Halve marathon Etten Leur

Afgelopen week had ik vrij genomen, i.v.m. de herfstvakantie van de jongens. Omdat Praag afgelopen zomer tijdens de Bigman heel goed bevallen was, hebben we besloten de reis nog een keer te doen, maar deze keer met Maaike en de jongens erbij. Alhoewel het vrij kort was, hebben we toch heel veel kunnen bekijken, en ook de nodige restaurantjes en terrasjes aangedaan. Het hotel had een goede fitness ruimte, zodat ik maandag en woensdag een korte looptraining kon doen.

Donderdag lekker een lange wandeling gemaakt met Maaike door het mastbos(c.a. 11KM), en s’avonds heb ik nog een 7KM looptraining gedaan. Deze ging helaas niet goed…Al na een paar honderd meter voelde ik een stekende pijn in mijn linker knie, rechts net onder de knieschijf. Heel rustig verder gedribbeld, in de hoop dat het over zou gaan, maar helaas werd het alleen maar erger. Na de training kon ik amper nog mijn knie optillen, en deed het heel erg pijn. De oorzaak zou de training maandag en woensdag op de loopband kunnen zijn, want ik had de helling vrij steil gezet, en ook een vrij hoge snelheid ingesteld (14K/U).

De rest van de week daarom niet meer getraind, en mijn knie rust gegeven, zodat hopelijk zondag de klachten over zouden zijn, tijdens de halve marathon van Etten – Leur.

Zondag:
Tja….s’morgens gaf de weegschaal flink wat zwaarder aan, dan normaal gesproken voor een wedstrijd. Ook was ik niet helemaal gerust over mijn knie, want ik voelde  bijv. als ik de trap op ging, dat het nog niet helemaal over was. Alles bij elkaar niet de meest ideale omstandigheden voor een wedstrijd, maar toch besloten er het beste maar te van maken. Sowieso was ik de laatste tijd nog niet voldoende hersteld van Almere, wat ook de reden was om dit jaar niet de hele marathon te doen in Etten Leur.

Ik stond om 14:00 aan de start met John/Michel/Rob/Frans en Rens. Na het startschot duurde het zoals altijd wel een kilometertje voordat er wat ruimte kwam, en volgens mijn Gramin ging ik ook weer veel te hard weg. Ik kon nog een paar kilometer bij Frans en Rens blijven, maar merkte al snel dat dit tempo toch te hoog was, en schakelde daarom over op een wat comfortabeler tempo. Tot halverwege lukte het me nog om c.a. 4M30 per kilometer aan te houden, maar toen ik het bos uit kwam moest ik even iets terug. Gelukkig voelde ik vanaf de 9 kilometer al geen pijn meer aan mijn knie, dus dat was in ieder geval een hele gerust stelling. Een paar kilometer later besloot ik het tempo weer wat omhoog te doen, en vanaf dat moment voelde het ook weer goed. Het plan was om de laatste 3KM alles er nog uit te halen, en zo wat minuten onder de 1u40 terecht te komen, maar eenmaal op het 18KM punt bleek dit toch niet haalbaar. Versnellen ging niet meer, alleen de laatste paar honderd meter nog een soort eindsprintje kunnen doen. 1u40 was mijn tijd. 1 minuut langzamer dan in Juli, toen ik een stuk lichter was, en beter getraind, maar toen was de temperatuur weer een stuk ongunstiger. In ieder geval dik tevreden met mijn tijd. Heel lekker gelopen, en heel gebleven. De andere jongens hadden ook allemaal een hele mooie prestatie geleverd, dus ik denk dat iedereen zeer tevreden was met de tijden.

 

snelheid

 

HM_EL

 

 

 

 

A.s. woensdag avond 18:00 ga ik inschrijven voor de Celtman en de Swissman Xtreme triathlons. Een paar weken later hoor ik of ik uitgeloot  ben voor 1 van deze wedstrijden. Spanned dus!!
Ik hoop dat het de Celtman wordt!

