1/4 triathlon Oud Gastel

Met nog 6 dagen te gaan voor de Bigman in Tsjechië stond afgelopen zaterdag 28 Juni (Levi’s verjaardag) de 1/4 triathlon van Oud Gastel op het programma. Normaal gesproken scrhijf ik in voor de 1/3, maar zo kort voor de bigman leek het me verstandiger deze keer een 1/4 te doen.

Om iets voor 9 stond Michel voor de deur. Helaas kon hij zelf niet meedoen, maar top dat hij mee ging om ons aan te moedigen. Nadat we John opgepikt hadden, doorgereden naar O.G. en ruim op tijd ons startnummer opgehaald. Hier en daar nog een praatje gemaakt met de andere WBTVérs, en daarna de wisselzone opgezocht.

Iets voor 11 zijn we het water ingegaan om alvast een beetje in te zwemmen.

_MG_9108, k_MG_9191, k

Zwemmen:
Deze keer had ik besloten om niet achterin te starten, maar ergens voorin. Dit ging gemakkelijk, want met zo’n 90 deelnemers heb je ruimte genoeg. Direct na het startschot was het heel even dringen, en de eerste minuten lag ik naast John. (John is altijd goed herkenbaar met zijn Rode wetsuit)

Omdat er voor me iemand afwisselend schoolslag en borstcrawl aan het zwemmen was, besloot ik wat extra snelheid te maken, en zocht ik een groepje op met een goed tempo. Na een paar minuten zag ik dat de boei al aardig in de buurt begon te komen, en daarom besloot ik het tempo nog een tijdje vast te houden. Bij het keren om de boei zag ik nog flink wat zwemmers achter me, en ik had me voorgenomen flink door te blijven zwemmen tot het einde. Toen ik uit het water kwam, zag ik Michel nog staan, en hij riep dat ik bij de eerste helft van de zwemmers zat. Voor mijn doen dus heel erg goed gezwommen.

In de wisselzone zag ik Gemma en Frans al bezig met het wisselen. Zoals de laatste tijd nogal vaak voorkomt kreeg ik mijn wetsuit ook deze keer weer heel erg slecht uit. De wissel duurde dus veel te lang, en dan ben je het voordeel van zo’n full wetsuit snel kwijt.

Fietsen: 

Fietsen ging wel heel erg lekker. Toen ik de eerste keer op mijn teller keek, gaf hij een snelheid aan van 38KM/u. Het gemiddelde wat aangegeven werd, was toen nog een heel stuk lager, omdat ik de Garmin in de wisselzone al had aangezet. De meeste stukken had ik weinig last van de wind, en het parcours was lekker snel. Vooral het stuk op de snelweg was super. Met wind in de rug net geen 50KM/u, en dit was vrij lang vol te houden. Het was perfect weer, en heel erg weinig last van de wind gehad.

Lopen:

Na 1 uur en 5 minuten (39,8KM totale afstand, en 36,1KM/u gemiddeld gaf mijn garmin aan) kwam ik bij de 2e wisselzone aan. Het was even oppassen voor de grote balk die net voor de ingang lag, en daarna ging ik op zoek naar mijn spulletjes. Die kon ik in eerste instandie niet goed vinden, omdat ik weer een keer niet goed opgelet had waar ik alles weg gelegd had.

Zonnebril en petje opgezet, want de zon kwam er een beetje door. Lopen ging zwaar. Misschien veroorzaakt door de halve marathon van Roosendaal (6 dagen eerder), of iets te hard gefietst deze keer…maar het viel in ieder geval niet mee om onder de 5 minuten per kilometer te komen. Net voorbij het eerste keerpunt zag ik Frans al in de buurt komen, en iets later haalde hij me in. Frans liep vrij gemakkelijk, terwijl het bij mij steeds zwaarder leek te worden. De tweede ronde nog een paar minuten verval, en uiteindelijk zo’n 52 minuten over gedaan. Zo’n 7 minuten te langzaam dus, want c.a. 45 op de tien lukte me meestal tijdens een 1/4 wel. Natuurlijk kon ik ook niet heel diep gaan, want dat zou zeker gevolgen hebben voor de wedstrijden a.s. vrijdag/zaterdag. 

