Powertriathlon Aarschot

 

 

 

 

 

 

138ste plaats van de in totaal 166 gestarte deelenemers.

138 Schoonen Hans
Startnummer 159
Categorie H40
Zwem + wissel 0:47:13 149
Fietsen 2:04:58
Fietsen + zwemmen + wissel 2:52:11
Loopronde 1 0:26:09 111
Loopronde 2 0:26:54 
Loopronde 3 0:27:06 
Totaal Lopen 1:20:56
Finishtijd  4:13:07

Gisterenochtend rond kwart voor 10 John op gepikt, en naar Aarschot gereden. John deed niet mee, maar wilde wel mee gaan kijken, en coachen. In Aarschot aanbeland bleek dat de bussen voor de supporters (de loop wisselzone lag namelijk 12 kilometer van de zwemstart) al vertrokken waren, dus John had een mooie wandeling voor de boeg.

Ikzelf moest op de fiets de 12KM overbruggen, dus de warming up was al gedaan. In de wisselzone Stef tegen gekomen, en even snel bijgepraat. Mezelf in mijn pak gewrongen, en richting de zwemstart gegaan.

Zwemmen ging goed. Ik ben als 149 ste het water uit gekomen dus 17 man achter me gelaten.

 

 

 

 

 

 

 Hierna het fietsen…dat was zwaar… Ik was gewaarschuwd, maar toch viel het tegen. Gelukkig heb ik deze week een nieuwe cassette in mijn achterwiel gestoken, anders had ik toch verschillende heuvels op moeten wandelen, want dat was me nooit fietsend gelukt. Nu lukte het me maar net, en de klimmen hadden niet langer mogen duren.
 Wat me wel mee viel waren de afdalingen. Degene die voor me zaten, en uitliepen tijdens het klimmen haalde ik tijdens de afdalingen weer terug in.

Daarna het lopen, en daarin zaten ook een paar verassingen. Na de passage op het plein ga je door een nau steegje, en niet kort hierna een erg steile heuvel op die blijft duren. Enkele honderden meters hierna volgt nog een flinke steile beklimming. Daarna wat vals plat en dan een leuk stukje afdaling. Hele vriendelijke vrijwilligers, en ook een goed sfeertje op het plein, en bij de finish in de buurt. De derde ronde kreeg ik direct bij het eerste stuk nog een flinke stortbui over me heen. Eigenlijk weinig last van gehad.

Na de finish zijn we nog even bij cafe de Knoet binnen gegaan en een pint gedronken.

Nog 2 dagen voor de Powertriathlon in Aarschot

Vandaag de laatste werkdag voor de vakantie. De weersvooruitzichten zijn nog niet zo best, maar wie weet….

Overmorgen de 1/3 triathlon van Aarschot. Ben benieuwd. Gisteren een andere cassette in mijn achterwiel gezet, omdat het terrein nogal heuvelachtig moet zijn. Hierna samen met Michel naar Galder gefietst voor een rondje zwemmen in de Galderse Meren. Ging goed. Wel een beetje vermoeide armen, maar dit komt waarschijnlijk door mijn nieuwe pak.

 

 

 

Dat het een pittige triathlon gaat worden, bewijzen de hoogte profielen van het loop en fiets onderdeel.

 

 

 

 

 

 

 

 Qua trainingen was deze week tot nu toe vrij rustig. ook vandaag en morgen geen training, in verband met de triathlon van Aarschot. De komende drie weken zal ook wel aanpassen zijn, met na mijn vakantie nog maar 5 weken om me voor te bereiden op Almere. Hopelijk nog wel ruimte om een paar flinke fietstrainingen in te lassen.

De hetnia klachten lijken stabiel te zijn. Niet echt pijnlijk maar wel vervelend. Het wordt in ieder geval niet erger.

