Hamstring Blessure 3

Helaas al weer een post met hetzelfde onderwerp. Ik dacht bijna van de blessure af te zijn, maar……maandagavond avond ging het weer fout. Deze keer vooral de andere hamstring’s in het linkerbeen die heel erg pijnlijk waren….

De eerste 3 kilometer gingen pijnloos, maar daarna voelde ik wat pijn in het linkerbeen. Dit was na een paar kilometer al flink toegenomen. Ongeveer dezelfde pijn als een week van te voren, maar nu in het andere been. Lijkt dus heel erg op overbelasting…..

Daarom heb ik besloten om dinsdag en woensdag niet te lopen. Donderdag 7K heel voorzichtig, maar de pijn is nog niet weg. Vandaag (vrijdag) ook nog een rustdag dus, en dan hopelijk morgen een 30KM langzame duurloop zonder veel pijn. Daarna moet ik toch flink gaan minderen in kilometers, dus dan zou het herstel verder goed moeten gaan.

Voor de marathon zal dit hetvolgende betekenen:
*Ben ik helemaal pijnvrij voor de marathon, dan ga ik proberen op 5min/km weg te gaan, met als doel de marathon binnen de 3u30. Zodra het toch (te) pijnlijk wordt, dan zal finishen het doel worden.
*Ben ik niet helemaal pijnvrij, zal ik een heel stuk rustiger moeten gaan starten, en hopen dat het niet te pijnlijk wordt. Proberen binnen de 4 uur wordt dan het nieuwe doel.

Rotterdam

Wel heel erg jammer dat de hamstringblessure er weer is. De voorbereidingen tot nu toe gingen heel erg goed. Ook het gewicht ging goed, dus een nieuw PR zou zomaar kunnen. Ben dus benieuwd hoe ik over twee weken aan de start zal staan, en of het minder trainen de laatste weken erg veel invloed heeft.

Daarna 3 maanden om me voor te bereiden op de Bigman.

 

 

Hamstring blessure 2

Afgelopen week dus een flink stuk rustiger aan gedaan, vanwege de hamstring blessure.
Woensdag avond weer een heel rustige looptraining gedaan van  c.a. 4,5KM.
Heel erg rustig vertrokken, en op een heel erg laag tempo met vrij kleine pasjes de kilometers afgewerkt. Alhoewel de spieren erg stijf aanvoelde, was de hamstring niet heel erg pijnlijk.

Donderdag nog een keer hetzelfde rondje gedaan, en de spieren iets meer belast. Dat ging ook goed, en ik besloot daarom vrijdag een rustdag te nemen, zodat ik zaterdag goed uitgerust aan de lange duurloop kon beginnen.

Zaterdag 9 uur stond Michel voor de deur. Van hieruit vertrokken we naar John, want die zou aansluiten. Na 3u4 stonden we weer terug in Rucphen, en hadden we er 30K opzitten. Ging erg lekker, en gelukkig nagenoeg geen pijn. Ook mijn telefoon is stil gebleven, want ik had standby dienst.

Zondag nog even gaan zwemmen, en daarna rondje Sprundel gedaan. Ook deze 7 KM weer heel rustig afgewerkt.

week

 

 

 

 

 

Blessure :-(

Afgelopen maandag helaas niet lekker kunnen lopen…. Ik had verwacht dat de dag rust na de lange duurtrainig  van afgelopen zaterdag voldoende zou zijn. Dit was blijkbaar niet het geval, want na een paar kilometer voelde ik al een flinke pijn in mijn hamstring aan de rechtse kant. Nu heb ik daar regelmatig wel een beetje last van, maar deze keer voelde het vrij slecht. Naar mate de kilometers verstreken, werd de pijn steeds erger. Op een gegeven moment trok deze helemlaal door naar de bil. Heel voorzichtig de resterende kilometers uitgejogd, en na bijna een uur was ik weer thuis. Erg vervelend zo kort voor de marathon.

hamstring

Gisteren daarom besloten de fiets te pakken, om te kijken hoe dat gaat. Na Almere niet meer op mijn tijdritfiets gezeten, en het was weer wel even wennen. Ook het nieuwe ISM zadel had ik nog niet kunnen testen, dus ik was erg benieuwd hoe dat zou bevallen. Na een paar minuten trapte ik al ruim 35KM/u, maar achteraf bleek dat ik dat stuk wind in de rug had. Tot Rijsbergen bleef ik boven de 30KM, maar vanaf Rijsbergen tot Wernhout volop wind op kop, dus ging mijn gemiddelde flink terug. Had me voorgenomen om in een licht verzet te rijden, en niet te veel kracht te zetten, want mijn blessure mag zeker niet erger worden. Uiteindelijk c.a. 29Km/u aangehouden op een stuk van 37Km. Ondanks de wind een hele lekkere rit, en nagenoeg geen last van mijn blessure gehad.

