Limburg 226 – hele triathlon van Neerpelt

26 Juni ‚Äď Hele triathlon van Neerpelt – Hans Schoonen – 3,8KM zwemmen / 180KM fietsen / 42,195KM hardlopen

Het is een vrij lang verslag geworden, maar het was dan ook een vrij lange dag ūüôā

Ik schrok flink toen op 1-4-2011 mij het bericht bereikte dat de Limburg226 mogelijk niet doorging (226 slaat trouwens op het totale aantal kilometers van een hele  triathlon). Eerst dacht ik nog even dat het om een hele slechte 1 April grap ging, maar het was bloedserieus.

Om in ieder geval mijn steentje bij te dragen om dit evenement toch door te laten  gaan had ik hetvolgende nog op het triathlon forum geplaatst:
http://www.triathlonforum.nl/viewtopic.php?id=1715

Gelukkig op 11 April (1 dag na de marathon van Rotterdam)  het verlossende bericht dat de wedstrijd doorgaat. Mooi, want een alternatieve hele rond Juni is lastig te vinden. Ze zijn er wel, maar een heel stuk duurder, en een heeeeel stuk verder weg.

Zaterdag 25 Juni
Maaike en ik gaan naar Neerpelt,want we hebben daar een overnachting geboekt bij het Dommelhof. Dit is de locatie waar zowat alles van de triathlon plaats vind, dus we zitten er middenin. Omdat de wedstrijd start op zondag ochtend om 7:00u ,  zette we de wekker om 4u15.

Zondag 26 Juni
Na een nachtje rond draaien in mijn bed (slapen ging haast niet)  gingen drie wekkers, n.l. mijn telefoon, die van Maaike en mijn horloge liepen zowat gelijk af.  Gelukkig…stel je voor dat je na 7 uur wakker wordt, en ze zijn al vertrokken… Hierna ontbeten we met de collega triathleten. Erg gezellig was het niet, dus ik was waarschijnlijk niet de enige die flink zenuwachtig was. Om half 6 naar het in schrijf buro om mijn startnummer (nr. 9) op te halen, en mijn chip te laten registreren.

Rond half 7 liep ik de wisselzone in, en ging ik mijn spulletjes klaar zetten. Er waren nog wat discussies gaande met de scheidsrechter over het aanschieten van compressiekousen. Deze mochten niet gedragen worden tijdens het zwemonderdeel, omdat dit het drijfvermogen zou be√Įnvloeden‚Ķ. Als je het wel deed werd je gediskwalificeerd, dus beter na het zwemmen pas doen.

Paar minuten voor 7 stonden ¬†we te wachten bij het kanaal. Het viel me op dat het verassend helder was. Mooi! Wel zag ik een bunker aan de zijkant in het water staan. Omdat ik nauwelijks vooruit kijk bij het zwemmen, dacht ik nog‚Ķals ik daar maar niet tegenaan zwem straks… Na de briefing gingen we het water in, en 20seconden over 7 klonk het startschot. Ik keek na een paar slagen recht voor me uit, en zag heel in de verte de boeien liggen waar we omheen moesten. Zo‚Ķ‚Ķda‚Äôs een eind‚Ķ

In totaal moesten er 2 rondes gezwommen worden, dus de boeien lagen op 950 Meter.  De eerste 950 meter kon ik vlak achter iemand meedraften, en hoefde ik ook niet vooruit te kijken tijdens het zwemmen. Gewoon de luchtbellen volgen, en proberen niet tegen zijn voeten aan te slaan.
Na de eerste keer de boeien passeren was ik hem kwijt, dus toen ging ook het tempo terug. De rest van het zwemonderdeel was vrij saai, op af en toe een keer flink schrikken van een paar waterlelies en drijvend afval na. De bunker passeerde ik ruim, en ik heb ook geen enkele boot die aan de kant lag geraakt. Na 1u27 stapte ik  het water uit, en poseerde ik nog even snel voor de foto die Maaike aan het maken was. Op dat moment waren er nog 3 aan het zwemmen, dus mijn eerste doel…niet als laatste uit het water was bereikt.

