Sport arts + zwemmen

Gisteren op bezoek geweest bij Dhr. Ijzerman.

Na wat onderzoek, bleek hij zich vooral zorgen te maken om mijn Heup. Ik ben direct doorgestuurd naar de rontgen afdeling voor een heupfoto. Volgens mij viel de schade mee, maar er waren hier en daar wel slijtage plekken te zien.

Als advies gaf hij me dan ook alvast mee, voorlopig het zwwartepunt te leggen op fietsen en zwemmen. Hij heeft een brief opgesteld voor de fysio,  en ook hierin aangegeven dat de blessure  ischhias is. Ook hij vertelde me dat het niet zeker is dat het deze keer om een hernia gaat, ondanks de gelijke symptonene. Laten we dus hopen dat hij gelijk heeft, en dat het deze keer alleen om een beknelling gaat.

Gisteren avond zijn we gaan zwemmen (vakantie rooster, dus de kindertjes mochten ook mee). Het eerste baantje ging wat moeizaam, want ik voelde wat pijnscheuten in mijn been, maar dit werd gelukkig steeds minder. Wel voelde ik iets knakken in mijn linker schouder.  Hopelijk gaat dit ook snel over, want anders blijven er niet veel sporten meer over.

Vandaag een korte wandelinng gemaakt. Ging iets beter, dus hopelijk ben ik op de goede weg.  Misschien helpen de oefeningen die ik nu 2 keer per dag uitvoer.

Blessure!!

Vanaf vorige week woensdag heb ik een flinke blessure. Bij wandelen heb ik een flinke stekende pijn in mijn bil met uitstraling naar heel mijn linker been.Ik houd wandelen niet lang vol, en vandaag was c.a. 15 minuten het maximum.

Het eerste waar ik aan denk is een hernia. Destijds had ik precies dezelfde klachten aan de rechterkant, met het verschil dat ik nu geen pijn tijdens het zitten heb. Volgens de fysio therapeut is het misschien ischias i.p.v. een hernia, of is het SI gewricht niet in orde. De symptonen zijn dan gelijk.

Ik heb maandag de huisarts gevraagd me zo snel mogelijk door te sturen naar een neurolog of MRI scan. Helaas kan dit voorlopig nog niet, dus eerst zo maar proberen. Ook heb ik een afspraak gemaakt met Dokter Ijzerman (sportarts), om te kijken wat ik kan blijven doen, en of hij wellicht het herstel proces kan versnellen.

 

Balen dus!! Gelukkig doet fietsen geen pijn, en morgenavond weet ik of zwemmen nog gaat. Hopelijk gaat dit goed, zodat ik tenminste 2 van de 3 sporten voorlopig kan blijven doen.

Training Zondag 19 Juli 2009

Vrijdag avond een feestje van de thuiszorg gehad. Het leek me daarom verstandiger de training van zaterdag ochtend te verzetten naar Zondag ochtend.

Ik ben gestart samen met Maaike, en na c.a. 5Kilometer draaide zij om, en ging ik alleen verder om mijn lange duurloop af te maken. In de buurt van het klooster kreeg ik een flinke regenbui. Gelukkig geen onweer, maar wel helemaal nat. Vooral mijn schoenen stonden vol met water, dus dat was niet zo prettig. Hierna werd het beter, en af en toe kwam de zon er door. Het liep verder erg goed, en weer in Rucphen aangekomen, drukte ik de Garmin af. Hij gaf 22,3KM aan. Dit is toch wat minder dan we altijd aangenomen hebben. Van te voren dachten we altijd dat dit rondje 23,5 KM was.

Training deze week

Deze week ben ik begonnen met een fietstraining (maandag). Deze rit heb ik geregistreerd met mijn Garmin.

Dinsdag ben ik samen met Maaike gaan fietsen, en woensdag 1 rodnje (4,2KM) met Maaike gelopen, en hierna hetzelfde  rondje alleen. Het was de eerste keer dat ik dit rondje met mijn GPS liep, en kwam er dus achter dat het rondje 600M korter was dan ik altijd gedacht had.

 

Hieronder nog een plaatje van de fietstraining van afgelopen maandag.

