Fietstraining

Afgelopen week in totaal 61.6 Km hardgelopen + 2 zwemtrainingen  gedaan.
Een wat kortere lange duurloop gedaan (22,6KM) omdat vandaag een fietstrainig met de WBTV op het programma stond.

De lange duurloop begon goed. De eerste 13KM ruim onder de 5 min per kilometer. Toen ik door Zundert heen was, begon mijn knie flink pijn te doen. Ik heb het al vaker meegemaakt, maar deze keer was het zo erg dat ik een paar 100m moest gaan wandelen. Hierna voorzichtig weer gestart, en toch kunnen blijven hardlopen tot thuis. Helaas vandaag nog gevoelig.

Dan de training van vandaag:

Op tijd uit bed (Maaike moest werken), en half 8 op de fiets vertrokken via Williebrord (John oppikken) naar Hoeven voor de zwemtraining. Hierna (John, Charles, Tom, Leo, Guus en ik) rond half 10 vertrokken op de fiets voor een fietstraining.

Er stond vrij veel wind, en John kwam na zo’n 45KM de man met de hamer tegen.  Hij heeft toch de tocht af kunnen maken, en na ruim 60Km was hij weer terug thuis(een gemiddelde snelheid van 28,2KM). Tom en ik zijn nog een rondje verder gegaan, en uiteindelijk hebbenwe   zo’n 102 Km in totaal afgelegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Training afgelopen week

Afgelopen week de loop kilometers weer wat opgevoerd.
In totaal 65,6KM hardgelopen, 2 maal een zwemtrainnig gedaan, en een maal 90Min op de Tacx.
Vandaag de lange duurloop gedaan van 30,4KM in 2u 47Min, een gemiddelde van 5 en halve min per kilometer.

Een halve minuut te langzaam nog, maar ik heb nog zo’n 8 weken om te trainen. Alhoewel de laatste 2 niet echt meegerekend mogen worden.

Vooral het eerste stuk ging vrij lekker, afgezien van wat vermoeide kuitspieren. Dit komt mogelijk door de nieuwe Brooks schoenen. Het oude paar was aan vervanging toe, want daar had ik ondertussen 1709,7 kilometer op gerend.

Marathon Rotterdam

Vandaag alvast ingeschreven voor Rotterdam. Vanaf 15 Feb is het inschrijven n.l. 10 Euro extra. Nu nog 60 Euro, want dit jaar betaal ik geen 5 Euro voor de sms service (deze werkte vorig jaar niet).

 

 

 

 

Afgelopen week weer een normale trainingsweek gehad, en in totaal c.a. 60Km hardgelopen. Geen fietskilometers, en 2 keer gezwommen. Ben ondertussen ook een paar kilo kwijt, en dat merk ik goed tijdens de korte intensieve trainingen.

De lange duurloop van afgelopen zaterdag ging ook goed, ondanks het koude weer. In zundert stond de temperatuur meter op -8, dus ik denk dat ik met c.a. -10 vertrokken ben. Geen kou gehad, en dit komt omdat er nagenoeg geen wind stond. Wel vervelend dat mijn flesjes drinken bevroren, want alhoewel ik de laatste maanden de lange duurlopen zonder water getraind heb, is het bij deze afastand (29KM) wel noodzakelijk om te kunnen drinken. Totale tijd van de training was 2u43:08.

Deze week wordt weer aangepast trainen, in verband met de standby dienst voor Toyota. Ben wel van plan het aantal kilometers nog iets op te voeren, met nog een kleine 9 weken te gaan voor de marathon.

Dicht Achterwiel

Vorige week had ik contact opgenomen met de vancance soleil ploeg om te checken of ze nog spullen in de aanbieding hadden. Ze hadden dichte achterwielen en carbon wiel sets van COLE. Toen ik op markptlaats ging checken of ze daar ook aangeboden werden, viel mijn oog op nog een advetentie.

In deze advertentie werd een handgemaakt tijdritwiel afkomstig van de AA ploeg (van Leontien van Moorsel) te ruil aangeboden voor een set Carbon wielen.

Omdat ik mijn setje nog maar een paar wedstrijden gebruikt heb, maar geen merkbaar verschil met mijn trainingswielen ontdekte, leek het me een goed plan om deze te ruilen.

De adverteerder (uit Apeldoorn) zag deze deal ook wel zitten, dus gisterenavond even op en neer gegaan om de wielen te ruilen. Was nog wel even een probleem om de casette van het wiel af te krijgen, maar uiteindelijk was het toch gelukt.

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf nu kan ik dus de wedstrijden met een dicht FULCRUM achterwiel rijden.

In een artikel in “Triathlete Europe” word aanbevolen om elke wedstrijd op dichte wielen te rijden, en ook de verhalen dat je alleen winst hebt boven de 40KM per uur blijken een fabeltje.

Een dicht achterwiel beprekt de luchtweerstand, ongeacht de snelheid. Hoe harder het waait, deste meer voordeel, afgezien van het feit dat dan het sturen een probleem kan worden.

Hieronder een review van het wiel:

http://www.bikewheelsets.com/reviews/fulcrum-racing/fulcrum-racing-chrono-disc-wheel-review/