T1 ‚Äď De eerste wissel
Aanbeland bij mijn fiets, kreeg ik mijn wetsuit niet uit. Omdat ik voorover hing begon alles even te draaien, dus toen maar even heel rustig een nieuw poging gedaan. Duurde nog vrij lang voordat ik mijn pak helemaal uit had. Snel mijn schoenen  aangedaan, en de fiets op.

Fietsen
Heee…wat hangt daar aan mijn stuur…mijn startnummer.  Vergeten aan te schieten, dus deze onder het fietsen maar even omgehangen. Beetje verder zag ik dat ik ook mijn handschoentjes vergeten was. Hmmmm….niet vallen dus…

Na 10¬† minuten fietsen wat sportdrank genomen, en hierna een Maxim energie reep genomen (toen smaakte dit soort repen nog lekker).¬† Het was een vrij technisch parkoers, met twee viaducten per ronde. Diverse haakse bochten, en vooral de eerste keer had ik een paar bordjes ‚Äúslow¬† down‚ÄĚ over het hoofd gezien, waardoor ik bij een bocht een meter of 30 de mais in schoot. Ik had erg veel moeite om een gemiddelde op 30KM per uur te houden, en bij de ingang van de tweede ronde kreeg ik een beetje last van mijn onderrug. In de derde ronde voelde ik mijn fiets glijden bij een paar bochten, en toen zag ik dat mijn band achter lek was. Bij het opgaan van het viaduct gestopt bij Maaike, en mijn band opgepompt met zo‚Äôn capsule. Goeie tip:even oefenen van te voren. Voor mij was het de eerste keer, en ik zat binnen een paar seconden met mijn vingers aan mijn ventiel vastgevroren, en kreeg ook mijn pompje niet meer van mijn ventiel. Het oppompen bleek halverwege de derde ronde toch niet de oplossing, dus mijn eerste lekke band zolang ik mijn fiets heb. Een slechter moment kon niet‚Ķ. Direct na de rotonde gestopt, en besloten om mijn achterband te vervangen. Mjin bandje lag er supersnel op, en het oppompen ging nu wel goed.
Helaas kreeg ik mijn achterwiel haast niet meer in mijn fiets. Na flink prutsen het wiel er in gehangen.

Met mijn handen helemaal zwart van het vet weer op mijn fiets gesprongen, en toen weer verder gegaan. Toen ik Maaike passeerde zag ik dat inmiddels ook al wat supporters gearriveerd waren. Ik riep naar Maaike dat ze de fietspomp op moest halen uit de auto, want ik had mijn bandje niet helemaal op de goede spanning gekregen. 1 rondje later reikte  Michel me de pomp aan, en pompte ik hem van 5 naar c.a. 9 bar, en daarna ging het fietsen een heel stuk beter. Ook de pijn in de onderrug was spontaan verdwenen, dus waarschijnlijk het extra krachtzetten vanwege voorgaande mechanische problemen ook de oorzaak van deze klachten. Bij het doorkomen net na de bevoorradingspost, zag ik dat inmiddels zowat alle supporters er waren, en ik werd direct enorm aangemoedigd. Dit hielp  en volgens mij was mijn laatste ronde gelijk de snelste van de 8. Na drie plaspauze’s en 184KM (dat gaf mijn Garmin aan) kwam ik T2 binnen. Al met al trouwens wel lekker gefietst.  Lekker temperatuurtje, leuke omgeving, en ook de aanmoedigingen die  ik onderweg van vele deelnemers van de halve  kreeg deden me heel erg goed!

Onder het fietsen 3 bidons water, vier bidons sportdrank, 6 repen energybar en 9 squeezy gels naar binnen gewerkt, en ik had nog steeds een hongergevoel. Maar da‚Äôs dan ook verklaarbaar want volgens mijn Garmin heb ik al 6853 calorie√ęn verbruikt.

