1/3 Triathlon Oud Gastel

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk het zover….de 1/3 triathlon van Oud Gastel. Mijn wekker liep af om kwart voor 7. Nadat ik uit bed gekomen was, en gedouched, heb ik samen met Maaike een paar eierkoeken, krentenbollen en twee bakken koffie genomen.

Snel de spulletjes in de auto gedaan, en kwart voor 8 ben ik vertokken richting het Veerhuis in Gastel. Toen ik binnenstapte kwam ik Marcel al tegen, samen met Stef. Mijn nummer opgehaald, en de nummers aan laten brengen op mijn linker arm en been (Nummer 511). Buiten bij de wisselzone (fietsen-lopen) een praatje gemaakt met collega triathleten, en mijn schoenen weg gelegd. Hierna zijn we gezamenlijk naar “De Vliet” gegaan, en onderweg kwam ik Maaike ook al tegen. In de wisselzonde (Zwemmen-Fietsen) had ik alle tijd om mijn spulletjes goed weg te zetten.

oud_gastel1Even later ging het hek open, en iedereen kon alvast het water in. Toen ik zo’n beetje als laatste de trap af ging het water in, klonk het startschot al, nog voordat ik mijn brilletje opgezet had. Hierdoor was ik helemaal vergeten de knop op mijn hartslag horloge in te drukken.  Afgelopen donderdag mijn zwembril nog wat ruimer gezet (hij zat nogal strak) maar dat had ik beter niet kunnen doen. Na een paar slagen stonden mijn glazen vol met water, en regelmatig moest ik ze legen onderweg. Na een half uur afzien, kwam ik, gelukkig niet helemaal als laatste het water uit (al scheelde dat niet veel). Ik hoefde dan ook niet lang naar mijn fiets te zoeken, want er stonden er niet veel meer. Maaike, Marcel, Wilma en Ad stonden ook bij mijn fiets in de buurt.  Snel mijn wetsuit uit, sokken aan, schoenen aan, helm op, zonnebril op en uiteraard Maaike nog even kussen, en toen de fiets op.  Zodra ik startte zag ik dat mijn hartslagmeter nog niet aan stond. Deze heb ik toen aangezet, zodat ik in ieder geval de gegevens van het fietsen en lopen nog heb.

oud_gastel2

Ik had al vrij snel de gang er in zitten, en het fietsen ging heel erg lekker. Vooral wanneer je af en toe iemand voorbij kunt fietsen (da’s ook een van de voordelen van het als een van de laatsten uit het water komen).  De eerste 2 rondes ben ik niet onder de 30KM per uur geweest, en af en toe zat ik ruim boven de 40. De derde ronde heb ik besloten de fietser die voor me zat, voor me te laten.  Halverwege werd ik voorbij gereden door de kop van de kwart triathlon die later gestart waren. Ik kon zelfs een paar minuten achter de wagen met de klok er op blijven hangen, voordat nr. 1 me inhaalde.  Dit zou een mooie foto opgeleverd hebben, maar helaas zat ik ergens op een dijk tussen Stampersgat en Oud Gastel…..

img_9939Na het fietsen had ik een (voor mijn doen) vrij snelle wissel. Mooie uitvinding die elastische veters….  De aqueezy gels die ik in mijn schoen gestopt had, heb ik in mijn zak gestopt, en mijn pet opgezet. Hierna begon het hardlopen (14KM).  Na 100 Meter zag ik Maaike al staan, en mijn zus en zwager stonden daar ook kwater uit te delen. Het lopen viel me ook 100% mee. Leuk dat je kunt zien wie er voor en na je komen, omdat je twee rondes van c.a. 7KM doet. Allemaal hele vriendelijke mensen langs de kant. Onderweg kwam Stef me nog vrij hard voorbij.  Uiteindelijk gefinished in 3uur en 29 minuten. Onder de 3 en half uur dus 🙂

Zwemmen in de Vliet

Vandaag was er gelegenhied om te zwemmen in de Vliet bij Oud Gastel (Vlak bij twans veer)

Ik had om half 7 afgesproken bij Mark, en haalde dit maar net (vanwege een kijkfile in verband met een ongeluk op de A59).

clinic2009
De “zwemclinc” was leuk. Een paar proefstartjes gemaakt, en nog een stukje gewoon gezwommen. Is goed om alvast een beetje te wennen aan het zwemmen in de vliet.

Triathlon Meer

Afgelopen zaterdag een mini triathlon in Meer gedaan. Een heel goed georganiseerd evenement, en een leuke afstand.
Vooral het zwemmen in “de mosten” viel deze keer erg mee, maar dit had vooral te maken met de afstand.

logomeetria

Dit was ook mijn eerste “stayer” wedstrijdje, maar ondanks de hevige wind heb ik weinig gebruik gemaakt van het rijden in een groepje. Het lopen was ook zo voorbij (c.a. 5KM).

