Herstelweken

De herstelweken zijn inmiddels weer voorbij. Komende weken moet ik proberen zoveel mogelijk kilometers te maken, zonder geblesseerd te raken, of overtraind te worden. Afgelopen weekend alvast begonnen met vrijdag en zondag trainingen van c.a. 25KM en zaterdag ook nog een flinke wandeling (happen en stappen) van 16KM.

Helaas heb ik wel wat last van mijn achillespezen, dus de tweede lange training van zondag (26KM) heb ik zo veel mogelijk op zachte ondergrond gedaan. Tegen het einde voelde ik mijn enkels flink, maar de pijn was uit te houden, dus doorlopen ging wel,,,,

Maandagavond dan maar een rustdag nemen, en even kijken of het dinsdag weer wat beter gaat.

Een klein maandje te gaan voor de Bear trail,

Nog een paar mooie foto’s ontvangen van Bauke!!

DSC_F10424 DSC_F20475 DSC_L10975

DSC_L20671
DSC_L30432

Almere 2015

vrijdag 11 September (de dag dat Randy 21 jaar werd) vertrok ik om half 10 naar Fijnaart om Rens Speksnijder op te pikken. Rens ging dit jaar zijn debuut op de hele triathlon doen, en we hadden zoals vorig jaar weer samen een kamer geboekt. Deze keer bij het van der Valk hotel in Almere.

Na de briefing, en het inchecken van de fiets zijn we naar het hotel gegaan, en hebben daar de rest van de spullen over de zakken verdeeld die weer terug naar de wisselzone moesten.
De pasta party was weer prima geregeld, en hier kwamen we ook nog wat bekenden tegen. Hierna hebben we op tijd het bed opgezocht.

Zaterdag precies om 5 uur gingen beide iphones tegelijk. We hadden ruim de tijd om te ontbijten, en reden daarna rond kwart voor 6 naar de wisselzone (die was c.a. 4KM van het VdV hotel).
Zoals altijd was het weer vrij spannend, zo vlak voor de start.


Zwemmen

Nadat de profs gestart waren, werden wij om 10 over half 8 weg geschoten. Het zwemmen ging er deze keer wat ruiger aan toe dan vorige keren. Dit had vrijwel zeker te maken met het wat groter aantal deelnemers, en met de erg brede startlijn. Iedereen lag namelijk vrijwel vooraan de startlijn, en na de start zijn er maar weinig mensen die recht op de boei af kunnen zwemmen, waardoor je of overzwommen wordt, of zelf over iemand heen zwemt. Op zich geen probleem, zolang je de armen maar kunt ontwijken, want anders worden er (per ongeluk) rake klappen uitgedeeld.
Afgezien van deze drukke start, en het gedrang om de eerste boei, kwam ik in mijn ritme, en heb ik lekker kunnen zwemmen.Tijdens de wissel zag ik al dat dit de langzaamste zwemtijd ooit tijdens een hele was (c.a. 1u21) , en dit was uiteraard het gevolg van te weinig open water trainingen na de Celtman. Aan mijn wetsuit kan het in ieder geval niet liggen, want Dirk Wijnalda heeft exact hetzelfde Aquasphere pak, en die kwam als een van de eersten het water uit.
De wissel ging vlot, en in de wisselzone zag ik Rens ook nog voorbij komen met zijn fiets.
Snel mijn schoenen aangedaan en mijn helm opgezet en er achteraan gegaan.
Zodra ik wat snelheid had, heb ik een gelletje gepakt, en na een paar bochten gaf mijn nieuwe Garmin al snelheden van +37KM per uur aan. We hadden duidelijk wind in de rug, en toen we het eerste stuk naast het water afreden, ging de snelheid ruim over de 40. Rens en ik bleven bij elkaar in de buurt, maar op een gegeven moment zag ik dat hij iets afgezakt was. Een tijdje later bij een drinkpost waren we weer samen, maar besloot ik het tempo een beetje te laten zakken.Hans_fietsen
Op dat moment gaf mijn Garmin 36KM Gemiddeld aan, en zaten we zo’n 45KM in de wedstrijd.
De lange stukken de polder in met wind recht op kop zorgde er voor dat al snel dat gemiddelde flink omlaag ging. Gelukkig tegen het einde van de eerste ronde kwam er weer een stuk waar erg hard gefietst kon worden. Hierna de tweede ronde. Inmiddels was het gemiddelde gezakt naar 34KM, wat voor een hele toch nog steeds een behoorlijke snelheid is. Helaas was zoals andere jaren de wind nog wat aangewakkerd, en ook begon ik al een beetje moe te worden.
Rens zag ik nog bij de coachpost (dat is een stuk heen en weer), maar daarna heb ik hem pas na de finish weer terug gezien. Deze ronde was het erg rustig. Geen groepjes atleten van de halve die stayerend voorbij kwamen, en dat rijd een heel stuk prettiger. De voorspelde regen is gelukkig op een paar druppels na weg gebleven, en met iets meer dan 180KM op mijn Garmin ging ik de wisslezone weer terug binnen.De tweede wissel duurde lang. Ik heb rustig de fiets spullen omgeruild voor de loopspullen, en daarna nog een blikje Redbull gepakt. Bij het uitlopen van de wisselzone12020012_901004283315828_8377957825029707502_n zag ik Joop nog, en hij maakte een leuke foto tijdens het aanmoedigen.
De eerste loopronde begon goed, totdat ik bij de tweede verzorgingspost aankwam.
Het bekertje water viel niet goed, en van lieverlee begon ik me weer flink beroerd te voelen.
Dit in combinatie met de vermoeidheid was zo vervelend, dat ik al vrij vroeg besloot het lopen af te wisselen met stukjes wandelen.Hans_lopen1
Een tijd onder de 12 uur zat er mogelijk nog wel in, maar mijn PR verbeteren zou in ieder geval niet gaan lukken. Hier was ik gelukkig al vooraf op ingesteld, en ik ging ontspannen de resterende rondes afwerken. Af en toe nog gestopt bij de supporters, en ook af en toe nog omgekeken of Rens me nog niet op een ronde ging zetten.Hans_lopenn
De laatste ronde heb ik de vrijwilligers bedankt, en na 12 uur en twaalf minuten liep ik onder de finishboog door. Mijn 8ste hele triathlon gefinished, en een 4de finish in Almere. Rens was gefinished in een hele mooie tijd van 11u36, wat zeker bij een eerste keer helemaal een geweldige presatie is. HANS_lopen2

