Triathlon Oud Gastel

Afgelopen zaterdag (26 Juni) de 1/3 triathlon van Oud Gastel gedaan.

Om c.a. 8u15 kwam ik aan in Oud Gastel. Even de bandjes flink op gepompt, en daarna op weg naar het veerhuis.
Nummertje ophalen, en in de sporthal het nummer op mijn arm en been aan laten brengen. Nog even 2 * langst het toilet, en hierna de wisselzone voor het lopen inrichten. Rond 10 voor 9 ben ik naar het Parc ferme gefietst, zodat ik ruim op tijd mijn fiets en helm aan kon bieden voor de technische inspectie. Mijn fiets onder een paal met speakers gezet, zodat ik niet lang hoef te zoeken waar hij staat …Alsof dat een probleem is…..de wisselzone is toch leeg als ik uit het water kom ūüôā Dat is ook wel heeel goed te zien op de foto die op de website staat. Alleen C1000 tassen, en geen fietsen.

Ik kwam Stef ook tegen, en even later zag ik Charles, Henk en Teun ook.  

 

 Half 10 ging het startschot. Zwemmen ging voor mijn doen erg goed. Alleen bij het kijken naar links (op de heenweg) keek ik recht in de felle zon. Op een gegeven moment zat er links en rechts van mij iemand, en we hadden alle 3 ongeveer dezelfde snelheid. Hier ben ik bijgebleven tot het keerpunt. De weg terug ging ook zonder problemen, en toen ik uit het water kwam zaten er nog 11 in het water. Bij de wisselzone stond Peter de Koning met Joost en Levi. Snel de fiets schoenen aan, en hierna de fiets op.

 

Vorig jaar kon ik vrij gemakkelijk flinke stukken de teller op 40 KM/uur houden, maar dat viel nu zwaar tegen. Met moeite hield ik een snelheid van 34KM/u aanhouden. De laatste ronde kreeg ik ook nog een waarschuwing voor het Stayeren, terwijl ik nog maar net bij een groepje hing. (Ik dacht even te profiteren en tegelijkertijd mijn energiegel + drinken in te nemen). Tegen het einde van de laatste ronde haald ik Henk in. Hij vertelde me nog even dat hij het zwaar had, maar dat had ik al gezien.

De wissel ging vrij goed, maar het looponderdeel was zwaarder dan ik had verwacht. Ad en Wilma stonden water uit te delen, en dat is altijd heel erg leuk. Bij iedere drinkpost ben ik even gaan wandelen om rustig wat te kunnen drinken.
Halverwege de eerste ronde, net voor eht keerpunt, zag ik Charles lopen. Hij zat¬†dus niet zo heel erg ver voor me, maar ik had geen fut om te versnellen. Na het keeerpunt kwam ik Henk tegen. Hij wandelde een stukje, maar zat op zich ook nog redelijk in de buurt. De tweede ronde liep al een heel stuk beter. Ik dacht dat ik nooit¬†dezelfde tijd als vorig jaar zou¬†kunnen halen,¬†en bleef dus vrij rustig lopen. Totdat ik een paar KM voor het einde zag, dat ik toch nog voor de 3u30 kon gaan. In de uitslagen zag ik dag ik¬†5 seconde langzamer gefinished ben dan vorig jaar…..had ik dat geweten….dan had een derde PR er wel ingezeten voor dit jaar ūüôā¬†

¬†Nu op naar de IronMan 70,3 in Antwerpen…..

Plaats 96 van de c.a. 140 deelenmers die gestart zijn.
1/3 triatlon startnummer 502
Hans Schoonen Rucphen NED
0:31:58 Zwemmen (1300M)
1:48:12 Fietsen (60KM)
2:20:10 Zwemmen + fietsen  + wissel
1:09:19 Lopen (14KM)
3:29:29 Totaal (c.a. 5 seconden langzamer dan vorig jaar ūüôā

Triathlon Meer

Gisteren mijn tweede triathlon van dit jaat afgewerkt.

Eerst even de eerste helft van Nederland Japan gekeken, en hierna onderweg naar Meer. Onderweg hoorde ik dat Snijder een doelpunt zette, en Nederland dus voor stond. Mooooiiiii

Bji “De Mosten” aangekomen, zag ik ook de andere WBTVers. Samen naar de inschrijving, en daar werd ook gelijk even de champion chip getest. Hij deed het nog. Deze keer wordt de chip om de enkel gedragen. Zoals vorig jaar ook weer een tas met hierin een Tshirt, en wat voedinngs supplementen.

Voordat ik de wisselzone in ging, werd mijn fiets gekeurd, en het bleek dat mijn opzet stuur er af moest. (Had ik egenlijk in de reglementen ook al gezen, maar ik had verwacht dat ze niet zo nauw zouden kijken) Hierna mijn fiets weg gehangen op nr. 84.

Zwemmen
Het zwemmen ging deze keer beter. Bij de start was ik tussen een groepje school slag zwemmers terecht gekomen, en ik ben hier bij blijven hangen tot halverwege. Voordeel was dat ik lekker rustig kon zwemmen, terwijl hun de richting aangaven. Ik hoefde dus niet mijn hoofd boven het water uit te steken om iedere keer de kijken. Vanaf halverwege iets versneld, en na c.a. 11 minuten was ik er.

