Marathon Etten Leur 2013

Gisteren eerst lekker uitgeslapen tot 9 uur(eigenlijk 10 uur vanwege het verzetten van de klok).
Weinig last van de zenuwen deze keer, misschien omdat de laatste wedstrijd nog maar iets meer dan een maand geleden is. En je hoeft met een marathon niet zo veel spullen mee te slepen, als met een triathlon.

Waar ik me wel een beetje zorgen om maakte, was de verkoudheid die nog steeds niet over is (houd al ruim 3 weken aan), en de stekende pijn in mijn lies. Met slechts 1 echte lange duurloop na Almere besluit ik de lat niet te hoog te leggen. Finishen onder de 4 uur wordt het doel, en als het kan zonder te wandelen.

Half 11 pik ik eers Will op, en daarna John. Beiden gaan hun debuut maken op de marathon.
Ruim op tijd komen we aan bij de Nobelaer, nadat we eerst alvast een stukje gerend hebben omdat het flink begon te regenen toen we de auto uit kwamen. Binnen bij de Nobelaer was het ongekend druk. Vanwege de regen stonden de meeste lopers nog binnen, de bui af te wachten. Gelukkig werd het zo’n 20 minuten voor de start droog, en kwam de zon er door.

Een kwartiertje voor de start, het startvak opgezocht. Nog steeds droog, en nog steeds zonnig werden we om kwart voor 12 weggeschoten. Ik kwam al vrij snel in mijn ritme, en voelde me goed. Na zo’n 5 Km kwam ik in een groepje terecht, en ik besloot hier in te blijven. Tijdens de 10Km doorkomst zag ik dat de groep voor een tijd van 3u30 ging, en ik besloot zo lang mogelijk mee te gaan. Af en toe voorop gelopen, en vooral het stuk na vanaf de 15 kilometer ging heel erg lekker. Eigenlijk te goed denk ik, want ik was van de groep weg gelopen. Op de halve kwam ik door op 1u44, en Maaike stond met Linda net voor de drankenpost. Daar even een gelletje genomen, en op naar de tweede ronde. Toen ik weer verder liep, merkte ik al gelijk dat ik wat draaierig werd, en kortademig. Bijna zeker veroorzaakt door de aanhoudende verkoudheid van de laatste weken.

Overschakelen naar een andere versnelling dus, en hopen dat het niet erger wordt. Ondanks dat het tempo terug ging, bleven de kilometers voor mijn gevoel wel snel voorbij gaan. De achillespees die ik de eerste ronde goed voelde, voelde ik niet meer, en ook weinig last van de pijn in mijn lies.
Bij de 30 kilometer zag ik Will staan. Hij  moest opgeven van wege klachten aan de peesplaat. Sneu voor hem, want hij heeft flink wat uurtjes gestoken in de voorbereiding.

Ondertussen was ook de kop van de halve marathon gepasseerd. Daar lag het tempo ontzettend hoog! Bij mij was het tempo flink omlaag gegaan. Het doel bijgesteld naar blijven hardlopen tot de finish. Alleen bij de drankpost even tijd genomen om rustig te drinken, en een keer even gestopt om de compressie kousen op te trekken. Na 3u52 minuten gefinished. Dik tevreden met deze tijd.
Vorig jaar zo kort na Almere heel  erg veel pijn / kramp gehad, en nu vrij gemakkelijk de marathon volbracht.

Daarna nog even bij Maaike en Linda op John gewacht. Hij kwam iets later binnen, en heeft zijn eerste marathon er op zitten. Samen terug gewandeld naar de Nobelaer, en na een massage weer terug naar huis(eerst even zoeken naar de auto, want we konden de Tuinstraat niet meer terug vinden).

finish tijden

 

 

 

 

 

 

1 week voor de marathon van Etten Leur

Na Almere eigenlijk niet meer veel gedaan…..

Eerst de herstelweken, en daarna de griep. Gelukkig vorige week zaterdag nog een lange duurtraining af kunnen werken (+/- 30KM in 2u48), maar daarna ook niet veel meer gedaan.

Wel gezellig een paar dagen met vrouw en kinderen naar Dusseldorf geweest. Niet gesport, maar zeker zo vermoeiend, en ik denk dat we daar ook nogal wat wandel kilometers gemaakt hebben.

Duss

Afgelopen weekend nog een duurloopje van c.a. 18KM gedaan, en zondag de zwem-analyse gedaan in Eindhoven samen met de vereniging. Met c.a. 17 WBTV’ers hadden we beschikking over het trainings zwembad bij de Tongelreep. Dit bad is uitgerust met verschillende camera’s, zodat onder water scherpe beelden gemaakt kunnen worden van je zwemstijl. Was heel erg nuttig denk ik, en je krijgt op zo’n dag ook goeie tips.

De verkoudheid is helaas nog steeds niet helemaal over. Deze week sowieso niet te veel doen, om zondag goed uitgerust aan de start te kunnen verschijnen. Het wordt de 6e keer dat ik in Etten Leur aan de start sta voor een hele marathon zag ik.

T-SHIRT Marathon Brabant2013.indd

 

Alles bij elkaar een hele slechte voorbereiding voor een marathon, maar het evenement is gewoon te leuk om te laten schieten. En het is natuurlijk een hele goeie training voor Kasterlee, want dat is ook al over c.a. 2 maanden. Hopelijk is de verkoudheid helemaal over zondag, en ook de andere pijntjes (achillespees links, pijn in de lies rechts).

Deze week dus nog even wat rustige korte rondjes, en dan hoop ik zondag mijn 17e marathon te kunnen finishen.

 

 

 

Ziek

Deze week staat het trainen nog steeds op een heel erg laag pitje.

Maandag opgestaan met flinke keelpijn. Zo erg zelfs dat ik nog even bij de huisarts op bezoek moest. Een beginnende keel ontsteking, die hopelijk vanzelf overgaat.
Omdat ik me woensdag avond iets beter voelde besloot ik om een klein rondje van c.a. 7KM tegaan lopen. Dit ging op zich wel lekker, en ik had dan ook gehoopt dat de klachten hiermee ook snel zouden verdwijnen.

griep

Gisteren nog weinig vooruitgang, en vandaag opnieuw opgestaan met griep symptonen. (spierpijn / hoofdpijn / zere keel / hoesten en een beetje slap). Gelukkig nog geen koorts. Zoals het er nu naar uit ziet dus ook dit weekend niet mijn lange duurloop. Hopelijk kan ik dit begin  volgende week nog rechtzetten, met een duurloop van c.a. 30KM, en de week er op nog een van 34. Daarna weer wat rustiger aan gaan doen en aftellen naar de marathon van Etten – Leur.

De weerstand is in ieder geval flink omlaag gegaan, en de oorzaak is toch wel de combinatievan de hele triathlon, met een ontzettend drukke maand. Afgelopen week mijn uren opgeteld voor de maand September. Ik kom aan 232,5 uren werken voor de klant + >50  reisuren + c.a. 6 uur voor mijn boekhouding etc. Dat is al ruim 280 uur, dus een dubbele maand. Ook veel te weinig geslapen….