2015

Dit zal zo’n beetje het laatste berichtje worden voor 2015.

Helaas ben ik nog steeds niet fit. De knieen zijn gelukkig weer helemaal in orde, maar de gekneusde ribben doen nog steeds vrij veel pijn. De lange duurloop van 1e kerstdag (21KM) viel daardoor niet mee, en achteraf gezien zat er ook nog een flinke verhoudheid aan te komen.

Nu dus ook al een paar dagen flink verkouden. De combinatie blessure’s, verkoudheid,  en een heel druk weekend (bijna continu gewerkt, want er was een grote release naar productie bij de klant) bij elkaar zorgde er voor dat ik minimaal heb kunnen trainen. Geen beste afsluiter van dit jaar dus, en morgen even bij de huisarts langs om te kijken hou het precies met mijn ribben staat. Doet allemaal wat meer pijn dan vorige keren dat ze gekneust waren, dus even laten onderzoeken of er toevallig niet meer aan de hand is…..

Maar….verder was 2015 een fantastisch jaar!!

Het begon zo’n beetje op 4 April met de Ronde van Vlaanderen, en daarna besloten om ook de Marathon van Rotterdam (1 week later) weer mee te doen.

Daarna geen wedstrijden tot Juni. De kwart triathlon van Meer finshte ik in exact dezelfde tijd als het jaar er voor (tot op de seconde), en een week later haalde ik een PR tijdens de halve triathlon van Terheijden (5u4).

meer_fiets

En het absolute hoogtepunt van het jaar (eigenlijk van alles wat ik ooit op sportief gebeid gedaan heb) was op 27 Juni, het finishen van de CELTMAN extreme triathlon in Schotland.
Wat een fantastische ervaring was dat!

11011756_851327081625135_6167082282803832661_n

Daarna in September de Triathlon Challenge Almere Amsterdam (Hele triathlon), welke achteraf gezien eigenlijk niet in de planning paste.  Nauwelijks getraind na de Celtman, vanwege de vakantie, en de drukte op mijn werk, was ik tevreden met een toch wel beetje aparte tijd van 12:12:12.

HANS_Finish

En de laatste wedstrijd heb ik gedaan in Oktober, n.l. de Bear trail – een zware ultra trail van 57KM in 6u47.

En natuurlijk van de categorie 40+ naar de 50+ categorie verhuisd.

Gestruikeld……..

Afgelopen weken heel erg lekker getraind. Een paar rustige lange duurlopen door het bos (26 en 23KM op de laatste 2 zaterdagen), en afgelopen maandagen resp. 19 en 23KM gelopen op een lekker tempo, met daartussen wat herstel en tempo trainingen.

De trainingen gaan heel erg goed, en ik merk dat de lange trainingen al wel een stuk langer kunnen. Nog minder dan 3 maanden voor de eerste echte uitdaging van 2016 (Salland trail), en daarom maar even gaan werken aan mijn gewicht, en aan het uitbreiden van de lange duurlopen.

sallandtrail

Helaas gisteren tijdens mijn herstel loopgestruikeld, en met een flinke smak op het trottoir terecht gekomen. Bleef waarschijnlijk met de neus van mijn schoen achter de stoeprand hangen toen ik ngo snel net voor een auto over wilde steken in Sprundel. Ondanks vrij pijnljike knieen, toch nog rustig joggend thuis kunnen komen. In de loop van de avond werden mijn knieen een stuk dikker, en ook mijn hand en ribben voel ik flink. Paar dagen uit de running dus, en hopelijk a.s. zaterdag fit genoeg voor de lange duurloop.

Struikelen_verkeersbord

 

December….

Tja, …en dan is het weer December. Vandaag precies een week geleden ben ik weer terug thuis gekomen uit New Delhi. Al een hele week erg vermoeid, dus dat zullen toch de gevolgen van een jet-lag zijn, Voorgaande keren beperkte dit zich tot slechts 1 dag hoofdpijn, nu ben ik al een hele week totall loss wanneer ik s’avonds thuis kom van mijn werk.

Maar gelukkig nog wel helemaal virus vrij, dus dat gaat goed, want vorige keer ben ik twee weken uit de running geweest vanwege een bacterie.

Zaterdag weer met de mannen een rondje door het bos gerend, en dat voelde heel erg goed. Het was een kort rondje (16KM), maar ging erg lekker, op een heel rustig tempo.
Zondag en maandag heb ik een rustdag genomen. Dinsdag en woensdagavond een rondje van 10K gedaan, en dit ging weer lekker.