Fietsen
Het fietsen viel tegen. Flinke wind, geen opzet stuur, en een stuk met een paar lastige bochten. De derde en laaste ronde viel ook nog bijn ketting van het grootste voorblad op het kleine blad, en deze kreeg ik niet meer terug. Alles bij elkaar flink afgezien….veel meer dan in Terheijden, waar ik toch de dubbel afstand af moest leggen.

Lopen
Lopen ging redelijk. Liefst loop ik natuurlijk op vlakke weg, i.p.v. over bospaadjes en edrgelijke, maar op zich liep het toch goed. Het weer was ook  goed om te lopen. Lekker fris, en in de bossen had je weinig last van de sterke wind.
Aan het einde van de eerste ronde zag ik mijn grote voorbeeld Marc Herremans nog staan. Hierna liep de tweede ronde vanzelf. Uiteindelijk gefinished in een beetje teleurstellende 1 u 17. Volgens mij in totaal c.a. 60 man achter me gelaten, dus al met al ben ik toch tevreden met het resultaat.

Weer hele leuke wedstrijd, die zoals vorig jaar weer perfect geregeld was! Uiteraard weer erg gezelig. Ik kijk al weer uit naar volgende week (1/3 triathlon in Gastel)

(Super)goed nieuws

Maandag 14 Juni……de dag waarop Maaike haar uitslag krijgt……

Het is half 2, en Nederland start zijn eerste wedstrijd voor de WK. Normaal gesproken een moment dat de zenuwen flink toeslaan.

Ook vandaag, maar nu bonkt mijn hart in mijn keel, omdat we zo naar het ziekenhuis moeten om de uitslag te ontvangen van de pathalogie (de afdeling die de moedervlek verder onderzocht hebben).

Zoals altijd liep ook vandaag de afspraak een half uur uit. Je zou bijna ter plekke een hartaanval krijgen van de spanning.
Zo rond 3 uur liepen we de onderzoekskamer binnen, en c.a. 10 minuten later kwam de chirurg binnen.

Met een ernstig gezicht bevestigde hij, wat we eigenlijk al wisten. Het gaat inderdaad om een melanoom, oftwel een vrij agressieve vorm van huidkanker. ……….slik…….

Gelukkig vervolgt hij snel zijn verhaal, en verteld dat de dikte slechts 0,7 mm is. Dit houd in dat de kans op uitzaaiingen minimaal (< 2%) is. Onder deze omstandigheden dus alles bij elkaar heel erg goed nieuws. Volgende week wordt voor de zekerheid rondom de wond een marge van 1 CM extra weg gehaald hierin kunnen namelijk “sattelieten” gevormd zijn, die later weer voor uitzaaiingen kunnen zorgen. Als dit schoon is, komt Maaike onder strenge controle van een dermatoloog, maar is ze in principe genezen. Geweldig nieuws dus!!!

Nog meer goed nieuws, wanneer we op de terugweg de radio aanzetten, en blijkt dat Nederland gewonnen heeft.

Vanavond samen met Michel aan de zwemvierdaagse meegedaan. 1 Kmtje zwemmen, wat goed is voor het herstel na de triathlon. Hopelijk ook binnenkort goed nieuws voor Michel, die ondertussen vanaf paasen ook al met zijn gezondheid overhoop ligt.

Triathlon Terheijden

DSC02084Vandaag eindelijk een triathlon!!

Met gemengede gevoelens ga ik naar Terheijde, om mijn eerste triathlon voor dit jaar te gaan doen. Met in mijn achterhoofd de gedachte dat we morgen de uitslag krijgen van de chirurg over het verdachte plekje op¬†Maaike’s huid. Eerst vroeg ik me af of ik zo ie zo wel moest starten, maar eigenlijk kwam ik tot de conclusie dat thuis blijven helemaal geen optie is, omdat je dan alleen maar loopt te dubben over wat komen gaat.

Verder was natuurlijk de voorbereiding minimaal Eerst een operatie onder narcose, en daarna 3 weken niet sporten. De weken daarna ontbrak het aan ambitie door de ellende bij Maaike, en heb ik een aantal trainingen vervangen door wandelen samen met haar.

Maar…toen¬†ik mijn fietsje weer op¬†mijn fietsendrager aan het zetten was, begonnen de kriebels weer. Zoals gewoonlijk een keer of¬†4 naar de wc, een keer of 4¬†gecheckt of ik alles meegenomen heb, en heel vaak op mijn gekeken voodat ik kwart voor 12 eindelijk de auto in kon stappen.

Mooi op tijd in de wisselzone, en daar stond Charles ook al. Mijn fietsje er naast gezet, en even later kwam ook Wanny er naast staan. Ondertussen waren we al de overige WBTV leden aan het aanmoedigen, want die waren druk bezig de 1/8 af te werken.