 

 

Nog 9 weken voor Almere

 

 

 

 

 

 

Afgelopen week twee duurtrainingen kunnen doen. Lange duurloop op vrijdagavond, en fietsen (90KM) op zondag. Het weer was erg slecht, en ik was blij dat rond 11u de training er op zat.

Volgende week de 1/3 triathlon in Aarschot.
2050M zwemmen
60K fietsen
15KM hardlopen

Zwemmen en hardlopen zijn verder dan de 1/3 in gastel.

Hierna moet ik de kilometers flink opvoeren. Vooral veel fietskilometers, omdat dit nog het minst belastend is voor de hernia klachten.
Afgelopen vrijdag te mri scan opgehaald, zodat ik deze bij o.a. de fysio kan laten zien.

Nog 9 weken (1 maand en 30 dagen) te gaan voor Almere.

Wetsuit uittesten – Noodweer

Afbeelding

Vanwege flink uitgelopen werkzaamheden, en drukte op de weg, was ik laat thuis. Toch besloten om naar Galder te gaan, want ik was uiteraard heel erg benieuwd hoe mijn wetsuit zou bevallen tijdens het zwemmen.

Onderweg even naar John gebeld, en afgesproken dat hij om 19:oou zou vertrekken. Zo rond 19u10 vertrokken we via Zundert naar Galder.
Maaike was er ook bij, en kon mijn telefoon bijhouden, omdat ik standbye dienst had voor Toyota.

Bij de Galderse meren aangekomen, zagen we Charles ook nog. Hij had er zijn zwemtraining al opzitten. “Even” het pak aangeschoten, en besloten links richting het strandje te gaan, en daar weer om te draaien. Tijdens het zwemmen begon het te regenen, en omdat er onweer dreigde besloten we weer uit het water te gaan. Wel lang genoeg in het water gelegen, om te concluderen dat mijn pakje prima bevalt!!! Heel even wennen met de armen ingepakt, maar het voelde heel erg goed aan.

 

 

 

 

 

 

Eenmaal uit het water, zijn we gaan schuilen voor de onweersbui. Het ging heel erg te keer (Zie bijgevoegde foto’s). Toen het opgehouden was zijn we zo snel mogelijk (zodat Maaike kon volgen) op weg naar huis gegaan. Hier en daar slalommend tussen de takken raakten we tot voorbij de rotonde van Etten Leur, maar daarna lag er een hele boom over de weg. De brandweer vertelde dat we om moesten keren, net op het punt dat het weer begon te onweren. Gelukkig konden we bij een boer schuilen in de garage.

Wanneer het leek op te houden besloten we zo snel mogelijk naar huis te rijden….maar….toen begon het weer flink te onweren. Fietsend in de stortregen, met links en richts de bliksemflitsen, bereikten we uiteindelijk Sint Williebrord, en daar kregen we een andere verassing. Heel de weg stond onder water, en een passerende auto trakteerde ons op een flink scheut water. Alsof er een emmer in de gezicht gegooid werd. Was wel gevaarlijk, omdat je niet kon zien waar de stoeprand was, en ook lagen hier en daar de putdeksels er af door het omhoogkomende water. 

20120705-221345.jpg

Nieuw wetsuite is binnen – en bezoek aan fysio

Wetsuit
Hij is binnen….Heb de wetsuit gisteren “even” gepast, maar het viel nog niet mee om er in te komen.Eenmaal helemaal aan zit het goed. Uitschieten gaat trouwens wel erg snel. Volgens de tabel zou het pak erg ruim moeten zitten.Ik heb namelijk de M die vanaf 1M73 (en ik ben zelf 1M72), en van 70 tot 80 KG (ben zelf 75KG). Voor mijn gevoel zit het gewoon heel erg strak, dus dat is wel goed!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanavond als het weer het toelaat even testen in Galder.

