Even nog rustigaan

Afgelopen week dus niet veel gedaan.
Gelukkig heb ik weinig last van de antibiotica, en heb ik al een paar rustige trainingkjes af gewerkt.
Maandag 7 buisjes bloed af laten tappen voor het Lyme onderzoek,

Wel een beetje last van mijn heup ook sinds een paar weken, en gelijk ook maar laten checken door de huisarts. Doorgestuurd naar de fysio, dus hopelijk komt daar ook snel een oplossing voor.
Was geen slijtage,is de diagnose, dus dat is alvast heel goed nieuws. Mogelijk iets met een paar pezen, dus hopelijk is fysiotherapie de remedie.

Afgelopen weekend was een weekend van hoogte en dieptepunten.
Zaterdag in ieder geval goed begonnen met een hele rustige duurloop van 26KM, samen met John en Michel. Geen last van de antibiotica en van mijn heup. Dus dat ging heel lekker.

Daarna alleen nog maar voetbal gekeken(Belgie is alvast door!!), en via de race tracker Joop gevolgd, die bezig was aan de Swissman. Mooi, want dan beleef je zelf deze hele wedstrijd nog een keer opnieuw, en het blijft samen met de Celtman toch het mooiste wat ik op sportief gebied ooit gedaan heb.

Maar zondag was toch we; een beetje een vervelende dag, want al vroeg zag ik de mooie berichtjes over de Frysman, en daar had ik natuurlijk bij moeten zijn……
Echt verschrikkelijk zitten balen dat ik niet mee kon doen, en eigenlijk heel de dag aan gedacht….
Al die maanden training voor niks gedaan, en alhoewel natuurlijk het trainen op zich ook leuk is, wil je wel graag meedoen om te kijken waar je staat. Zeker als je alleen aan de antibiotica zit en je jezelf op een beetje vervelende heup na verder helemaal goed voelt.

Maar voor hetzelfde geld gebeurt zoiets vergelijkbaars wanneer je wel ingeloot bent voor de Norseman, en dan zou het helemaal vervelend geweest zijn…

Dus nu weer voorzichtig op gaan bouwen, en zorgen dat ik top fit wordt voor de volgende uitdagingen. Voorlopig dus even geen triathlons (alhoewel ik nog even over Almere getwijfeld heb), en de focus helemaal op het ultralopen leggen. En…ik heb daar verschrikkelijk veel zin in!

Het plan is om de ultra in Monschau heel voorzichtig uit te lopen, omdat ik qua kilometers nog een beetje te kort schiet dan, en vanaf dat moment de kilometers flink op ga voeren.

 

 

 

 

 

 

 

Geen Frysman :-(

Geen Frysman voor mij dit jaar…….
Ik kom net terug van de huisarts met de diagnose Lyme infectie….
Gelukkig in het eerste stadium opgemerkt, door een duidelijk zichtbare Erythema migrans. https://www.lymenet.nl/info/erythema-migrans

Ik ga mee werken aan een onderzoek voor Lyme patienten, dus maandag, over 2 en 12 weken bloed laten prikken. Vanmiddag kwamen de pakketjes al binnen.

Nou dus een antibiotica kuur van 14 dagen, en dan zijn zware inspanningen niet aan te raden.Ontzettend balen dus…maar geen risico’s nemen met dit soort ziektes.

Dus na de Icon tirathlon is de 2e poging om de tiende hele triathlon te finishen mislukt.
Hopelijk wordt het dan volgend jaar de Norseman!

Voorlopig dus de eerste dagen erg rustig aan, want ik weet niet helemaal wat men onder matige inspanning verstaat. Voor mij is dat een halve marathon, maar voor een huisarts is dat misschien een stukje wandelen….

En dan over twee weken weer vooruit gaan kijken. Mijn fiets gaat dan voorlopig even opgeborgen worden, want dan wordt het serieus trainen voor de komende doelen.

7. Monschau-Ultra-Marathon – 56 Kilometer – 950 Hm

Das Hohe Venn für Frühaufsteher

Ein weiteres Stück wunderschöner Eifel Natur bietet sich den “Ultras” während der 14 zusätzlichen Kilometer durch den Deutsch-Belgischen Naturpark.

