Training Kasterlee deel 4

De problemen met de ribben zijn zowat helemaal opgelost.

Afgelopen zaterdag eerst met Levi naar de voetbal geweest. Ze wonnen deze keer met 7-2, terwijl ze met 1 man te weinig waren. Levi scoorde de eerste 2 doelpunten, en in ed tweede helft nog een.

S’middags de Mountainbike gepakt, voor een training van 3 uur.
Ik begon met de wat zwaardere vlakke stukken in het losse zand. Ging redelijk. Geen last van de ribben, dus besloten wat moeilijkere stukken op te zoeken.

Na wat rondtoeren over onverharde stukken vond ik al vrij snel een paar mooie paadjes door het bos. Sommige stukken diverse malen genomen, en ik merkte dat mijn achterwiel vrij gemakkelijk weg glijd. Ook bij het beklimmen van heuveltjes merk ik dat ik goed op het zadel moet blijven zitten omdat anders het achterwiel doorglijd. Op een gegeven moment kwam ik op een stuk asfalt, en bij het keren ging ik weer onderuit. Deze keer op mijn heup.

Na 2u30 werd ik gebeld door een klant, en moest ik direct terug naar huis om een probleem op te lossen. In totaal een training van 2u45. Helaas net niet de voorgenomen 3 uur, maar het was lang genoeg om helemaal leeg weer thuis te raken.

Zondag weer gezwommen met de vereniging. Vanavond staat er een duurloop van c.a. 15Km op het programma.

Training Kasterlee deel 3

Het herstel van de gekneusde ribben gaat goed!

Afgelopen nacht goed geslapen (wel kort, want door werkzaamheden voor een TMME pas rond twaalf uur mijn bed in). Ook diep ademen geeft geen problemen meer.

Dinsdag tijdens het zwemmen nog veel pijn, alhoewel het goed te verdragen was. Woensdag tijdens de 9KM hardlopen vooral in het begin vrij pijnlijk. Gisteren 70 minuten op de Tacx, en dat ging vrijwel pijnloos. Ben benieuwd hoe het morgen gaat, want dan wil ik 3 uur op de mountainbike. Mocht het te veel pijn doen, dan ga ik terug, en maak ik er een lange duurloop van.

  

 

 

 

 

Nog even de limieten bekeken voor de wedstrijd, maar dit lijkt mee te vallen.
Uiteraard is het weer wel heel erg bepalend, want bijv. sneeuw kan er voor zorgen dat de te halen tijdslimiet toch nog een uitdaguing wordt:

Let op: vanaf dit jaar zullen er tijdslimieten gesteld worden na de eerste run en na de voorlaatste fietsronde. Wie niet op tijd ter plaatse is zal de wedstrijd niet mogen verderzetten! (De hieronder vermelde limieten kunnen echter in overleg met de wedstrijdjury nog wijzigen.)
Dus enkel wie de volledige afstand gedaan heeft zal mogen finishen.

6u00: afhalen nummers in sporthal Duineneind
7u00: opening wisselzone, controle fietsen en helm
7u45: einde uitreiking rugnummers
7u50: atleten in startbox
7u55: presentatie toppers en vuurwerk
8u00: startschot door ??????????
+/- 8u50: eerste doortocht na 15 km. lopen en wissel
+/- 8u55: eerste MTB-er vertrekt voor 105 km. over vier ronden
9u25: tijdslimiet voor de aanvang van de fietsproef
+/- 9u30: laatste MTB-er vertrekt
+/- 9u45: eerste doortocht leider t.h.v. Duineneind
+/- 10u35: tweede doortocht leider
+/- 11u25: derde doortocht leider
+/- 12u15: vierde doortocht leider
+/- 13u05: leider begeeft zich na vijf ronden naar de laatste wissel
+/- 13u10: eerste loper vertrekt voor 2 ronden van 15 km.
+/- 14u15: leider begint aan zijn laatste loopronde
14u45: tijdslimiet voor de aanvang van de laatste fietsronde
+/- 15u30: aankomst eerste atleet
+/- 16u00: podiumhulde eerste drie atleten
+/- 16u15: laatste fietser begeeft zich naar de wissel
19u00: einde bewaking fietsen in wisselzone
20u00: prijsuitreiking en hulde door de burgemeester van Kasterlee
+/- 20u00: aankomst laatste atleet

 

 

Training Kasterlee deel 2

Afgelopen zondag leek de schade nogal mee te vallen, maar….sinds gisterenochtend heb ik flink last van een gekneusde rib.