Ondertussen heb ik de voorlopige planning voor 2016 ook al gemaakt.
Welliswaar nog geen echt hoofddoel zoals in voorgaande jaren, maar toch alvast een paar leuke wedstrijden om naar uit te kijken.l

2016 (Voorlopige planning)
12 Maart 2016 Sallandtrail 75KM Ultra trail ==> Ingeschreven
16 April 2016 Limburgs Zwaarste 100KM Ultra Trail
21/22 Mei 2016 12 of 24 uur Steenergen
12 Juni 2016 Halve triathlon Terheijden
?? September 2016 Challenge Almere (Hele triathlon)
?? Oktober 2016 Bear trail 57KM
?? December 2016 Hel van Kasterlee
De eerste wedstrijd wordt dus de Salland trail. Geen marathon van Rotterdam dit jaar dus, maar het eerste gedeelte van 2016 ga ik me volledig richten op de ultra trails.

salland

 

Afhankelijk van hoe de 75 en 100K gaan, zal ik de doelen na April vast stellen. Of er moet een beslissing over een intressante hele triathlon genomen worden voor die tijd, dan veranderd dat de zaak weer.

Komende weken vooral proberen mijn gewicht weer een beetje terug op peil te krijgen. In India toch een paar kilo’s aangekomen, vrijwel zeker van het niet kunnen trainen. Zal niet mee vallen met Sinterklaas/Kerst/Oud en Nieuw in het vooruitzicht. Veel kilometers maken dus.

Van zwemmen en fietsen is al helemaal niets meer gekomen de laatste tijd, en ik hoop in ieder geval het zwemmen komende weken weer op te kunnen pakken. Misschien wel een ander zwembad zoeken, want de training op Woensdag met de WBTV is eigenlijk veel te laat, wanneer de wekker weer om 5 uur gaat de andere dag. Of misschien toch nog een poging doen op binnenkort weer op zondag mee te doen?

 

Meer info over de Salland trail:

Informatie

De SallandTrail vindt plaats op zaterdag 12 maart 2016
Prachtige Trails over 25 km. , 50 km. èn 75 km!!

Start inschrijving voor de SallandTrail2016:
zondag 1 november  20:00 uur – inschrijving voor 50 en 75 km.

zondag 8 november 20:00 uur – inschrijving voor 25 km. ( binnen 40 min. vol!)

(géén na-inschrijving)

In de tussentijd zijn er genoeg andere leuke, interessante activiteiten in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug
Klik op: Activiteitenkalender Sallandse Heuvelrug

start/finishplek:
Zwembad Het Ravijn Nijverdal,
Piet Heinweg 16
7441 GZ
Nijverdal.

Starttijden en Limieten
08:45 uur – start 75 km. SallandTrail – limiet doorkomsttijd na 50 km. = 6 uur .
Maximum aantal deelnemers = 200
09:15 uur – start 50 km. SallandTrail – limiet doorkomsttijd na 25 km. = 3,5 uur.
Maximum aantal deelnemers = 300
10:15 uur – start 25 km. SallandTrail .
Maximum aantal deelnemers =  500 (vol!)

De limiet eindtijd voor de 50 km. is 6,5 uur (finishtijd ca. 16:00uur)
De limiet eindtijd voor de 75 km. is 9 uur     (uiterste finishtijd ca. 18:00 uur)
Wie voor de eerste 50 km. langer dan 6,25 uur nodig heeft, wordt bij doorkomst start/finish verzocht uit te stappen!!
(pijlen en linten worden verwijderd na de laatste loper die nog tijdig doorkomt bij start/finish )
Vanaf 18:00 uur wordt het finishgebied opgeruimd.
U kunt dan nog wel van de faciliteiten van Het Ravijn gebruik maken (omkleden, douchen, restaurant)

Tijdregistratie
Boven de start/finish hangt een grote klok die bij de start begint te lopen.
Bij doorkomst of binnenkomst kan iedere loper de eigen eindtijd/doorkomsttijd goed zien.
Eindtijden worden dit jaar opnieuw digitaal bijgehouden en verwerkt in een uitslagenlijst.(www.mijnuitslagen.nl SallandTrail)
Finishen op de 50 km. trail of de 75 km. trail telt mee voor de 100MarathonClubNederland !

Finishen op de 75 km. SallandTrail levert 1 ITRA-punt, internationaal te gebruiken bij inschrijving voor grote trails (zoals Ultra-Trail du Mont-Blanc)

U heeft geen eigen chip nodig en hoeft geen chip te huren of te kopen.
De daarvoor benodigde tijdchip is achter op uw startnummer bevestigd. (niet lospeuteren dus!)
Na afloop is het verplicht om het startnummer weer in te leveren! U ontvangt dan tevens een consumptiebon , te besteden in restaurant “Lagoon“ van zwembad Het Ravijn. Bij niet inleveren van startnummer wordt € 2,50 in rekening gebracht!
(er is een mogelijkheid om een kopietje van uw startnummer te maken)