Buikgriep

Helaas….de voorbereidingen voor Kasterlee zitten wel heel erg tegen…

Heb nu een flinke buikgriep te pakken, en lig er al weer een paar dagen uit met trainen, en dat zal ook nog wel een paar dagen duren voordat ik het weer terug kan op pakken.

Vrijdag avond had ik al wat last, maar zaterdag ging het weer beter.
Zondag ben ik met Rob naar Woensdrecht gegaan voor een veld toertocht. De bedoeling was 55KM, maar halverwege besloot ik al om de afstand wat naar beneden bij te stellen.

Toen ik weer thuiskwam, begonnen de klachten opnieuw, en vandaag (woensdag) heb ik nog steeds buikgriep. Gisteren een dag alleen  op beschuiten geleefd, en hopelijk vandaag wat verbetering, want van dat stil zitten gaat ook de rest (rug etc.) flink pijn doen.

Gelukkig kan ik vanaf thuis werken, want op en neer naar Brussel zou erg vervelend zijn.

Dus ik lig er ongeveer een week uit met trainen, juist op het moment dat ik de meeste kilometers moet maken….

Hopelijk snel verbetering….

En de planning voor volgend jaar ben ik ook nog niet uit.
Mooiste zou zijn de Frysman en een mooie ultra, liefst in de bergen, zoals die in Zuid Tirol.
-Of terug naar de Zugspitze, en daarna Almere.

(Vorige keer ben ik tot aan de rode pijl gekomen (56KM) tijdens de Zugspize trail, en net voor het “vlakke”gedeelte uitgestapt)

-Of alleen ultralopen….
-Of toch een mooie extreme….

 

 

 

Lichte blessure

Afgelopen week was niet helemaal lekker gegaan….
Hele drukke dagen gehad bij de klant, en een lichte blessure gooide een beetje roet in het eten.
Af en toe in de avonduren moeten werken, en de resterende tijd heb ik geprobeerd voldoende tijd te vinden om te trainen, maar dat viel niet altijd mee.
Soms was de tijd er trouwnes wel, maar dan was ik te moe om een lekkere training te doen, en besloot ik wat rust in te plannen.

De schaatsles vorieg week dinsdag ging wel lekker, maar toen ik donderdag een keer terug ging om te oefenen besloot ik om het na een uurtje al weer voor gezien te houden.
Ik heb namelijk al een paar weken last van een blaar op mijn voet die gaan ontsteken is.
De wond geneest eigenlijk niet, en dat komt natuurlijk omdat ik mijn voeten flink beweeg tijdens het sporten, en ook nog steeds schaatslessen heb.

Hopelijk wel snel wat verbetering, want ik maak me wel een beetje zorgen.

Ik ben er ook nog iet uit, wat volgend jaar moet gaan worden.
Er zijn eigenlijk twee evenementen die ik beide wil doen, maar die vallen zowat in dezelfde week (Friesman en Zugspitztrail).

Als ik een triathlon in wil plannen, dan moet het in het voorjaar, zodat ik na Juni me volledig kan richten op ultralopen.
Het uitbreiden van de kilometers kan dan al tijdens de voorbereiding van de triathlon, en dan in September een paar keer flink pieken tijdens een 100K of langer.
Een mooie trail moeten we dan nog ergens in plannen, en ik heb er wel een gevonden die we misschien met zijn allen kunnen doen:
http://www.suedtirol-ultraskyrace.it/

Ik zal het in de groep gooien, en kijken of de rest er voor te porren is..

Afstand: 121,0 km
Hoogtemeters: 7.554,0 m

Maar er zijn ook kortere afstanden.

 

Geen Norseman in 2018

Helaas….geen Norseman voor mij in 2018. Geen verassing, want met > 4400 inschrijvingen en slechts 250 startplaatsen is de kans heel erg klein om er bij te zitten.Dit heeft natuurlijk wel flink wat consequenties voor de planning van 2018.

Deze keer wil ik niet overhaast een andere kiezen, want alhoewel er nu duizenden atleten in gaan schrijven voor de overige interessante en mooie xtreme triathlons, twijfel ik nog wat ik volgend jaar ga doen.Het grote nadeel als je multi sporter bent, en dan ook nog lange afstanden doet, is dat er veel te veel te kiezen is, en je uiteindelijk maar een paar wedstrijden op een jaar kunt doen.De A-wedstrijd moet dan in ieder geval bijzonder zijn, zodat je daar naar toe kunt trainen, en de nodige motivatie op kunt brengen tijdens periodes wanneer je even wat minder zin hebt om te sporten.

