Ultramarathon Monschau

Na een paar hele leuke dagen in Nassau (Duitsland) samen met Maaike, hebben we de vakantie afgesloten met de wedstrijd in Monschau.

Vrijdag waren we om 9 uur vertrokken, en eerst hebben we John, en daarna Jan en Marian opgepikt. Na een rustige rit, arriveerden we c.a. 2 uur later in Monschau. Eerst even de start lokatie bekeken, en daarna hebben we Monschau even verkend.

Na een trappist en een wafel met kersen, een rondje door Monschau gelopen, en daarna nog een Radler.Hierna terug naar het huisje wat we gehuurd hadden, en daar flink wat bami/nassi/lasagna gegeten, en daarna nog wat Radlers voor de dorst. Rond 22:00u zijn we naar bed gegaan.

Zaterag stond ik al om kwart over 4 onder de douche, want zoals altijd kan ik voor een wedstrijd nauwelijks slapen. Niet veel later waren ook Jan en John present, en hebben we even ontbeten.

Daarna naar de start, en om precies 5 minuten over 6 werden Jan en ik weg geschoten voor de Ultra vaan 56KM en 195 Meter. John zou iets later starten (8:00u) voor de marathon.

Gelijk na de start ging het iets bergaf, en daarna redelijk vlak. Deze eerste lus van 14KM zou in het begin vooral klimmen zijn, en ongeveer halverwege een heel mooi stuk single track. Daarna flink wat dalen, en na ongeveer 1 uur en 20 minuten kwam ik  weer voorbij de start, om aan de resterende marathon te beginnen.

Het dalen ging nog even door tot ongeveer in Monschau, en daarna werd het afwisselend klimmen en dalen. Zaten flinke pittige lange stukken klimmen bij, en gelukkig ging het dalen op de meeste plaatsen vrij geleidelijk. Wel  jammer dat door het wandelen bergop het gemiddelde flink om laag gaat, maar gelukkig kon dat tijdens het dalen weer een beetje goed gemaakt worden.

Heel mooi parcours, en eigenlijk begon het na het marathon punt pas een beetje zwaar te worden. En dat is een flinke meevaller, want de twee langste duurlopen die ik dit jaar heb gedaan waren rond de 30KM. Dus geen voorbereiding voor een Ultramarathon, en zelfs voor een gewone marathon is dat nog veel te weinig. Wel veel gewandeld natuurlijk , en dat scheelt.

Ook de verzorging onderweg was top. Zonder problemen liep ik de 56KM (en 195 meter) uit, en na 5 uur en 48 minuten kwam ik over de finish. Maaike, Marian en Jan stonden me op te wachten, en Jan was ondertussen al gedoucht en was een Braadworst met friet naar binnen aan het werken.

Hij was 8ste geworden (2de in zijn categorie)!

Even snel gedoucht, en een biertje gedronken, en daarna hebben we John binnengehaald, want die ging finishen voor de marathon. Hierna nog de prijsuitreiking van Jan, wat friet en bier en toen terug naar het hotel. Alle drie zijn we erg tevreden met de behaalde resultaten!

 

Volgende wedstrijd: Ecotrail Brussel (80KM) op 8 September 2018.

 

Nog even voor de statistieken….:

Monschau, 12. August 2018

Hans Schoonen
belegte beim 7. Ultra-Monschau-Marathon in einer Zeit von 05:48:43 den 96. Gesamtplatz In der wertung der Altersklasse M50 den 24. Platz

5 u 48, en da’s een nieuw PR….

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *