Koude zwemtraining

Na de fietstraining van Donderdag (+ 130 K), vrijdag ‘s niet getraind.

Zaterdag samen met John c.a. 62KM gefietst. Michel is helaas geblesseerd geraakt, want die zou ook mee rijden. Frisjes toen we vertrokken, maar toen de zon er goed door kwam was het perfect fietsweer. Ook de wind was minder dan afgelopen donderdag, dus fietste het heel erg lekker.

Vanochtend om 8 uur naar Hoeven, voor mijn eerste buiten zwemtraining dit jaar. Wetsuit gisteren opgezocht, en loopspulletjes alvast aangedaan om aansluitend een looptraining te doen.
De thermometer van de auto gaf 3 graden aan!!! Ik hoopte dat het water lekker warm aan zou voelen door de koude omgevingstemperatuur, maar helaas was dit niet het geval. De wetsuit helpt wel iets tegen de kou, maar de handen, voeten en het gezicht voelden ijskoud aan. Na een kwartiertje leek ik er iets aan gewend te zijn, maar toch is het heel de training veel te koud gebleven. Niet erg prettig dus.

Helaas waren er geen leden van de vereniging die een looptraining mee wilden doen, dus ik besloot terug te rijden, en alleen een looptraining te doen. C.a. 13,5KM gelopen.

marathon_35KM

Nog een foto die Wimpie gemaakt heeft op het 35K punt tijdens de marathon van Rotterdam.

 

Schoten – Brussel – Schoten

Afgelopen donderdag (25 April) de wekker iets vroeger gezet (10 voor 5 i.p.v. 5 uur), omdat ik 6 uur bij collega Erwin afgesproken heb (In Schoten – Belgie).

Eerst met de auto van Rucphen naar Schoten. Toen ik het navigatie systeem ingesteld had schrok ik eerst wel een beetje, want deze gaf aan dat de reistijd 45 minuten was i.p.v. 30….Gelukkig een kwartiertje er uit gereden, dus toch exact om 6 uur bij Erwin voor de deur.

Vanuit Schoten vertrekken we dus op de fiets naar Zaventum om te gaan werken.

Mooi dat Erwin de route al vaak gefietst heeft, want alles bij elkaar zijn we flink wat weggetjes ingeslagen. Na zo’n 20KM begonnen de wat langere stukken langs het kanaal etc., zodat we dus minder geconcentreerd, de snelheid op konden voeren (wind tegen). Aan het einde nog wat klimmetjes, en na bijna 2 en half uur kwamen we aan in Zaventum.

 

Schoten_brussel

De weg terug een iets andere route gekozen, om de wegwerkzaamheden te vermeiden, en het eerste stuk een mooi weggetje doorgekregen van een collega. De temperatuur was flink opgelopen, en na een uurtje bleek al dat 1 bidon water iets te weinig was. De tocht was een combinatie van snelle stukken / wind in de rug, met wat tragere stukken vanwege de drukte in de spits.
Je merkt ook, dat als je de weg niet kent dit ook behoorlijk vertragend werkt. Net voor Schoten werd Erwin nog bijna van zijn (lig)fiets gereden, maar gelukkig liep dit goed af.

Tegen het einde was ik wel helemaal leeg, en alles deed pijn. Vooral de bovenbenen, wat waarschijnlijk nog te maken heeft met de marathon iets meer dan een week van te voren.

Brussel_Schoten

Leuke rit van ruim 130KM heen en terug.

Ik had Maaike beloofd dat ik sávonds nog met haar zou skeeleren (zij skeeleren / ik hardlopen), maar……eenmaal aan tafel rond een uur of half 8, besloten we dit toch maar niet te doen.

Geplande trainingen

Deze week goed begonnen met eerst een wandelingetje, en later op de avond een snelle 7KM – in c.a. 32:45Minuten. Maaike fietste met me mee, en onderweg kwamen we WBTV’er Anton oook nog tegen. Ik voelde nog wel de hamstrings, maar dat is vrij normaal c.a. 1 week na een marathon, maar eindelijk weer een beeetje snelheid terug.

Onderstaande foto gemaild gekregen van TVB’er Wim, die de triathleten uit Breda en mij flink stond aan te moedigen vanaf de kant.

IMG_0758

Vanavond wil ik hardlopend naar John, en van daar af verder naar de zwemtraining. Ik hoop dat ik nog wel ergens een neusklemmetje heb liggen, want anders wordt het snotteren de rest van de week met die chloor allergie. Hopelijk wordt de buitenwater temperatuur snel hoger, zodat ik naar Galder kan om te gaan zwemmen. (Voor mij niet goed, zwemmen in een bak met chloor).

Donderdag ga ik met Erwin vanaf Schoten naar Brussel fietsen, dus dan wordt het in de ochtend en in de avond flink wat fiets kilometers maken. In het weekend dan een duurloop en een zwem-fietstraining op zondag.