Het zou er bijvoorbeeld  zo uit kunnen zien:
Als het een of meer “normale” hele triathlons wordt, dan ga ik denk ik kiezen uit deze:
-Frysman of Wasserstadt(Hannover) en Almere

Als het een extreme wordt, dan wordt het misschien 1 van deze:
-Austria xtreme triathlon/Brutal xtreme triathlon/Embrunman

Maar mogelijk wordt het een hele mooie ultraloop of bergmarathon(Zugspitze, daar heb ik nog wat goed te maken), en mezelf proberen te plaatsen voor de 120KM van Texcel.
Voor de 120 km gelden de volgende toelatingseisen:
100 km wedstrijd in 9:30 of sneller (wat neerkomt op 5M42 per kilometer, oftwel 57minuten per 10 Kilometer)
12 uursloop 120 km of meer (6 min/kilometer)
24 uursloop 200 km of meer (7M12/kilometer – 1u12 op 10KM)

Maaike wil misschien de Kennedymars meelopen, en dat wandelen zou ook perfect in de voorbereiding voor die Ultra’s passen.

Daar komt nog bij dat ik, nu ik rijdend lid ben van de elf steden vereniging mezelf optimaal wil voorbereiden, zodat ik wanneer er ooit een elf stedentocht komt, zonder problemen deze tocht kan uitrijden.Bijvoorbeeld het rijden van een alternatieve elf steden tocht in het voorjaar zou kunnen (Oostenrijk of Zweden), of een wintertriathlon, of gewoon een prestatie tocht op natuurijs in Nederland als het flink gaat vriezen.

En dan hebben we nog het off-road duursporten, want eerst krijgen we natuurlijk de hel van Kasterlee nog, en het mountainbiken bevalt me heel erg goed.Dus……..kort samengevat, ik ben er nog niet helemaal uit.

Afgelopen week een beetje andere training dan anders, want ik heb me dus ingeschreven voor een schaatscursus.En achteraf gezien maar goed ook, want na een paar slagen op het ijs blijkt het toch een stuk lastiger dan ik vooraf gedacht had. Ik ben alleen natuurijs gewend, en dat is al jaaaren geleden, en zo’n binnen schaatsbaan is spiegelglad wanneer hij net geveegd is, dus dat was wel even schrikken.Gelukkig ging het na een paar ronden al wat vlotter, maar tijdens een oefening (op 1 been schaatsen) vloog ik een keer flink tegen het ijs, en dat is hard….Maar….wel heel leuk. Zo leuk zelfs dat ik vrijdag avond nog een keer gegaan ben om te oefenen, en eerst even de schaatsen laten slijpen heb. Alleen wel een flinke blaar op mijn rechtse voet nu.

Verder een paar keer hard gelopen, en zondagochtend nog 4 rondjes gefietst over het MTB parcours van Rucphen (60KM).

 

Rijdend lid

Na de Hel van Kasterlee moet het flink gaan vriezen, want mijn status als elf steden lid is ondertussen veranderd naar rijdend lid!!
Het zou toch geweldig zijn om die een keer mee te mogen maken!!
Gelijk maar een schaatscursus geboekt om mijn techniek een beetje bij te schaven (een “beetje” is een flinke understatement), zodat ik letterlijk goed beslagen ten ijs kom, mocht de tocht ooit door gaan.
Qua training past het wel in de voorbereiding, omdat schaatsen/fietsen ongeveer dezelfde spiergroepen gebruiken.
Morgenavond de eerste les in Breda, en ik ben heel erg benieuwd.

Afgelopen week wel een erg leuke week gehad, omdat ik een paar dagen vrij was (i.v.m. Belgische feestdagen).
Ook lekker kunnen trainen, en begin van de week een paar tacx en snelle looptrainingen gedaan.
Donderdag heb ik samen met Maailke lekker gewandeld in de Chaamse bossen, en vrijdag ochtend met de MTB het rondje van Rucphen 5 keer gedaan (75KM).
Zaterdag met Rob 23KM gelopen op een tempo van c.a. 5M40.
Zondag 20KM gewandeld in Oud Turnhout, en afgezien van een paar flinke regenbuien was het wel een heel erg leuke tocht.

En…..1 November ingeschreven voor de Norseman
Ik denk de allermooiste triathlon die er bestaat, en toch in ieder geval de meest bekende van alle Extreme triathlons die er bestaan.
Alhoewel de kans om ingeloot te worden heel erg klein is, hoop ik er dit jaar bij te zitten!
Volgende week rond deze tijd weet ik het, dus nog een hele spannende week voor de boeg.