km is upgrade – turn – on the same road back, altitude from start to turn is 165 m
 • Running – 42,2 km along Vltava river and Barrand´s rocks to ČVUT shipyard 9 laps), course surface – asphalt, path along the river, course is practically flat

Training Kasterlee deel 2

Nog 1 maand en 11 dagen te gaan……

Afgelopen zaterdag er weer opuit met mijn MTB. Maaike hoefde niet te werken, en Levi hoefde pas laat te voetballen. Uitslapen dus tot half 8…..

Precies 9 uur op mijn fiets gestapt voor een training door de Rucphense bossen. Deze keer staat 3 keer de MTB route op het programma, wat in totaal net geen 50KM is.
De vele regenbuien hebben er voor gezorgd voor flink wat plassen, en flink wat modder. Ideale training voor Kasterlee, omdat het daar de afgelopen 2 jaar ook ongeveer gelijke omstandigheden waren.

Eerste rondje gaat erg goed. Ik merk dat mijn remmen het goed doen. Wel verdwijnt het grootste gedeelte van mijn fiets in sommige plassen, met als gevolg een nat pak, en vooral koude natte voeten. Tweede rondje gaat ook goed…..totdat ik eerst de trapper tegen mijn scheenbeen aan krijg, en hierna nog een keer van mijn fiets af vlieg. Deze keer zit mijn bovenbeen klem tussen mijn stuur en mijn zadel. Deze ronde even rustig aan gedaan, maar het laatste stukje toch weer wat sneller gedaan.

Nu begon mijn voorrem te piepen. Op zich had ik dit wel een beetje verwacht, omdat ik afgelopen vrijdag mijn achterrem blokjes al vervangen had. Maar een kwartiertje later waren beide remmen aan het piepen, en da’s wel heel erg snel. tegen het einde remde deze achterrem net zoals vorige week helemaal niet meer. Remblokken bleken achteraf weer helemaal kaal te zijn, dus……… daar moet ik een oplossing voor vinden.

1580717

Hier en daar al wat rongekeken op de diverse MTB forum’s, en daar heb ik tot nu toe de volgende oplossingen gevonden tegen deze veel te snelle slijtage:

 • Hardere remblokken gebruiken (ik heb nu 4 setjes gesinterde remblokken besteld in de UK, en hopelijk zijn ze binnen voor a.s. zaterdag.
 • Je schijnt de blokken te moeten inremmen. Doordat ze heter worden, en weer afkoelen worden ze harder.
 • Afplakken van de opening met Ducktape schijnt ook te helpen, dus dat ga ik ook proberen.

Wanneer ze n.l. zo snel slijten tijdens de wedstrijd de 22ste, dan  red ik het niet, en moet ik zonder remmen het laatste stuk……

Gisteren een 7Km duurloopje gedaan, en dat ging lekker. Vanavond proberen 10K, en vrijdagavond een lange duurloop van 24K proberen. Hopelijk dus zaterdag met nieuwe remblokken het bos in, en ook hopen dat ik niet opgeroepen wordt, omdat ik deze week weer standby moet zijn voor de klant.

Als ik mijn fietstraining af kan werken a.s. zaterdag, dan wil ik zondag misschien nog een keer gaan zwemmen…..

Training Kasterlee deel 1

Ondertussen ben ik weer voldoende hersteld van de marathon van Etten Leur.Het lopen staat nog steeds op een heel laag pitje, en dat blijft tot maandag zo. Eingelijk vanaf de marathon nog maar een paar 7KM trainingkjes afgewerkt.

Afgelopen zaterdag en woensdag (ik was vrij, want in de middag moest ik met Levi naar Techbase in Amsterdam) ben ik met de MTB door de Rucphense bossen gegaan.
Het mountainbikerondje van c.a. 17KM heb ik beide keren twee keer afgewerkt, en dat beviel heel goed.

Ik heb nu mijn MTB goed afgesteld. Onder ander het stuur wat ingekort, de remhandles verplaatst en het zadel wat omhoog gezet. Het remmen heb ik nu ook wat beter onder controle, en hopelijk vlieg ik nu wat minder vaak van mijn fiets. Gisteren de helft van de training af moeten werken op alleen een voorrem, omdat de remblokjes in de schijfrem achter volledig op was.
Straks even bij Martens langs om een nieuw setje te kopen, en dan een adresje zoeken om een voorraadje wat goedkopere exemplaren aan te schaffen.

Vanavond met Michel, John en Peerke een rondje hardlopen in Roosendaal.
Morgenavond geen training, en dan Zaterdag proberen 3 rondjes te MTB-en door de Rucphense bossen.

De datums om in Kasterlee mee te trainen zijn ook bekend:
24 November
1 December
8 December

Ik ga proberen weer zo veel mogelijk deze trainingen mee te pakken….

Kasterlee