15Juli2009

 

 

 

 

 

 

Mijn eerst volgende training zal pas a.s. Zaterdag zijn. Dan ga ik weer een lange duurloop van c.a. 23KM doen.

Garmin Edge 705

De laatste week vrij weinig gedaan…..
In totaal 1*zwemmen, 2*een korte fiets training, en 3 hardloop trainingen. Ook de lange langzame duurloop van afgelopen zaterdag hen ik ingekort vanwege het wijkfeest (We hadden afgesproken half 10 te beginnen met opbouwen, en aagezien ik vrijdag pas om 2 uur naar mijn bed ging……). Uiteindelijk heb ik er c.a. 18KM van gemaakt.

Vrijdag kwam mijn garmin Edge 705 fietscomputer met GPS binnen. Omdat ik van plan was een fietscomputer te nemen waarmee de cadans gemeten kan worden, kwam ik terecht bij de Garmin Edge serie.

In eerste instantie had ik een 305 besteld, maar deze kon voorlopig niet geleverd worden. Ondertussen was ik op de hoogte van de beperkingen van dit type, dus toen heb ik de order geannuleerd, en de 705 besteld.

images[2]

Zaterdag heb ik hem voor het eerst gebruikt, om mijn “lange” duurloop mee te registreren. De hartslag meter heb ik niet gebruikt, omdat ik mijn hardloop trainingen liever met de polar blijf registreren.

 

Gisteren voor het eerst een stuk gefietst met de garmin.

Lange langzame duurloop

Vandaag na lange tijd (de laatste keer was 30 Mei!) weer eens een lange duurloop gedaan. Het was het Rondje Rucphen Klein Zundert, Zundert, Rucphen van c.a. 23,5 KM. De tussenliggende weken kwamen deze duurlopen te vervallen vanwege de diverse wedstrijden die in deze weken gepland waren.

Ondanks de wat hoge temperatuur (de meter bij de Rabobank in Zundert gaf al 25 graden aan om 9 uur vanochtend) liep het heel erg lekker.

Met af en toe een versnelling van 800meter tussendoor, kwam ik ruim onder de 2 uur weer aan. Lekker gelopen, en nagenoeg nergens last van. De hamstringblessure lijkt daarmee opgelost, en ook de pijn in de achillespees aan de linkervoet bleef weg. Wel een beetje last van mijn rug aan de rechtse kant.

Mogelijk veroorzaakt door het afzetten aan de kant tijdens de zwemvierdaagse.

Training 4 Juli

Training 4 Juli

Zwemvierdaagse Rucphen Deel 2

Gisterenavond de laatste keer gezwommen, en vrij snel de laatste 2 kilometer afgewerkt.
Nadat ik Levi op zijn bedje gelegd had, heb ik ook nog een uurtje gefietst.
Even lekker afkoelen, en via Zundert naar Achtmaal gereden. C.a. 28KM

Morgen neem ik een rustdag, want dan hebben we een feestje, en zaterdag ochtend ga ik na lange tijd weer een flinke duurloop doen.

Zwemvierdaagse Rucphen deel 1

Deze week is het zwemvierdaagse. Michel en ik hebben besloten om mee te doen; en daar hebben we geen spijt van!!

Volgens mij is het nog nooit zo’n goed weer geweest, en ook de watertemeratuur is hartstikke lekker. Voor Michel was het de eerste keer in een 50Meter bad, en hij moest even wennen aan de lange afstand. Na een paar baantjes was het voor ons al duidelijk dat we het niet bij een kilometer zouden laten. Iedere dag hebben we tot nu toe 2000 meter gezwommen, en dat ging lekker. Je merkt trouwens wel goed dat de techniek hard achteruit gaat naarmate de baantjes verstrijken.

De training deze week zag er tot nu toe als volgt uit:
Zondag rustdag; samen met maaike naar de Braderie in Sprundel, en hierna op de fiets naar Roosendaal om Michel en alle andere hardlopers aan te moedigen.

Maandag 2KM zwemmen, en 23Km fietsen
Dinsdag 2KM zwemmen, en 23Km fietsen
Woensdag 2KM zwemmen, en 8,9Km hardlopen