Nieuwe schoenen

Gisteren mijn nieuwe schoenen ontvangen, die ik zaterdag besteld had. Het zijn weer opnieuw de Brooks Adrenaline’s model 2014 geworden, exact dezelfde als degene die ik al had. Deze keer 79 Euro i.p.v. 140, dus flink wat euro’s verdiend. Gisteren heb ik ze gelijk weer geprobeerd. Het vorige paar moet ongeveer 2500KM gebruikt zijn, dus het werd wel tijd voor vervanging. Ze voelden erg goed aan, en tijdens het lopen vroeg ik me af hoeveel paar ik inmiddels versleten heb in de c.a. 10 jaar dat ik hardloop. Het moeten er minstens een stuk of 15 zijn, omdat ik tot een aantal jaren terug maximaal 1000KM met een paar liep. Tegenwoordig dus 1 paar per jaar, maar dit paar was al 14 maanden oud.

brooks

 

 

 

 

 

Afgelopen week erg lekker getraind. Vorige week door de weeks een paar pittige looptrainingen gedaan, ondanks de hoge werkdruk.De zwemtraining viel hierdoor helaas wel in het water, want woensdag avond moest een heel erg urgent probleem gefixt worden bij de klant. Ook de dagen er na was het veel te druk, en o,.a. de nacht van vrijdag  op zaterdag ook nauwelijks geslapen.

Zaterdag wel erg lekker gelopen met Rob, Michel en John. Ruim 26KM. Zondag semen met Maaike de racefiets gepakt, en samen 60K gereden. Hierna heb ik er alleen nog zo’n 20 achteraan geplakt. Maaike was helaas de man met de hamer tegen gekomen, en voelde zich flink beroerd na de training.

Verder heb ik ondertussen al een beetje nagedacht over de planning voor de Celtman.

In grote lijnen zal het er zo uit zien:

Globale Planning:

Donderdag 25 Juni 7:00 Vertrek
11:00 (CET) Calais
11:30 (UK) Dover (tijdsverschil)
19:00 Glasgow
Vrijdag 26 Juni 8:00 Vertrek Glasgow
13:00 Aankomst Torridon
15:00U of 16:00U Briefing
Zaterdag 27 Juni 03:00 Sign in
04:00 Wisselzone
04:00 Bus vertrekt
05:00 Zwemstart
Zie wedstrijd planning
Zondag 28 Juni 11:00 Winners Ceremony
14:00 Vertrek Torridon19:00 Edinburgh
Feesten
Maandag 29 Juni 08:00 Vertek Edinburgh
17:00 Dover (tijdsverschil)
20:00 Calais
23:30 Thuis

Wedstrijdplanning:

 

Onderdeel UK Tijd Tijd per onderdeel Totale tijd
Start Zwemmen 05:00
T1 in 06:30 01:30:00 1:30
T1 uit 06:40 00:10:00 1:40
T2 in 13:53 07:13:00 8:53
T2 uit 14:03 00:10:00 9:03
T2A in 15:54 01:51:00 10:54
Cut – off High Level 16:00 11:00:00 11:00
T2A uit 16:09 00:15:00 11:09
High mountain uit 19:09 03:00:00 14:09
Finish 20:24 01:15:00 15:24

Nog even kijken in welke onderdelen nog wat extra gewonnen kan worden, want ik wil wel proberen deze wedsrtrijd binnen de 15 uur te finishen. Van de andere kant doet de winnaar van vorig jaar er c.a. 12 uur over. Belangrijkste wordt voor 4 uur smiddag’s de zone T2A te bereiken (oftwel 18KM van de marathon afgelegd hebben).

Nu nog na gaan denken over een voedingsplan.
Ik ga trainen met sportdrank, zodat ik tijdens de wedstrijd al gewend ben an deze manier van koolhydraten op nemen.  Heb ondertussen een bus CYTOMAX van CYTOSPORT besteld.
(Aanbevolen door John, die goeie ervaringen hier mee heeft).

Een review dat ik vond:

Cytomax Performance Drink is a  blend of complex carbohydrates and sugars work to sustain energy to help you can train harder, build stamina, and achieve superior results.

CYTOMAX SPORT ENERGY DRINK

Cytomax Performance Drink has less sodium and sugar as compared to many of the sport drinks with no sugar crash. Its electrolyte and complex carbohydrate combination was very easy on the stomach, absorbed quickly due to optimal osmolality (similar to H20) and the tastes very good.

I used the performance drink during the hot summer days with an excellent response and no muscle or digestive cramping. The hydration and lactate buffering ability was very beneficial for the summer interval cycling training (Beat the Burn), improved sustained levels of continued power and reduced post lactate soreness. Added Antioxidant nutrients to help prevent free radical cellular damage during intense exercise.

Exclusive to Cytomax products, Alpha-L-PolyLactate™ is a proprietary energy source that provides sustained energy longer and faster. Enhanced oxygen delivery thru Succinates up to 11% during exercise, which decreases muscle damage and reducing perceived exertion. Cytomax helps reduce soreness and speeds recovery and also lowers the lactic acid in muscles, which prevents burning and cramping during training.

Carnavalsweekend

Afgelopen weekend was het weer carnaval. Zoals de laatste jaren laat ik het ook dit jaar weer aan me voorbij gaan.