Kort samengevat:Heel goed gezwommen / goed gefietst / erg slecht gewisseld en heel matig gelopen….Maar de sfeer / organisatie / het weer etc. was weer super!

BrabantsMooiste2014-97

 

 

 

 

 

 

 

18e plaats van de 86 gefinishte deelnemers.
18 4809 Hans Schoonen

Zwemmen (1KM) 00:18:15 –  38ste zwemtijd
Wissel T1 00:02:50
Fietsen (40km) 01:05:29 6de fietstijd!
Tijd na fietsen: 01:26:34 15
Wissel T2: 00:01:29
Lopen ronde 1 00:23:57
Lopen Totaal 00:52:07 29ste looptijd
Eind tijd:02:20:09

fietsen

DSC04642

 

 

 

 

 

Nog een foto gevonden van de triathlon in Terheijden

En nog een leuke foto van ons halve marathon en 10KM team toegestuurd gekregen!!

 

ICT-OKE-42

 

Podiumplek tijdens Halve Marathon Roosendaal

Eindelijk……na al die jaren is het me dan toch nog een keer gelukt om op het podium terecht te komen, met een tweede plaats zelfs!!

 Podium2

 

 

 

 

 

 

Podium1

 

 

 

 

 

 

Als team welliswaar, maar podium = podium, en we hebben er flink voor gezweten tijdens deze vrij hete halve marathon:

De laaste keer dat ik op een podium mocht staan, was tijdens mijn wegrace carriere toen we derdes werden in Oostende, en dat moet zo’n 20 jaar geleden zijn.

 bedrijvenloopHalve marathon bedrijvenloop

ICT-OKE BV 2, Rucphen 5:10:40
1 Hans Schoonen 1:39:36 
3 John Heeren 1:45:21 
5 Rob Konings 1:45:43 
4 Michel Lauwerijssen (1:55:11)
2 Peter van den Broek (1:56:24)

Het verschil met de Nr. 1 (Rabobank) was slechts 50 seconden, dus volgend jaar gaan we voor de overwinning!!

Het 10KM team van ICT-OKE had helaas minder geluk met twee uitvallers…maar….volgend jaar beter. Direct bij de finish hoorde ik dat Mark flink geblesseerd was geraakt, en dat Nick uit had moeten stappen. Heel erg jammer dus….

20140622-d2_1221

Het begon eigenlijk al heel erg goed….want….ik had startnummer 1. De wedstrijd zelf ging lekker. We waren op tijd aanwezig, en nadat er een foto gemaakt werd, vertrokken we naar het startvak voor de bedrijventeams (net achter de wedstrijd lopers). Na het startschot, een paar te snelle kilometers gedaan in de drukte, en eigenlijk bij de splitsing 1/2 – 10KM kwam ik pas in een lekker tempo.

20140622-d2_1226Het 10KM punt passeerde ik in 46 Minuten, en uiteindelijk finishte ik in 1u39:36. Onderweg flink wat leuke opmerkingen gekregen over het startnummer “1”, en dat was een heel erg leuke afleiding. Zeer tevreden met deze tijd, want 1u40 was precies wat ik gehoopt had. (Ik zag net pas op de foto dat ik nog net voor de finish de pacer voor 1:40 in gehaald heb). Omdat het lopen tot nu toe dit jaar alleen maar tegenviel, is dit weer een beetje een oppepper voor de komende wedstrijden.

hans

Na de wedstrijd zijn we naar het Centrum gegaan, en daar hoorden we dus dat we tweedes geworden waren als bedrijven team. Een hele mooie prijs gewonnen, met een mooie bos bloemen. Deze samen met John en Michel in ontvangst genomen, en daarna nog wat gedronken op het terras.

 

John had een supertijd gelopen, en ook Rob had een tijd die hij van te voren nooit verwacht had. Michel had te veel last van de hitte, maar desondanks toch gefinished ruim binnen de 2 uur. Peerke was iets te snel gestart, maar was ook ruim binnen de 2 uur binnen. GEWELDIG DUS!!!

