Hans

Welkom op mijn site!

hans

Ik ben Hans Schoonen, geboren op 7-7-1965 in Hoeven.

 Gehuwd met Maaike Schoonen, en we hebben 2 zoons – Randy en Levi.
Ik ben geboren in Hoeven, en sinds ’88 woon ik in Rucphen

Werkzaam bij (en gesponsord door)  ICT-OKE BV

  www.ict-oke.com

In het verleden heb ik o.a. gevoetbald (V.V. Hoeven, en HSC98), geraced (Wegrace Motorrace B-licentie als solo, en als bakkenist zijspan o.a. NK wegrace), thai boxen (Maeng ho), Kickboxen (Hoogvliet), Boksen (Bredase ring) en Darten 🙂

hans_zolder

In 2004 heb ik me op mijn werk flink vertild aan een server, en na een jaar afzien ben ik in 2005 geopereerd aan een dubbele hernia. Vanwege deze klachten werd me geadviseerd om te stoppen met Boksen en Voetballen.

2005 ben ik samen met mijn loopmaat Michel gaan joggen, en in Juni mijn eerste wedstrijd gedaan (Rondje Sprundel – 5 engelse mijl ), en dit smaakte naar meer ….

Slechtste onderdeel:Zwemmen
Beste onderdeel:Fietsen

 Doelen:

Het doel waar ik de laatste jaren naartoe gewerkt heb (een hele triathlon) is inmiddels al een aantal malen bereikt, en ook een paar hele speciale (Extreme) triathlons gedaan. Onder andere de Bigman (Praag), Celman (Schotland) en Swissman (Zwitserland)

Eind 2011 de zwaarste duathlon ter wereld (“Hel van Kasterlee”) gedaan. Tijd voor nieuwe doelen dus…..
Dec 2011 – “De hel van Kasterlee”, De zwaarste duathlon ter wereld. 15KM hardlopen, 110 KM mountainbiken, en daarna weer 30 KM hardlopen onder loodzware omstandigheden. Voor mij ruim  12 uur afzien, maar beloond met de mooiste finish uit mijn sportcarriere.

Daarna nog twee keer gefinished op de Hel van Kasterlee.

In 2015 de mooiste triathlon ooit gefinished (de Celtman Xtreme triathlon), en daarna gegrepen door het trailrun virus. Vanaf die tijd dus vooral extreme triathlon’s en (ultra) trail lopen gepland, en dat bevalt me heel erg goed.

In Mei 2023 tot nu toe de allerzwaarste beproeving ooit gehaald. Een finish op de 211KM lange Ultrabalaton in 28uur en 21 minuten.

Geen dee of het realistische doelen zijn, en of ik er ooit aan toe kom, maar in de toekomst zou ik mogelijk nog het volgende willen gaan doen:

Korte termijn:

Kwalificeren voor de 120KM van Texel
(Deze geweldige ultra heeft vrij strenge kwalificatie eisen, maar ik denk dat ik als alles mee zit wel een van de eisen zou kunnen halen)

Lange termijn:

Norseman Xtreme triathlon ==> Maar de kans dat ik ooit ingeloot wordt is minimaal

Elfstedentocht zowel op de schaats (ik ben rijdend lid van de elfsteden vereniging)  – als hardlopend (wanneer deze ultra ooit weer georganiseerd wordt)

Spartathlon Op ultraloop gebied de ultieme droom. Na het finishen van de Ultrabalaton ruim binnen de limiet, begin ik  me af te vragen of ik met de juiste voorbereiding deze uitdaging aan zou kunnen gaan. Ik heb een kwalificatie op zak om mee te loten.

Ironman Hawai

IMG_0659

Ooit was het ultieme doel om te starten(en te finishen) in Hawai Kona heb ik inmiddels laten varen.


Probleem is echter dat je je hiervoor moet plaatsen, en daarom is dit voorlopig nog geen optie meer. Maar wie weet, misschien ooit in een andere “age group”….

1 –  je kunt meedoen aan een loterij. Ieder jaar worden er een aantal slots verloot, dus als je genoeg mazzel hebt…
2 – je kunt een startbewijs overnemen van een triathleet die zich geplaatst heeft, dus als je genoeg geld hebt…..
3 – Gewoon net zo lang doortrainen tot je jezelf plaatst. Dus als je snel genoeg bent….
De laatste optie is uiteraard de enige juiste weg naar mijn idee. Voordeel:Hoe ouder je wordt, hoe meer kans je krijgt om je te plaatsen als age grouper.  Nu maar hopen dat ik wanneer ik bijv. 70+ ben nog dezelfde ambities heb, en fysiek nog in staat ben om dit te doen.