Time: 06:29:07
Distance: 183.85 km
Elevation Gain: 384 m
Calories: 6,853 C

Timing

Time: 06:29:07
Moving Time: 06:07:29
Elapsed Time: 06:29:07

 

Avg Speed: 28.3 km/h
Avg Moving Speed: 30.0 km/h
Max Speed: 44.6 km/h

 

Mooi dat de Avg Moving speed precies 30KM/hr  is. Normaal gesproken dus een fietstijd van 6 uur bij precies 180KM.

T2- De tweede wissel
Fietsje weg gehangen, en mijn compressiekousen en schoentjes aan en dan weg….dacht ik. Helaas kreeg ik mijn compressiekousen niet aan. Waarschijnlijk de veel te bezwete onderbenen en voeten, maar ik kreeg het gewoon niet voor elkaar. Dus toen de chip weer terug om de enkel zonder compressiekousen, mijn sokken terug aan, schoenen aan en petje op.

Lopen:1 aanloopronde van c.a. 4KM en 7 rondes van c.a. 5,5KM
De overgang viel me mee. Mijn benen waren natuurlijk al wat tot rust gekomen door de langzame wissel, en ik kwam direct in een lekker tempo. Na een paar honderd meter kwam ik al bij de eerste bevoorradingspost, en ben maar even gestopt, want er lag zoveel dat ik even een keuze moest maken wat te eten en te drinken. Om het honger gevoel weg te nemen maar een paar stukken banaan gepakt, en een beker sportdrank. Deze sportdrank viel helaas verkeerd, en toen werd lopen gelijk een stuk minder prettig. De eerste paar ronden kon ik een goed tempo aanhouden, en ik zag dat ik 32minuten op 5,5 KM liep. Mooi op schema voor een marathontijd onder  de 4 uur dacht ik nog….

Het loopgedeelte was gedeeltelijk onverhard, en schaduwrijk (de eerste helft) en het tweede gedeelte verhard, maar pal in de zon. Omdat het op onverhard terrein sowieso zwaarder loopt, vergat ik op een gegeven moment mijn voeten ver genoeg op te tillen, en struikelde ik over een boomstronk. Ik lag gelijk 2 meter lager in een greppel, en dacht…..als dat maar niet het einde is.
Weer opgestaan, en het meeste zand van mijn lichaam geklopt, en voorzichtig gaan wandelen. Vanaf dit moment werd de marathon een afwisseling van hardlopen, met stukken wandelen direct na de diverse bevoorradingsposten. Ik was zo misselijk van de sportdrank en cola, dat ik alleen nog maar sterk verdunde cola naar binnen kon krijgen. Pijn in mijn buik, liep ik boerend een tweede zware helft van de marathon. Maar wat een sfeertje in Neerpelt! Het gedeelte waar de meeste zon stond (volgens mij warmer dan Rotterdam 2007 ‚Äď en die werd afgelast)¬† was gelukkig wel het leukste stuk, en bij iedere doorkomst kreeg ik applaus, en dan vergeet je het afzien weer voor een aantal ¬†minuten.. Af en toe haalde ik nog mensen in van de hele en de¬† halve, en dat deed me ook erg goed. De laatste ronde kreeg ik kippevel‚Ķ.niet van het uitdrogen, maar puur van de emoties. Een ronde van ongeveer 35 minuten er uit geperst, en toen het mooiste moment uit mijn sport carri√®re.¬† Mijn eerst hele triathlon gefinished in 12u34(en¬† mijn 9e marathon). Volgens mij was al het vocht in mijn lichaam op, anders waren er vast en zeker flink wat tranen over mijn kaken gerold. Wat een moment! In 2005 geopereerd aan een dubbele hernia, en toen leek sporten er nooit meer in te zitten. Nu 15 kilo lichter en 6 jaar later de ultieme test.