Zelf ben ik ook heel erg tevreden met mijn tijd. Te weinig getraind na de Celtman, vanwege de vakantieperiode die dit jaar vrij ongunstig viel. Wel erg blij dat ik weer mee heb kunnen doen, want het was sowieso weer een hele belevenis die ik niet had willen missen.

Plts:279 van de 448 gestarte deelnemers
RaceNr:389
Zwemmen:01:23:19 (344ste tijd)
Fietsen:05:39:52 (208ste tijd)
Totaal na het fietsen:07:09:49 (246ste tijd)
Lopen:04:56:41 (336ste tijd)
Totale tijd:12:12:11

 

HANS_Lopen3Hans_lopen4HANS_FinishHANS_Finish2

Laatste week voor Almere

Volgende week zaterdag is het weer zover…..
Ik ga dan voor de vierde keer starten in Almere. Het wordt mijn 8ste hele triathlon al weer, maar wel eentje waar ik tot nu toe het minst voor getraind heb.

Na de Celtman heb ik een korte rustperiode genomen, en ik heb halverwege Juli de trainingen weer terug opgepakt.Dit was van korte duur, omdat in Augustus al weer mijn vakantie viel.
Het voordeel is wel dat ik in ieder geval zeker niet overtraind aan de start zal staan, en dat is dan weer gunstig.

Vooral in het zwemmen en fietsen ben ik de afgelopen weken flink te kort geschoten. Ik hoop dinsdag daarom nog een keer naar Galder te kunnen voor een open water training, anders blijft het aantal trainingen in wetsuit na de Celtman beperkt tot 2. Afgelopen woensdag nog wel gezwommen in het binnenbad. Het lopen heb ik wel een beetje bijgehouden.

06

Kortom….niet het beste scenario om een top tijd weg te zetten, maar dat mag de pret niet drukken. Een PR zal het niet worden, maar hopelijk zijn de weersomstandigheden deze keer goed, zodat ik zonder al te veel problemen lekker kan finishen. Afgelopen twee edities stormde het, en toen had ik me juist wel goed voorbereid.

 

almere4

Voorlopig zijn de weersvooruitzichten redelijk (al zijn er natuurlijk nog c.a. 8 dagen te gaan).
Een niet te hoge temperatuur, en een kleine kans op neerslag met een windkracht 0-3 is wat mij betreft prima. Ook qua blessures nagenoeg nergens last van. Wel een paar kilootjes te zwaar, maar dat is ook het gevolg van de vakantie planning dit jaar. Finishen wordt het doel ,en als het mee zit in een tijd onder de 12 uur.

In het weekend wil ik nog een lange duurloop en een fietsrit van c.a. 3 uur plannen.
Dinsdagavond als het meezit dus nog een keertje Galder rond zwemmen, en daarna nog een paar lichte duurloopjes. En dan volgende week ook nog een keer mijn fiets helemaal onderhanden nemen.Na een grondige schoonmaak mijn wedstrijd wielen er weer inhangen, en daarna proberen de zaak een beetje goed af te stellen. Vrijdag ochtend vertrek ik weer met Rens naar Almere voor de briefing en het inleveren van de fiets. Ben benieuwd……..