rugpijn

Het zit niet mee…..

Gisteren na ruim een week, weer een keer gelopen. 7KM op een heel rustig tempo (c.a. 6min KM). De laatste keer dat ik zo’n rustperiode achter elkaar gehad heb, was in 2010 toen ik voor 10 dagen naar India (Delhi) was.

Het lopen ging vrij goed, dus de griep is definitief voorbij denk ik.

Helaas wel heel veel last van mijn rug. Na het hardlopen leek het mee te vallen, maar vanochtend toen ik opstond voelde het erg slecht. Hopelijk kan ik vanavond toch een lange duurloop doen. Ik ga het in ieder geval proberen.

Als het slecht gaat, dan maak ik morgen een afspraak met een fysio therapeut.

Koorts is voorbij maar…..

nu is mijn rug aan de beurt…..

Waarschijnlijk vanwege het weinig bewegen is mijn onder rug nu behoorlijk aan het opspelen. Gelukkig geen hernia achtige pijn, maar wel zo pijnlijk dat fatsoenlijk lopen er niet inzit. Geluk bij een ongeluk is dat ik toch nog niet mag gaan trainen vanwege de periode na het koortsvrij zijn die ik in acht moet nemen.

Zoals het er nu naar uit ziet wordt mijn eerste echte training a.s. woensdag.
Gaat dit goed, dan probeer ik de volgende dagen daarna flink wat kilometers te maken met op zondag een duurloop van 34KM als afsluiting.

Nog twee dagen om te herstellen van mijn rugpijn, en dan eindelijk weer hardlopen…..

 

Nog steeds ziek

Helaas…..nog steeds flink grieperig.

Vandaag zelfs de slechtste dag tot nu toe.
Ben vandaag ook thuisgebleven, en geprobeerd uit te zieken. Nog niet gelukt…helaas…..

Maar (positief denken), het heeft ook zijn voordelen:

  • Je valt flink af
  • Je rust extra uit (geen overtraining)
  • De achillespees kan een beetje bijkomen
  • ????en daar houd het dan bij op.

Morgen eerst langs de huisarts, en dan mogelijk door naar Brussel. Hopelijk geen koorts meer. Voorlopig lig ik er al tot dinsdag uit, als ik de rustperiode in las die geadviseerd wordt.

 

ziek

Afgelopen week goed kunnen trainen.
O.a. een snelle 16KM (vanaf mijn schoonouders uit Belgie naar huis).
Zaterdag / zondag viel helaas een beetje in het water. Door een installatie bij Toyota, en door de voetbal van Levi kon ik zaterdag slechts 10KM gaan hardlopen. Hierdoor moest ik dus de lange duurloop inhalen op zondag, en verviel daarmee de fiets en zwemtraining.

Wel een lekker 34KM loop van net iets onder de  6 minuten per kilometer.

Zaterdag middag de clubleden gesupporterd bij de Zwemloop.
John Heeren maakte een super debuut, en zwom in ca. 20 minuten de Kilometer, en kwam na c.a. 1u8 over de finish. Hij pakt hiermee gelijk de kop in het triathlon klassement van onze vereniging. Knappe prestatie!!!

John vertelde me dat Michel ook zijn fiets besteld heeft, dus dat wordt een leuk groepje van de zomer.

Vandaag begint de lente. Helaas voor mij is er weinig lol aan, want ik ben behoorlijk grieperig. SInds gisterenavond koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, misselijk etc. etc.. Toch naar Brussel gegaan, omdat ik hoop dat het in de loop van de dag iets zal verbeteren. Zwemmen zit er vanavond niet in, en ik denk dat ik – nadat ik helemaal hersteld ben – nog een paar dagen extra rust in las, en dan probeer a.s. weekend weer een 34KM loop te doen.

Nog c.a. 5 weken voor Rotterdam

De zwaarste trainingen zitten er weer aan te komen.

Afgelopen weekend op vrijdag 31KM (iets minder dan 6 min. / KM) gedaan, en zondag 20KM (5 1/2 min. / KM), met op  zaterdag een geplande rustdag. Zondag ochtend ook een rondje gefietst met Maaike.

 

 

 

Ronde van afgelopen vrijdag (31KM)

 

 

Voor a.s. zaterdag staat een 34KM duurloop op het programma.

Nog 2 maanden en 29 Dagen voor de hele triathlon van Hannover

Nog 2 maanden en 29 Dagen voor de hele triathlon van Hannover, en nog….

 

 

 

 

 

41 dagen te gaan voor de marathon van Rotterdam.

 Afgelopen week lekker getraind. Alleen de lange duurloop viel een beetje tegen. de 31 KM gingen qua conditie / vooruitgang op zich goed, maar ik kreeg gaandeweg weer een beetje last van pijn aan de knie. Hierdoor besloot ik vanaf 20KM het tempo omlaag te doen, zodat ik in ieder geval de 30KM vol kon maken. De duurloop was deze keer op vrijdag, omdat zaterdag geen optie was (s’ochtends voetbal Levi – waar hij 4 van de 6 doelpunten scoorde), en s’middag’s een feestje in Zeeland.

Zondag weer gezwommen en gefietst met de club. 85KM met een gemiddelde van 30KM per uur.