Aftellen naar Almere

Inmiddels is mijn website verplaatst naar een andere server, dus gelijk even een test of het bijwerken nog steeds goed werkt….

Vandaag over precies twee weken vertrek ik weer naar Almere, om zoals voirg jaar weer de briefing bij te wonen, en de spullen klaar te gaan zetten voor de 14e September.

poster-challenge-800-212x300

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit betekend dat ik na morgen weer wat gas terug ga nemen.Morgen nog een fietstraining van 150KM (hoop ik, want ik heb standy dienst en kan dus ieder moment opgeroepen worden). Voor volgende week dan nog een keer zwemmen in Galder, een duurloop van c.a. 20KM, een fietstraining met mijn wedstrijdwielen,  en volgende week zaterdag de haringvliet oversteek. Dit wordt eigenlijk de laatste grote inspanning.

Ook moet ik volgende week alvast mijn fiets helemaal in orde maken. Nog een bandje omleggen naar mijn dichte achterwiel, en misschien nog even de ketting + tandwielen na laten kijken. Niet vergeten reserve binnenbandjes te kopen, want deze moeten een speciaal ventiel hebben. Het bovenste stuk moet afneembaar zijn, zodat de ventiel verlenger voor de hoge velgen er in geschroefd kan worden.

Nu ik dit zo aan het opschrijven ben, beginnen de wedstrijd zenuwen al weer een beetje te komen. Dit zal de komende weken wel zo blijven. Gelukkig verdwijnen de zenuwen normaal gesproken zodra het startschot gegeven is, na een paar slagen borstcrawl.

De vorm is er helaas nog niet. Bij de trainingen (zowel fietsen als lopen) merk ik dat de snelheden lager zijn dan vorig jaar in de voorbereidingen. Volgens mij is de voornaamste reden het gebrek aan (nacht)rust, door de erg drukke werkzaamheden. Noodgedwongen maak ik veel te veel uren, en daardoor schiet de nodige rust er flink bij  in. (Maar in deze tijden is dit natuurlijk wel een luxe probleeem, dus dan maar een wat mindere tijd in Almere).

Morgen mijn fietstraining proberen af te werken op 1 gel, en c.a. 2 liter water. De weersverwachting  is vrij slecht, dus zal nog een keer afzien worden.

Minder dan een maand voor Almere

Nog 26 dagen, en dan is het weer zo ver. De start van mijn tweede keer Almere, en mijn vierde hele triathlon. Afgelopen weekend kwam het goede nieuws dat het uitgezonden wordt op de nationale TV. Heel goed voor de triathlon sport!

Challenge Almere-Amsterdam on national television
August 16th, 2013 Since the joining of the Challenge Family by the Holland Triathlon in January this year, the former Holland Triathlon has been in an upward spiral. Amongst other, the organisation is expecting participants from 35 different countries and she is happy to announce that Europe’s oldest triathlon will be broadcasted on Dutch national television. RTL7 will broadcast two 30-minute race reports on Saturday 21st and Sunday 22nd of September.

almere

 

 

 

 

 

 

Afgelopen week een korte maar hele leuke vakantie gehad, en veel gewandeld en gefietst met Maaike.

Ook nog wat getrained, en gelukkig de belangrijkste trainingen af kunnen werken.
Vrij – 7KM duurloop
Zo – 150KM fietsen
Di – 2,5 KM zwemmen (Galder)
Do – 26KM hardlopen
Za – 150KM fietsen

De overige dagen ook niet stilgezeten dus(veel wandelen en fietsen).

Deze week gelukkig nog geen standby, dus de planning is als volgt:
Ma – 7KM duurloop
Di – 2,5KM Zwemmen (Galder)
Wo – 26KM duurloop
Do – Fietsen of Lopen
Vrij – 7KM duurloop
Za – 150 KM fietsen
Zo – 2,5KM Zwemmen + Duurloop of 5KM zwemmen (Galder)

Dit wordt samen met volgende week de zwaarste trainings week. Daarna gas terug, en buiten de haringvliet oversteek geen lange duurtrainingen meer.

Ruim een maand voor Almere

Afgelopen week gelukkig de geplande trainingen kunnen doen.