Om half 2 waren wij aan de beurt. Ik was¬† voor¬†het zwemmen maar helemaal achterin¬†het veld gaan liggen, wat achteraf erg verstandig was. Voor mijn gevoel ging ik redelijk, maar toen ik na c.a. 100 slagen achterom keek, zag ik ……..niemand. Ai…weer laatst? En inderdaad, toen de¬†1¬†na laatste het water uit ging, was ik net de bocht om voor de laatste¬†200 meter. Nu overkomt me dit wel vaker, maar eigenlijk had ik vandaag beter gehoopt. Ik had wel¬†van alle deelenemers het meeste applaus gekregen toen ik uit het water stapte, dus da’s meegenomen.

Hierna een snelle Wissel. Binnen een paar seconde had ik mijn helm/zonnebril/handschoenen/sokken en fiets schoenen aan, en tijdens deze handelingen ook nog een halve liter water weg gewerkt. Toen ik vertrok was ik al twee plaatsen gestegen.

Fietsen ging perfect. Vroeger¬†nooit gedacht dat dit mijn meest favoriete onderdeel zou worden, maar¬†ik vind het echt genieten. Ik hield een hele tijd c.a. 36KM per uur gemiddeld aan,¬†maar de laatste 2 ronde’s zakte dit gemiddelde. Het leek¬†ook of er meer wind¬†op kwam, maar het kan natuurlijk ook gewoon vermoeidheid geweest zijn.

Na de tweede wissel het lopen. Na 100 meter werd ik aangemoedigd door Ad/Wil/Maaike/Levi en de WBTV ers.¬†De jongen¬†die samen met me uit de wisselzone kwam, kon ik de derde ronde inhalen. Even later kwam hij me weer voorbij, en toen duurde het tot de laatste 100 meter voordat ik hem weer kon inhalen. Ik¬†vertelde hem dat hij voor mij mocht finishen, maar hij wachte net voor de finish zodat we samen hand in hand over de finish gingen. Dat vind ik het geweldige aan deze sport! Iedereen vind de individuele prestatie het belangrijkst, en het maakt weinig uit welke plaats je uiteindelijk fnished. Dat merk je ook aan het publiek. De laatste deelnemer krijgt hetzelfde applaus als de eerste, en da’s mooi!

Nog even bij de WBTV ers gekletst, en toen mijn fietsje weer opgepakt en naar huis.
S’avonds een paar koude Jupilers gepakt, om de vocht reserve’s weer aan te vullen.

O ja…mijn tijd 1u26.55. 55 seconde langzamer dan vorig jaar (maar toen scheen het zwemparcours wat korter te zijn)

Koppeltraining Zaterdag 5 juni

Nog een goeie week te gaan voor de triathlon van Terheijden.

Ondanks de slechte voorbereidingen, en de slechte eerste helft van 2010, heb ik er vandaag weer zin in. Normaal gesproken is zaterdag ochtend voor de lange langzame duurloop, maar vandaag staat er een koppeltraining op het programma. Kan ik gelijk mijn voorwiel uit testen (Zit een slag in mijn nieuwe carbon wiel)

training_5jun2010

Het was al behoorlijk warm toen ik om 10u (da’s ook veeeeel later dan ik gewend ben op zaterdag) op mijn fiets stapte. Eerst thuis even een wisselzone ingericht, en toen begonnen aan de¬†rit van c.a. 40KM. Ging¬†lekker. C.a. 33KM per uur gemiddeld, maar mijn voorwiel liep constant tegen de remblokken aan. De voordelen van een “sneller” wiel¬†zijn dan meteen weg…. A.s. zondag met mijn gewone wielen starten dus…

Na 1u15 stond ik weer terug in de van Hovedreef. Een snelle wissel, en toen c.a. 11KM rennen. Totale tijd c.a. 2u9. Moet zondag dus een heel stuk sneller. Wel lekker getrained, en vooral de wissel fietsen lopen ging lekker.

Training voor Terheijden

Afgelopen week 3 * een bezoek aan het ziekenhuis gebracht.

Maandag met Maaike naar de dermatholoog geweest. Zij bevestigde dat het waarschijnlijk om een melanoom ging. Direct een afspraak gemaakt bij de chirurg. Woensdag bij Dr. Kemperman, en vervolgens vrijdag een operatie om de vlek weg te laten halen. Uitslag is op 14 Juni, 1 dag na Terheijden. Duimen dus…..

Afgelopen week de training weer een beetje opgepakt. Ik merk dat de operatie die ik zelf ondergaan heb een paar weken terug, ook nog steeds een beetje dwars zit. Afgelopen week wel lekker gefietst, maar gisteren een 10KM gelopen op een heel laag tempo. Misschien te weinig vocht of i.d., maar ik kwam bijna niet vooruit.

196609842v2_225x225_FrontMorgen ben ik van plan een koppeltraining te doen, in plaats van mijn lange duurloop. Zit te denken aan 60KM fietsen met aansluitend 10KM rennen. Hierna waarschijnlijk nog een uurtje het zwembad in. Volgende week wat lichte trainingen, en dan volgende week zondag mijn eerste triathlon wedstrijd dit jaar. De voorbereiding was echt slecht, dus ik verwacht ook heel wenig. Hopelijk een iets betere tijd dan vorig jaar….