Ik merkte het al toen ik opstond. Flinke pijn in de rug, en buik, en ook diep inademen gaat nauwelijks. Hoesten is helemaal vervelend. Verder is het vervelend om lang in de auto te zitten. De schouder en knie zijn al wel een stukje hersteld.

Gisterenavond toch een stukje gaan hardlopen, maar viel tegen. Na 5KM vond ik het genoeg. Ook heel erg slecht geslapen, omdat ik regelmatig wakker werd wanneer ik draaide. Hopelijk ben ik er snel vanaf, want ik hoop niet dat ik straks in Kasterlee nog klachten heb.

Vanavond ga ik wel een poging doen om te zwemmen. Hopelijk valt het mee….

 

Training kasterlee

Vandaag op tijd vertrokken naar Kasterlee voor een eerste kennismaking met het parcours, en met de collega duatleten die “de hel van Kasterlee” gaan doen.

Ik was ondanks de dichte mist ruim op tijd. Precies 9 uur verzamelden we, en kregen we een korte toespraak van iemand van de organisatie. Er werd uitgelegd hoe de bevoorrading in zijn werk gaat de 18e, en waar omgekleed kan worden etc.

Daarna vertrokken we voor een 15KM duurloop, met 12KM per uur. Dit tempo klopte niet precies, want na exact 1u10 stonden we weer terug. Ongeveer 13KM per uur dus.

Even een pauze genomen, en half 11 vertrokken we het bos in voor een verkenningsronde. Het zou een parcourverkenning voor moeten stellen, maar al heel snel werd de groep opgedeeld in de snelle, en minder snelle groep. Deze laatste was de grootste groep, en uiteraard zat ik er ook bij.  Helaas na 10 KM was het contact met de snelle groep helemaal verloren, en wist eigenlijk bijna niemand meer hoe we verder moesten. Gelukkig was er een man die wist waar we zaten en hoe we verder moesten. Hij mocht direct op kop rijden, en zo werkten we de resterende c.a. 15KM af.

Het parcours viel me erg mee. Alleen het eerste gedeelte was heel erg technisch, en ook het laatste stuk richting de sporthal. Hier ging ik voor de tweede keer onderuit (de eerste keer was in het losse zand bij een omgeploegd maisveld), en kwam vrij hard op mijn schouder terecht. Het is echter wel een zwaar parcours, omdat er veel stukken bij zijn waar je in het losse zand terecht komt. Als het gaat regenen wordt dat trouwens modder, dus nog zwaarder.

 

13 November – Crossduathlon Reusel (Run – ATB – Run)

Net terug uit Reusel, van een Zware crossduathlon (tenminste voor mij dan toch….)

Vanochtend iets voor  9 vertrokken, en ruim op tijd (ondanks de mist) aangekomen in Reusel.
Toen ik mijn startnummer opgehaald had kwam ik Charles en Wim al tegen.
Ze deden mee bij de recreanten voor de halve afstand, maar startten wel gelijk met mij.
Ik zag in de uistlagen dat ze beiden een knappe prestatie weg gezet hebben. Tel daar het leeftijdsverschil met de meeste andere deelnemers bij op, dan is het helemaal een goede presstatie.

Bij mij ging het iets minder, maar toch wel heel erg blij dat ik het gedaan heb. Ik was anders in Reusel voor een flinke verrassing komen te staan, en nu ben ik in ieder geval ee n stukje voorbereid op wat komen gaat.

De wedstrijd
Een veldloop heb ik voor het laatst in militaire dienst gedaan, en dat was in 1983…
Mountainbiken heb ik vorige week zaterdag voor de eerste keer een uurtje op de Rucphense hei geprobeerd…
Geen goede basis voor een toch behoorlijke afstand.  Hoewel het eigenlijk niet veel lijkt 15/60/7,5 , is het toch nog een flinke klus.

Na het startschot was het even flink dringen het eerste stuk. Het zijn soms vrij smalle bospaadjes, dus even goed rekening met elkaar houden. Ik moest 4 rondjes doen voor de 15Km, en het ging me heel erg goed af.
Na 1u9 zat het eerste gedeelte er op.

