Start 30e LDC Almere:nog 8 dagen en 21 uur…

Stukje overgenomen van de website van Almere:

Op de zaterdag is er de traditionele Long Distance Classic, waaraan het Nederlands Kampioenschap is verbonden. Voor het eerst in de Almeerse geschiedenis wordt er gezwommen in het Weerwater, waarna door de nieuwe opzet de atleten zowel tijdens het fietsen als tijdens het lopen regelmatig het stadion op de Esplanade zullen passeren. Doordat ook de finish op de Esplanade is gesitueerd, zal er genoten kunnen worden van een boeiend en levendig beeld van deze bijzondere sport. De complete parcoursen vindt je op http://www.almerehollandtriathlon.nl/nl/triathlon/evenement-hollandtriathlon/parcours-long-en-half-distance.html

Actuele waterkwaliteit Weerwater:

kwaliteit: **** (uitstekend)
temperatuur: 21.4 C
doorzicht: > 100 cm
kleur: licht groengeel

(meting: 13 augustus 11:50. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend)

Volgende week vrijdag eenvrije dag, zodat we op tijd richting Almere kunnen gaan. De biefing wil ik sowieso meemaken, omdat er nogal wat verandered is de laatste tijd.

Alvast de lange termein voorspelling:

 

 Als het zo blijft, dan zou de wind  gunstig zijn. Temperatuur wat frisjes, maar da’s vooral voor de supporters minder prettig.

1.3mm regen….. 🙁

 

 

 

Vanavond nog een keer naar de fysio (eerst 10KM hardlopen).

Zwemmen in Galder

Gisteren samen met Michel en Maaike naar Galder gereden voor een rondje zwemmen. John kon er helaas niet bij zijn. Ook Peter en Marcel hebben we gemist. We kwamen Peter onderweg tegen, en hebben hem nog gezocht, maar tevergeefs….In Galder kwamen we tijdens het rondzwemmen ook nog de groep uit Breda tegen. Na een keer rondzwemmen, weer op de “gewone” fiets terug naar huis.

Vanavond waarschijnlijk een fietstraining, samen met Maaike want Michel en John kunnen beiden niet.

De problemen met de site lijken opgelost. Ik kan nu ook weer mooie plaatjes invoegen….

De spanning neemt al een beetje toe voor Almere. Hopelijk wordt het een beetje goed weer, en werkt mijn fiets ook mee. De hernia klachten zullen nog niet weg zijn, maar als het gaat zoals in Hannover, dan heb ik goede hoop dat ik weer kan finishen.

Zware werk zit er weer op

Mijn blog is een paar dagen uit de lucht geweest vanwege problemen met de provider….

Het zware werk zit er weer op. De duur van de trainingen kan vanaf  nu flink ingekort worden. Gisteren een “rustdag” gehouden. Niet getraind, wel gebarbequed. De zaterdag ervoor 150KM gefietst met een flinke wind, en af en toe een bui. Besloten het hierbij te laten, en daarmee is weer een eind gekomen aan de lange duurtrainingen voor 8 September.

 

 

 

 

 

 

Vanavond nog een 10KM hardlopen, maar kan ik pas later op de avond.
Waarschjinlijk morgenavond naar Galder om een ronde te zwemmen.
Donderdag fysio, dus dan ook hardlopen. Woensdag misschien een fietstraining, en zaterdag het haringvliet overzwemmen. Benieuwd wat voor weer het gaat worden.

Nog 17 Dagen voor het NK lange afstand triathlon in Almere

Zondag avond nog een duurloop van 10KM gedaan. Ondanks de hitte ging het wel lekker. Voor de zekerheid mijn gordeltje omgehangen met 2 flesjes, en het was goed te doen.

Maandag met Maaike een rondje van 30 gereden. Halverwege kreeg Maaike nog een lekke band. Niet vergeten een nieuwe te halen, en een nieuwe capsule voor mijn pompje.

Dinsdag avond 26KM gerend in 2u19. Voelde goed, en temeratuur was ook goed. Vanavond proberen 2 uurtjes te fietsen, en morgen (als het meezit) zwemmen in de vijfsprong. Nog steeds storingsdienst, dus helaas niet zwemmen in open water.

Vrijdag een 10KM duurloop, en zaterdag tussen de 150 en 180KM fietsen (afhankelijk van hoe snel het gaat – moet n.l. om 1 uur terug zijn voor de voetbal.)

Daarna zit het zware werk er op, en wordt het nog twee weekjes aftellen.

 

 

 

 

 

 

Gisteren nog gebeld door hotel Finn (Hotel waar we overnachten).
De 3 persoonskamer zijn 3 losse bedden 🙂 , en er wordt voor ontbijt gezorgd tussen 5 en half 6.

Programma
Vrijdag 7 september
13.00 – 15.00 uur Wedstrijdregistratie NK Long Distance Classic in Echnaton
13.30 – 14.00 uur Briefing NK Long Distance Classic in Echnaton
14.30 – 17.00 uur Inchecken fietsen NK Long Distance Classic in Transition Area

 Zaterdag 8 september

7.30 uur Start NK Long Distance Classic

Warme dag

Gisterende warmste dag sinds jaren……maar goed, er moest wel getraind worden…

6 uur opgestaan met Maaike, en iets voor 7 smste michel of ik ging fietsen. Mooi getimed, dus gingen we 7 uur samen op weg. Michel keek hoe lang hij het tempo vol kon houden, en besloot na c.a. 45KM een beetje qua tempo af te nemen, omdat hij nog niet verder dan deze afstand getrained had. De gemiddelde snelheid was op dat moment 27,8KM. Hij maaktje het rondje af, en had dus 60KM gedaan.