IMG_0748[1]

Volgende week eens wat tijd plannen om mijn fiets verder in orde te maken voor het komende triathlon Seizoen. Om te beginnen mijn stuurtje monteren, en misschien investeren in een “bike fit”.

 

Zwemloop

 

p1170793

Na een goed herstel van de marathon van vorige week, de wat serieuzere trainingen gestart in de aanloop naar het triathlon Seizoen.

 Afgelopen zaterdag mijn eerste fietstraining van dit jaar gedaan. Half tien gestart, en samen met Michel eerst richting Rijsbergen gegaan, en daarna een rondje over Wernhout. Er stond behoorlijk wat wind, en het was nog vrij fris, maar het voelde wel heel goed. Na ruim 2 uur, en 60KM een gemiddelde snelheid van 25,9 KM / u tevreden weer van de fiets gestapt.

S’middag’s voetbal kijken bij Levi (die maakte nog een hele mooie goal), en s’avonds naar John en Linda om de film ‘De Marathon’ te kijken. Flink wat koolhydraten ingenonomen…was weer gezellig.

Zondag ochtend 6 uur opgestaan, en een duurloopje van 7KM gedaan. Daarna op de fiets naar Hoeven, om me te melden als banenteller bij dezwemloop van onze vereniging. Vanwege het lekkere weer, en de geode organisatie was het erg leuk om te doen. Vooral heel erg leuk om de allerkleinste triathleetjes door het water te zien vliegen, met tijden waar ik jaloers op ben.

Zondag avond met Maaike (op de skeelers) nog een duurloopje gedaan van c.a. 8KM. De tweede duurloop op zondag dus, en het liep heel erg lekker. Deze week wil ik dinsdag hardlopend naar de zwemtraining gaan, en donderdag op de fiets naar Brussel zamen met Erwin (vanaf Schoten).

Volgende doelen

Iniddels ingeschreven voor de volgende wedstrijden:

Zondag 2 Juni 2013 – Triathlon Meer – 1 / 4 afstand

CIMG0276Meer 2011 – vorig jaar kon ik er niet bij zijn vanwege de triathlon van Hannover

Zondag 9 Juni 2013 – Triathlon Terheijden 1 / 2 afstand
Zaterdag 21 Juni 2013 – Triathlon Oud Gastel 1 / 3 afstand
Zaterdag 14 September – Triathlon Almere – Hele afstand ==> Belangrijkste doel voor dit jaar.

Nog c.a. 6 weken voor de eerste triathlon in Juni. Vanaf volgende week het fietsen weer flink op gaan pakken. Voor zaterdag twijfel ik nog over welke training ik ga doen.

Zondag zal er weinig van komen, omdat ik dan meehelp bij de triathlon vereniging (Zwemloop Hoeven), en daarna vroeg in de avond nog wat werkzaamheden uit moet voeren voor de klant….

 

Rotterdam….atlijd gezellig

Zondag ochtend op tijd uit bed, snel douchen en samen met Maaike wat eten. Kwart voor 7 vertrok ik richting Steenbergen. Hier verzamelden we ons, en toen we compleet waren (c.a. 20 lopers), vetrokken we naar Rotterdam.

In het hotel direct naar de 8e verdieping gegaan (in het welness centrum), want de bar was gereserveerd, dus nog even iets drinken van de te voren ging deze keer niet door.
Loopspulletjes aangedaan, en daarna gewacht tot c.a. half 10. Nog een groepsfoto voor het hotel, en daarna met de metro van station Leuvenhaven ricthing de coolsingel. We haddden ingeschreven voor vak E (3:45 – 4:00u), en dat bleek achteraf de juiste keuze.

Nadat Lee Towers weer zijn best gedaan had om de sfeer er in te brengen, klonk het startschot. Het duurde zo’n 3 minuten voor ik de startmat passeerde, maar daarna duurde het toch nog wel even voordat ik kon gaan hardlopen.

Eerste 15KM gingen goed, en ook het stuk tot de 20 liep ik heel erg lekker. Koel windje, en af en toe kwam de zon er goed door, maar daar had ik eigenlijk niet echt veel last van. een paar kilometer voor het 25KM punt, kreeg ik wel erg veel last van mijn knie. Het rechtse been, links onder de knieschijf begon flink pijn te doen, en ik had gehoopt dat dit na een beetje rustiger lopen over zou gaan, maar helaas werd het erger.

Even gestopt, en mijn compressiekous een stuk om laag geschoven. De bovenste band zat namelijk precies op de pijnlijke plaats, en ik vond het vreemd dat ik nu ineens last had, terwijl ik nooit last van mijn knieen gehad heb de laatste maanden. De nieuwe compressiekousen (zaterdag aangeschaft) zouden dus de oorzaak kunnen zijn. Nadat ik de kous iets naar beneden geschoven had, gaf dit wel enige verlichting, en dat was dus een flinke opluchting. Je komt niet naar Rotterdam om halverwege uit te stappen, maar als de pijn te erg wordt, zou dit wel eens de eerste keer kunnen worden.