Het nieuwe ISM zadel was even wennen. Gelukkig geen schuurplekken, ondanks de iets bredere voorkant. Na een half ururtje voelde het zadel nog steeds comfortabel aan, en dat is na  een aantal maanden nauwelijks fietsen (de laatste keer was eind December tijdens de hel van Kasterlee) een goed teken.Mogelijk heb ik het zadel iets te ver naar voren gemonteerd, omdat ik voor mijn gevoel minder kracht kon zetten.Nog een beetje met de afstelling spelen dus…

Vanavond wil ik proberen een klein rondje te lopen, en dan eens te kijken hoe het nu voelt. Als de pijn nog steeds even erg is, ga ik weer eens bij de fysio langs denk ik. Neemt de pijn af, dan ga ik voorlopig geen versnellingen meer inbouwen tijdens de trainingen, maar slechts op lage snelheid trainen. Om half 10 vanavond nog even zwemmen. Hopelijk wordt ik niet opgeroepen, want deze week heb ik weer standby dienst….

Lange duurtraining

Deze week heb ik wat extra rustdagen ingelast. Wel afgelopen maandag en woensdag wat langere afstanden gedaan, en op zaterdag mijn lange duurloop uitgebreid naar 33K.

weekoverzicht

 

 

Afgelopen woensdag na c.a. 18K hardlopen ook een uurtje gezwommen.

Zaterdag kon ik pas s’middag’s vertrekken, omdat Levi eerst om 10u moest voetballen. Deze lange duurloop van zaterdag voelde goed. De eerste 12K op 5 minuten de kilometer gelopen, dus precies in 1 uur. Omdat de zon er af en toe goed doorkwam, en er toch nogal wat wind stond, begon ik flink te zweten. Daarom heb ik mijn plannen daarna bijgesteld om de training op een wat lager tempo af te werken… Ik had maar 4 kleine flesjes water bij me, en had na 12KM al flik wat dorst gekregen. Beter het tempo wat laten zakken dus, en kijken hoe het er na c.a. 25KM bijstaat.

Op dat punt besloten om er nog een paar kilometers bij aan te plakken. Ik eindigde op 33KM, met een gemiddelde snelheid van 5:18. Een eindtijd van onder de 3:30u moet volgens mij wel haalbaar zijn de 13e. De kalender even gecheckt, en ik zag dat er nog 2 weekenden zijn waarin ik een lange duurloop van boven de 30K kan doen. Daarna een weekje rustig aan, en dan hopelijk in dezelfde vorm.

marathonrotterdam

Nog 5 weken voor de Marathon van Rotterdam

Afgelopen week wat rustiger aan gedaan. Dinsdag avond uit gaan eten met John, bij “het Zusje” in Oudenbosch. Erg lekker gegeten, en ook de Trippels smaakten (te) goed.

Woensdag avond 10K gerend, en daarna een klein uurtje rustig gezwommen.
Donderdag samen met John/Michel/Rob en Peerke 12KM gelopen op een erg rustig tempo.
Vrijdag 7K piramide training

Zaterdag de lange duurloop samen met John/Michel en Rob gedaaan. Deze 30K duurloop ging heel erg lekker. We waren rond 9 uur vertrokken, en de omstandigheden waren voor mij ideaal. Lekker weer, nagenoeg windstil en een prettig gezelschap. De kilometers vlogen voorbij ondanks het vrij lage tempo.

Na c.a. 20 kilometer sloegen John en Rob af, en rond de 24 Kilometer Michel.De laatste 6 kilometers ben ik gaan versnellen, en dat voelde heel goed. Alhoewel dat ik niet op 4 minuten de kilometer kon komen, lukte het me wel om 2km achter elkaar 4:45 en 1 kilometer 4:28 te lopen.

