c.a. 3 weken voor de marathon van Rotterdam

Afgelopen week weer nieuwe schoenen gehaald bij top running in Wuustwezel.
Het 10e paar Brooks Adrenaline ondertussen, alhoewel ik met het laatste paar zo’n 2000 kilometer heb afgelegd. Da’s natuurlijk veel te veel, maar gewoon iedere keer uitgesteld. 

BGT13M2-1

Dinsdag dus onderweg naar huis de schoentjes gekocht, en dinsdag avond deze gelijk uitgetest (hardlopend naar de zwemtraining, 1 uurtje gezwommen, en daarna met Guus terug gerend via St. Williebrord).

Ook de overige dagen hardgelopen, en de klachten van de achillespees lijken af te nemen.
Afgelopen zaterdag in de kou mijn duurloop van 34KM gedaan. Na de trainingen voor de ultraloop merk ik dat zo’n training nu voorbij vliegt. Eerste stuk was vrij zwaar, met de wind tegen (en vanwege de avond ervoor) en ook het stuk richting Rijsbergen viel niet mee. Pas vanaf halverwege ging het lekker, en ik had de training na 3u5 er weer op zitten. Het tweede stuk behoorlijk sneller dan het eerste stuk.imagesCAAFN9DD

Eergisteren – zondag – een rustdag ingelast. 

Deze week nog een keer flink er tegen aan, en dan zit het zware werk er al weer op. Ben beniewd hoe ik het deze week er van af zal brengen. Standby dienst voor de klant, en dat is raak de laatste tijd. Ga dus vanavond niet zwemmen, maar alleen hardlopen. A.s. weekend (1e paasdag?) mijn laatste 34KM loop voor Rotterdam.

 

Training afgelopen week

Ondertussen weer voldoende hersteld na de ultraloop van Stein.
Tijd om me de komende weken te richten op de marathon van Rotterdam, Proberen weer wat snelheid terug te krijgen, en de conditie nog wat meer omhoog brengen.

rotterdam

Vorige week begonnen met wat snelle 7KM loopjes, en de week afgelsoten met een 31K duurloop (Rucphen – Sprundel – Etten Leur – Rijsbergen – Zundert -Rucphen). Snel gestart, en na zo’n 40 minuten passeerde ik de rotonde bij Etten Leur. Hierna volop wind op kop, en dat kost flink wat ernergie. Vanaf Rijsbergen het tempo weer iets om hoog gegooid. Uiteindelijk in c.a. 2u50 minuten weer terug in Rucphen. Snel douchen en daarna High Bieren bij cafe de Blits in Roosendaal.

Zondag ochtend een herstel loopje. Ik heb erg veel last van mijn achillespees, dus wordt het een heel voorzichtige 7KM. Maandagavond 10KM tempoloop, maar wel heel voorzichtig. Vandaag (dinsdag) gaat het iets beter met mijn achillespees. Vanavond probeer ik hardlopend naar het zwemmen te gaan. Hopelijk gaan dan snel het overschot aan kilo’s er af, zodat ook de trainingstijden weer ergens op gaan lijken.

Planning: Het ziet er naar uit dat dit jaar eigenlijk heel veel in Juni gaat gebeuren. Eerste weekend is het de triathlon van Meer(1/4), de week er op de halve triathlon van Terheijden, en eind Juni de 1/3 van Oud gastel.

DSC_0160

 

 

 

Terheijden 2011

Foto’s ultraloop Stein

Vandaag staan ook de uitslagen per categorie op de website van Stein. Bij de categorie mannen gefnished als 77ste van de 122.

Alvast wat foto’s (er volgen er nog een paar meer denk ik, want volgens mij waren er meerdere mensen zo’n 6 uur aan een stuk foto’s aan het maken).

00000019

 

 

Foto net na de start, met Sprundelenaar Jan Muller (nr. 68) die deze wedstrijd als beste Nederlander is gefinished met ruim 78KM!

00000251

00000383

 

 

 

 

 

Na zo’n 10KM denk ik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag (dinsdag) is de spierpijn weer wat gezakt. Wel flinke hoofdpijn, maar dit kan van de te weinig uren slaap zijn van de laatste dagen. Ook vannacht werd ik voor een probleem uit bed gebeld.

Weet niet of het verstandig is om vanavond te gaan zwemmen……ben er nog niet helemaal uit.

 Kort verslagje over mijn eerste ultraloop

Over een 6 uurs ultraloop valt eigenlijk vrij weinig te zeggen. 6 uur de ene voet voor de andere blijven zetten, en naar mate de tijd verstrijkt gaat alles een beetje meer pijn doen.

Na de marathon afstand wordt de vereleiding om te gaan wandelen heel erg groot. Gelukkig dit nog een uurtje uit kunnen stellen, maar na het vijfde uur moest ik toch af en toe het hardlopen afwisselen met wandelen.

Een ander gevoel wat blijven hangen is, is dat ik erg veel kou had. Je loopt nu eenmaal een stuk minder hard dan tijdens een marathon, en ik was dus veel te licht gekleed (leerpuntje voor een volgende ultraloop).

Als ik het ga vergelijken met een triatlon, zijn het nu een pijnlijke rug, benen en vooral knieen die de vermoeidheid veroorzaken, terwijl ik tijdens een hele triathlon juist andere ongemakken ervaar (misselijkheid/slap/coordinatie problemen etc.)

In de laatste ronde’s wordt me vrij duidelijk dat ik qua training flink te kort geschoten ben. Hele drukke weken, zowel zakelijk als prive, in combinatie met in totaal te weinig trainings kilometers….  Mijn voorbereiding was verre van optimaal, en eigenlijk ben ik daarom achteraf gezien wel heel tevreden met mijn resultaat. In ieder geval een PR, en ik weet dat er meer in zit.

Wanneer ik dit kan  gaan bewijzen………..? Voorlopig weer een paar triathlon’s in het vooruitzicht, en over ruim een maand eerst de marathon van Rotterdam weer eens gaan doen. Qua duurvermogen moet het al goed zitten, dus voorlopig wat snelheid terug zien te trainen.

Alles bij elkaar een “leuke” ervaring, en ook Qua organisatie een dikke pluim voor de vereniging die de 6 uren van Stein heeft georganiseerd. De meeste medewerkers hebben toch ruim 6 uur in de kou gestaan, maar blijven toch heel erg vriendelijk.

AU

De ultraloop van Stein zit er op:
17 rondes + 433 meter = 55594,60 KM totaal
Gefinished op de 93 ste plaats van de 155 gestarte deelnemers.

Had een aantal kilometers meer gehoopt, maar omdat het mijn eerste ultraloop was, ben ik toch tevreden.

De eerste 4 uur gingen eigenlijk heel erg goed. De marathon afstand had ik ongeveer afgelegd binnen deze tijd. Hierna werdt het wel een heel stuk zwaarder, maar totaan het vijfde uur heb ik toch kunnen “hard”lopen. Achteraf gezien had ik c.a. 49KM afgelegd na 5 uur. Het laaste uur 2 rondes van 3,3 km gedaan. Afwisselend wandelen en hardlopen. 

Vandaag enorme spierpijn, en ook de knieen doen nog flink pijn. De vermoeidheid valt op zich mee, alhoewel het opstaan om 5 uur niet mee viel, na een gebroken nacht. Foto’s volgen nog…..