Super genoten van deze dag! Nu op naar de 1/4 triathlon van Oud Gastel

Langste fietstraining voor de Bigman

Nog 18 dagen, en dan moet het gaan gebeuren…..

Afgelopen zaterdag nog een hele goeie fietstraining gedaan. Om iets over 8 vertrokken, met genoeg gels en repen, omdat ik 180KM fietsen gepland had. Een mooie gelegenhied om mijn nieuwe CHAIN nova pro tour fiets schoenen te testen (Mijn vaderdag kado wat ik alvast een dag van te voren gekregen heb).

441955-n1

 

 

 

 

 

Omdat ik vertrok met wind in de rug, ging het gemiddelde direct naar ruim boven de 33KM per uur, en tot Zundert bleef dit zo. Deze keer dus met trainingswielen, met een normale helm en geen verkeersvrij parcours. Na 1u55 had ik de eerste ronde van 60KM er op zitten, en het voelde heel erg goed. De tweede ronde was het gemiddelde 0,1 km/u gezakt, dus eigenlijk geen verval. Ook de laatste ronde ging vrij goed, en alleen het laatste uur ben ik wat gaan vertragen, waardoor ik de laatste 60 km met een gemiddelde van 30,5 heb afgewerkt. Je ziet dan gelijk wat het gemiddelde doet, omdat slecht 1minuut 40(ongeveer een plaspauze), het gemiddelde van zo’n ronde bnijna 1KM omlaag gooit.

Gemddelde over de 180KM kwam hiermee op exact 31KM/u, en daar was ik heel erg tevreden mee.

fiets_14jun 

 

 

 

 

In totaal 4 gels en 2 repen genomen, en ik kwam precies toe met het water wat ik meegenomen had (aero bidon + losse bidon). De schoenen voelden goed aan. Vooral de extra ventilatie, en het gewichts verschil is goed voelbaar. De pasvorm is perfect, want mijn vorige Shimano’s zaten altijd vrij strak. Het is niet de ideale schoen om mee te wisselen, omdat de bovesnte sluiting geen klitteband is. Dat is eigenlijk tot nu toe het enige nadeel wat ik kon ontdekken, verder ben ik er super tevreden over.

Deze week dus al flink terug qua trainingsvolume. Vanavond zwemmen in Galder….
Dinsdag en Woensdag voetbal kijken 🙂

A.s. weekend (zondag) de halve marathon van Roosendaal……

Terheijden 2014

Afgelopen (pinkster) weekend weer gestart in Terheijden op de 1/2 afstand. Met in mijn achterhoofd nog de crash van vorig jaar, ging ik niet helemaal 100% gerust naar Terheijden. Ook de weerberichten waren verontrustend, en al helemaal toen ik buienradar nog eens bekeken had….

Mijn voornemen was om sowieso geen enkel risico te nemen tijdens het fietsen, want vorig jaar koste de valpartij me een half triathlon seizoen. Zo kort voor de Bigman is heel blijven belangrijker dan een paar plaatsjes in de uitslag….

 Zwemmen:

De dag van te voren mijn wetsuit gerepareerd met neopreenlijm, en alhoewel ik er weinig vertrouwen in had, bleef de reparatie in tact na het aanschieten van mijn wetsuit. Iets voor tien gingen we het water in. De temperatuur was c.a. 20 graden, dus dat voelde goed. 10:00u werden we weg geschoten, en na een paar slagen had ik een lekker ritme te pakken. Ging lekker, en ook het tweede stuk na het keerpunt kon ik goed door blijven zwemmen. Deze keer kwam ik als 78ste uit het water na c.a. 52minuten, en dat is een hele vooruitgang…..want er lagen er dus gewoon nog 22 in, en dat maak ik niet vaak mee. Erg tevreden dus. Grotefoto-KMUHVMQG

Zwem

Fietsen:

De wissel (T1) kostte (veel te) veel tijd. Net voor het uitkomen van de wisselzone liet ik ook mijn fiets nog even uit mijn handen vallen, en was gelijk mijn aero bidon half leeg gelopen. Voor het fietsen had ik dus nog maar c.a. 1 liter water over voor de c.a. 84kilometers.