Zaterdag_30 Zaterdag_30_2 Zaterdag_30_3

Tot de laatste 6 kilometers is mijn hartslag erg laag gebleven. Positief dus.

Zaterdag avond John’s feestje gehad, en daarom gisteren een rustdag genomen.

Alles bij elkaar lijken de voorbereidingen voor Rotterdam goed te gaan. Vanavond hoop ik nog een flinke ronde te kunnen doen van c.a. 20K. De rest van de week moet ik nog even kijken. Ben van plan woensdag voor de zwemtraining ook een flinke ronde te gaan doen.

De trainingsweken waren qua volume aardig opgelopen, met tot nu toe als piek ruim boven de 90K vorige week.

34 days   00:12:40 hours ==> Dat is de tijd tot de start van mijn 18e marathon. Het wordt mijn 6e marathon in Rotterdam. Direct na de marathon zijn er nog c.a. 10 weken over om het aantal fiets en zwem  kilometers op nivo te krijgen voor de bigman in Tsjechie. Hopelijk kan ik door het goeie voorjaar vroeg gaan trainen in Galder.
 
Nog een leuk bericht over de marathon: 

Bib numbers for 34th ABN AMRO Marathon Rotterdam sold out: record 13,500 applicants

With more than seven weeks to go before start of the 34th ABN AMRO Marathon Rotterdam on Sunday 13 April, the maximum number of runners has already been reached. Registration closed today with a record 13,500 participants. The 11,000 bib numbers for the 10 km Run had all gone already.

The best marathon in the Netherlands is more popular than ever. Both at home and far beyond. No less than 3,000 runners from 74 different countries (another record) have registered for the event. They too want to sample the unique marathon atmosphere on the vibrant Coolsingel.

Carnaval…

Vorige week heel goed kunnen trainen, ondanks de standbye dienst. In totaal (Zo t.m Zaterdag) 97 loop kilometers gemaakt, en 2 uur gezwommen. Dit had ook te maken met de lange duurloop van vorige week zondag, zodat die kilometers ook in deze trainingsweek vallen.

Wel een beetje last van mijn rechtse lies en rechtse hamstring gehad. Gelukkig gisteren nagenoeg pijnvrij gelopen, dus lijkt over te gaan.

De duurloop van afgelopen zaterdag ging heel erg lekker. Op tijd met Michel vertrokken, en eerste de ronde gedaan van 23KM die we sinds kort doen. Een groot voordeel van deze route is dat ik niet heel ver van huis ben, en wanneer ik standby dienst heb zoals afgelopen zaterdag is dit ideaal.

1maart

 

 

 

 

 

Michel heeft me de eerste 24Km vergezeld (1KM extra richting Sprundel gelopen, dus het totaal met 2KM uitgebreid). Daarna besloot ik het tempo iets op te voeren, maar bij kilometer 26 ging mijn telefoon…….Problemen bij een klant, en dus als een speer naar huis.
De kilometer splits vanaf 20K:

20 6:12.8 1.00 6:13
21 6:15.7 1.00 6:16
22 6:03.9 1.00 6:04
23 6:05.2 1.00 6:05
24 6:07.2 1.00 6:07
25 5:34.4 1.00 5:34
26 5:30.2 1.00 5:30
27 5:33.3 1.00 5:33
28 5:34.8 1.00 5:35
29 4:45.7 1.00 4:46
30 2:27.8 0.49 5:05

De hartslag was heel erg laag, en alhoewel ik hem de laatste 5 KM nog omhoog gegooid heb, was deze toch gemiddeld:

Avg HR: 142 bpm

 Vanwege carnaval en een heel druk werk weekend, schiet helaas de nodige rust er wel bij in.
Het zijn momenteel gebroken nachten, omdat de kinderen midden in de nacht thuis komen. Hopelijk tegen het eind van de week een paar avonden dat ik niet te laat naar bed kan. Gelukkig geen stand by deze week….

Gisterenochtend nog gaan zwemmen. Er waren veel WBTV-ers aanwezig op de training, dus het aantal carnavals vierders valt mee. Daarna met Rob een duurloop gedaan. Het was heel erg lekker weer, en we besloten onderweg wat extra kilometers toe te voegen. Uiteindelijk 14K gelopen….