Na de tweede passage over de Erasmusbrug, had ik al uitgerekend dat ik bij rustig doorlopen een 3u45 zou lopen. Tot voorbij het 30KM punt gewoon blijven joggen, en ergens rond KM 32 mijn compressiekous helemaal uit geschoten, omdat mijn kuit afgeklemd werd. Ondertussen ook vrij warm, en de laatste kilometers relaxt uitgelopen. Uiteindelijk gefinished in 3u58. Vorig jaar vrij gemakkelijk een 3u35 gelopen, nu met ongeveer evenveel inspanning net onder de 4 uur.
Gezien de omstandigheden wel tevreden met het resultaat. De laatste marathon’s eigenlijk geen goede voorbereiding, en ook andere factoren (te zwaar, te weinig rust etc.) die een goede tijd in de weg zitten. Wel een hele goede training in de aanloop naar het triathlon seizoen.

  Direct na de marthon nog even in het zwembad gelegen, en daarna met de lopers wat gedronken. Op de laatste finishers gewacht, en toen in Rotterdam gezamenlijk nog een diner ter afsluiting van deze leuke dag. Rond half tien kwam ik thuis, en op TV rijnmond zag ik me nog even terug…
 

rotterdam

 Vandaag (maandag) ging de wekker weer om 5 uur. Ik stap uit bed, en de spierpijn valt heel erg mee. Ook de pijn in mijn knie is bijna weg. Komende paar dagen uitrusten, en dan alle trainingen weer op gaan pakken. Deze week hoop ik weer op mijn fiets te kunnen stappen, om langzaamaan de fietskilometers weer uit te gaan breiden.

Vooruitzichten Marathon Rotterdam

…..de vooruitzichten zijn goed…..tenminste…..voor wat het weer betreft.

weer

Voor mijn eind tijd, maak ik me wel zorgen.
Nog steeds te zwaar, en veel te weinig getraind, en veel te weinig gerust.

Gelukkig is de marathon van Rotterdam wel een hele leuke, met genoeg afwisseling.
Deze vijfde keer in Rotterdam wordt het in ieder geval weer een leuke training.
Na het herstel weer snel wat fietskilometers gaan maken, want dan begint het seizoen voor mij pas echt. Zo’n kleine 2 maanden na de marathon eerst een -1/4, -1/2, -1/3 met in September een -hele triathlon, waar ik ga proberen ruim onder mijn PR te komen.

Menigte Rotterdam Marathon Foto ; Pim ras

Vanavond nog een rustige training, morgen naar de voetbal, en hierna mijn startnummer ophalen. en dan zondag half elf starten.

Zware werk zit er weer op

….tenminste…..qua trainingen….

Afgelopen weekend was het – ondanks dat het pasen was – heel erg druk.
Zaterdag de wekker weer vroeg gezet, omdat we met Levi naar Brugge gingen voor een voetbal tournooi. Voor het vertrek nog even de standby dienst over gezet, en na thuiskomst weer terug gezet. Daarna direct aan de slag voor de werkzaamheden die ik op eerste paasdag uit moest gaan voeren.

Eerste paasdag begonnen met een duurloop, die ik ingekort had, omdat ik op tijd wilde starten met de geplande klussen voor de klant. Helaas tot middernacht bezig geweest, en alles niet af kunnen krijgen. Maandag (tweede paasdag) eigenlijk hetzelfde verhaal. Op een uurtje pauze na voor een wandelingetje, en even een bakje koffie bij de TV verder continu aan het werk geweest, en ook nu was het weer zowat24:00u voordat ik klaar was.

Dus alles bij elkaar slechts een paar uur getraind, en veel te weinig rust. Geen goede basis voor de marathon die over minder dan 2 weken start…..

Finishing line

Ook gisterenavond kon ik niet gaan zwemmen, en heb ik het slechts met een duurloopje van c.a. 5KM moeten doen. Wel heel hard gerend, en dat was weer eens lekker. Vandaag wel een gevoelige achillespees, maar dat gaat weer wel over (hoop ik ).

De overige trainingen flink het gas er weer vanaf, en a.s. weekend een kleine 20KM maximaal op de zaterdag, en zondag weer eens gaan zwemmen, met aansluitend een 10K loopje denk ik.

Voorlopig nog niet in vorm voor de marathon….
….nog veel te zwaar (gewicht)
…..te weinig sbelheid getraind
…….te weinig rust genomen

Maar zoals altijd kijk ik het weer even tot halverwege aan. Is de vorm er op die dag, dan probeer ik onder de 3u20 te komen. Is halverwege duidelijk dat het hem niet gaat worden, dan rustig uit joggen, en er een leuke training van maken….