Snel gewisseld, wat gedronken, en een gel gepakt. Toen begon het MTB onderdeel.
Dat was andere koek…
Zodra ik aan het traject begon, bleek Mountainbiken moeilijker dan ik dacht. Vorige week eigenlijk alleen vlakke weg gehad, en hier en daar wat los zand. Dan schrik je wel even, wanneer gelijk bergop/bergaf/ flinke bochten/smalle paadjes en dergelijke op je af komen. En dan in je rug komen de ervaren MTB ers al aangereden die een stuk meer ervaring hebben. De eerste ronde dus vooral geprobeerd op mijn fiets te blijven zitten, en regelmatig omkijkend ruimte gemaakt voor de collega’s. De tweede ronde kreeg ik al iets meer vertrouwen, en de derde besloot ik om er flink tegenaan te gaan.
Na twee keer op een haar na een boom ontwijken, vloog ik de derde keer onderaan de heuvel flink onderuit. Wonder boven wonder geen schade (aan mijn fiets en aan mijzelf). Wel gechrokken, dus ook de derde ronde weer gas terug.
En de vierde ronde kon ik niet meer harder, al zou ik het willen. De baterijen waren helemaal leeg, en ook had ik het ondertussen heel erg koud gekregen. Zo moet Kasterlee dus ongeveer voelen over 5 weken, en dan moet ik nog 44KM extra MTB en….

Ook had ik al een flik stuk last van slapende voeten. Wat bleek achteraf….mijn compressiekousen waren afgezakt, en net boven mijn enkel zat alles zo’n beetje dichtgeknepen…

Met de Polar op 4:10 uur aan het laatste looponderdeel van 7,5 Km begonnen. Bij de drankpost “even” gestopt, bij de mensen van de organisatie, die we toevallig ook tijdens de Marathon van Etten Leur tegengekomen waren. Ze boden me nog aan om een hele tros bananen mee te nemen, want ze hadden genoeg…maar….ik moest nog een rondje (ze dachten n.l. dat ik al klaar was 🙂  Dus snel het tweede stuk afgewerkt. 4u45 gefinished.

In ieder geval een hele goede training. Met de basis die ik had, kon ik vrij weinig verwachten, en ook de marathon twee weken terug, heeft zo zijn sporen nagelaten. Denk ook niet dat het verstandig is een dergelijk duurevenement zo kort op een marathon te doen.

Leer punten:

  • Oppassen met de compressie kousen tijdens het fietsen
  • Eten. Heb een poging gedaan tijdens het mountainbiken, maar da’s heel moeilijk. Beter even stoppen volgende keer, en toch even iets eten. Nu alleen sportdrank genomen, en dat is te weinig voor een wedstrijd > 2 uur
  • Tijdens het MTB onderdeel warmere kleding aandoen.
  • Mijn banden zijn misschien niet helmaal geschikt. (Fiets gleed vaak weg/brak uit)
  • Poberen nog flink wat “technische” mtb kilometers te maken.

Kasterlee:
Hopelijk geen sneeuw op 18 Dec., want dan lijkt het me lastig om de wedstrijd te voltooien.
Bij normale weersomstandigheden moet het te doen zijn, mits ik voldoende koolhydraten bij blijf vullen, en wanneer ik voor de tijdslimiet binnen ben. Tijdslimiet – men verwacht dat 16u45 de laatste fietser binnen mag komen, maar dit hangt van de weersomstandigheden af…

 

 

Ingeschreven voor de Duathlon van Reusel

Vandaag heb ik me ingeschreven voor de duathlon van Reusel, die precies over een week wordt gehouden.
http://www.duathlonreusel.nl/

 

De afstand die ik ga doen is 15KM hardlopen, 60KM ATB, 7,5 KM hardlopen.
Eerst zag het er niet naar uit dat ik mee kon doen in verband met een istallatie bij Toyota in Brussel.
Deze begint om 17u45, dus dat zou ik moeten kunnen redden (kan vanaf thuis).

Mooi dat ik deze wedstrijd als training mee kan pakken, zodat ik de 18e December in ieder geval al wat ATB RBR kilometers in de benen heb zitten.

Afgelopen week weinig getrained. Beetje uitgerust na de marathon, Dinsdag gezwommen, donderdag op de Tacx trainer, zaterdag het bos in op de MTB en vandaag weer een uurtje op de Tacx. Morgen ben ik van plan weer een kort loopje te doen.  Ben benieuwd hoe dat zal gaan.

 

 Moet nog wel even mijn fiets in orde maken, reservebandje aanschaffen.

Wordt vervolgd…