1 maand voor de Frysman

Nog 1 maandje te gaan voor de Frysman.

Het jaar lijkt nog maar net begonnen, en ineens is het al weer bijna Juni….

Dan ben ik deze keer ongeveer een half jaar “wedstrijdloos” geweest, en dat is nog niet zo vaak voor gekomen afgelopen jaren.
Andere jaren zat er altijd wel een marathon of korte triathon in de voorbereiding naar een grote wedstrijd, maar dit jaar dus niet.
Dit heeft wel als voordeel dat de zwaarste trainingen gewoon afgewerkt konden worden, en van lieverlee de kilometers op beginnen te bouwen. Af en toe wel een lange wandeling er tussendoor, maar over het algemeen gaat het de laatste maand goed, en begin ik al wat trainingseffect te merken.

Helaas is het zwemmen deze week niet door gegaan vanwege het verwachtte onweer, dus maar wat extra gelopen deze week.
Zaterdag nog een keertje de zeelandbrug over gegaan, en zondag 10KM gerend, en daarna 35KM gewandeld met Maaike.

En gisteren nog c.a. 13KM door het Rucphense bos gerend met een temperatuur van rond de 30 graden. Gaat lekker dus, en hopelijk kom ik de laatste paar weken voor de Frysman ook goed door.Het zal zeker geen top tijd worden, want daarvoor ben ik te laat begonnen met trainen, maar zonder problemen finishen moet goed te doen zijn. Alhoewel…dit soort wedstrijden gaan vaak anders dan je verwacht, dus je weet nooit wat je tegenkomt op zo’n dag.
Materiaalpech / het weer / vorm van de dag / etc. etc.

Mijn gewicht is in ieder geval weer helemaal in orde. Vanochtend nog gecheckt, en vergeleken met 2016 toen ik Limburg Zwaarste deed, en toen was ik precies 8,5KG zwaarder dan nu.
Ultralopen zou straks dus een heel stuk gemakkelijker moeten gaan, en nu moet ik weer op passen dat ik niet te veel verder afval, want anders krijg ik weer andere problemen, zoals vorig jaar tijdens de icon triathlon. Nu nog flink wat kracht training, dus veel in het bos trainen.

 

Pinksterweekend

Het pinkesterweekend zit er helaas al weer op….

Ik was de vrijdag alvast goed begonnen met een rondje zeelandbrug. Er stond flink wat wind, dus een goede training.
Deze keer ging het heel erg lekker, dus ik denk dat de trainingen beginnen te werken.
Zo lekker zelfs, dat ik besloot de kilometers weer aan te vullen toto 160KM.
Daarna ben ik samen met Maaike gaan wandelen op en neer naar Roosendaal.

Zaterdag ochtend heb ik mijn lange duurloop gedaan, en dat ging ook goed. Niet al te lang, want op zondag stond een 50KM wandeling op het programma, dus 23KM vond ik genoeg.

En zondag dus op tijd de wekker gezet, en ben ik om 10 voor 6 samen met Maaike vertrokken voor de 50KM van Stekene.
Een hele mooie wandeltocht in Oost Vlaanderen. Het eerste suk viel een beetje tegen, omdat er op hetzelfde traject een MTB tocht gehouden werd, maar na zo’n 20KM hadden we daar geen last meer van.
Maar voor de rest was het een hele mooie goed georganiseerde tocht, met veel bossen, singletracks en af en toe een riviertje waar we langs liepen.
In totaal c.a. 9u45 over gedaan, inclusief stoppen bij de controleposten.

En….er staat weer een wedstrijd bij op de planning!

Het is de Indian Summer trail, en ik heb me ingeschreven voor de 127KM, maar zal tijdens de wedstrijd beslissen of het verstandiger is om voor de 100KM te gaan, omdat deze trail vooral een training voor de 100 Mile in December is.

Dus de planning ziet er nu zo uit:

24 Juni 2018 Frysman (Hele triahlon) ==> Ingeschreven
7 Juli 2018 Kennedymars Someren 80KM wandelen ==> Ingeschreven
12 Aug 2018 Ultraloop 56KM Monschau ==> Ingeschreven
20 Oktober 2018 Ultraloop 127KM ==> Ingeschreven
28 October 2018 Marathon Etten Leur (als training, maar even kijken of ik voldoende hersteld ben na de IS)
15/16 Dec 2018 Ultraloop Bello Gallico Ultratrail 160KM ==> Ingeschreven

Dus dit jaar geen duathlons of triathlons meer na de Frysman, maar ik ga me dan volledig richten op de ultralopen die komen gaan.
Lopen gaat momenteel heel erg lekker, en hopelijk blijft dit zo.
Dit heeft denk ik vooral te maken met de vele wandelkilometers die tegenwoordig met Maaike gemaakt worden, en omdat ik weer terug op mijn streefgewicht ben.
Hele mooie vooruitzichten dus, en ik heb er dan ook heel veel zin in.

Vanavond samen met Marcel 3,5 KM zwemmen in Galder. Vorige week hebben we een klein rondje toegevoegd van c.a. 500 meter, en dit willen we vanavond 2 keer er bij pakken.
De rest van de week vooral hardlopen, en zaterdag weer de Zeelandbrug over fietsen.

160

Gisteren eindelijk voor de eerste keer dit jaar 160KM kunnen fietsen!
160KM – oftewel 100 Mijl – de afstand die ik in December  hoop af te leggen tijdens de Bello Gallico trail. Een flink eind….