Ik besloot om het tempo flink omhoog te gooien, om te proberen een gemiddelde van 30KM per uur over de totale rit aan te houden. De paar kilometer gemiddeld moesten dus nog weg gewerkt worden. Gelukkig stond er weinig wind, en had ik genoeg water en energy gel’s etc. meegenomen.

 

 

 

Ik kon de stukken wind af met gemak een gemiddelde van 34KM aanhouden, met regelmatig een uitschieter naar ronde 36KM/uur. De stukken wind op moest ik af en toe wel behoorlijk wat snelheid inleveren….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanochtend met Michel gezwommen in de 5 sprong. Ik heb stanbye dienst, dus Galder zat er vandaag niet in. Vanavond misschien nog een duurloopje doen, maar dat hangt een beetje van de temperatuur af. Volgens mij iser dit weekend een nieuw hitte record op komst, dus niet te ver, en niet te intensief…..

3 weken….

Nog 3 weken te gaan voor mijn 3e hele triathlon.

Afgelopen week was redelijk zwaar.
Zaterdag 150KM fietsen.
Zondag rustig fietsen met Maaike
Maandag 90Min fietsen + 45 Minuten zwemmen (Galderse Meren)
Dinsdag 26KM lange duurloop in 2u10
Woensdag rustig gefietst met Maaike, + 10KM gewandeld met Maaike
Donderdag 80 Minuten stevig fietsen (31KM/u 40KM)
Vanavond uurtje zwemmen (Vijfsprong)
Morgen 160KM fietsen
A.s. Zondag ochtend Zwemmen (Vijfsprong)
A.s. Zondag avond afhankelijk van het herstel 23 of 26KM lange duurloop

Volgende week nog zo’n week, en dan “taperen”.
We zijn inmiddels met zo’n 300 starters voor de lange afstand.
Ik durf een voorzichtige voorspelling te doen

Streeftijd:
3,8KM Z ==> 1u15
Wissel 1 ==> 10 Minuten
180KM Fietsen ==> 360 Minuten
Wissel 2 10 minuten
Marathon 3u50
Totaal 11u45

Hierbij niet echt rekening gehouden met het krachtverlies in mijn linkse been, en uiteraard kan het weer flink roet in het eten gooien zoals vorige keren het geval was.

 Neerpelt 2011 – Nog 30 graden tijdens de marathon

Nog 26 dagen voor Almere

Afgelopen week flink getraind.
O.a. een lange duurloop van 24KM(wel een paar flinke onweersbuien  gekregen onderweg), 2 maal korte intensieve duurloop van 10KM, 1 maal zwemmen (buitenbad 5 sprong) en 1 * rustige fietstraining van c.a. 40KM. Afgelopen zaterdag de week afgesloten met een 150KM duurtraining op de fiets.

Deze laatste training ging lekker tot 120KM. Daarna werd het erg zwaar. Denk dat het te maken heeft met de voeding. Wel 4 gels genomen onderweg, maar is toch te weinig denk ik. Zou ook aan het drinken kunnen liggen, omdat ik maar c.a. 2 liet mee kan nemen voor 5 uur sporten, wat met de temperatuur van zaterdag toch te weinig zou kunnen zijn. Gisteren (Zondag) niet gesport. Wel rustig gefietst samen met Maaike, en een terrasje gepakt.

Vanavond zwemmen in Galder. A.s. zaterdag nog een keer 150KM (als het goed gaat iets meer). Hopelijk gaat het dan beter.

Met de herniaklachten gaat het helaas nog niet zo best. Nog steeds weinig kracht in mijn linkse been. Leek gsiteren weer erger te zijn, maar misschein veroorzaakt door de lange fietstraining. Donderdag weer fysio…..

Nog een paar weken flink er tegenaan, en dan een weekje gas terug. De haringvliet oversteek staat nog op het programma een week voor Almere. Mooie laatste zwemtraining.

Een maand voor Almere

Nog iets meer dan een maand, en dan het NK lange afstand.
Zoals het er nu naar uitziet gaan Peter en ik meedoen aan de lange afstand, en John aan de halve. Vandaag alvast een hotel geboekt(3 persoonskamer), zodat we nog een beetje nachtrust hebben voor de wedstrijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog 4 trainingsweken dus. De laatste tel ik niet mee, omdat dan alleen de haringvliet oversteek op programma staat, en verder wat lichte trainingen.

Dus nog 4 zaterdagen over om de fietskilometers richting de 180KM te krijgen.
Vanavond een lange duurloop, en hopelijk dinsdag avond zwemmen (Als Maaike mee kan om de telefoon te beheren, omdat ik stand-bye moet zijn).

Donderdag naar de fysio, en a.s. zaterdag 150KM fietsen.

Vakantie zit er weer op….

De vakantie zit er (helaas) weer op.

Afgelopen weken stond het trainen op een erg laag pitje.
Vandaag (zondag) aan het werk in Brussel.
Vanaf morgen dus flink er tegenaan, want over ruim een maand ga ik starten in Almere.

Tijdens mijn vakantie wat duurloopjes gedaan, en een beetje gefietst.

Ook een aantal keren de fysio bezocht, en ik heb er weer wel vertrouwen in dat ik in Almere voldoende hersteld ben om zonder al te veel problemen met de hernia te kunnen starten. Weinig pijn, maar helaas nog steeds heel weinig kracht in mijn linkse been.

Zaterdag nog een 120K fietstocht gedaan, maar dat viel niet mee….
Eerste 60KM voelde goed, en kon ik een snelheid van 31KM per uur aanhouden.
Hierna ging het tempo omlaag, en uiteindelijk aan het einde van de rit was de totale gemiddelde snelheid 29,2KM. Flink verval dus.