16 85 Hans Schoonen Rucphen H40 0:12:50 0:49:10 1:11:05 0:36:20 0:21:55

www.meetria.be

Fysiotherapie

Gisteren (17 Juni) stukje gefietst met Michel. Tussen Zundert en Rijsbergen was nog een tijdrit wedstrijd bezig, en er waren verschillende professionele renners bezig met ook vrij professioneel materiaal. Het leek dus een beetje of we midden in een triathlon wedstrijd zaten.

Vandaag voor de 2e keer bij de Fysio langs geweest.
Een stukje loop band gedaan, en een paar tips meegekregen.
Met name een iets groetere paslengte zou mogen, en iets meerr beweging vanuit de heupen.

Verder is een uitgebreid bekken onderzoek gedaan maar dat lijkt in orde.
Wel wat aandacht besteed aan bepaalde fietsklachten (Slapende tenen etc.), en hier ook rekoefeningen voor gekregen.
Volgende week kijken we weer verder…….

Vanavond eerst een stukje fietsen met Maaike, en hierna zwemmen in Zundert.

Trainingen deze week

Deze week ben ik begonnen op maandag met een “herstel” training. Samen met John Heeren een vrij rustige training afgewerkt, die uiteindelijk toch nog 2 en half uur duurde….Af en toe de hartslag flink omhoog gejaagd wanneer we een viaduct tegen kwamen, maar verder een tempo van ongeveer 25KM per uur aangehouden.

Gisteren (Dinsdag 17 Juni) een heel rustige looptraining gedaan van precies 10Km. Op het 10Km punt kwam ik namelijk Michel tegen, en hebbben we even de planning voor de fietstraining van vanavond doorgenomen. Michel gaat een fiets lenen, en vanavond met mij mee. Marcel heeft helaas afgemeld, omdat hij vanavond niet mee kan.

Morgenavond staat nog een zwemtraining op het programma, en voor volgende week staat alvast a.s. dinsdag 19:00u zwemmen in de vliet (Oud Gastel) op het programma.

Maar eerst maar concentreren op de wedstrijd van a.s. zaterdag in Meer(1/8 triathlon).Ik zag trouwens dat de fietsroute voorbij mijn zwager, en voorbij mijn schoonouders komt, dus dat is wel leuk.

 

fietsparcours1

Triathon Terheijden

Gisteren een kwart triathlon gedaan in Terheijden. De eerste triathlon in open water, en dat was best even wennen.

cimg0480Direct na de start had ik al gelijk een paar aanvaringen, en daarom heb ik besloten eerst maar een stukje schoolslag te doen, zodat ik me goed kon orienteren. Na een paar honderd meter ging het beter, en we waren inmiddels in een groepje van een man of 5 terechtgekomen.  De meesten waren afwisselend crawl en af en toe schoolslag aan het doen om bij te komen, dus ik had al snel in de gaten dat we ongeveer van hetzelfde nivo waren. Na een minuut of 20 kwam ik uit het water, en ik vond de afstand (1KM) deze keer erg meevallen.

cimg0483

Hierna op de fiets, en in tegenstelling tot Kruiningen had ik nu wel heel erg veel last van de wind.  Ook de regen had er voor gezorgd dat het in de bochten en op bruggetjes etc. erg glad was. Op verschillende punten werd verzocht om rustig aan te doen, en dat deed ik ook (mijn valpartij van Kruiningen zat ook nog een beetje tussen mijn oren).Na een ontspannen fietstocht, begon ik aan het hardloop gedeelte. Vanwege de hamstring blessure heb ik ook dit onderdeel niet maximaal gedaan.

cimg0484

Uiteindelijk iets van 73ste geworden van de 86 mannen in een tijd van 2uur en 26 minuten.

 Niet helemaal ontevreden over deze stand, en belangrijker nog…………geen last van de hamstring, is voor mij Terheijden erg geslaagd.

Op naar de volgende, a.s. zaterdag in Meer.

Hamstring blessure

Sinds de pagnevaartloop behoorlijk last van mijn hamstrings aan de rechterkant. Twee wedstrijden kort achter elkaar was misschien toch niet zo’n goed idee…

A.s. donderdag een afspraak bij de sportfysio (Rob den Dikken in Oss). Hopelijk helpt het, want ik wil natuurlijk wel graag fit aan de start verschijnen a.s. zondag tijdens de triathlon van Terheijden.

Nieuw PR op de 10KM

Gisterenavond in Oudenbosch meegelopen met de Pagenvaartloop.

Omdat ik nog niet helemaal hersteld was (nog wat stijfjes na de 10 mijl van rondje Sprundel), waren de verwachtingen niet al te hoog. Ik had me voorgenomen om halverwege bij het 5KM punt te kijken of een nieuw PR er in zit. Ik kwam op 21 en een halve minuut door, dus het zou kunnen.

dsc_00181

De volgende 5 KM iets sneller gedaan, en uiteindelijk in de 22ste minuut binnen gekomen. Voor mij een nieuw PR. Ik had al vaker tijdens eenn trianing minder dan 43 minuten nodig, maar nooit tijdens een wedstrijd.