Zunächst geht es hinauf zum “Steling“, dem höchsten Berg (658 M) der Nordeifel.  Oben angekommen  wartet bei Kilometer sechs eine verdiente Stärkung und mit ein wenig Glück können die Läuferinnen und Läufer einen einmaligen Sonnenaufgang mit Fernblick auf das Monschauer Land bis hin zur Hohen Acht erleben.

Nach einem kurzen Trail führt der Rundkurs über befestigte Wege durch die einzigartige Hochmoorlandschaft “Hohes Venn” zurück nach Konzen. Hier wird das Feld der Ultraläufer mit gebührendem Applaus empfangen und auf die verbleibenden 42 Kilometer der original Monschau-Marathonstrecke geschickt.

Verpflegung Ultra Lauf 56 km:

km 3.8, km 6.5, km 9.7, km 13  jeweils Wasser, Ultra Buffer*

km 17.8 Wasser, Ultra Sports Buffer *

km 21.3 (Ultra Sports Buffer, Tee, Wasser, Obst);

km 24.8 (Wasser, Utra Sports Buffer)*

km 28.3, 31.8, 35, 40.8 (Ultra Sports Buffer, Tee, Wasser, Obst)*

km 42 Peter Borsdorffs “running for kids” Treff bei Ultrakilometer 42

km 47.5, km 49.8 (Ultra Sports Buffer, Tee, Wasser, Obst)*

km 54.1 Honig für den letzten Kick von der LG Mützenich (Ultra Sports Buffer, Tee, Wasser, Obst)

 

Nieuwe schoentjes

Ik heb goed kunnen trainen afgelopen week, maar dat moest natuurlijk ook, want dit moeten de zwaarste weken zijn voor de triathlon.

Onder andere 160KM gefietst, 3KM gezwommen, een paar keer 14KM gelopen, en 1 keer 44KM gewandeld (dus de lange duurloop maar laten vervallen).

Gaat lekker, en ik heb wel het gevoel dat ik zonder al te veel problemen de triathlon moet kunnen finishen.Ik verwacht geen supertijd, want daarvoor ben ik veel te laat begonnen met de opbouw van de kilometers, maar dat kwam door de werkweekenden van een paar maanden terug, dus niets aan te doen.

Ondertussen heb ik de beslissing genomen om op mijn “Gewone” racefiets te starten. Ik kan daar niet meer op terug komen, want ik heb gelijk mijn tijdrit fiets verkocht, omdat ik het zonde vind om deze te laten staan terwijl de kans klein is dat ik nog zaak zal starten op een snelle triathlon.
Dus geen snelle tijdritfiets meer, en geen snelle carbon wielen meer. Toen de fiets eenmaal weg was, heb ik me wel een paar keer afgevraagd of het wel een verstandige keus was, omdat je niet voor hetzelfde geld een dergelijke fiets met wielen terug kan kopen.

Maar…weg is weg, dus heb ik weer wat meer plaats in mijn garage (ieder nadeel heeft zijn voordeel). Dus maar gelijk geïnvesteerd in een paar goeie trail schoentjes. Ik heb de Inov-8 xtalon gekozen, na een paar avondjes browsen op internet. Ongelofelijk hoeveel soorten en reviews je hebt van trail schoenen, en daarom speciaal gekeken naar schoenen geschikt voor de ultra afstand. Dan vind je een stuk minder, en zijn er nogal wat tegenstrijdigheden. Maar de X-talon leek mij te voldoen aan het juiste profiel, en ze zagen er ook wel strak uit (alhoewel dat natuurlijk nooit een reden mag zijn ). Deze keer heb ik ze goed ruim gekozen, omdat de Salomons die ik had eigenlijk altijd net iets te krap zaten bij mijn tenen. Beter iets te ruim daarom, zeker gezien de lange afstanden die ik wil gaan doen. Ik heb ze ondertussen al 3 keer getest, en ze lopen fantastisch. Ze wegen haast niets, en hebben nauwelijks demping, maar ze lopen geweldig.

Nu nog 1 zware week, en dan vanaf maandag weer gas terug nemen, en aftellen naar de Frysman…