Ultraloop a.s. zondag en programma 2013

Nog een paar dagen, en dan sta ik aan de start in Stein voor de 6 uurs ultraloop. De weersvooruitzichten zijn vooralsnog goed, maar dat zegt vrij weinig een dag of 5 van te voren.
Hopelijk droog, en zo warm mogelijk.

Deze week na zaterdag nog niets gedaan. Vanavond ook niet zwemmen, want ik ben bang dat dat ook verkeerd uit pakt.(Zou niet de eerste keer zijn dat ik een aatal dagen aan een stuk flink verkouden ben na de zwemtraining).

Morgenavond nog een 10KM duurloopje, en dan heel misschien vrijdag nog een 5KM.

Verder begint het programma voor 2013 al wat definitiever te worden.

Inmiddels ingeschreven voor

Ultraloop Stein (a.s. Zondag)
Marathon van Rotterdam
Triathlon van Oud Gasterl (1/3) afstand
Hele triathlon van Almere
inschrijving

 

 

 

 

 

 

 

Wel een dure grap! Vooral de Challenge Almere, want die kost 306 Euro!
Tel daar de Marathon van Rotterdam bij op dan zit je al op 376 Euro.

Gelukkig vallen de overige inschrijfkosten wel wat goedkoper uit.

Verder wil ik nog inschrijven voor de 1/4 van Meer,

Aftellen voor de Ultraloop Stein

Het aftellen is weer begonnen…. Vandaag precies 9 dagen voor de start van de Ultraloop (6 uren van) Stein.

De voorbereidingen verliepen niet helemaal volgens plan. Vorige week veel te veel uren gemaakt voor mijn werk. Aan netto uren 67 uur gemaakt, en hierbij opgeteld de 10 uur reistijd, dan heb ik bijna een dubbele werkweek gedraaid, met als gevolg dat eigenlijk alleen in het weekend echt getraind is. Afgelopen weekend een “dubbeldekker” gedaan, c.a. 4u20 lange duurloop op zaterdag, en c.a. 1u40 op Zondag na het zwemmen.

Ook deze week tot nu toe maar heel beperkt kunnen trainen. maar deze keer vanwege het verhuizen terug naar de van Hovedreef. Goed nieuws dus. Gisteren ook goed nieuws van een onderzoek bij Maaike.

Vanavond gaan we definitief over, naar ons oude (maar nu bijna nieuwe) huis, wat alles weer een stuk gemakkelijker en aangenamer maakt. We zijn dan precies drie maanden en een dag weg geweest na de brand van 21 November.

Omdat a.s. weekend het laatste weekend voorafgaand aan de ultraloop is, zal ik het aantal kilometers beperken tot c.a. 34. Eerst zaterdag ochtend met Levi naar de voetbal., en daarna met Michel de lange duurloop afwerken (John gaat een geroganiseerde 30 KM loop doen op zondag).

Gisteren alvast ingeschreven voor de 1/3 triathlon van Oud gastel, want deze zou vol zijn. Hopelijk kan ik nog meedoen…..

IMG_1003

Triathlon oud Gastel 2010

Langste duurloop tot nu toe

Afgelopen zaterdag op tijd opgestaan, en rond half 8 vertrokken voor de lange duurloop, zo’n 3 weken voor de geplande Ultraloop van Stein.

Deze keer zonder John (die ging carnavallen) maar wel met Michel. Rond kwart over 8 kwam ik aan in de van Hovedreef, waar Michel me al tegemoet gelopen kwam. Vandaar vertrokken we richting Zundert, en bij cafe de bocht weer terug gedraaid. Onderweg merkten we dat het ook een aantal bekenden opviel dat we weer samen aan het lopen waren.   

In Rucphen had Michel er weer een duurloop van c.a. 2 uur opzitten, en mijn klok stond op 2u45. Vanaf dat punt alleen weer verder, en via Bosschenhoofd naar Oudenbosch, en langs Hoeven over de Heul terug naar huis. In totaal 4u48 minuten, en ik gok zo’n 47 Kilometer. Tot nu toe de langste duurloop die ik ooit aan een stuk door gedaan heb, en het voelde erg goed. Thuis aangekomen had ik wel spijt dat ik niet even de 5 uur volgemaakt had, maar dat bewaren we dan maar voor een volgende keer.

Zondag wakker geworden met een flink pak sneeuw buiten. Niet gezwommen of gelopen, maar geklust in het huis in Rucphen. Als het meezit kunnen we begin volgende week terug in ons huis, en ik verwacht dat ook dan wat trainingen zullen komen te vervallen vanwege diverse klusjes.

Op zich voel ik me goed, en heb ik wel vertrouwen in de ultraloop. Omdat 6 uur uitlopen het doel is, verwacht ik weinig problemen. Daarna weer wat snelheid gaan trainen, om tijdens de marathon van Rotterdam een goede wedstrijd te kunnen lopen.

start_rdam

Minder dan een maand voor de Ultraloop van Stein

Afgelopen week weer eens een keer goed kunnen trainen…..Vorige week was al goed begonnen, omdat de installatie in Brussel goed gelukt is. Er vallen dan flink wat zorgen van je af, en dat traint wel een stuk prettiger.

Maandag een looptraining, dinsdag gezwommen, en naar het einde van de week werden de trainingen wat intensiever. Donderdag met John en Peerke ee duurloop van c.a. 16KM a 12KM /uur. Afgelopen zaterdag 4u32 getraind (ik gok 43KM) en zondag 2 uur (c.a. 18KM), wat het totaal op een weekend brengt op 6u30 / 61KM. Liep verbazend gemakkelijk, en herstel ging ook snel.

duurloop

Vandaag (dinsdag) ga ik weer zwemmen. Gisteren een rustdag gehouden, en met Levi naar Breda geweest voor een indoor voetbal training. Rest van de week wat duurloopjes, en hopelijk a.s. weekend weer flink wat uren (minimaal 6) proberen te maken.

 

 Nog maar een paar weken, en dan moet ik al weer gas terug nemen. Ben erg benieuwd hoe de ultraloop me gaat bevallen. Als ik me voel zoals afgelopen zaterdag, dan kan het haast niet misgaan.

Daarna gelijk wat snelheid trainen, en hopen in om in Rotterdam een nieuw PR bij te kunnen schrijven tijdens de marathon. De triathlon wordt Almere. Verdere invulling van het seizoen volgt.