Na het finishen mijn medaille en mooie finishers bikeshirt in ontvangst genomen. Hierna terug gewandeld naar het Dommelhof, en het verbaasde me hoe fit ik nog was. Nadat ik mijn fiets op had gehaald ging ik douchen. Ik zag dat ik flink wat lelijke¬† schuurplekken opgelopen had over¬† mijn hele lichaam, door de wrijving met het bezwete textiel. ¬†Niets van gemerkt tijdens de westrijd‚Ķ Hierna stapte ik achter het stuur, want ik was fit genoeg om zelf naar huis te rijden. Het was inmiddels kwart voor 9 en de eerste keer dat ik ging zitten….lekker‚Ķ‚Ķ.

Een super dag. Mijn doel was uitlopen, en dat is gelukt!  Een PR want het is mijn eerste hele. Volgend jaar weer(als ik blessurevrij blijf), en dan proberen ruim onder  dit PR te komen!

Een 46ste plaats van de 59 gestarte deelnemers.
46 Schoonen Hans NED* 9 H40 23 1:27:04 56 0:05:34 50 6:25:28 48 0:03:00 29 4:33:33 40 12:34:39

Michel, Els, Quinty, Peter, Els, Joost, Pa, Ad, Wilma, Levi en Maaike(voor jou was het ook een hele lange dag) BEDANKT voor het aanmoedigen!!! De bellers,¬† sms‚Äôers en emailers ook hartstikke bedankt! En….bijna vergeten –¬†mijn hoofdsponsor ICT-OKE BV ūüôā !!

Maandag:
Het voelt een beetje alsof ik onder een bus gelegen heb. Mijn tenen tot en met mijn nek doen zeer, en ik heb ook nog een flinke hoofdpijn‚Ķ..dus eigenlijk doet alles pijn‚Ķ.maar zoals Mark Allen ooit zei: “You can keep going and your legs might hurt for a week or you can quit and your mind will hurt for a lifetime.” ‚Ķ‚Ķ

I did it…

De eerste hele triathlon is gelukt!! Een tijd van 12u34.

46 Schoonen Hans NED* 9 H40 23 1:27:04 56 0:05:34 50 6:25:28 48 0:03:00 29 4:33:33 40 12:34:39

Zwemmen (3,8KM) 1u27
Fietsen (185KM!! 5 extra dus) 6u25 (inclusief bandje vervangen)
Marathon (42,195KM) 4u33

Een 46 ste plaats van de 59 gestarte deelnemers

Wordt vervolgt…

Nog 2….

De weersverwachting is:

…en dat is gunstig….voor de supporters….Voor mijzelf is de hoge temperatuur niet zo best, omdat ik nogal transpireer, en dus de kans op uitdroging toeneemt. De verwachtte windsnelheid is wel erg gunstig!

Jammer dat het proefzwemmen in de vliet niet doorgegaan is. Gisteren na de crematie niets meer gedaan. Mijn eerste volledige rustdag sinds vorige week maandag (de dag na de 1/2 triathlon).

De trainingen vanaf de marathon (M is minuten fietsen, overigen zijn KM’ers lopen, laatste kolom loopkilometers totaal per week):

11 42,195   Z   M60 4,5 M120 46,7
10 4,5 M85 9 M85 M60 4,5 18 36,0
9 4   M60 10,2 11,5 7 M240 32,7
8 Z 10,2 M60 M130 20   M300 30,2
7 7 7 M60   M60 7 7 28,0
6 Z 9 23,5 M60 10,2 7 M310 49,7
5 Z 7 4,5 10,2   7 M180 28,7
4 Z M60 Z 11,5   Z   11,5
3 10 M150 Z M75 10,2 M60 M60 20,2
2 20   M60 10,2 M60 9 M135 39,2
1 10 M60 4,5 M60       14,5
0 Hele Tri             0,0

Heel wat minder loopkilometers dan bij een normale marathon voorbereiding, dus ik ben benieuwd hoe dat uit pakt.
Vanavond wil ik nog een half uurtje gaan hardlopen, en morgenmiddag wil ik samen met Maaike een verkenningsrondje gaan maken in Neerpelt.