Grotefoto-I4E8EDQ7

Na het bruggetje en het smalle paadje (waar nu gelukkig een inhaalverbod gold), zat ik binnen een paar trappen aan de 38KM/u. Het was de eerste wedstrijd met een aero helm op mijn hoofd, en wanneer je zo’n ding op je hoofd hebt staan, wil je natuurlijk niet vaak ingehaald worden. Na twee rondes mijn eerste gelletje genomen, en na 4 rondes de tweede. Tegen het einde nog een gel, en een energie reep. Helaas zat ik in de 6e (van de 9) rondes al bijna zonder water, en ik besloot het beetje wat er nog resteerde te bewaren voor het innemen van de gel.

Bike_s

Met ruim 84KM op de teller ging ik terug de wisselzone in. Een dame die niet oplette reed bijna nog tegen me aan, terwijl iedereen af moet stappen voor de wisselzone. Ik was expres rechts gaan staan zodat de snellere 1/4 deelnemers voor mochten, maar dat doe ik dus in het vervolg niet meer…

Grotefoto-M4SORBL4

Lopen:

Het is een behoorlijk stuk van het begin van de wisselzone naar de fiets, als je een 1/2 doet. Volgende keer toch eens proberen mijn schoenen op de fiets te laten staan, zodat ik wat makkelijker door de wisselzone raak. Met beide wissels heb ik deze keer (te) veel tijd kwijt geraakt. Moet ik toch weer eens gaan oefenen..

Hierna het loop onderdeel dus. Het was flink warm geworden, ik gok zo’n 28 graden. Normaal gesproken geen probleem voor mij, maar deze keer wel. De oorzaak kan het te weinig drinken geweest zijn tijdens het fietsen, of ik heb iets te veel energie gebruikt. Hoe dan ook….lopen ging beroerd. Uiteindelijk c.a. 15 minuten langer gelopen dan in 2011. Da’s perecies de tijd die ik nodiog had om onder de 5 uur te komen……..

Grotefoto-LFCRMXRQ

Maar….ik heb weer genoten van de wedstrijd, en vooral het zwemmen en fietsen ging heel erg lekker. Lopen was jammer, maar….volgende keer hopelijk beter. Terheijden is gewoon een hele leuke en goed georgaiseerde wedstrijd!!

49 54 Hans Schoonen Rucphen H40
Zwemmen:00:52:43 78/100
Wissel T1:00:04:30 70/100
Fietsen:02:28:49 37/100
Tijd na fietsen: 03:26:00 51/100
Tijd wissel 2: 00:03:52 52/100
Lopen: 01:45:06 54/100
Totale tijd:05:14:57 ==> 49ste plaats van de 100 gestarte deelnemers

Triathlon zondag a.s.

Onderussen ben ik goed hersteld van Meer. Afgelopen week rustig aan gedaan, en een paar rustige duurloopjes + een open water zwemtraining gedaan.

Helaas wel veel te weinig geslapen. De hele week al vrij laat, en de afgelopen nacht slechts 3 en half uur in mijn bed gelegen. De week voorafgaand aan de Bigman (over minder dan een maand) moet ik dat in ieder geval zien te voorkomen.

Zondag zal ik weer eens in Terheijden gaan starten. Het grote litteken op mijn schouder herinnert me nog dagelijks aan de wedstrijd van vorig jaar, en mijn belangrijkste voornemen is om in ieder geval heel van de fiets af te komen. Als alles goed gaat, wordt dit mijn eerste wedstrijd met een Aero helm. Een andere aanpassing is de Schwalbe one band die nu op mijn dsic ligt. Hopelijk compenseert dit de wat minder snelle stukken (het padje na het bruggetje, en het casseien strookje etc.)met fietsen , want als het op lopen of zwemmen aan moet komen is de kans op een nieuw PR heel erg klein. In Meer c.a. 4 minuten langer gedaan over het lopen van de 10K dan normaal tijdens een 1/4 of OD, dus lopen gaat erg moeizaam de laatste tijd. En met zwemmen….tja…hopelijk een paar minuutjes sneller, maar dat zal een beetje afhangen van of ik mee kan draften of niet.

