Trail L’Elchertoise de JPP

…oftwel de trail de Nobressart

Een kort verslag van deze prachtige trail…

Zaterdag ochtend kwart over 4 gaat de wekker. Vandaag staat de Trail L’Elchertoise de JPP op het programma, en dat betekend op tijd vertrekken, want de start is om 9 uur, en de start locatie ligt tegen de Luxemburgse grens.

Nadat ik in Sprundel Jan opgepikt heb, rijden we rustig aan door Belgie, en komen via een kleine omweg aan in Nobressart. We zijn toch nog goed op tijd, en kunnen dus in alle rust ons goed voorbereiden op de 50KM trail die we gaan doen. Ondanks het erg lage inschrijf geld (8 euro bij voorinschrijving), is alles rondom de start perfect geregeld!!

Ik ben heel erg ontspannen, en dat geld ook voor de mensen van de organisatie, want rond 9 uur is er een briefing, en nadat men alles uitgelegd heeft (90%Frans/10%Engels) worden we weg “geteld”.

3…2….1…. en weg zijn we….

De eerste kilometers voelen een beetje zwaar aan, maar gaan ook voornamelijk heuvel op. Al heel snel zie ik collega lopers kledingsstukken uitschieten, want de temperatuur loopt snel op. Het parcours is lekker afwisselend, en de eerste 10 kilometer vliegen voorbij. De klimmen zijn niet al te lang, en de afdalingen gaan ook lekker. Ik twijfel even of ik goed zit, want zie op een lang stuk geen lintjes of bordjes. Achter me loopt nog iemand, dus het zal wel kloppen, en er zijn nog geen afslagen geweest, dus zal wel goed gaan. Nog wat minuten later zie ik een pijl (met kalk getrokken) op de grond. Mooi!

Daarna de tweede drinkpost, en ik neem mijn tweede gelletje en twee bekertjes water. Hier maak ik (blijkt later) een flinke fout….ik vul mijn waterzak niet bij…

En weer verder..mijn dag kan nu al niet meer kapot, want het is werkelijk een fantastisch gebied om doorheen te rennen. Voor mij de ideale trail, niet te extreem, maar wel alles er op en er aan.

Even niet goed opgelet, en ik struikel ergens over. De landing is vrij hard, maar mijn knie en elleboog vangen de klap op. Ik klop het zand van me af, en loop weer verder, maar nu iets voorzichtiger.

Af en toe over een vlonder, dan weer een klein stukje asfalt, soms een beekje, een mooie klim over een smal paadje en ga zo maar door.

Weer struikel ik, maar nu over een tak. Met mijn rechtse voet sta ik er op, en met mijn linkse zit ik er onder, dus dan vlieg je voorover. Weer val ik op dezelfde knie en elleboog. De 3 lopers voor en 1 loper achter mij bieden allemaal tegelijk hulp aan, en dat bevestigd maar weer dat we hier met een hele mooie tak van sport te maken hebben. En tot nu toe ook nog geen gelletje of plastic beker op het parcour zien liggen! Top

Op een gegeven moment via een soort klimtoren naar een bruggetje over het water, en weer wat later een hele mooie lange afdaling met een ontzettend mooi uitzicht. De kilometers gaan snel voorbij, en ik voel me goed. Alleen is het ondertussen erg warm geworden, en…is mijn water op. Als de verzorgingspost werkelijk pas op 42KM is, moet ik nog een paar kilometer door voordat ik mijn waterzak bij kan vullen. En dit blijkt dus ook zo, want wanneer mijn Garmin 43KM aan geeft zie ik de verzorgingspost. Opgelucht dat ik mijn waterzak bij kan vullen, neem ik ook 3 bekers cola en bedank de aardige vrijwilligers.

Gelijk na deze post nog een pittige klim, waar poles goed van pas zouden komen, maar dat is na 3 bekers cola geen probleem. Ik begin wel te merken dat ik ruim boven de 40K zit, want alles gaat toch al wel wat pijn doen.

Maar verder gaat alles goed, en ik loop rustig verder. Omdat Nobressart in een dal ligt gaan de laatste kilometers bergaf, en zodra ik op het asfalt kom versnel ik nog een beetje.

Niet veel later loop ik de finish in, en na een high-five van de speaker druk ik mijn horloge uit. 50,5K

Jan is ondertussen al gedouched, en we drinken samen nog wat, daarna douche ik en drinken we nog wat, en gaan we weer naar huis. Daarna frietjes en nog een gezellig avondje met de vrouwen erbij.

Geweldige dag gehad! Een van de mooiste en leukste trails die ik ooit gedaan heb, met geweldige vrijwilligers. Als je de prijs/kwaliteits verhouding neemt dan staat deze veruit op nummer 1, want voor 8 euro zo’n 50KM trial maak je denk ik nergens mee!! En…geweldig weer natuurlijk.

Tempo vs Hoogte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *