nog 10 weken voor de triathlon

De laatste 10 weken voor de triathlon zijn ingegaan. Het herstel na de marathon gaat goed.
Komende weken vooral veel fietsen, en ook de zwemkilometers moeten omhoog.

Vorige week een paar uurtjes gefietst, en deze week afgelopen zaterdag 2 uur en maandag en vandaag anderhalf uur.
Gisteren 10KM gerend, maar mijn bovenbenen voelde niet goed aan. Wel lekker gezwommen (c.a. 2400 meter)

A.s. Zaterdag wil ik een lange duurloop gaan doen, en a.s. zondagochtend (1e paasdag) 3 uur fietsen en een half uurtje rennen (koppeltraining), want Maaike moet s’ochtens toch werken.

2e Paasdag een rustdag. We gaan met de wijkverening een wandeltocht doen in Zundert, en hier gaan we op de fiets naar toe. (Valt helaas precies gelijk met de zwemloop in Hoeven, dus daar moet ik verstek laten gaan)

Vandaag c.a. 43 KM gefietst. Ging goed, precies 30KM gemiddels met een cadans van c.a. 90  toeren per minuut.

Time: 01:25:37
Moving Time: 01:25:26
Elapsed Time: 01:25:37
Avg Speed: 30.0 km/h
Avg Moving Speed: 30.0 km/h
Max Speed: 37.4 km/h
Avg Pace: 02:00 min/km
Avg Moving Pace: 01:59 min/km
Best Pace: 01:36 min/km
Avg HR: 150 bpm
Max HR: 167 bpm
Avg Bike Cadence: 90 rpm
Max Bike Cadence: 108 rpm

Neerpelt gaat door!!

Vandaag een goed bericht gekregen:

Limburg226 gaat door !!
22 maart 2011 By admin
Limburg226, de enige volledige triatlon van het land gaat toch door!!
Momenteel hebben zich een 40 tal atleten aangemeld en we hopen dat we toch de kaap van de 50 atleten gaan halen. Omdat we deze 40 mensen niet willen teleurstellen en hartelijk danken voor hun steun, gaan we toch organiseren.

We hopen op net als volgende jaar op schitterend weer EN heel veel supporters.
Terzelfdertijd zal ook onze corporate challenge doorgaan. Meer inlichtingen hierover vindt U hier.

Twijfel niet langer en schrijf U nu in. !!

Dus zodra de spiertjes weer een beetje hersteld zijn moet ik flink wat fietskilometers gaan maken. Nog precies 76 dagen om klaar te zijn voor mijn eerste hele triathlon.

Marathon Rotterdam

Alvast de resultaten:

Het verhaal:

Op tijd opgestaan, en om 7u15 richting Steenbergen gegaan, om me  rond kwart voor 8 uur te melden bij Theo.Na een paar minuten kwam de rest ook, en precies 8 uur vertrokken we richting Rotterdam.

Bij het hotel eerst wat gedronken, en hierna de spulletjes aangedaan. Nog even naar het toilet, en toen met de metro op weg naar het startvak. Ik had een D op mijn nummer, dus mocht ik in het vak van 3u / 3u30. Bij het vak aangekomen heb ik besloten bij Theo en de rest te blijven (vak E). Nadat Lee zijn liedje gezongen had ging het startschot (het was een kanon, maar we hoorden er niets van. Je kon het wel aan de rook zien). Hierna rustig op weg naar de startlijn, en na ongeveer een minuut was ik aan het hardlopen.

Bij de 5 kwam ik door op zo’n 23,5 minuten. Ondanks de drukke start, dus toch nog veel te snel. Het voelde goed, en ik dacht nog, dit houd ik gemakkelijk vol….Bij de 10 ook nog weinig aan de hand. Bij de 15 merkte ik dat ik een erg droge mond had, en te weinig vocht genomen had. Dit heb ik bij de drankpost van 20KM ruim goed gemaakt, maar achteraf gezien veel te veel genomen denk ik. Ook de gel (met tomatensmaak) viel erg verkeerd. Resultaat pijn in mijn zij maar dan aan allebei de kanten, en dat had ik nog nooit meegemaakt. Het viel me op dat het stuk tussen de 20 en halve marathon vrij lang duurde. Tot de 20 kilometer vlogen de kilometers voorbij, maar dat was nu dusafgelopen. Toen ik daar voorbij kwam zag ik dat ik nog ruim een minuut onder de 1:45u zat, dus een tijd van 3u30 moest er nog wel in kunnen zitten.

Ik dacht het is nu of nooit, maar 5 kilometer verderop moest ik mijn ambities bijstellen. Het blijft een zwaar stuk, met de erasmusbrug, en nog een paar stukken bergop. Ondertussen liep ik achter op het schema, en ik voelde me nog steeds niet erg lekker. Wel voelden trouwens juist mijn benen/voeten etc. wel heel erg goed, dus de compressiekousen leken hun werk te doen.

Toen ik merkte dat een nieuw PR er zeker niet inzat, heb ik besloten om rustig uit te lopen. Bij de laatste waterpost nog even gestopt, om rustig wat water te nemen, en hierna richting de finish gejogd. De laatste paar kilmometer nog wel even mezelf afgevraagd of een hele triathlon wel verstandig is :-).  Terugkijkend ben ik wel tevreden met het resultaat. 3u46 met een vrij hoge temperatuur.

Nog een paar dagen…..

en dan klint “You never walk alone” weer over de Coolsingel.