 DSC_0160

De weersverwachting is goed. Hopelijk niet te veel wind, en niet al te warm tijdens het lopen. Zou mooi zijn als ik 10 minuten van mijn oude PR kan halen, en zo onder de 5 uur kan finishen……we zullen zien…..

 

 

 

PR van 2011:

44 55 Hans Schoonen WBTV 19ePlaats

Heren 40

H40 54:372500M

Zwemmen

2:38:5780K

Fietsen

1:35:4820K

Lopen

5:09:21Totaal

 

 

Triathlon Meer 2014

Afgelopen weekend genoten van een extra lang weekend. Donderdag samen met Maaike gewandeld in Hilvarenbeek (13KM), en vrijdag/zaterdag beide dagen c.a. 80KM gefietst tijdens de fietsvierdaagse van Hoeven. Ik was dus goed uitgerust voor de triathlon van Meer die zondag op het programma stond.

Gisteren was het dan eindelijk zo ver. De eerste triathlon sinds de hele van Almere, vorig jaar September.Temperatuur was goed, niet te veel wind, en ik voelde me ook erg goed. Ideale omstandigheden dus….

5 over 12 kwam Michel langs, om de fiets in te laden. Hierna samen doorgereden naar John, en daarna naar Meer. Ruim op tijd arriveerden we, en ook Richard en Rens waren al aanwezig. Ondertussen waren Karel en Frans al naar de start voor de 1/8 afstand.

14u04 (vier minuten later dan de categorie onder de 40) werden we weg geschoten voor het eerste onderdeel. Watertemperatuur voelde goed, en na een minuut of 5 had ik het juiste tempo te pakken. Helaas een aangeslagen zwembril, dus besloot ik na de tweede boei een paar slagen schoolslag te doen, en mijn brilletje vol te laten lopen en hierna weer te legen. Dat scheelde flink…. De eerste ronde was het nog vrij druk bij de  boeien, maar de laatste ronde was het veld flink uit elkaar gevallen. Mijn voorganger waar ik al een flink stuk achter kon blijven zwemmen, ging er in een keer flink van door, dus het laaste stuk alleen gezwommen. Volgens mijn garmin net onder de 20 minuten uit het water, maar ik betwijfel of het ook exact 1KM was. Volgens de uitslagen een 161ste zwemtijd, dus toch nog 30 man achter me gelaten.

Zwemmen_meer

In de wisselzone aangekomen zag ik de meeste wbtv-ers ook weer. De wissel viel tegen. Ik had beter niet mijn handschoentjes aan kunnen doen, want dat kostte onnodig veel tijd. Eenmaal op de fiets had ik snel de gang er in zitten. Op wat gestuntel n de bochten na, ging het heel erg lekker. Begin tweede ronde kwam ik bij Rens terecht, en dat bleef zo tot het einde van het fiets onderdeel. Om beurten gingen we voorop, met de juiste afstand er tussen, want er werd namelijk flink gelet op Stayeren door de scheidsrechters.

meer_bike

 

Mijn Garmin Edge (degene die op mijn fiets zat) gaf een gemiddelde snelheid van 36,3 KM/u aan. De 910SX iets minder(35,9), omdat daar ook de wissels bij zaten.

 

De tweede wissel verliep redelijk, en daarna begon het lopen. Rens was al direct zowat uit het zicht verdwenen, en ik merkte dat het lopen wat moeizamer ging dan normaal. Het koste nogal wat moeite om kilometers onder de 5 minuten af te werken, en dat bleef eigenlijk zo, Afgezien daarvan wel lekker gelopen, maar ik had liever een betere eind tijd gezien. Bij het ingaan van de laatste kilometer struikelde ik nog even, en lag meteen horizontaal. Schade viel mee, dus gelijk doorgerend. In 2u14:56 (netto tijd) gefinisht, en dat……is een nieuw PR.

download

 

 

 

 

 

 

 

Even later kwamen Richard, Michel en John binnen. Voor Michel zijn debuut op de 1/4 afstand.