1 maand en 11 dagen voor ultraloop Stein

Afgelopen week ging niet helemaal zoals gepland. Omdat we bij de aannemer besloten hadden dat ik zelf het sloopwerk zou gaan doen, had ik maandag vrijgenomen. Vrijdag had ik daarom besloten de geplande training voor zaterdag te schrappen, en eventueel op maandag deze te doen, als de werkzaamheden in de van hovedraaf mee zouden vallen.

Het slopen viel gelukkig mee, en zaterdag tegen de avond waren we helemaal klaar. Zondag ochtend eerst gaan zwemmen(was een pittige training), en hierna een duurloop met Wanny, John en Rob. Na het eerste rondje van 11 kilometer besloten John en Wanny naar huis te gaan, en begon ik met Rob aan de tweede ronde. Helaas moesten we deze halverwege afbreken, want het werd te slecht. De sneeuw, in combinatie met de harde wind zorgde voor een onaangename gevoelstemperatuur, en ik was veel te licht gekleed voor deze omstandigheden.

stein

Maandag dus nog maar een poging gedaan om een lange duurloop te doen. Eerst Levi naar school gebracht, en daarna vertrokken. Peerke zou meegaan, maar sms’te dat het te slecht was. Zelf besloot ik het toch te proberen, en uiteindelijk viel het mee. Hier en daat nog sneeuw op het fietspad, en sommige stukjes wel wat gladdig, maar over het algemeen viel het mee. Helaas moest ik om 12 uur terug zijn, en uiteindelijk slechts 2 en half uur gelopen. Moet ongeveer 26KM in totaal geweest zijn.

Gisteren (Dinsdag) nog een zwemtraining gedaan, en deze ging lekker.

Helaas volgend weekend maar 1 duurtraining op zaterdagochtend, want zaterdagmiddag 1 uur eerst een belangrijke vergadering in Utrecht, en daarna vanaf zaterdagavond 8:00u  tot en met zondagavond 22:00u(op zijn vroegst) een belangrijke installatie(non stop) voor mijn Belgische klant. En tot en met zondag avond ook stand-by dienst.

Daarna heb ik nog een paar weekenden over om een paar zeer lange duurlopen af te werken (5u +), en te toetsen of ik klaar ben voor Stein.

Sneeuw

Drukke tijden op het werk, drukke tijden thuis in verband met de brand,  en de sneeuw zorgen samen voor een wat aangepaste planning. Vanaf het weekend slechts twee keer kunnen trainen voor het hardlopen, en beide keren maar c.a. 9 KM gelopen. Afgelopen dinsdag wel gezwommen. Gisterenavond hadden we een duurloop geplan met John/Rob Peerke, maar ook deze week kon ik niet mee. De afspraak met de aannemer duurde langer dan verwacht, en ook had ik hierna nog wat andere dingen te doen. Volgende week weer een keer proberen dus….

A.s weekend hoop ik weer twee lange duurlopen opeenvolgend te kunnen doen. Zaterdag c.a. 4 uur en zondag na de zwemtraining c.a. 2 uur. Is wel helemaal afhankelijk van het weer.

Ik ben nog steeds niet helemaal uit de planning voor aankomend seizoen. Graag zou ik dit ook dit jaar weer 2 hele triathlon’s doen, maar Hannover wordt misschien toch geschrapt.Misschien moet ik toch de focus leggen op midden afstand triathlonwedstrijden in de eerste helft  van het seizoen, (halve van terhijden, en 1/3 van Gastel) zodat ik wat meer tijd over heb om nog wat ultralopen in te plannen.

Daarna helemaal concentreren op de Challenge in Almere, en hopen daar ruim onder de tijd van vorig jaar uit te komen. Is volgens mij goed haalbaar wanneer ik geen problemen meer tijdens de marathon krijg, en wanneer het weer een beetje meezit.

wisselzone

Ik maak me wel een beetje zorgen over mijn longen. Door het inademen van de rook nog steeds veel hoesten, terwijl de brand al weer twee maanden geleden is. Als dit zo blijft binnenkort een keer naar de huisarts en laten checken wat de schade is.