Celtman

Eerstvolgende wedstrijd – 9 November a.s. de A4 run – halve marathon over de nieuwe snelweg

Trainingen weer opgepakt

Almere is weer even voorbij…..

hans

En nu de voorlopige planning bekend is, heb ik het trainen weer terug opgepakt. Geen Hel van Karsterlee dit jaar, dus kan ik me nog een keer helemaal op de marathon van Spijkenisse gaan richten. Afgelopen week heb ik daarom een 10 weken schema gemaakt, en via Garmin connect naar mijn Garmin 910 gestuurd. Heb inmiddels een paar trainingen hier van afgewerkt, en ben heel erg blij met de manier waarop dit in zijn werk gaat. Echt een super hartslagmeter de 910, want je wordt op een hele handige manier door de diverse trainingen heen geloodst.

Maandag een intervaltraining, 6 * 1KM met 5 min herstellen tussen iedere interval.

Dinsdag – Treshold:• Run in Z2, easy, 10 minutes. • Run in Z4, threshold, 30 minutes. • Run in Z2, easy, 10 minutes. • Cool down, 5-10 minutes. • Stretch.

1

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag – Interval:• Warm up, 15 minutes. • Run in Z4, threshold, 1 km. Run in Z2, recovery, 90 seconds. Repeat 3 times. • Run in Z2, easy, 3 minutes. • Run in Z4, threshold, 1 km. Run in Z2, recovery, 90 seconds. Repeat 3 times. • Cool down, 5-10 minutes. • Stretch.

2

 

 

 

 

 

Donderdag had ik een rustdag i.v.m. een veragdering in Zeist.

Vrijdag (vandaag) heb ik een herstel training van 6K gedaan met een max hartslag van 140 in Brussel.

Morgen staat een duurloop van 27K op de planning in zone Z (127 – 140 salgen per minuut), en daarna een cool down.

Zondag ochtend zwemmen, en daarna een “Recovery run” van 30 Minuten in dezelfde zone.

Volgende week:

Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday
13
 W08D1a
Intervals1
14
W08D2b-Threshold Run
15
W08D3a-Recovery Run
16  *
W08D4b-Intervals
17
W08D6b-Hills
18
W08D7-Long Run
19
W08D6a-Recovery Run

* Donderdag ga ik proberen met John/Michel/Peerke/Rob te trainen, dus mogelijk wordt de interval nog verschoven.

Voor het  maken van de schema’s heb ik informatie uit diverse boeken samengevoegd, en zo veel mogelijk afgestemd op mijn situatie. Als richt tijd 3u30 genomen, maar als ik kijk naar mijn trainingen voor de marathon Eindhoven 2008 (3u34), zou ik daar flink onder moeten komen, wanneer ik dit schema aanhoud. De heuvel trainingen probeer ik in Zaventem te doen.

Geen marathon Etten Leur dit jaar

Vandaag besloten om af te zien van deelname aan de marathon van Etten Leur.
Ik ben eigenlijk nog maar net hersteld van Almere, en heb nog te weinig tijd over om me fatsoenlijk voor te bereiden. Ik zou alleen vandaag en volgende week nog een lange training van 34K kunnen doen, en dat lijkt me te weinig.

Dus vanochtend lekker rustig een 23KM afgewerkt, terwijl het zonnetje scheen. Wel een beetje pijn aan mijn rug, knie en in mijn lies.

Normaal gesproken wordt mijn volgende wedstrijd nu de A4 run (halve marathon), in de voorbereiding op de hele marathon van Spijkenisse over precies 10 weken. In Dec 2007 heb ik hier voor de eerste keer de marathon gedaan, en in 2009 de halve.

21082-_dsc4243

Nog een foto gevonden van de Halve in Spijkenisse

Volgende doelen deel 2

De planning voor het resterende deel van 2014 ligt ongeveer vast .Eind Oktober de marathon van Etten Leur, en eind dit jaar de marathon van Spijkenisse met hier tussenin nog een halve (A4Run, waarin ik als Audi rijder gratis mag starten).

