Nog 5 maanden te gaan voor de Celtman

Vandaag nog precies 5 maanden voordat ik ga starten in de Celtman!!!

De trainingen gaan alweer iets soepeler, dus volgens mij ben ik weer voldoende hersteld van de Trail in December om er weer tegenaan te gaan. Afgelopen week ben ik alvast goed begonnen, met flink wat loop kilometers. Slechts 1 Tacx training, want ik had eigenlijk gehoopt in het weekend een keer naar buiten te kunnen met de racefiets.

Ondertussen ben ik ook al weer een paar keer gaan zwemmen, dus begint het trainen weer ergens op te lijken. Moet ook wel, want vooral het zwemmen en fietsen zal dit jaar beter getraind moeten worden dan andere jaren. Bij het zwemmen moet ik sowieso dit keer proberen wat tijd te winnen, zodat ik zo snel mogelijk het koude water weer uit kan.

En dan het fietsen….ik heb eerlijk gezegd wel een beetje schrik voor de 245 KM tijdens de Ronde van Vlaanderen. Vooral de kou, de drukte en de heuvels schrikken me nogal af (en uiteraard ook de afstand/kasseien etc. etc.). Ik hoop dat het weer wel heel snel beter wordt, zodat ik snel een aantal keren de Zeelandbrug over kan fietsen.

Afgelopen zaterdag nog samen met Rob en Michel ruim 21 kilometer door het Rucphense bos gerend. Liep erg lekker in de sneeuw.

Affiche 2015

Zondag heb ik meegeholpen bij de Cross Duathlon. Gelukkig viel de kou mee, Alleen tijdens het rondetellen begon ik af en toe koude handen en voeten te krijgen. Wel had ik veel last van mijn rug. Dat stilstaan is gewoon niet goed, en ik was dan ook blij dat het tellen gedaan was. Alles bij elkaar was het weer een heel geslaagde Duathlon. De sponsoring door ICT-OKE is dus weer goed besteed!!

crossduathlon-190image-4731080

2015

Ondertussen zitten we al weer een aantal dagen in 2015.
Wat gaat de tijd toch snel…
Een jaartje terug was ik aan het aftellen voor de Marathon van Rotterdam, en was mijn hoofd doel de Bigman in Praag. Nu ben ik me aan het voorbereiden voor de Ronde van Vlaanderen, en is mijn Hoofd doel de Celtman. Beide doelen dus nog wat zwaarder, dus wordt het jaar waarin ik 50 wordt op sportief gebied weer een flinke uitdaging.

Het is een vrij drukke tijd geweest afgelopen weken, want na de kerst en oud en nieuw waren er nog een paar feestjes. Nu heb ik de trainingen weer een beetje terug opgepakt, en de laatste week voornamelijk wat Tacx trainingen gedaan.Heb een paar leuke indoor trainingen gevonden op Youtube, en een paar van deze interval sessies heb ik ondertussen afgewerkt. Omdat je op de Tacx continu weerstand hebt, en niet op het verkeer hoeft te letten, kun je de training heel erg zwaar maken.

Helaas is mijn Garmin Edge 810 stuk gegaan (da’s al de tweede Edge die er mee gestopt is). Ik heb hem vorige week gelijk opgestuurd, want ik zal hem hard nodig hebben de komende tijd. De 910XT kan ik uiteraard nog steeds gebruiken voor het fietsen, maar dit is een stuk onhandiger.
De laatste Tacx training van gisteren heb ik hem wel gebruikt in combinatie met de cadans/snelheids sensor en hartslagemeter.

hr

Zaterdag ben ik samen met Michel nog 23K gaan lopen door de vrij harde wind (storm). Omdat het flink geregend had, besloten we om zo veel mogelijk beschut te gaan lopen in de bossen, maar dan in ieder geval over verharde stukken.

Omdat ik nu weer een beetje in mijn normale doen ben, begin ik ook weer wat gewicht te verliezen.
Het streven is rond de 74KG uit te komen, dus nog ruim 4 te gaan. Maar…het begin is weer gemaakt, dus nu nog een paar maandjes vol zien te houden.

De plannen voor deze week:
– Weer eens gaan zwemmen op woensdagavond
– Mijn trainingsfiets uit proberen buiten
– …nog wat duurloopjes.

Helaas heb ik nog steeds flink last bovenin mijn bil. Vrijwel zeker veroorzaakt door de val van mijn fiets een paar weken terug. Lijkt een beetje op de hernia klachten die ik al een paar keer eerder heb gehad, dus het zou vanzelf weer over moeten gaan. Voorlopig dus iedere training heel erg rustig beginnen, en pas na een goeie warming up de zaak gaan belasten…..