Nog 6 …

De laatste echte duurtrainingen zitten er op.

Nu dus wat rustiger aan gaan doen. Vanavond een uurtje fietsen, en morgen zwemmen in de vliet (en op en neer naar Oud gastel op de fiets). Woensdag nog een 7KM loopje denk ik, en dan kijk ik even hoe ik me voel.

De Vooruitzichten

Wisselvallig weer met vooral donderdag en vrijdag vrij veel wind. De temperaturen liggen iets onder de normale waarde.

  Di Wo Do Vr Za Zo
Zonneschijn (%) 20 30 30 30 50 50
Neerslagkans (%) 70 60 90 90 50 60
Neerslaghoeveelheid (mm) 0/3 0/1 2/11 3/12 0/3 0/2
Minimumtemperatuur (¬įC) 10/14 12/15 12 9/11 8/11 9/11
Middagtemperatuur (¬įC) 20/22 17/20 17/19 15/18 16/18 19/24
Windrichting ZW ZW W W NW NW
Windkracht (bft) 3 4 4 4 4 4

Temperatuur is goed. Geen zouttabletten nodig zo te zien. Wel veel wind waarschijnlijk….
Uiteraard kan er nog veel veranderen.

Donderdagmiddag naar de uitvaart voor Mirjam.

8 dagen nog…..

Afgelopen week niet veel getrained. Na Terheijden een dag niets gedaan, dinsdags een uurtje rustig gefietst, woensdag een duurloopje van 10KM, donderdag een uurtje gefietst (mijn nieuwe fietskleding was binnengekomen, en die moest getest worden) en vrijdag 9KM hardgelopen. Vandaag de laatste lange fietstraining gedaan. Stond heel veel wind, en uiteindelijk maar 135 minuten gefietst.

Toen ik thuiskwam kreeg ik het trieste bericht dat Mirjam van Oosten vannacht is overleden….

Vandaag nog even gels en energy bars ingeslagen, want ik zag dat tijdens het fietsen alleen water en sportdrank uitgereikt worden. Op de wedstrijd dag moet ik niet vergeten ook wat krentebollen en bananen mee te nemen. Verder heb ik een nieuwe voorband gekocht, omdat er een flinke bult op mijn voorband zit. Ik ga het risico niet nemen hier de wedstrijd mee te doen. Deze band gaat na de wedstrijd weet terug op mijn fiets, en dan verslijt ik hem wel tijdens mijn trainingen.

Ik zit nog steeds te twijfelen of ik de triathlon af zal gaan werken in eerst zwem, dan fiets, en daarna hardloop kleding, of gewoon het tri-suit van de WBTV aan?

-Voordelen van de diverse kleding is het comfort, blus iedere keer verse kleding, plus ICT-OKE sponsoring op de foto’s

-Voordelen van mijn trisuit zijn vooral de nellere wisseltijd, en misschien beschermd het pakje mijn nek beter tijdens het zwem onderdeel (zit dan mooi een reepje kleding precies in mijn nek)

– Er staan momnteel 52 atleten ingeschreven
 Hiervan zijn er 21 Rookies ! Mooi zo !
– En 10 deelnemers menen onder de 10 uur te kunnen finishen
– Op deze link vindt u het 226 racebook

 

http://www.sport-events.be/new/limburg226

– De start vindt plaats om 7h00

Halve triathlon Terheijden

¬†Zondag 13 Juni….mijn tweede triathlon van 2011.

In tegenstelling tot de halve triathlon van vorig jaar, is het zwemmen vandaag 2,5KM in plaats van 1,9KM
Het fietsen en lopen zijn echter beiden iets minder, dus zou e.e.a. tegen elkaar weg moeten vallen, en het totaal voereen moeten komen.

