Weer thuis

Ondertussen ben ik al weer een paar dagen terug thuis van New Delhi. Deze keer was het verblijf langer dan de vorige twee keren dat ik naar India gegaan ben, en eigenlijk was dit net iets te lang. Na een week verlang je terug naar de rust (Delhi is ontzettend druk, en dat gaat gewoon dag en nacht door), en naar normaal eten, frisse lucht en vooral naar je gezin. Ook de lange dagen, met relatief erg weinig nachtrust breken je flink op.

 

New_Delhi-2-small

Gelukkig nog wel een paar keer op de loopband gestaan, en dat gaf wel enige opluchting.

De een na laatste dag helaas flink wat last gehad van mijn darmen, hoofdpijn, misselijkheid en spierpijn. Kortom..een bacterie had me te pakken, en deze keer wat hardnekkiger dan vorige bezoeken. Zo erg zelfs dat ik de laatste dag (was eigenlijk gepland voor siteseeing) in mijn hotel gebleven ben, om te rusten. 

Het doel is in ieder geval weer gehaald, want ik ben weer een paar certificaten en een hoop kennis rijker in mijn vakgebied.

Vrijdag dus weer terug in Nederland. Eigenlijk in het weekend niet echt kunnen rusten, want we moesten met Levi een aantal scholen gaan bekijken, naar de voetbal, en even naar Roosendaal. Zondag heel de dag in touw geweest in Etten Leur tijdens de veld duathlon. Ook gisteren nog niet kunnen trainen. Mijn maag was nog steeds wat van streek, en het leek me niet verstandig te gaan hardlopen. Hopelijk gaat het me vanavond wel lukken. Het is van de 12de Januari geleden dat ik in de open lucht hardgelopen heb, dus het wordt wel tijd! Nog ruim 10 weken voor de marathon van Rotterdam.

Rotterdam

 

 

 

 

Tot die tijd niets gepland. Tenminste niet op sportief gebied. Wel flink wat feestjes in het vooruitzicht 🙂

 Rotterdam2

Ingeschreven voor de BIGMAN 2014 in Tjechie

De inschrijving is gelukt (nu nog de betaling)….

hans

 

 

 

http://www.czechbigman.cz/en/starting-list

Van het kleine groepje wat inmiddels ingeschreven heeft, zijn er al wel c.a. 12 verschillende nationaliteiten. John heeft ook ingeschreven, dus hij zal binnenkort ook op deze lijst verschijnen.
Zoals het er nu naar uit ziet gaan we met 6 man naar Tjechie.

„Czech BIGMAN FESTIVAL – PRAGUE 2014“

     4.7.    Terrain Triathlon                                 WT1 race, open race

    4.7.    MS BIGMAN – Terrain Triathlon       WORLD TRIATHLETE 1  race

    5.7.    MS BIGMAN – Czech Iron Man         WORLD TRIATHLETE 1 race

    5.7.     Czech Iron Man                                 WT1 race, open race

    5.7.    Prague Half Iron Man Triathlon            race for broadest public, team-relay race

    5.7.     Prague metropolitan triathlon relay race     relay open race

2014

….en het is weer 2014. De 2e van Januari zelfs al.

Vanochtend weer even geconfronteerd met het effect van een aantal weken iets te bourgondisch leven…de schaal geeft aan boven de 80 kilo…..dus tijd om weer eens af te gaan vallen (goed voornemen 1). Zal voorlopig wel tegenvallen, met nog een feestje in het vooruitzicht, en daarna 12 dagen naar India voor een Oracle training. Buiten trainen in Delhi is praktisch onmogelijk en levensgevaarlijk. Hopelijk is er een soort fitness ruimte in het hotel waar ik deze keer verblijf, zodat ik in ieder geval mezelf af en toe wat kan ontspannen.

Daarna wil ik de draad goed op gaan pakken, want in 2014 wil ik weer wat mooie resultaten weg gaan zetten. Belangrijkste is echter blessure vrij te blijven, wat voor mij inhoud op de fiets blijven zitten, in plaats van er af en toe af te vliegen (goed voornemen 2).

De planning zal er ongeveer zo uit gaan zien:
In het voorjaar geen ultraloop voor mij. John viert zijn 50ste verjaardag op in hetzelfde weekend, en alhoewel het een beetje conflicteerd met goed voornemen 1, gaan we dan flink feesten. Misschien de intensiteit wat minder dan andere jaren laten worden in het voorjaar, en proberen een goede tijd op de 10KM weg te zetten in een van de voorjaarswedstrijden.

Daarna de marathon van Rotterdam, gevolgd door een paar triathlon’s als voorbereiding op het hoofd doel voor 2014 – De Bigman in Tjechie. De combinatie terrein triathlon met een dag later een volledige iron man distance triathlon. Het zou een perfect parcours moeten zijn om een nieuw PR op de lange afstand te zetten.

 Bigman_1

 

 

 

 

Na de vakantie de hele van Almere toch nog maar een keertjes doen. Het is dit jaar n.l. een EK, en de organisatie heeft beloofd wat verbeteringen aan te brengen, dus….hopelijk weer een wedstrijd voor mij zoals in 2012.DSC_LDL1332

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eind dit jaar ga ik me helemaal richten op de Hel van Kasterlee. Misschien geen najaarsmarathon, want ik heb het idee dat deze te kort na Almere en te kort voor de HvK valt.