Wel  2 hele goeie trainingen af kunnen werken!! Zaterdag samen met Michel en Rob een lekkere duurloop van c.a. 26KM afgewerkt, en zondag ochtend de eerste lange fietstraining (93KM) van 2015 gedaan. Daarna zondagmiddag nog lekker 12KM gewandeld samen met Maaike in de buurt van Heusden.

Ik moest nog wat dingetjes opstarten voor een klant, voordat ik kon gaan fietsen, maar dit zat gelukkig mee, zodat ik vroeg weg kon. Het was echt schitterend weer, en alhoewel het zondag ochtend rond 8u nog wel vrij fris was (volgens mij nog rond het vriespunt), was ik van plan om 90K af te werken. De ronde van Vlaanderen duurt nog maar iets langer dan een maand, dus wordt het wel tijd voor wat fietskilometers. De eerste twee uur was er ook nauwelijks verkeer op de weg, en vanaf tien uur begon het wat drukker te worden. Toen waren ook de meeste fietsers opgestaan, want ik kwam er heel veel tegen.

De 3 uur fiietsen waren voorbij gevlogen, en ik had er nog wel een uurtje bij aan willen plakken. Maar omdat het de eerste lange duurtraining voor dit jaar was, besloot ik om bij de 90 te stoppen. Volgend weekend proberen een 120KM af te werken, maar dan moet ik wel standby staan, dus hopelijk wordt ik met rust gelaten. De weken er op iedere keer 30K er bij, zodat ik eind Maart een of meer 180K trainingen gedaan heb. Mijn trainings fierts bevalt me trouwens heel erg goed. De gemiddelde snelheden liggen wel een stuk lager, en vooral de stukken tegen de wind in zakt het tempo behoorlijk. Maar het comfort is weer een heel stuk beter dan mijn tijdrit fiets, en da’s wel zo lekker tijdens de lange trainingen. Gisteren geen slapende voeten etc. en geen last van mijn nek/schouders/rug.

zondag_93K

Ik moet wel weer wat beter gaan letten op de voeding tijdens de trainnig. Omdat ik geen aero bidon op deze fiets kan monteren (bij gebrek aan aero bars), ga ik volgende keer mijn waterzak weer op mijn rug hangen. Moet alleen nog even uit zien te vinden wat voor koolhydraten ik ga nemen.

De trainingsplanning zou er zo ongeveer uit moeten gaan zien:

21 Feb 120K (4u)
28 Feb 150K (5u)
07 Mar 150K (5u)
14 Mar 180K (6u)
21 Mar 200K (7u)
28 Mar 150K (5u)
04 Apr 245K Ronde van Vlaanderen
+ misschien een paar keer vanaf Schoten naar Brussel op en neer door de weeks.
Uiteraard is het wel afhankelijk van het weer/de standby/ de voetbal etc.

Lopen zal Maximaal 25K als lange duurloop zijn, en die moet ik er proberen een keer door de weeks op een avond tussendoor te doen. Daarna vanaf Mei de trainingsfiets ruilen voor de tijdrit fiets, en daar nog een paar flinke trainingen op af werken voordat het triathlon seizoen echt gaat beginnen.

Bike_celtmanBelangrijkste doel wordt dan bovenstaand fietsparcours zo znel mogelijk af te werken tijdens de Celtman (202KM met bijna 2000 hoogtemeters), zodat ik ruim voor de cut off tijd aan de “high mountain” sectie kan beginnen.

 

Iets betere temperaturen

De wedstrijden zijn nog een paar maanden uit beeld, en er is meestal rond deze periode ook niet al te veel te melden. Afgelopen dagen heb ik wel goed kunnen trainen.

trainingen

Mijn Garmin heb ik ondertussen ook weer terug ontvangen. Helaas niet compleet, want de oplader is niet terug gekomen van de reparatie. Jammer dat Garmin geen betere service levert op hun producten…..

Afgelopen zaterdag samen met Rob en Michel nog een lange duurloop van c.a. 25K afgewerkt. Lekker rustig tempo’tje van zo’n 6 minuten per kilometer, met heel erg lekker weer.

2015-02-09 21_08_50-Garmin Connect

Gisteren ben ik met de vereniging gaan zwemmen, en hierna voor de eerste keer dit jaar naar buiten gegaan voor een (korte) fietstraining. Dit was ook de eerste keer dat mijn trainingsfiets buiten getest werd. De Prorace voelt erg licht aan. Na een uurtje fietsten had ik nog nergens klachten (geen slapende voeten etc.), en de fiets voelt comfortabel aan.

Wel merkte ik dat de lagers in het balhoofd vrij zwaar gaan. Misschien die nog eens vervangen binnenkort. Het valt wel enorm tegen met zo’n fiets tegen de wind in te fietsen, ten opzichte van mijn tijdritfiets. Op mijn Cube ga ik dan gewoon op mijn aerobars liggen, en dan trap je toch een stuk sneller tegen de wind in. Nu vielen de snelheden flink terug, zodat het gemiddelde aan het eind van de rit slechts 27,2KM/u was. Er stond wel een zeer straffe wind.en het was ook de eerste training buiten met de fiets dit jaar, maar toch…. Hopelijk a.s. weekend ongeveer hetzelfde weer, en dan zal eens kijken of ik een paar uurtjes langer kan.

En…..nog 4 en halve maand, en dan….de Celtman…

2038

 

images

celtman2
celtmanpromo