Voor volgend jaar is heel erg lastig….eigenlijk wil ik liefst weer twee hele triatlons doen, waarvan 1 hele speciale omdat ik 50 jaar wordt. Om dat voor elkaar te krijgen moet ik rekening houden met de volgende zaken:

1 ==> De kosten: Er zijn hele mooie IronMans, op hele mooie locaties, maar helaas veel te duur, als ik het afweeg tegen de meerwaarde en het plezier van diverse andere hele.
2 ==> De datum: Valt het bijvoorbeeld niet in de vakantie. Kan ik er twee plannen met genoeg ruimte er tussen om te herstellen, en om de training weer op te pakken?
3 ==> Kan ik er twee plannen, waarvan er 1 ook door de rest goedgekeurd wordt, zodat we die weer samen kunnen doen?
4 ==> Er zijn er een paar die voor mij bovenaan mijn lijstje staan, maar…..daarvoor moet je uitegeloot worden. Voor de Celtman en de Swissman kun je hierop inschrijven en dan wordt het 1 van de 2. Voor de Norseman moet je ook in dezelfde periode inschrijven. Als je voor alle drie in schrijft, loop je dus de kans voor twee ingeloot te worden, en dan heb je weer een ander probleem.
5 ==> De genoemde triathlons onder 4 kun je alleen doen met een support team. Minimaal 1 persoon die je ondersteund, en het laatste stuk samen met je de berg beklimt.
6 ==> Eigenlijk wil ik ook graag weer de bigman in Tjechie doen, omdat ik daar mogelijk een podiumplaats kan halen in mijn nieuwe categorie, zeker nu ik weet wat me te wachten staat, en veel beter voorbereid kan starten…..

Ik kom eigenlijk op de volgende combinaties terecht:
1 De Celtman (27 Jun) + Almere (14 Sep) of Oostenrijk (6 Sep) – de laatste is een heel stuk goedkoper dan Almere, en heeft ook een halve.
2:De Swissman (20 Jun)  + Almere (14 Sep) of Oostenrijk (6 Sep)
3:De Bigman +  Almere (14 Sep) of Oostenrijk (6 Sep)
4:De Wasserstadt + de Bigman
5:De Grunnman + de Bigman
6:De Bigman + de Brutal

Voor mij zou dus de Celtman in het voorjaar, en de triathlon van Oostenrijk in het najaar de mooiste combinatie zijn. Qua kosten ook heel goed te doen. Inschrijven kan vanaf 29Oct, en is op basis van een loterij.

Celtman

 

 

 

(De datums en de prijzen kunnen iets afwijken….)

Triathlon URL Datum Eur Plaats
Grunnman www.speedman.nl 7-jun-15    
Wasserstadt http://www.wasserstadt-triathlon.de/ 7-jun-15 99 Hannover (DL)
Schloss Triathlon https://www.schlosstriathlon.de/ 14-jun-15   Moritzburg (DL)
Swissman http://www.suixtri.com/ 20-jun-15 414 Zwitserland
Moraviaman http://www.zeleznymuz.cz/ 20-jun-15    
Forestman http://www.racenewforest.co.uk/ 21-jun-15 295 Fordingbridge UK
Celtman http://www.cxtri.com/ 27-jun-15 352 Schotland
X-Man Romania http://www.xmanromania.ro/ 28-jun-15 75 Roemenie
Frysman http://www.frysman.nl/informatie 4-jul-15    
Bigman http://www.czechbigman.cz/en 4-jul-15 180 Praag (Tjechie)
Vitoria http://www.triathlonvitoria.com/ 12-jul-15 265 Spanje (1316km)
Ironman Zwitserland http://eu.ironman.com/ 12-jul-15 520 Zwitserland
Extrememan http://www.extrememan.hu/ 25-jul-15 140 Hongarije
Norseman http://www.nxtri.com/ 1-aug-15 337 Noorwegen
Berlin Triathlon http://www.berlintriathlonxl.de/ 2-aug-15 210 Berlijn (DL)
Ostzeeman http://www.ostseeman.de/ 2-aug-15 290 Glucksburg
Slovakman http://www.slovakman.sk/ 2-aug-15 130  
Midnight Man   15-aug-15 205 Dartfort Kent UK
Ireman  (Ier) http://www.ireman.org/ 17-aug-15 128  
Hardman http://www.hardman.ie/ 23-aug-15 230 Killarney
Polska http://www.tri-sport.pl/ 1-sep-15 80 Polen
Oostenrijk http://www.austria-triathlon.at/ 6-sep-15 210  Podersdorf
Challenge Almere http://www.challenge-almere.com/ 12-sep-15    
Challenge Weymouth http://www.challengetriuk.com/ 13-sep-15   UK
Ironman Wales http://eu.ironman.com/ 13-sep-15   UK
Brutal http://www.brutalevents.co.uk/ 20-sep-15 269 Llanberis UK
Elbaman http://www.elbaman.it/default.asp 28-sep-15