 Jammer genoeg is zwemmen mijn slechtste onderdeel, anders zou ik zeker eens een poging gaan doen om het kanaal over te gaan zwemmen. Met de huidige zwemkwaliteiten zou dit echter betekenen dat ik ver voor de finish onderkoeld het water uit zou komen. Voorlopig onder de categorie dromen dus.

16 gedachten over “Hans

 1. Dag Hans,
  Leuke blog … ik loop geregeld een marathon maar heb nu in Antwerpen moeten uitstappen met last aan de achillespees.
  Was een domper, ik denk eraan om terug aan te pikken in Etten-Leur en zag dat jij deze al meerdere keren liep … iss hij aan te raden? vlak en snel parcours?
  Waarschijnlijk zijn er geen pacers op deze marathon hé?
  Veel succes
  marnix

 2. Dag Marnix,

  Bedankt!! Etten Leur is zeker een aanrader. Het is een kleinschalige marathon, welke goed georganiseerd is.
  Verzorging etc. is goed geregeld, en ook het parcours (2 ronden van 21,1KM) is mooi.
  Inderdaad erg vlak op 2 viaducten na, die je dus beiden in totaal 2 keer over gaat.

  Het is een snel parcours, mede omdat je vanaf de start snel in je eigen tempo zit (niet zoals bij grote marathon’s gehinderd door duizenden medelopers). Geen pacers, maar vorig jaar werden er vanzelf groepjes gevormd van o.a. 3u30.

  Zelf heb ik hem ook weer op de planning staan, dus mogelijk komen we elkaar tegen volgend jaar laatste weekend van October.
  Welke tijd wil je voor gaan?

  P.s. nog steeeds achillespees klachten? CHeck dan aub de tab blessures op mijn blog. Ik heb zo’n strassbourg sock, en bij mij werkt het.

  Groet Hans

 3. Beste Hans,

  Via Google kom ik op je blog terecht. Wat fijn om te lezen dat een triathlon met een hernia mogelijk is!!

  Ik ben 27 jaar, heb op mijn 17de een hernia gekregen (s1/l5) en ben hier op mijn 19de aan geopereerd. Ik ben toen moeten stoppen met volleyballen en begonnen met fitnessen. Later ben ik gaan hardlopen en fietsen.

  De rugklachten blijven zo nu en dan opspelen al kan ik het zelf aardig onder controle houden. Ik heb nog twee keer een scan gehad. Beide keren zat er weer een hernia. Nog een operatie zie ik niet zitten. Ik voel vaak dat het begint en neem dan direct maatregelen. Zo voorkom ik dat de uitstraling tot in mijn teen zit en ik weken niets kan doen.

  Omdat ik het moeilijk vind om helemaal te stoppen met sporten blijf ik wel bezig. Rustige duurtrainingen op de fiets en mijn techniek oefenen bij het zwemmen bijvoorbeeld. Voor hardlopen ben ik een beetje angstig. Het idee dat, dat de klachten kan verergeren. Toch weet ik vaak niet waar ik goed aan doen. Heb jij tips hoe je het herstel een handje kunt helpen en welke trainingen je het beste kunt doen bij lage rugpijn? Vaak is het bij mij in eerste instantie voornamelijk spierpijn. Daarnaast merk ik dat ik scheef ga staan naar rechts om de plek van de hernia (links) te ontwijken.

  Ik hoor graag van je!

  Owja, mijn doel is een kwarttriathlon op 5 juli (waarvoor ik mij inmiddels heb inschreven). Wie weet wat daarna nog volgt….

  Groetjes, Iris

 4. Hoi Iris,

  Bedankt voor je reactie! Goed om te horen dat ik nog een lotgenote heb die zich niet laat tegenhouden door een hernia!!

  Bij mij ongeveer hetzelfde verhaal. Ben in 2005 geopereerd(l4-l5/l5-S1), en regelmatig blijven de klachten terugkomen. Meestal heb ik het aan mezelf te danken, want dan heb ik weer iets zwaars getild, of te lang op mijn stoel of in de auto gezeten, of veel te hard getraind.

  Wanneer het te erg wordt, dan doe ik oefeningen, en dan na verloop van tijd wordt het weer minder. Ik zal deze oefeningen binnenkort wel via de mail doorsturen. Hopelijk heb je er iets aan. Bij mij werkt het perfect.