De trainingen zitten er op, en ik voel me goed. Ben wel te zwaar, maar verder weinig problemen.
Deze week dus helemaal gas terug genomen. Afgelopen zondag gezwommen met de club, maandag 80Minuten gefiets, dinsdag gezwommen, woensdag 4,5 kilometer gejogd.

Vandaag rust of een kort duurloopje. Weet het nog niet…

De kriebels beginnen weer een beetje te komen.

Moeilijk in te schatten welke tijd ik zal halen. Mijn gevoel zegt dat er wel een 3u20 in moet zitten deze keer. Ik hoop in ieder geval eindelijk een keer binnen de 3u34 binnen te komen, zodat ik een nieuw marathon PR aan mijn lijstje toe kan voegen.

Zondag dus dubbel spannend, omdat dan ook een beslissing genomen wordt in het wel/niet doorgaan van de triathlon van Neerpelt.

 

Vanaf morgen flink wat vocht in nemen, want de weersverwachting is:

Vr Za Zo Ma Di Wo
Zonneschijn (%) 70 50 60 20 40 40
Neerslagkans (%) 10 10 10 40 40 50
Neerslaghoeveelheid (mm) 0 0 0 0/1 0/1 0/2
Minimumtemperatuur (°C) 3/7 1/4 4/6 5/8 5/7 2/6
Middagtemperatuur (°C) 10/17 12/14 15/17 14/16 13/15 13/15
Windrichting W N O W NW W
Windkracht (bft) 4 3 2 4 4 4

Maximum 17 Graden, maar daar kan dus nog wel iets bijkomen. Hopelijk blijft de wind verwachting op 2.

Weliswaar bijlange na niet wat ik in 2007 meegemaakt heb. Ik vond nog het volgende persbericht over de marathon van 2007. Ik heb deze toen ook uitgelopen, dus in vergelijking daarmee valt het allemaal nog wel mee:

Bijna de helft van alle deelnemers heeft zondag de marathon van Rotterdam niet volbracht. Van de ongeveer 7800 hardlopers die begonnen aan de 42,195 kilometer door de broeiend warme havenstad, liepen ruim 4200 de wedstrijd uit.

Iets minder dan 3600 recreanten vielen uit door de warmte of konden door het besluit van de organisatie om de wedstrijd af te breken de hele afstand niet volbrengen. De bijna tropische temperatuur zorgde voor een record aan mensen dat door oververhitting uitstapte.

In totaal zijn er 68 ambulanceritten geweest; 29 personen werden naar diverse ziekenhuizen en 11 personen naar de EHBO-post in het Albeda College aan de Hennekenstraat vervoerd. Daarnaast zijn 28 personen ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Van de 29 personen die naar het ziekenhuis zijn vervoerd, zijn er 17 opgenomen. Deze zijn verspreid over de ziekenhuizen in de regio. De meeste zijn naar het Erasmus MC vervoerd, waar 8 personen zijn opgenomen. Twee personen zijn succesvol gereanimeerd en naar het Thoraxcentrum overgebracht. In totaal zijn 150 mensen behandeld bij een EHBO-post.

triathlon Neerpelt op de helling

Helaas een slecht persbericht:

Ik heb me een paar maanden terug ingeschreven voor de hele triathlon van Neerpelt.
Samen met Almere de enige hele triathlon binnen de Benelux. Op dit moment staan er 23 Deelnemers ingeschreven, wat mogelijk te weinig is om de hele door te laten gaan….
Dat zou toch wel heel erg jammer zijn, want dan hebben we weer maar 1 hele over.

Mocht je dus nog twijfelen, schrijf je dan a.u.b. nu in, want ik hoop dat het doorgaat!

Zie onderstaand persbericht:
##############################################
Persbericht Limburg226
22 maart 2011 By admin
Doordat momenteel slechts 14 atleten zich hebben aangemeld voor deelname aan Limburg226, de enige volledige afstand van België doen we als organisatoren een speciale oproep aan de atleten. Bent U van plan om deel te nemen aan Limburg226, aarzel dan niet en schrijf U in voor 10 april. Dat is de datum waarop we gaan evalueren en indien nodig het event gaan annuleren. Slechts enkele deelnemers aan de start kunnen we niet meer verantwoorden. We weten dat we alle ingeschreven deelnemers gaan moeten teleurstellen en willen dit dan ook ver op voorhand doen, zodat deze een waardig alternatief kunnen zoeken. Iedereen krijgt 100% van het inschrijvingsgeld terug. Limburg113 loopt geen gevaar en gaat zoals normaal door.

We weten dat we nooit gaan kunnen opboxen tegen de grote internationale ironmans, maar toch heeft zo een ironman distance in eigen land zijn charmes. Lager inschrijvingsgeld, geen lange verplaatsingskosten, vele bekende gezichten, veel eigen supporters zijn maar enkele pluspunten.

Wacht dus niet en schrijf U in voor 10 april !!

###############################################
Ik vraag me trouwens af wat de bezwaren zijn om hem door te laten gaan, ook al zijn het maar 20 mensen, want er wordt zo ie zo een halve gedaan die dag, op hetzelfde traject.
In groningen organiseerd men eens in de 5 jaar een hele voor een handje vol met mensen…..

Ik heb via het triathlon forum en via de yahoo mail groep ondertussen een oproep gedaan om meer mensen over de streep te trekken, en zich in te laten schrijven. Vandaag staat de teller op 25, en er heeft nog 1 persoon beloofd vandaag ook in te schrijven.