Zaterdag – Fietsen 150KM ==> ging erg goed, maar ik had wel te weinig gegeten en gedronken (1 gel, en een “snelle jelle”).
Hopelijk komen mijn gel’s (Powergel’s – dezelfde als uitgedeeld worden in Almere) vandaag binnen, zodat ik a.s. zondag nog een keer 150KM kan doen, maar dan hopelijk met een snelheid van rond de 32KM / u. Misschien mijn wedstrijdwielen er inhangen, wanneer er niet te veel wind staat.

Zondag – Rustdag

Maandag – 7KM duurloopje

Dinsdag – Zwemmen (Galderse meren) c.a. 2,5KM met John en Michel, Ging heel erg goed. Lekker temperatuurtje, en heel erg helder water. 

Woensdag – 25,5KM duurloop in 2u16 ==> Ging ook erg goed. Voor de training drie borden spaghetty weg gewerkt. Het liep erg gemakkelijk, en geen vermoeidheid. Waar ik me wel een beetje zorgen over maak zijn mijn Achillespezen, of eigenlijk meer het gedeelte iets er boven.
De pijn is eigenlijk vanaf het begin aanwezig, en naar mate de kilometers voorbijgaan wordt het erger (dit in tegenstelling tot normale achillespees klachten, waar de pijn meestal tijdens de trainijng verdwijnd). De volgende training mijn compressie kousen weer eens aantrekken, en kijken hoe het dan gaat.

Donderdag – 7KM herstel training

Volgende week hoop ik weer aan mijn kilometers te komen. Waarschijnlijk afgewisseld met wandelen en fietsen samen met Maaike, want ik heb een weekje vakantie. Deze week nog eens flink genieten, want daarna een maandje alcoholvrij…..en dan….Almere.

 chall

Challenge Almere Amsterdam

06

Gisteren een email ontvangen met hierop het nieuwe parcours.

 

 

 

Zwemmen is hetzelfde als vorig jaar.

Zwemparcours

Fietsparcours Loopparcours

Fietsen 2 rondes van 90KM. Lopen 4 rondes van 10,5KM rond het water, dus da’s gunstig denk ik(alhoewel ik de ronde van vorig jaar ook best goed vond).

 

Ik zag dat er al flink wat aanmeldingen waren, en dat er ook wat toppers mee gaan doen uit de US / Duitsland / Nieuw zeeland etc. dus dat is leuk.

Voor a.s. weekend een fietstraining gepland van 150KM. Ook deze keer weer gewoon rondjes van 30KM.

 

Het weerbericht:

Vandaag en morgen
Zonnig en zeer warm, later kans op onweer gevolgd door afkoeling.
Het wordt opnieuw een zonnige dag. Later vanmiddag is er met name in het (zuid)westen een kleine kans op een forse onweersbui. Met middagtemperaturen tussen de 32 en 36 graden is het bijzonder warm. De hoogste temperaturen worden in het zuidoosten bereikt. De zuidelijke wind is zwak tot matig. In de middag steekt aan de kust een zeewind op die enige verkoeling brengt.

Later vanavond en vannacht komt er meer bewolking en neemt de kans enkele (zware) onweersbuien, mogelijk met hagel en zware windstoten, toe. Minima liggen rond een graad of 17 bij een zwakke tot matige westelijke wind.

Zaterdagochtend is het overwegend bewolkt en valt er eerst nog regen. In de loop van de ochtend klaart het van het zuidwesten uit op en in de middag breekt de zon door en blijft het vrijwel overal droog. Met maximumtemperaturen van 20 tot 25 graden is het beduidend minder warm. Er staat een matige zuidwestenwind, aan de kust is deze (vrij) krachtig 5 a 6 Bft. (Bron: KNMI)

Chall_time

 

 

 

Nog 42 dagen en 21 uur voor de start van de triathlon. Gaat erg snel, en ook het doel daarna zit er ook weer aan te komen….

HvK

 

 

 

Maar da’s in December.

 

Eerst de hele triathlon van Almere eens met een nieuw PR af proberen te sluiten…… 

==> Onder de  almere411:37 dus…..