Flink verkouden

Het nieuwe jaar was ik goed begonnen, maar…sinds een paar dagen ben ik flink verkouden. Het begon afgelopen dinsdag, toen we bij het kookpunt in Roosendaal een hapje gingen eten vanwege Maaike’s verjaardag. Gisteren mijn 10K duurloop niet gedaan, want toen had ik vooral last van mijn keel, en hoofd, en ook mijn neus liep continu. En dan af en toe een flinke hoestbui……

Ook vanavond hadden we een 15KM duurloopje gepland, samen met John/Peerke en Rob. Deze zojuist ook afgezegd. Hopelijk morgen beter, zodat in ieder geval de lange duurloop voor a.s. weekend door kan gaan.

Voel ik me morgen goed dan wordt het plan:
Vrijdagavond 3uur en zaterdag 3uur duurloop. Op die  manier kom ik weer aan een blok van 6uur in totaal, maar omdat deze week een beetje gas terug genomen moet worden, wordt de totale duur per training beperkt tot 3 uur. Verder is het ook wat praktischer omdat Maaike vrijdag moet werken, en we zaterdag op tijd met levi naar de voetbal willen gaan. 

imagesCA7V41E9

Er is wel wat goed nieuws te melden….. De Almere triathlon is toegevoegd aan de Challenge series, dus mogelijk heeft dat wel wat impact op mijn wedstrijd planning. Ik voel er heel veel voor om dit jaar zoals vorig jaar weer de triathlon van Hannover en Almere te doen (weer een combi verspreid over het jaar). Beiden zijn me vorig jaar goed bevallen (afgezien van het barre weer in Hannover).

 

01

 

Oldest Triathlon of Europe

Almere is a renowned name in triathlon history. After Hawaï, The Holland Triathlon is the oldest Triathlon in the World. Almere is the home of the Dutch triathlon sport, with two Training Clubs and a Regional Topsport Centre and a lot of individual athletes. Striking winners were pioneers as Rob Barel, Gregor Stam but also Gerrit Schellens, Frank Heldoorn and Georg Potrebitsch. Yvonne van Vlerken, Heleen bij de Vaate and Chrissie Wellington were on the stand in recent years. Several European Championships and World Championships were held in Almere. The fastest race, finishing in 7 hours and 57 minutes, was realized by Jan van de Marel in 1999.

The Almere course is located 4.5 meters below sea level: at the bottom of what was once the Zuiderzee (South Sea), just 25 kilometers from capital Amsterdam. Still surrounded by water characterizes itself through the dikes, windmills and endless straight polder roads where you can’t hide for the winds! The battle with the elements is a battle with yourself.

In 2012, the 30th anniversary of the race led to a facelift. The start and finish location were moved to the new city center. The swim bike and run course start and finish all on the Esplanade – square to the central lake, on the edge of the curved surface of the futuristic shopping center. Simultaneously with the competitions cultural festivities take place in the city center. Another reason why you want to experience the atmosphere of Almere. So, Challenge Almere, Challenge yourself!

Eerste week van 2013

Afgelopen week slechts een paar trainingen gedaan. Deze week afgesloten met op Zaterdag een duurloop van 4u20 (41KM) en vandaag (Zondag) na de zwemtraining van een uur(en tevens nieuwjaarsreceptie voor de WBTV leden, een duurloop van 1u25(14KM) gedaan met Frans en Rob. In totaal bijna 6 uur langzame duurloop gedaan verdeeld over 2 dagen.

5_jan

 

 

 

 

De planning voor 2013 is nog niet helemaal rond, wat ik twijfel nog of ik zoals vorig jaar ook de triathlon van Hannover weer in wil plannen. In het najaar wordt het kiezen tussen Almere of Keulen, maar zoals het er nu naar uit ziet wordt het Keulen.

Eerst maar kijken hoe de ultraloop bevalt, want mogelijk plan ik er daar ook nog 1 van in het voorjaar.