Fysio in Rijsbergen
Gisteren voor de eerste keer langs de fysio in Rijsbergen.
Na het intakegesprek samen met Francois, diverse loopstijlen op video vastgelegd. Tijdens de verdere analyse kwamen er al snel een paar dingen naar voren dit tot nu toe nooit opgemerkt waren.

1:De achillespeesreflex van mijn rechtse voet werkt niet meer. Waarschijnlijk een overblijfsel van de hernia operatie.
2:De spiermassa van mijn linkse kuit en bovenbeen zijn veel minder dan van de rechtse (De omtrek scheelt meer dan 2 CM!)Door de hernia heb ik dus al een hele tijd kracht verlies, en we gaan er aan werken dit zo snel mogelijk terug in balans te krijgen.
3:Tijdens het doen van squads, draai ik naar links (heeft ook te maken met de hernia, en gaan we ook oplossen.

Verder heb ik oefeningen meegekregen.

Trainingen:
Deze week met Maaike gefietst, en twee keer een duurloop gedaan. De eerste op maandag viel tegen. Het waren 7 loodzware kilometers, en ik had moeite om in evenwicht te blijven.
Gistern ging het al stukken beter. 10KM op een redelijk tempo, bij de vrij hoge temperatuur.
Vanaf a.s. weekend ga ik de fietskilometers weer opvoeren.

Nieuw wetsuit besteld: Aqua Sphere Racer

Eerst de training van afgelopen week. Vrij rustig weekje, met hierin 2 * een zwemtraining in Galder (op de fiets, helemaal rond = c.a. 2,5 KM zwemmen).

Afgelopen zaterdag lange duurloop gedaan, 23KM in c.a. 2uur.
Temperatuur c.a. 25 graden. Ging redelijk.

Zaterdag alvast mijn verjaardags kado besteld. Het is een Aqua Sphere Racer wetsuit geworden.

De reden dat mijn oude wetsuite er uit gaat, is vanwege het ontbreken van armen. Omdat mjin handen gevoel loos worden wanneer mijn armen te veel afkoelen mis ik veel kracht.

Hopelijk is dit probleem dus straks opgelost. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Additional features:

 • Material: Super stretch Yamamoto 39, SCS Coated
 • Aqua-Grip™ cuffs and Aqua-Flex™ collar seal to keep water out
 • Quick release ankle transition panels
 • Aqua Drive™ 5ml core body panel maximizes buoyancy and reduces drag
 • Thermo-Guard™ 5ml core body panel to retain body heat
 • Power-Zone™ forearm panels increase traction during the pull phase of your stroke
 • Quick-drying
 • 100% UV protection
 • Easy-pull deep back zipper

Details

SCS Yamomoto Nanoskin
SCS Yamamoto Nanoskin offers an optimized balance of flexibility, reduced drag coefficient and durability. SCS coating provides the lowest drag coefficient available to maximize speed.

Aqua-Driveª
Aqua-Drive technology is strategically placed panels that are designed around the core of the body, which act as the primary planing surface while swimming. Aqua-Drive is engineered to maximize buoyancy, resulting in improved body position in the water, which reduces drag and increases a swimmers efficiency.

Power Zoneª technology
Strategically positioned sections of the forearm are externally coated with a super-stretch material engineered to increase traction during the pull phase of the stroke, maximizing forward propulsion.

Aqua-Flex Collar
Utilizes Aqua-Gripª technology to ensure a watertight seal and offers maximum comfort through its double layer ultra-fine nanoskin design which eliminates neck chaffing.

 • Yamamoto SCS Nanoskin core, lower leg made of Polytex with Jet Microskin for max flexibility and ease of movement
 • 4.5mm Aqua-Drive™ core
 • Aqua-Flex™ collar for ultimate comfort
 • Power-Zone™ traction technology on the forearms
 • Aqua-Grip™ leak resistant cuffs
 • Chafe-Guard under the arms
 • Durable, deep-back pull zipper with leash for easy on/off and quick transitions
 • Includes protective carrying case/transition mat