Zaterdag avond, en zondag ochtend was ik flink gespannen, omdat vooral de 2500 meter zwemmen me wat zorgen baarde. Ik vind het op zich niet erg om als laatste uit het water te komen, maar ik hoopte dat de tijd tussen de een na laatste en mij niet al te veel was, zodat ik anders ook als laatste zou gaan finishen.

Achteraf gezien mezelf voor niets druk gemaakt. Ik kwam samen met een groepje van nog 3 zwemmers uit het water, en zag achter mij nog een paar oranje badmutsen. Zwemtijd 54:37Minuten = 21,57 Min per kilometer. Dit zou ongeveer 1 uur en 23 minuten voor 3,8KM zijn tijdens de hele.

Uit het water, ben ik rustig naar mijn fiets gelopen, en heb ik een langzame wissel gedaan. Hierna 9 rondes gefietst, om uiteindelijk na 84,6 Km aan het loop onderdeel te starten. Tijdens het fietsen stond er trouwens erg veel wind, en vooral de laatste rondjes gingen de rondetijden achteruit. Een paar maxim repen en twee gels genomen tijdens het fietsen, c.a. 750ml sportdrank, en vrij veel water.

Na ongeveer 3 en half uur begonnen aan het loop onderdeel. 8 rondes, en in totaal c.a. 19KM. De omstandigheden waren ideaal. Koel windje, leuk parcours en gezellige vrijwilligers. Klein minpuntje:na 4 rondes was de sportdrank op. ronde 4 tot en met 6 dus alleen op water gelopen, en hierna was gelukkig weer een nieuwe voorraad weg gezet.   

Mooie wedstrijd, en ik ben super tevreden. Nieuw PR op de halve (stond op 5u35)

44ste van de 62 gefinishte deelnemers(71 man gestart, 5 uitgevallen en 4 gediskwalificeerd). 

44        

55        

Hans Schoonen        

WBTV        

19e        

H40        

54:37        

2:38:57        

1:35:48        

5:09:21        

 55 Hans Schoonen WBTV H40 5:09:21

Zwemmen:54:37
Fietsronden (9 stuks, 1e met wissel) 20:50 16:34 16:51 17:12 17:23 16:50 17:18 17:45 18:18
Lopen(8 rondes + aanloopstuk) : 3:01 10:33 10:48 11:00 11:02 11:01 11:17 11:22 11:12 4:37

Eerste triathlon van 2011

Eindelijk was het zo ver. 5 Juni 2011, de 1/4 triathlon van Meer.

De laatste week voorbereiding ook e.e.a. meegemaakt. Vorige week tijdens het fietsen een harde knal. Ik dacht een lekke band, maar eht was mijn bidon die uit elkaar geklapt was vanwege de cola die er in zat. Loos alarm dus..

Afgelopen vrijdag ging ik samen met Charles zwemmen in Galder. (Rond zwemmen, ca 2200 meter). Ik had mijn autosleutel uit elkaar gehaald, en alleen het ijzeren gedeelte om de deur mee open te doen meegenomen, en de rest in de kofferbak gegooid. Toen we terugkwamen ging wel de deur open…..maar niet de kofferbak. Stonden we daar. Geen telefoon (die lag er ook in). Gelukkig nog iets gevonden in het instructieboekje, en daar stond een staalkabel afgebeeld ergens onder de zitting, en dit zou de nood vergrendeling zijn van de kofferbak. Na ongeveer een half uur zoeken, het kabeltje gevonde, en konden we de koffer openenen.

En natuurlijk afgelopen zondag mijn eerste triathlon dit jaar. De zenuwen begonnen zondag ochtend weer vroeg. Al op tijd uit bed, want Maaike moest werken. Hierna nieuwe bandjes op mijn fiets gelegd, en even proefgereden. Spulletjes gepakt, en mijn fiets gemonteerd op de fietsendrager. 13:00u in mijn Auto gestapt, en richting de Mosten gegaan.