Het weerbericht voorspelde niet veel goeds, maar gelukkig viel het allemaal mee.
Op een paar kleine buitjes na, bleef het grootste gedeelte van de training droog.
Vanwege deze vooruitzichten had ik besloten niet de zeelandbrug te doen, maar in de buurt van huis rondjes te gaan rijden, zodat ik bij eventuele dreigende onweersbuien snel weer naar huis kon. Niet nodig dus…maar uiteindelijk wel hetzelfde resultaat.

Het ging niet hard, want er stond flink wat wind. Ook 2 keer een korte stop gemaakt om even wat eten te pakken, maar alles bij elkaar ben ik wel erg heel tevreden.

Verder het hemelvaart weekend vrij actief doorgebracht. Op donderdag 28Km hardgelopen, tussen de werkzaamheden voor de klant door. In dit rondje de Pannehoef, Moerse bosschen, Buissche heide en Rucphense heide doorkruist. Ging heel lekker, en ik vond het jammer dat ik 12;00u terug moest zijn, anders had ik er denk ik 35K van gemaakt.

Vrijdag en zaterdag met Maaike gewandeld (resp. 25 en 32km). De bedoeling was zaterdag 40K, maar deze plannen hebben we bij gesteld omdat we op tijd terug moesten zijn.

Gisterenavond mijn fietsje weer schoongemaakt, en ook mijn tijdrit fiets weer opgeknapt.
Ik twijfel nog op welke fiets ik de Frysman ga doen.

  • In mijn tijdrit fiets kunnen mijn snelle wielen, en deze is ook iets meer Aerodynamisch, zodat ik in theorie een betere tijd weg kan zetten tijdens de 180 fietskilometers. Ik mis nog wel een dop op de rem van mijn tijdritstuur, dus moet dit nog fixen voordat ik hem tijdens een wedstrijd mag gebruiken.
  • De Cube moet ik met gewone wielen gebruiken(10 speed achterwiel past niet), maar deze is weer beter afgemonteerd (dura ace), en nog zo goed als nieuw. Bij lekrijden is een bandje wisselen ook sneller gebeurt, omdat ik geen verlengde ventielen nodig heb.

Nog ruim 5 weken, en dan is het zo ver. Dus als ik met mijn tijdrit fiets ga, dan moet ik de laatste 3 trainingen afwerken met deze fiets, zodat ik weer aan de ovale tandwielen (Q-rings) kan wennen voor de wedstrijd.

Daarna de Kennedymars, en dan wordt het heel veel loop kilometers maken voor de ultra in Monschau (56KM).

Voor de 100 Mijl in December staan we in ieder geval ook geregistreerd, dus nou nog op zoek naar een 100KM in September….

Eind Oktober wil ik de marathon van Etten Leur nog een keer doen, en een bedrijventeam sponsoren voor 10K en Halve marathon.

Zwemmen gaat ook lekker. Afgelopen Dinsdag samen met Marcel rond gezwommen (ruim 2,5KM in c.a. 50 Minuten). Deze week gaan we er nog 500 meter bijdoen zodat we over de 3K gaan.

Nog 6 weken

…en dan moet ik klaar zijn voor de Frysman

Dus dat betekend dat ik nog c.a. 5 keer een lange fietstraining in kan plannen. Om te beginnen heb ik  er gisterenavond alvast 1 gedaan, want toen kon ik vanaf thuis werken, want ik was extra vroeg begonnen. Maar…dat viel wel tegen. Vanwege de hitte was ik halverwege door mijn voorraad drinken heen (2 bidons = 1,5Liter), en daarna ging het snel achteruit met de snelheid. Na 140 kilometer begon het al wat donker te worden, en besloot ik te stoppen.

Afgelopen weekend was het fietsen namelijk niet in te plannen, want op zaterdag stond happen en trappen op het programma, en op zondag een wandeling van 42KM in Ossendrecht.

Vrijdag avond nog wel een halve marathon gerend, en dat ging wel lekker, en ook de rest van de week ging goed (zwemmen in Galder, + wat duurloopjes, en ook afgelopen dinsdag hebben Maaike en ik 42,5 KM gewandeld in Bouillon, tegen de Franse Grens).

De datum voor de Kennedymars hebben we aangepast. We zijn nu ingeschreven voor Someren, want E.L. kwam heel slecht uit. Nu dus deze 80KM wandelen pas na de Frysman, en dat is voor mij in ieder geval een stuk gunstiger.

Het ontstaan van de Kennedymars:

In 1963 stelde de toenmalige president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy, dat iedere gezonde overheidsambtenaar in 20 uur 50 mijlen (80 kilometer) moest kunnen lopen. Dat werd opgepakt in de VS en daar werd een tocht georganiseerd. Over deze tocht werd een artikel geschreven in Nederland. De toenmalige voorzitter van JOEK Someren, Jan Wijnen, las dit verslag en kwam op het idee om zo’n tocht ook in Someren te organiseren. Dat deze beslissing zulke verstrekkende gevolgen voor de organisatie zou hebben, was toen nog niet te voorzien.

Dus hopelijk kan ik vanaf nu wel gewoon iedere week een lange fietstraining inplannen tot half Juni.

En vanavond weer een keer naar Galder om een stuk te zwemmen, en ik verwacht dat het daar een heel stuk drukker zal zijn dan afgelopen weken.