3 weken voor het EK Long Distance Almere

Exact 3 weken te gaan voor het EK Long distance van Almere.

caan

 

 

 

 

Gisteren heb ik een brief ontvangen, waarin staat dat de age groupers automatisch meedoen aan het Europees Kampioenschap. Gelukkig hoeft de kleding hiervoor niet speciaal aangepast te worden, zoals dat bij andere EK’s wel het geval is.

finish_almere

 

 

 

 

 

 

 

 

De laatste weken flink getraind. Afgelopen maandag na lange tijd ook weer gezwommen in Galder. Dat was weer even geleden, dus moest dringend opgepakt worden.Dinsdag/Woensdag/Donderdag looptrainingen gedaan, en de laaste was weer 27KM.

27kms

Een heel mooi rondje, via o.a. Zundert/Achtmaal/Schijf.

index

 

 

 

 

 

Vandaag ging ik op weg voor een 150K fietstraining. Het  begon heel erg goed, en na 60KM zat ik op mooi gemiddelde. Mijn knie voelde goed, en dat was de laatste fietstrainingen wel anders….

Na zo’n 63KM ging het mis……Uit een uitrit kwam een busje, en die kon ik niet meer ontwijken. Binnen een fractie van een seconde lag ik op de grond, en ik voelde eigenlijk gelijk dat het flink raak was. Flink bloedend kwam ik overeind, en ondertussen was de chauffeur ook al uit de bus om te kijken hoe het met me ging. Volgens mij was hij net zo erg geschrokken als ik.

Nadat ik met een papiertje het meeste bloed van mijn gezicht en handen had gehaald, en nog een pleister had gekregen, ben ik naar huis gereden, omdat verder trainen niet meer ging. Achteraf gezien een verstandige beslissing, want thuis gekomen zag ik dat het toch wel vrij diepe wonden aan mijn hoofd waren. Eerst even in bad gegaan, en daarna naar de huisartsenpost. Daar bleken er toch nog 10 hechtingen nodig te zijn, om de wonden netjes dicht te maken. Ook mijn knie werd even goed ontsmet, want die was ook wat open geschaafd.

Vrijdag kunnen de hechtingen er waarschijnlijk weer terug uit, dus hopelijk mag ik dan ook weer terug gaan zwemmen.

 

 

Vakantie zit er weer op

De zomervakantie zit er helaas al weer op…

Deze drie weken zijn weer omgevlogen, en toch lijkt het wel of de eerste week fly en drive in Sicilie ondertussen al weer een hele poos geleden is.

Zoals de laatste jaren eigenlijk altijd het geval is, hebben we weer een heel actieve vakantie gehad.

De eerste week vooral veel rond getourd op Sicilie, en de tweede en derde week veel gefietst en gewandeld.Op de laatste paar dagen na uitstekend weer gehad.

Het trainen stond deze periode ook op een heel erg laag pitje. Ik heb geprobeerd in ieder geval de lange fiets trainingen bij te houden, maar kwam niet verder dan max 130KM tijdens een van de sessies. Lopen heb ik ook een paar keer per week gedaan, maar van zwemmen is helemaal niets gekomen.

Afgelopen zaterdag was het plan 150K fietsen, maar al vrij snel kreeg ik wat last van mijn knie. Gewoon fietsen ging in het begin wel goed, maar zodra ik even wat meer kracht ging zetten, voelde ik een vervelende pijn in mijn rechter knie. Het leek me daarom bij de 120KM verstandig om te stoppen.

Gisterenavond ondanks de standby dienst toch een lange duurloop van 27,5K kunnen doen. Het liep erg lekker, en de pijn in de knie bleef gelukkig weg.Wel veel last van rondvliegende dazen, die heel erg vervelend waren….

27K

 

 

 

 

 

 

Nog precies 1 maand voor de triathlon van Almere. Hopelijk lukt het me nog om deze week een keer te gaan zwemmen. Zaterdag proberen nog een keer 150KM te fietsen.