Toen ik uit mijn auo stapte kwam in Charles A al tegen. Onderweg zag ik ook nog Marc Herremans staan (in een paar beugels, zodat hij rechtop kan blijven staan). Onderweg naar het parc ferme zagen we de 1/8 triathlonners net uit het water komen. Flink wat WBTV’ers kwamen voorbij.

De wedstrijd. Maaike, John, Tristan en Levi kwamen me supporteren dus dat was heel erg leuk.Na het startschot even wat paniek. Ik kreeg een paar slokken water binnen, en het zwemmen ging niet zo lekker als ik verwacht had. Bij de boei was het flink dringen, en even later vond ik pas mijn ritme. Gelukkig vond ik een crawler die ongeveer dezelfde snelheid had als ik. Hier ben ik de rest van het zwemonderdeel achter blijven hangen, zodat ik niet iedere keer mijn hoofd uit het water hoefde te halen om te orienteren.

Niet laatst uit het water, dus dat viel weer mee…
Een redelijke wissel, en toe ik op mijn fiets wilde stappen kwam ik Charles tegen. Hij had een lekke band.
Fietsen ging geweldig! Een snel parcours, en ik had flinke stukken waar ik 42KM per uur aan kon houden. Mijn gemiddelde fietstijd was precies 36KM per uur.

Na de laatste wissel gaan hardlopen, en dat viel tegen. Misschien toch veel te hard gefietst, of het kwam vanwege het benauwde weer. Mijn hele hoofd begon te gloeien, en toen ik de bocht omkwam voor het lange stuk dacht ik……da’s een eind…….en dat straks nog een keer …..

Na de eerste waterpost ging het iets beter. Toen een stuk verder bij de tweede waterpost ging het nog een stuk beter, waarschijnlijk om dat mijn zwager en schoonzusje op het punt woonden waar de verversingspost stond. Tomatenkweker, dus hopelijk waren de bekertjes vrij van de EHEC bacterie ūüôā

Zwemmen:25:17 (131e tijd, dus toch nog 7 man achter me gelaten)
Fietsen:1:03:34(inclusief wissel, 80e tijd)

Moving Time: 01:01:59
   
Avg Moving Speed: 35.9 km/h
Max Speed: 47.7 km/h

Lopen: 47:27  (inclusief wissel 91e tijd)

105 152 SCHOONEN Hans H40 37 Rucphen 25:17 131 1:03:34 80 47:27 91 2:16:16.3

2u16:16.3……da’s een nieuw PR op de 1/4 afstand!

25 dagen

Eindelijk gaan de wedstrijden beginnen. A.s. zondag mijn eerste triathlon van dit jaar. De 1/4 van meer.

Ben erg benieuwd hoe het zwemmen nu gaat, en of een nieuw PR er misschien in zit. 2 * een rondje van 500 Meter, dus dat is wel leuk. Heb dit jaar nog niet in buitenwater gezwommen, dus ik hoop dat ik niet te lang moet wennen.

Weinig bijzonders te melden over de trainingen van afgelopen weken, behalve dat ik zondag met onderkoelings verschijnselen mijn poging moest staken om 3800 Meter te zwemmen in het buitenbad van Rucphen(na 3500 Meter). De watertemperatuur was 18 graden, en ik had geen wetsuit aan. Op een gegeven moment begon alles te draaien, en ik had haast geen gevoel meer in mijn handen en voeten. Eenmaal uit het water nog c.a. 1 uur klappertanden, en mijn hele lichaam voelde erg koud aan.

Gisteren met wetsuit gezwommen in het buitenbad, en dat scheelde echt enorm. Helaas moest ik toen mijn training staken in verband met een dreigende onweersbui. Wel 1900 meter kunnen zwemmen.