  Verder zou je de volgende dingen kunnen proberen:
  Lopen: Niet te grote passen. Sowieso lopen de meeste triathleten met kleinere pasjes, en dat voorkomt (door de minder harde klappen) rugklachten, maar ook vele andere blessures.
  Als je vaak klachten tijdens of na het hardlopen krijgt, moet je misschien ook op een minder harde ondergrond trainen.
  Ik heb na mijn hernia operatie ondertussen 21 marathons gelopen + een ultraloop gedaan. Maar uiteraard is niet iedere hernia gelijk, dus ik zou voorzichtig e.e.a. uitproberen, en van lieverlee uitbreiden.

  Fietsen: Ik trap meestal in een licht verzet. Dus niet te veel vermogen. Als ik te veel kracht zet, dan merk ik dat vrij snel. Als je het voldoende oefent, kun je hiermee ongeveer gelijke snelheden halen (hoge cadans), maar blijf je veel langer heel.

  Zwemmen: Tijdens het trainen niet hard afzetten aan de kant, en vooral met 2 benen tegelijk proberen af te zetten.

  Heel veel succes met trainen!!

 5. He Hans

  Via via op je blog terecht gekomen. Knappe prestaties wat je de afgelopen jaren hebt gedaan. Zag je af en toe weleens lopen en fietsen of we maakte een praatje in de straat. Leuk dat je de passie van je sport zo deelt op je blog.
  Ga zo door en ik blijf je zeker volgen.

  Groetjes
  Michael Roovers

 6. Hee Michael, da’s leuk dat je mijn blog ook volgt! Inderdaad weer even geleden dat we elkaar gesproken hebben, maar ik kwam je pas nog tegen toen ik aan het lopen was. Ik had er toen bijna een marathon op zitten, dus was niet meer zo scherp 😉
  Heb jij nog sportieve doelen?

  Groetjes Hans

 7. Ja klopt dat ik je tegen kwam, had alleen geen marathon gelopen hoor bij mij hield het bij 8 km op. Was onderweg na huis voor m’n fiets op te halen en nog even 40 km in het bos gespeeld met de mountainbike. Nee ik heb geen doelen voor ogen. Misschien ooit eens in de toekomst. Ik sport voor een goede conditie voor mn werk. Doe van alles wat hardlopen, fietsen, kracht en zwemmen met het werk. Zie dat je voor dit jaar weer wat uitdagingen aan gaat!!

 8. Goed bezig ook Michael! Eind dit jaar ga ik ook weer met de MTB op pad. Dan ga ik weer trainen voor de hel van Kasterlee. Een duathlon,die ik al twee keer eerder gedaan heb. Dit jaar wel een wat minder druk programma dan andere jaren. Vooral omdat de eerste helft van dit jaar nog geen triathlons vallen, maar alleen (ultra)lopen, hoef ik minder uren te trainen. Na de Zugspitztrail (Juni) ga ik me weer serieus richten op de triathlon van Almere. Het zwemmen ga ik weer op pakken zodra het wat beter weer wordt. Liefst zwem ik n.l. in open water, en meestal gaan we dan naar Galder. Sport ze! Gr. Hans

 9. Hallo Hans,

  Mooi en vooral ook actief blog! We delen dezelfde passie dus ik ga het zeker blijven volgen. Neem ook eens een kijkje op mijn blog http://www.triathlon-blog.nl

  Zou je het leuk vinden om links uit te wisselen? Plaats ik op mijn blog een linkje naar die van jou, jij een linkje naar die van mij.

  Ik hoor wel even.
  Sportieve groet,
  Boudewijn Leunissen
  Triathlon Blog | 3athlonblog

 10. Dag Boudewijn,

  Bedankt voor je mailtje! Ik ga je blog volgen, en heb er de link al toegevoegd op mijn site 😉
  Heb hem alvast snel even bekeken, en ziet er mooi uit!

  Alvast heel veel succes met je volgende doelen!

  Groetjes Hans

 11. Dag Bert,

  Uiteraard, geen probleem.

  Ik mail u even mijn telefoon nummer in een aparte email.

  Groetjes Hans

 12. Hoi Hans, indrukwekkend, jouw sportieve prestaties. Ik wist wel dat je triathlons hebt volbracht, maar niet dat je nog meer extremere uitdagingen hebt volbracht en/of nog van plan bent. Respect kerel !!!. Ik zou het leuk vinden om weer eens bij te kletsen met jou. Groetjes, Kees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *